×
سیاسی
شناسه خبر : 177336
تاریخ انتشار : شنبه 1403/03/19 ساعت 15:22
بر تضمین لازم برای بازگشت مهاجران افغان تاکید شد/ نامه علی باقری قرائت شد

در دومین نشست گروه تماس منطقه‌ای برای افغانستان در تهران؛

بر تضمین لازم برای بازگشت مهاجران افغان تاکید شد/ نامه علی باقری قرائت شد

دومین نشست گروه تماس منطقه‌ای برای افغانستان، با حضور نمایندگان ویژه ایران، چین، روسیه و پاکستان در امور افغانستان امروز شنبه 19 خرداد ماه به میزبانی ایران در دفتر مطالعات سیاسی و بین‌الملل وزارت امور خارجه برگزار و نامه علی باقری سرپرست وزارت امورخارجه در این نشست قرائت شد.

نورنیوز-گروه سیاسی: در ابتدای این نشست به منظور ادای احترام به شهدای خدمت یک دقیقه سکوت اعلام شد. اولین نشست گروه تماس منطقه‌ای درباره افغانستان بهمن ماه سال گذشته و به پیشنهاد و ابتکار جمهوری اسلامی ایران در کابل برگزار شد و در این نشست نمایندگان ویژه و سفرای کشورهای منطقه و همسایه افغانستان حضور داشتند.

نماینده ویژه رئیس‌جمهور در امور افغانستان دستور کار دومین نشست گروه تماس منطقه‌ای برای افغانستان را تشریح کرد.

حسن کاظمی قمی نماینده ویژه رئیس‌جمهور در امور افغانستان در سخنانی در دومین نشست گروه تماس منطقه‌ای  در تهران ، اظهار داشت: در نظر داشته باشیم رویدادهایی که اتفاق می‌افتد، تاثیرات خود را بر منطقه بر جای می‌گذارد.

وی افزود:  گفت‌وگو بر سر تعامل جمعی با حکومت سرپرست و توافق نظر پیرامون برگزاری نشست سوم گروه تماس منطقه‌ای را  بررسی خواهیم کرد.

پس از سخنان کاظمی قمی، پیام علی باقری سرپرست وزارت امور خارجه به دومین نشست گروه تماس منطقه ای از سوی رسول موسوی دستیار وزیر خارجه قرائت شد.

سرپرست وزارت خارجه در این پیام تاکید کرد: با توجه به جمعیت متنوع افغانستان، کشورهای همسایه و منطقه این امید را دارند که با مشارکت هر چه بیشتر مردم افغانستان از اقوام و اقشار مختلف زمینه ثبات سیاسی و توسعه اقتصادی افغانستان بیشتر فراهم شود.

متن کامل پیام علی باقری سرپرست وزارت خارجه به دومین نشست گروه تماس منطقه‌ای بدین شرح است:

بسم الله الرحمن الرحیم

حضور نمایندگان ویژه محترم کشورهای چین، روسیه، پاکستان و جمهوری اسلامی ایران را در این مهم که برای رایزنی در خصوص تحولات در پیش افغانستان در شهر تهران گردهم آمده‌اند گرامی داشته و امیدوارم که با نیت خیری که برای مردم افغانستان و منطقه دارید پیشنهادات سازنده‌ای برای همزیستی همسایگان، کشورهای منطقه و جامعه جهانی با افغانستان داشته باشید.

ریشه بیشتر مشکلات و چالش‌های افغانستان در اشغال این کشور است

تقریباً سه سال از خروج نیروهای اشغالگر از افغانستان می‌گذرد و در این مدت کشور همسایه ما افغانستان با چالش‌های مختلفی روبرو بوده است که در برخی از چالش‌ها دولت سرپرست افغانستان دستاوردهایی داشته و در برخی موارد مشکلات ادامه یافته است و اگر صادقانه به صحنه افغانستان نگاه کنیم می‌توانیم بگوییم که ریشه بیشتر مشکلات و چالش‌های افغانستان در اشغال این کشور و عدم توجه به توسعه و رشد اقتصادی آن و تحمیل توسعه نیافتگی به آن توسط اشغالگران بوده است. امروز با آنکه اشغالگران خاک افغانستان را ترک کرده‌اند اما با مسدودسازی داراییهای مردم افغانستان عملاً در مسیر توسعه کشور مانع ایجاد می‌کنند.

ایران همواره از تمامی ابتکارات سازنده‌ برای صلح و ثبات و توسعه افغانستان حمایت کرده است

جمهوری اسلامی ایران همواره از تمامی ابتکارات سازنده‌ای که برای صلح و ثبات و توسعه افغانستان صورت گرفته حمایت نموده است و در صدر این ابتکارات اجلاس وزرای خارجه کشورهای همسایه افغانستان و فرمت مسکو است که در سه سال گذشته جمهوری اسلامی ایران از شرکت کنندگان فعال آنها بوده است.

سرنوشت جمعی ما ایجاب می‌کند که در روند دستیابی به موفقیت یک دولت کامیاب برآیند منفعت ملی خود را در حرکت جریانی منطقه محور تبیین نماییم از این رو حرکت به سمت همسان‌سازی ارزشهای منطقه گام بلندی در مسیر آغاز مذاکراتی است که می‌تواند ما را به پیمان‌های ۲ جانبه و چند جانبه با افغانستان هدایت کند.

با نگاهی به مذاکرات، تصمیمات و بیانیه‌های مشترک در اجلاس همسایگان و منطقه ای یاد شده به راحتی می‌توانیم نقش مثبت کشورهای منطقه را برای ایفای نقش سازنده در صلح، ثبات ، توسعه و آینده افغانستان شاهد باشیم. مهمترین پیام مشترک نشست‌های منطقه ای و همسایگان برای افغانستان این بوده است که نباید صرفاً به بیان و تکرار مشکلات موجود در افغانستان اکتفا نمود بلکه باید در کنار بیان مشکلات، راه حل‌ها و راهکارهای برون رفت از چالش‌ها و مشکلات را هم بیان کرد.

اگر امروز افغانستان با مشکل توسعه نیافتگی و معضلات سخت اقتصادی مواجه است باید اعتراف نمود که مسئولیت این توسعه نیافتگی و معضلات اقتصادی بر دوش اشغالگران این سرزمین است که در طول اشغال تمامی زیر ساخت‌های اقتصادی کشور را از بین برده و با خروج خود کشوری ویران را برای مردم به میراث گذاشتند، اما باید بدانند که نمی‌توانند از مسئولیت‌های انسانی فرار کنند و باید سهم خود را برای جبران عقب ماندگی‌های اقتصادی این کشور بدون مداخلات سیاسی بپردازند.

هیات حاکمه سرپرستی افغانستان و کشورهای منطقه باید به آینده افغانستان توجه کنند

موضوع حائز اهمیتی را که ضروری است هیات حاکمه سرپرستی افغانستان و کشورهای منطقه به آن توجه خاصی داشته باشند مساله آینده افغانستان است. اطمینان دارم مردم و دولت افغانستان و دیگر کشورهای منطقه نمی‌توانند قبول کنند که شکست خوردگان دیروز در عرصه نظامی این بار بخواهند با عناوین سیاسی یا کمک‌های بشردوستانه مجددا به این کشور که دهها سال برای استقلال، حاکمیت ملی و تمامیت ارضی خود جهاد کرده و صدها هزار شهید و میلیونها معلول و مجروح داده ورودی غیر سازنده کنند و بخواهند اهدافی را که با جنگ نتوانستند به دست آوردند در قالب سیاسی و برگزاری کنفرانس‌های مختلف به دست آوردند.

امروز کشورهای منطقه و از همه بیشتر جمهوری اسلامی ایران و جمهوری اسلامی پاکستان با پدیده مهاجرت اتباع افغانستان مواجه هستند که از یک طرف بر اقتصاد کشورهای میزبان فشار وارد می‌سازند و از طرف دیگر کشور خود افغانستان را از نیروهای سازنده تهی می‌سازند.

همکاری در زمینه مدیریت مهاجرین افغانستانی ایجاد فرصت برای منطقه و خود افغانستان است

 همکاری کشورهای منطقه با هم و با دولت افغانستان در زمینه مدیریت مهاجرین افغانستانی ایجاد فرصت برای منطقه و خود افغانستان است و شایسته آن است تا سازوکاری مسئولانه تحت نظارت سازمان ملل در دستور کار قرار گیرد تا حکومت سرپرست افغانستان بتواند ضمن بازگشت مهاجران و پناهجویان افغانستانی به کشور خود، زمین و کاشانه در اختیار آنها قرار دهد. ضروری است تا این گروه از مردم افغانستان در آبادانی میهن خود سهم گیرند و تضمین های لازم برای بازگشت آبرومندانه این گروه از ناحیه حکومت سرپرست مهیا گردد.

هیات حاکمه سرپرست افغانستان پیش از به قدرت رسیدن در مذاکرات و نشست‌های مختلف بر ضرورت هیات حاکمه تشکیل دولتی با حضور همه اقوام و اقشار کشور تأکید داشت و در این زمینه قدمهای مثبتی هم برداشته شده است ولی با توجه به جمعیت متنوع افغانستان، کشورهای همسایه و منطقه این امید را دارند که با مشارکت هر چه بیشتر مردم افغانستان از اقوام و اقشار مختلف زمینه ثبات سیاسی و توسعه اقتصادی افغانستان بیشتر فراهم گردد. توجه به موضوع ضرورت تشکیل حکومتی فراگیر در افغانستان در بیانیه‌های نشست‌های همسایگان و منطقه‌ای در همین راستاست.

جهان امروز جهان ارتباطات و اتصالات است. افغانستان در جغرافیایی قرار گرفته است که می‌تواند چهارراه ارتباطات و اتصالات شرق به غرب و شمال به جنوب باشد و اگر جغرافیای افغانستان چنین ارتباطاتی را برقرار کند گام بزرگی در توسعه ملی خود و منطقه برداشته است.

خوشبختانه شاهد هستیم همزمان با جمهوری اسلامی ایران در اتصال راه آهن و جاده‌های خود به  مسیرهای ارتباطی افغانستان، سایر کشورهای همسایه و منطقه هم در این راه گام برداشته اند و اگر همکاری و هم فکری بیشتری بین کشورهای منطقه با افغانستان و با یکدیگر صورت گیرد به طور قطع به سود همه خواهد بود.

در حال حاضر شاهد هستیم که بعضاً حرکتهایی خاص از جانب برخی کشورهای خارج از منطقه برای تأثیر گذاری در روند تحولات افغانستان انجام می‌شود که با اساس استقلال ، تمامیت ارضی و حاکمیت ملی افغانستان تعارض دارد و از آنجا که کشورهای منطقه از بی ثباتی و توسعه نیافتگی افغانستان بیشترین صدمات را متحمل شده و می شوند انتظار می‌رود که به این مهم توجه جدی نموده در همکاری با یکدیگر و با سایر کشورها و سازمانهای بین المللی همچنین در همکاری با حکومت سرپرست افغانستان اجازه داده نشود تا افغانستان بار دیگر با مشکل مداخله خارجی مواجه شود.

جمهوری اسلامی ایران ضمن حمایت همه جانبه از مجموعه ابتکارات سازنده‌ای که بتواند موجب تضمین صلح، ثبات، حاکمیت ملی و تمامیت ارضی افغانستان گردد معتقد است دوام ثبات و امنیت منطقه ای مستلزم آن است تا سازمان ملل متحد در ایفای وظایف و مسئولیت‌های خود بیش از پیش به شرایط انسانی توجه نشان دهد. بنابر چنین نگرشی بود که جمهوری اسلامی ایران طی سه سال اخیر کوشید برای کاهش آلام مردم افغانستان و با درک شرایط دشوار دوره گذار مسیری را بپیماید که مردمان شریف این سرزمین همسایه بتوانند در برابر شدائد و مصائب حاصل از دوران اشغال بیگانه و بی ثباتی پس از آن تاب‌آوری داشته باشند.

در پایان مجدداً از حضور شما نمایندگان ویژه محترم کشورها در امور افغانستان در جمهوری اسلامی ایران قدردانی نموده اقامت خوشی را برای شما آرزومندم.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
شیب ملایم افزایش قیمت دلار آزاد
ثبت نام بیش از 22 هزار نفر در انتخابات شوراهای روستا
روزانه 2500 کارت سوخت یک‌روزه تحویل متقاضیان می‌شود
بادبان‌های برافراشته بر دریای وابستگی
واریز عیدی 10 میلیون تومانی بازنشستگان کشوری آغاز شد
اوسمار می‌تواند شرایط پرسپولیس را تغییر دهد
کیفرخواست قاتل شهید بخشیان صادر شد
آمریکا به دنبال کنار زدن روسیه از بازارهای انرژی جهانی است
چه کسانی منتظر یارانه نباشند؟ همراه با جزئیات
پایبندی اسرائیل به قطعنامه‌های شورای امنیت ضروری است
بازنگری قیمت گندم در دستور کار دولت
گروسی: در خطر بودن فرصت دیپلماسی با ایران، نیاز به سرعت در گفت‌وگوها
پنجمین شارژ کارت‌های بانکی «یسنا» در سال جاری
سازمان ملل نگران نسل‌کشی در غزه و کرانه باختری
افزایش چشمگیر قیمت آش و حلیم نسبت به سال گذشته
قیمت مسکن ملی پرند مشخص شد + شرایط خرید
ایالت‌های آمریکا علیه ترامپ: بودجه انرژی پاک را آزاد کنید
آمادگی اقتصادی و نظامی کشور پشتوانه مذاکرات هسته‌ای است
دیدار فرمانده نیروی دریایی ایران با همتایان آفریقای جنوبی و سریلانکا
وزیر علوم: دانشگاه‌ها باید به ماموریت اصلی خود بازگردند
تراکتور رکورد درآمدزایی باشگاه‌های ایران را شکست
اعتراض گسترده کنگره آمریکا به سیاست‌های تهاجمی ترامپ
پایان رزمایش مشترک ایران و روسیه
شمع توسعه در باد ناترازی
قیمت نفت در بازار آسیا افزایش یافت
واردات برنج باز شد اما نقدینگی کافی برای تامین محموله‌ها وجود ندارد
زاکربرگ : ایجاد محدودیت سنی در اینستاگرام دشوار است
کالابرگ مادران و کودکان شارژ شد
پیش بینی وضعیت آب و هوای تهران در 2 روز آینده
روسیه: به توسعه روابط با ایران ادامه می‌دهیم
سقف وام ازدواج 1405 مشخص شد
بازداشت برادر پادشاه انگلیس در رابطه با پرونده اپستین
اذان صبح و اذان مغرب تهران در طول کل ماه رمضان 1404+ جدول ساعت اذان
افزایش آمادگی اقتصادی و نظامی کشور نسبت به «جنگ 12 روزه»
لندن به حکم حبس زوج بریتانیایی در ایران واکنش نشان داد
گفت‌وگوی عراقچی و وزیر خارجه عربستان درباره مذاکرات هسته‌ای
پرونده تجاوز سازمان‌یافته کودکان زیر سایه تاج‌وتخت انگلیس
تمرین مشترک ایران و روسیه برای آزادسازی کشتی ربوده‌شده
آبفا هشدار داد: مدیریت مصرف در خانه‌تکانی اسفند حیاتی است
روسیه و چین هیچ آزمایش هسته‌ای انجام نداده‌اند
فشارخون‌تان را روزی دو بار اندازه بگیرید
رایزنی شهباز شریف در واشنگتن درباره ایران
جزئیات حج 1405 اعلام شد ؛ مدت سفر کوتاه‌تر می شود
روسیه بر حل سیاسی اوضاع پیرامون ایران تأکید کرد
قیمت سکه و طلا امروز 30 بهمن 1404 + خیز سکه امامی برای فتح قله 200 میلیونی
واشنگتن به‌دنبال تحریم‌ها در صورت انتخاب نوری المالکی است
هکرها در کمین وای‌فای رایگان عمومی
کشور با کسری 15 درصدی خون مواجه است
قیمت دلار و سایر ارزها امروز پنجشنبه 30 بهمن 1404
تهدید کیم جونگ اون پس از رونمایی از سلاح جدید هسته‌ای