×
سیاسی
شناسه خبر : 177320
تاریخ انتشار : شنبه 1403/03/19 ساعت 13:59
الزامات مشارکت بالا در انتخابات ریاست جمهوری

پیشنهادهایی برای افزایش حضور ملی در انتخابات به روایت "جمهوری اسلامی"

الزامات مشارکت بالا در انتخابات ریاست جمهوری

مهم‌ترین نقش برای افزایش مشارکت مردم را شورای نگهبان می‌تواند ایفا کند و آن این است که در تایید صلاحیت‌ها نشان دهد که در بر همان پاشنه سابق نمی‌چرخد.

نورنیوز - گروه سیاسی: برگزاری انتخابات ریاست جمهوری زودهنگام در ایران پس از فاجعه سانحه بالگرد رئیس ‌جمهور و همراهان وی از دو جهت حائز اهمیت فراوان است.
یکی اینکه رئیس ‌جمهور جدید بتواند راهی برای پیشرفت و توسعه اقتصادی ایران باز کند و ترمیم عقب‌‌افتادگی‌های فاحش کشور از اهداف سند چشم‌انداز 20ساله را که سال آینده مهلت آن به پایان می‌رسد، محقق سازد.
دیگری احتمال روی کار آمدن ترامپ در آمریکاست که فردی بسیار ضدایرانی است و ایرانیان از وی خاطره‌های بسیار بد و ناخوشایندی دارند. زیرا او با خارج شدن از توافق برجام، ترور سردار قاسم سلیمانی و برقراری دوباره تحریم‌های گسترده علیه ایران، زندگی تمام ایرانیان را با مشکلات زیادی مواجه ساخت.
بنابراین برای فائق آمدن بر این معضلات، باید تلاش شود میزان مشارکت پائین مردم در سه انتخابات گذشته نه‌تنها تداوم نیابد، بلکه تحولی اساسی در رویکرد مردم نسبت به ضرورت حضور وسیع در انتخابات تیرماه بوجود آید و دوباره حماسه حضور اکثریت مردم در پای صندوق‌های رای برای تعیین رئیس‌ جمهور جدید تحقق یابد.
اما حاکمیت چه اقداماتی می‌تواند انجام دهد تا مشارکت عمومی بالا رود و مردم به صندوق‌های رای اشتیاق بیشتری نشان دهند و از آن استقبال زیادتری بکنند؟
مهم‌ترین نقش برای افزایش مشارکت مردم را شورای نگهبان می‌تواند ایفا کند و آن این است که در تایید صلاحیت‌ها نشان دهد که در بر همان پاشنه سابق نمی‌چرخد. شورای نگهبان با رفتار خود می‌تواند نشان دهد که عین متن قانون اساسی برای تایید صلاحیت نامزدها رعایت می‌شود و هیچ نامزدی به سادگی رد صلاحیت نمی‌شود.
شورای نگهبان با سعه صدر می‌تواند نشان دهد که مردم با انتخاب افراد مورد نظر خود، بهتر از هرکس و نهاد دیگری به آینده امیدبخش کشور فکر می‌کنند و آنها هستند که باید صلاحیت نامزدها را تشخیص دهند.
به این ترتیب فضای کشور برای برگزاری یک انتخابات آزاد و سالم باز خواهد شد و امکان برگزاری انتخابات رقابتی فراهم خواهد گردید.
البته باید در بین نامزدها افرادی وجود داشته باشند که نماینده بخش‌های بزرگی از جامعه ایران بوده و نیز معرفی شده از سوی احزاب گوناگون سیاسی و گروه‌های مختلف صنفی و جامعه مدنی باشند تا رقابت واقعی اتفاق بیفتد.
بنابراین رقبا باید از یک نوع نبوده و با هم فاصله شخصیتی و تفاوت معنادار سیاسی و تنوع منطقی داشته باشند تا مردم بتوانند از بین آنها افراد مناسب را انتخاب کنند.
از طرفی باید نتیجه انتخابات از قبل مشخص شده نباشد و مردم احساس کنند که واقعاً خودشان دارند افراد مطلوب خود را انتخاب می‌کنند.
به این ترتیب می‌توان حیطه مشارکت مردم را گسترده‌تر کرد و اعتبار کشور را در سطح جهانی افزایش داد تا با تکیه بر قدرتی که از مشارکت بالای مردم بوجود می‌آید، بتوان معضلات بین‌المللی کشور را حل کرد و با انسجام اجتماعی، گام‌های بلندی به سوی توسعه همه‌جانبه ایران برداشت. به طوری که جمهوری اسلامی ایران در جایگاه واقعی ژئوپلیتیک خود قرار گیرد و تمامی ظرفیت‌های انسانی خود را بارور سازد و مهاجرت نخبگان معکوس شود. 

*حسین علایی


روزنامه جمهوری اسلامی
نظرات

آخرین اخبار
هشدار وزارت بهداشت درباره باورهای غلط رایج مواد مخدر
سازمان غذا و دارو: مکمل ورزشی ON مجوز ندارد
پیگیری حقوقی عاملان بمباران شیمیایی سردشت با جدیت ادامه دارد
ارتش اسرائیل در آستانه عقب‌نشینی از جنوب لبنان؟
حماس خواستار اقدام عملی سازمان ملل برای توقف جنگ در غزه شد
نتانیاهو دوباره ایران و حزب‌الله را تهدید کرد؛ تکرار ادعاهای همیشگی
ژاپن با شکست آمریکا صدر لیگ ملت‌های والیبال را حفظ کرد
کیفرخواست رضا پهلوی و عوامل اینترنشنال و من‌وتو صادر شد
ایران: ایتالیا با سفسطه نمی‌تواند از مسئولیت جنگ شانه خالی کند
آغاز احداث تونل کاجاران در مسیر جاده جنوب به شمال ایران تا ایروان
عراقچی یکشنبه راهی بغداد می‌شود
وزیر جنگ اسرائیل: از جنوب لبنان عقب‌نشینی نمی‌کنیم/ایران اقدام کند، پاسخ می‌دهیم
پروازهای رامسر به شیراز، مشهد و بغداد برقرار شد
هشدار بارش و سیلاب؛ آماده باش نیروهای هلال‌احمر در 9 استان
پیام سرپرست وزارت دفاع به رئیس قوه قضائیه؛ لزوم تداوم پیگیری حقوقی جنایات اخیر
بهشتی و پروژه ناتمامش
موج گرمای شدید در فرانسه 109 قربانی گرفت
پاریس خواستار عقب‌نشینی نیروهای صهیونیستی از لبنان شد
جمعی از اعضای مجلس خبرگان در پی پیام رهبر انقلاب بیانیه صادر کردند
جدایی دو بازیکن از فولاد خوزستان
تلفات زلزله در ونزوئلا به 1430 نفر افزایش یافت
تأکید عارف بر روایت‌سازی جهانی از مراسم تشییع رهبر شهید انقلاب
تیم ملی فوتسال زنان ایران قهرمان آسیای مرکزی شد
نورنما | بهشتی؛ صدای غریب عدالت و اعتدال
ونس: از روند مذاکرات با ایران راضی هستیم
اعتراف رسانه صهیونیستی به قدرت فزاینده ایران
سه کشور عربی خواستار اجرای کامل تفاهم تهران و آمریکا شدند
شعله‌های آتش غرب آمریکا را فراگرفت؛ یوتا در وضعیت تخلیه
زمان و جزئیات مراسم تشییع زنده‌یاد سیمین‌دخت وحیدی اعلام شد+تسلیت وزیر ارشاد
آموزش‌وپرورش زمان قطعی شدن پیش‌ثبت‌نام کلاس اولی‌ها را اعلام کرد
قطع برق تعدادی از مناطق تهران؛ دلیل مشخص شد
آمریکایی‌ها به تحقق اهداف ترامپ در جنگ با ایران تردید دارند
جنبش امل بر حفظ وحدت ملی لبنان تأکید کرد
فولاد خوزستان استارت لیگ برتر را از تهران زد
متن کامل توافقنامه سازشکارانه دولت لبنان با رژیم اسرائیل
رئیس فیفا: دیدار ایران و مصر همه جذابیت‌های فوتبال را داشت
دادگستری تهران درباره پرونده «مولی‌الموحدین» توضیح داد
نقض دوباره آتش‌بس؛ رژیم صهیونیستی جنوب لبنان را هدف قرار داد
اعلام آمادگی ایران برای کمک به زلزله‌زدگان ونزوئلا
هند به دنبال افزایش واردات نفت و گاز از ایران
چند گزینه برای محل تدفین رهبر شهید در دست بررسی است
بانک مرکزی: تخصیص ارز به بخش صنعت دوباره افزایش یافت
کادر فنی تیم ملی هندبال با حضور نناد کلاییچ تکمیل شد
عضو دفتر سیاسی انصارالله: توافق بیروت و تل‌آویو علیه مقاومت است
رئیس سازمان بازرسی: 214 گلوگاه فساد شناسایی شده است
هشدار پلیس: 44 درصد جان‌باختگان تصادفات تهران موتورسوار هستند
روایت سفیر روسیه از احداث نیروگاه هسته‌ای جدید «هرمز»
سخنگوی دولت: توسعه تجارت با همسایگان از مرزهای کارآمد آغاز می‌شود
اردوغان: صهیونیسم بر نسل‌کشی، اشغالگری و توسعه‌طلبی استوار است
اسموتریچ: شهرک‌سازی در غزه، کرانه باختری و جنوب لبنان گسترش می‌یابد