×
سیاسی
شناسه خبر : 177320
تاریخ انتشار : شنبه 1403/03/19 ساعت 13:59
الزامات مشارکت بالا در انتخابات ریاست جمهوری

پیشنهادهایی برای افزایش حضور ملی در انتخابات به روایت "جمهوری اسلامی"

الزامات مشارکت بالا در انتخابات ریاست جمهوری

مهم‌ترین نقش برای افزایش مشارکت مردم را شورای نگهبان می‌تواند ایفا کند و آن این است که در تایید صلاحیت‌ها نشان دهد که در بر همان پاشنه سابق نمی‌چرخد.

نورنیوز - گروه سیاسی: برگزاری انتخابات ریاست جمهوری زودهنگام در ایران پس از فاجعه سانحه بالگرد رئیس ‌جمهور و همراهان وی از دو جهت حائز اهمیت فراوان است.
یکی اینکه رئیس ‌جمهور جدید بتواند راهی برای پیشرفت و توسعه اقتصادی ایران باز کند و ترمیم عقب‌‌افتادگی‌های فاحش کشور از اهداف سند چشم‌انداز 20ساله را که سال آینده مهلت آن به پایان می‌رسد، محقق سازد.
دیگری احتمال روی کار آمدن ترامپ در آمریکاست که فردی بسیار ضدایرانی است و ایرانیان از وی خاطره‌های بسیار بد و ناخوشایندی دارند. زیرا او با خارج شدن از توافق برجام، ترور سردار قاسم سلیمانی و برقراری دوباره تحریم‌های گسترده علیه ایران، زندگی تمام ایرانیان را با مشکلات زیادی مواجه ساخت.
بنابراین برای فائق آمدن بر این معضلات، باید تلاش شود میزان مشارکت پائین مردم در سه انتخابات گذشته نه‌تنها تداوم نیابد، بلکه تحولی اساسی در رویکرد مردم نسبت به ضرورت حضور وسیع در انتخابات تیرماه بوجود آید و دوباره حماسه حضور اکثریت مردم در پای صندوق‌های رای برای تعیین رئیس‌ جمهور جدید تحقق یابد.
اما حاکمیت چه اقداماتی می‌تواند انجام دهد تا مشارکت عمومی بالا رود و مردم به صندوق‌های رای اشتیاق بیشتری نشان دهند و از آن استقبال زیادتری بکنند؟
مهم‌ترین نقش برای افزایش مشارکت مردم را شورای نگهبان می‌تواند ایفا کند و آن این است که در تایید صلاحیت‌ها نشان دهد که در بر همان پاشنه سابق نمی‌چرخد. شورای نگهبان با رفتار خود می‌تواند نشان دهد که عین متن قانون اساسی برای تایید صلاحیت نامزدها رعایت می‌شود و هیچ نامزدی به سادگی رد صلاحیت نمی‌شود.
شورای نگهبان با سعه صدر می‌تواند نشان دهد که مردم با انتخاب افراد مورد نظر خود، بهتر از هرکس و نهاد دیگری به آینده امیدبخش کشور فکر می‌کنند و آنها هستند که باید صلاحیت نامزدها را تشخیص دهند.
به این ترتیب فضای کشور برای برگزاری یک انتخابات آزاد و سالم باز خواهد شد و امکان برگزاری انتخابات رقابتی فراهم خواهد گردید.
البته باید در بین نامزدها افرادی وجود داشته باشند که نماینده بخش‌های بزرگی از جامعه ایران بوده و نیز معرفی شده از سوی احزاب گوناگون سیاسی و گروه‌های مختلف صنفی و جامعه مدنی باشند تا رقابت واقعی اتفاق بیفتد.
بنابراین رقبا باید از یک نوع نبوده و با هم فاصله شخصیتی و تفاوت معنادار سیاسی و تنوع منطقی داشته باشند تا مردم بتوانند از بین آنها افراد مناسب را انتخاب کنند.
از طرفی باید نتیجه انتخابات از قبل مشخص شده نباشد و مردم احساس کنند که واقعاً خودشان دارند افراد مطلوب خود را انتخاب می‌کنند.
به این ترتیب می‌توان حیطه مشارکت مردم را گسترده‌تر کرد و اعتبار کشور را در سطح جهانی افزایش داد تا با تکیه بر قدرتی که از مشارکت بالای مردم بوجود می‌آید، بتوان معضلات بین‌المللی کشور را حل کرد و با انسجام اجتماعی، گام‌های بلندی به سوی توسعه همه‌جانبه ایران برداشت. به طوری که جمهوری اسلامی ایران در جایگاه واقعی ژئوپلیتیک خود قرار گیرد و تمامی ظرفیت‌های انسانی خود را بارور سازد و مهاجرت نخبگان معکوس شود. 

*حسین علایی


روزنامه جمهوری اسلامی
نظرات

آخرین اخبار
جهش قدرتمند بورس در دومین روز هفته
خردادماه داغ با حراج شمش طلا+جزئیات
شیوع ابولا در کنگو سرعت گرفت
تشدید حملات اسرائیل به جنوب لبنان
نورنما | شد عروس جمله شهر های جهان این رامسر
ضربه به شبکه نفوذ در اراک
عبور 28 کشتی از تنگه هرمز با اجازه سپاه
قیمت طلا و سکه امروز یکشنبه 10 خرداد 1405 + جدول
قیمت دلار و سایر ارزها امروز یکشنبه 10 خرداد ؛ سقوط دلار به کانال 160 هزار تومانی
قالیباف: تا حقوق ملت گرفته نشود، توافق نمی‌کنیم
چرا قیمت نفت در یک هفته نزولی شد؟
سوگند اعضای هیأت رئیسه جدید مجلس در صحن علنی
کدام مناطق تهران دوشنبه و سه‌شنبه درگیر طوفان و کاهش دید می‌شوند؟
مترو تهران تا اطلاع ثانوی رایگان است
شرایط ثبت‌نام پیش‌دبستانی 1406-1405 اعلام شد
جزئیات متن اصلاح‌شده توافق از سوی آمریکا ؛ پایان جنگ در ازای بازگشایی تنگه هرمز
برای عبور از تنش آبی، مصرف آب باید 15 درصد کاهش یابد
درگذشت چهره ماندگار موسیقی نواحی ایران
تولد نوزاد دو سر در بغداد؛ پزشکان از «مورد نادر» خبر دادند
جزئیات بازداشت افراد مرتبط با اسرائیل در ارومیه
جزئیات افزایش میزان کالابرگ و زمان اجرای رقم جدید
سن طلایی خطر ام‌اس؛ چرا 20 تا 40 سالگی بیشترین شیوع را دارد؟
نوراینفو | 5 اشتباه رایج که باعث خطای دستگاه قندخون می‌شود
هوای مشهد در وضعیت قرمز
ناآرامی در فرانسه بعد از فینال لیگ قهرمانان؛ 7 پلیس زخمی شدند
شگفتانه مصرف دخانیات در میان دختران نوجوان
قیمت گوشت قرمز امروز 10 خرداد 1405 + جدول
برنامه کامل آزمون‌های 1405 اعلام شد؛ تاریخ جدید کنکور، ارشد و دکتری
نگرانی ارتش اشغالگر از نتایج احتمالی گفت‌وگوهای تهران و واشنگتن
تأکید رئیس جمهور بر ضرورت تبدیل دانشگاه‌ها به کانون‌های حل مسایل کشور
پیش‌بینی قیمت طلای جهانی؛ بازار منتظر سیگنال تهران و واشنگتن
پیش بینی قیمت دلار یکشنبه 10 خرداد 1405
سازمان اجتماعی نفرت
گاردین: ترامپ پس از تحقیر در ایران به دنبال انتقام از کوباست
شکایت پرسپولیس از سازمان لیگ به کجا رسید؟
پیش بینی قیمت طلا و سکه یکشنبه 10 خرداد 1405
آخرین وضعیت جاده‌ها؛ ترافیک سنگین در هراز، قزوین–کرج و شهریار–تهران
کمبود پزشک متخصص؛ چالش جدی نظام درمان ایران
مقاومت لبنان را دریابیم
شگفتی در قلب خیابان ولیعصر؛ کافه ترویج شیطان‌پرستی
هشت الزام برای بهبود حکمرانی
هوای تهران در وضعیت قابل‌قبول
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز یکشنبه 10خرداد 1405+ جدول
تفاوت ماهیتی تفاهم احتمالی و برجام
شوک به تیم ملی؛ روزبه چشمی جام جهانی را از دست می‌دهد؟
شوی تبلیغاتی ترامپ با چاشنی تحریف توافق/ شرط تازه آمریکا چیست؟
مدار دیپلماسی | جنگ جدید، جنگ مسیرهاست
چین برای ربات‌های انسان‌نما «کد ملی» صادر می‌کند؛ از تولد تا بازیافت
چرا ایران دست برتر را پیدا کرده است؟
هفتمین نمایشگاه مجازی کتاب تهران چقدر فروش داشت؟