×
اجتماعی
شناسه خبر : 177603
تاریخ انتشار : دوشنبه 1403/03/21 ساعت 12:32
بانک‌ها مکلف به درخواست یک ضامن برای وام ازدواج هستند

بانک‌ها مکلف به درخواست یک ضامن برای وام ازدواج هستند

مدیرکل توسعه اجتماعی جوانان وزارت ورزش و جوانان با انتقاد از رفتار سلیقه‌ای برخی مدیران بانک‌ها برای پرداخت وام ازدواج گفت: براساس قانون، بانک‌ها مکلف به درخواست یک ضامن برای وام ازدواج هستند.

نورنیوز- گروه اجتماعی: حجت‌الاسلام مهدی متقی‌فر، مدیرکل توسعه اجتماعی جوانان وزارت ورزش و جوانان درخصوص تسهیلات وام ازدواج، بیان کرد: در دولت سیزدهم وام ازدواج حدود ۶۴ درصد افزایش پیدا کرد و این دستاورد خوبی بود. اگرچه در برخی کلانشهرها شاید گفته شود که مبلغ ۳۵۰ میلیون تومان دردی را دوا نمی‌کند، اما طبیعتا در بسیاری از نقاط کشور زوجین با همین مبلغ به خانه خودشان می‌روند.

وی با بیان اینکه در حال حاضر مبلغ وام ازدواج برای دختران زیر ۲۳ سال و پسران زیر ۲۵ سال، ۳۵۰ میلیون تومان و بالاتر از این سن ۳۰۰ میلیون تومان است، گفت: تا پایان سال گذشته، ۱۵۷ همت وام ازدواج پرداخت شد، به طوریکه حدود ۸۵ درصد متقاضیان در سال ۱۴۰۲ وام خود را دریافت کردند.

مدیرکل توسعه اجتماعی جوانان وزارت ورزش و جوانان یکی از مشکلات در حوزه وام ازدواج را متناسب نبودن اعتبار بانک مرکزی با تعداد متقاضیان وام ازدواج دانست و یادآور شد: این موضوع یکی از مسائل مهمی است که سازمان برنامه و بودجه در دولت چهاردهم باید برای آن تدبیری بیاندیشد.

متقی‌فر مسئله دوم را مربوط به سامانه دانست و خاطرنشان کرد: طبق آخرین مکاتبه با بانک مرکزی عنوان شده مشکلات سامانه به زودی برطرف خواهد شد اما اصل قصه مربوط به تضامین است؛ بسیاری از جوانان در حوزه تضامین وام ازدواج و فرزندآوری گرفتار سلیقه‌های مدیران شعبه‌های مختلف کشور هستند.

به گفته وی، براساس قانون، بانک‌ها مکلف به دریافت یک ضامن هستند. سال گذشته رییس بانک مرکزی به همه بانک‌ها نامه ارسال کرد که براساس قانون باید یک ضامن دریافت شود اما باتوجه به اینکه مسئول اعتبارسنجی وام‌ها، رییس شعبه است، براساس سلیقه خود گاهی دو یا سه ضامن خواستار هستند.

مدیرکل توسعه اجتماعی جوانان وزارت ورزش و جوانان ادامه داد: در شهرهای کوچک فراهم کردن ضامن‌هایی با شرایط دارا بودن فیش حقوقی و کسر از حقوق و چک، سخت است.

متقی‌فر با اشاره به اینکه وزارت ورزش و جوانان وظیفه پیگیری و مطالبه را دارد، تصریح کرد: عملکرد ما به این گونه است که هر ماه از بانک مرکزی آمار وام ازدواج را استعلام کرده و به استان‌ها نامه ارسال می‌کنیم و از طریق ستادهای ساماندهی در هر استان پیگیر وام ازدواج هستیم. ستادهای ساماندهی به سرعت این فرایند کمک می‌کند. در بحث تضامین نیز در مجلس قبل تلاش شد تا الحاقیه‌هایی را به قانون جوانی جمعیت داشته باشیم اما محقق نشد. البته اقدامی که در مجلس گذشته اتفاق افتاد بحث استفاده سربازان از وام ازدواج و فرزندآوری بود؛ در قانون اینگونه بود که آنها نمی‌توانستند وام دریافت کنند، اما در صحن مجلس مصوب شد و اکنون افرادی که سربازی نرفته‌اند و یا سرباز هستند می‌توانند وام ازدواج و فرزندآوری را دریافت کنند.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
عوامل خطر و راهکارهای پیشگیری از سرطان روده بزرگ
شنیدن صدای دوپامین در مغز زنده
پیش‌بینی آینده شبکه‌های اجتماعی در 2026
تداخل وارفارین با آنتی‌بیوتیک‌ها؛ خطری جدی برای سالمندان
کشف کلید مولکولی آلزایمر؛ امید تازه برای محافظت از حافظه
مازندران رتبه برتر کاهش تصادفات جاده‌ای کشور را کسب کرد
وزارت دفاع ایران اقدام اتحادیه اروپا علیه سپاه را محکوم کرد
از جنگ استقبال نمی‌کنیم اما مذاکرات متوازن را می‌پذیریم
لغو وضعیت اقامت ونزوئلایی‌ها توسط دولت ترامپ غیرقانونی است
صعود اندونزی، عراق، ویتنام و تایلند به مرحله حذفی فوتسال آسیا
اقدام اروپا خللی در مأموریت‌های سپاه ایجاد نمی‌کند
بازسازی سرمایه اجتماعی و تقویت تاب‌آوری، اولویت فوری کشور است
گوترش: توافق بر سر پرونده هسته‌ای ایران مهم است
ترامپ با جانشین «مادورو» گفت و گو کرد
واکنش رئیس مجلس به اقدام سیاسی اروپا
بسته حمایتی مجلس از سپاه در برابر اقدام اتحادیه اروپا
بیانیه وزارت خارجه در محکومیت شدید مصوبه وزرای خارجه اتحادیه اروپا
غیبت احتمالی دانشجویان در امتحانات موجه می شود
سرانه مصرف آب در کشور 12.7 مترمکعب است
مقام حزب‌الله: هر تحرک نظامی آمریکا علیه ایران منطقه را به انفجار می‌کشاند
وزیر جنگ آمریکا: ایران نباید به‌سمت توانمندی هسته‌ای حرکت کند
همه به‌ویژه آمریکا باید اسرائیل را تحت فشار قرار دهند
سخنگوی ارتش: اگر دشمن حماقت کند «بلادرنگ» پاسخ خواهیم داد
رایزنی کشورهای اروپایی برای ایجاد چتر هسته‌ای مشترک
لاوروف : تضمین‌های واشنگتن-کی‌یف، صلح پایدار در اوکراین را تضمین نمی‌کند
تراکتور بدون مجوز رسمی در دیدار جام حذفی حاضر نشد
کولاک برف در آزاد راه تهران - شمال ؛ از سفر غیر ضرور پرهیز کنید
روابط بغداد و واشنگتن باید بر اصل عدم مداخله استوار باشد
منطقه به جنگ تازه نیاز ندارد
ترامپ: پوتین با توقف یک هفته‌ای بمباران اوکراین موافقت کرد
روسیه آماده میانجیگری میان ایران و آمریکا است
نجات کشتی باری ایرانی «کاسپین شیوا» در نزدیکی بندر داغستان روسیه
اکثریت آلمانی‌ها خواستار بازگرداندن ذخایر طلای کشور از آمریکا شدند
هتک حرمت حرم سبزقبا چهره واقعی دشمنان ایران را آشکار کرد
حمایت مقاومت اسلامی بحرین از رهبر انقلاب و هشدار به آمریکا
امید عالیشاه در آستانه بازگشت به میادین
ریاست جمهوری عراق: مداخلات خارجی در امور سیاسی کشور قابل قبول نیست
هزینه تسلیم از جنگ کمتر نیست؛ تهران آماده است
پزشکیان: ایران در دفاع از خود تردید نمی‌کند
رئیس‌جمهور کلمبیا: آمریکای لاتین باید یک صدا بایستد
اروپا برای نخستین بار آمریکا را تهدیدی برای خود خواند
هرگونه دخالت خارجی در روند انتصابات غیرقابل قبول است
240 حقوقدان ایرانی خواستار تعقیب قضایی ترامپ و دولت آمریکا شدند
دستگیری 115 نفر از اغتشاشگران در رودبار
شکست چادرملو مقابل ملوان در انزلی
خودروسازان بدون مجوز حق افزایش قیمت ندارند
سامانه بارشی تا جمعه در زنجان فعال است
زمین‌لرزه 3.2 ریشتری بار دیگر حوالی پارسیان هرمزگان را لرزاند
ذوق زدگی تروریست‌های اسرائیلی از اقدام اروپا علیه سپاه پاسداران
وزیر امور خارجه: اروپا مرتکب یک اشتباه راهبردی بزرگ شد