×
بین الملل
شناسه خبر : 177136
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1403/03/17 ساعت 23:39
هشدار درباره جهنم آب و هوا/ رکورد 170ساله افزایش دمای زمین شکست

هشدار درباره جهنم آب و هوا/ رکورد 170ساله افزایش دمای زمین شکست

سرویس نظارت بر تغییرات آب و هوایی اعلام کرد که هر یک از دوازده ماه گذشته، گرم‌ترین ماه‌های سالانه بوده است؛ دبیرکل سازمان ملل نیز خواستار اتخاذ تدابیر فوری برای جلوگیری از «جهنم آب و هوایی» شد.

نورنیوز ـ گروه سیاست: سازمان جهانی هواشناسی سازمان ملل در گزارشی، به احتمال ۸۰ درصدی ثبت دمای بیش از ۱.۵ درجه سانتی‌گراد بالاتر از سطح قبل از صنعتی شدن در طول حداقل یک سال از پنج سال آینده، اشاره کرده و اعلام کرده است که سال گذشته، این شانس حدود ۶۶ درصد بود.

سرویس نظارت بر تغییرات آب و هوایی، وابسته به اتحادیه اروپا اعلام کرد که هر یک از دوازده ماه گذشته، گرم‌ترین ماه‌های سالانه بوده است؛ در همین حال، «آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل نیز خواستار اتخاذ تدابیر فوری برای جلوگیری از «جهنم آب و هوایی» شد.

«الجریده» نوشت: سرویس تغییرات آب و هوایی کوپرنیک اعلام کرد که میانگین دمای هوای جهانی در طول سال منتهی به پایان ماه مه، حدود ۱.۶۳ درجه سانتیگراد، از میانگین قبل از انقلاب صنعتی فراتر رفت و باعث شد گرم‌ترین دوره از زمان شروع ثبت داده‌ها در سال ۱۹۴۰ میلادی لقب بگیرد.

براساس گزارش این سرویس، میانیگن دوازده ماه گذشته به معنای آن نیست که جهان از آستانه گرمایش جهانی ۱.۵ درجه سانتیگراد فراتر رفته است که میانگین دما را در طول چند دهه اندازه گیری می کند. دانشمندان نسبت به تبعات تجاوز فراتر از آن که قابل رسیدگی نخواهد بود، هشدار می‌دهند.

سازمان جهانی هواشناسی سازمان ملل در گزارش جداگانه‌ای، به احتمال ۸۰ درصدی ثبت دمای بیش از ۱.۵ درجه سانتیگراد، بالاتر از سطح قبل از صنعتی شدن، در طول حداقل یک سال از پنج سال آینده، اشاره کرده و اعلام کرده است که سال گذشته، این شانس، حدود ۶۶ درصد بود.

از سوی دیگر «آنتونو گوترش» دبیرکل سازمان ملل در سخنرانی درباره این نتایح نسبت به سرعت حرکت جهان در جهت اشتباه و به دور از ثبات سیستم آب و هوایی هشدار داد و در سخنانی به مناسبت روز جهانی محیط زیست گفت: «در سال ۲۰۱۵ میلادی، شانس وقوع این سبقت نزدیک به صفر بود.»

گوترش خواستار کاهش تولید و استفاده خدود ۳۰ درصدی  سوخت فسیلی در جهان تا سال ۲۰۳۰ شد و افزود: «ما به راهی برای خارج شدن از بزرگراه نیاز داریم که به سمت یک جهنم آب و هوایی در حرکت است. نبرد به خاطر ۱.۵ درجه سانتی‌گراد در دهه کنونی را یا خواهیم برد یا می‌بازیم.»

افزایش روند تغییرات آب و هوایی؛ رکورد ۱۷۰ساله میانگین افزایش دمای زمین شکسته شد

سازمان جهانی هواشناسی با بازنشر بخش‌هایی از این گزارش در صفحات مجازی خود، عنوان کرده است: شوکه کننده است، اما تعجب‌آور نیست که ما به این دوره ۱۲ ماهه رسیده‌ایم. در حالی که این توالی ماه‌های رکوردشکنی در نهایت قطع خواهد شد، اما تغییرات آب و هوایی همچنان باقی است و هیچ نشانه‌ای از تغییر در چنین روندی وجود ندارد.

بر اساس تازه‌ترین گزارش سرویس تغییرات اقلیمی کوپرنیک، میانگین افزایش دمای جهانی در ۱۲ ماه گذشته، یعنی در فاصله ماه‌های ژوئن ۲۰۲۳ تا می ۲۰۲۴، از ۱.۵ درجه سانتی‌گراد نیز فراتر رفته است.

بنابر اعلام این نهاد ناظر بر تغییرات اقلیمی، این بالاترین دمای ثبت‌شده زمین از زمان ثبت رکورد‌های اقلیمی است.

بر اساس این گزارش، میانگین جدید دمای زمین در ۱۲ ماه گذشته، ۰.۷۵ درجه سانتی‌گراد بالاتر از میانگین ۱۹۹۱ تا ۲۰۲۰ و ۱.۶۳ درجه سانتی‌گراد گرمتر از ۱۸۵۰ تا ۱۹۰۰ است.

سازمان جهانی هواشناسی نیز با بازنشر بخش‌هایی از این گزارش در صفحات مجازی خود، عنوان کرده است: شوکه‌کننده است، اما تعجب‌آور نیست که ما به این دوره ۱۲‌ماهه رسیده‌ایم. در حالی که این توالی ماه‌های رکوردشکنی در نهایت قطع خواهد شد، اما تغییرات آب و هوایی همچنان باقی است و هیچ نشانه‌ای از تغییر در چنین روندی وجود ندارد.

این سازمان افزوده است: در پس این آمار، یک واقعیت آشکار نهفته است که ما به خطر می‌افتیم؛ تریلیون‌ها ضرر اقتصادی، میلیون‌ها زندگی به‌هم ریخته و تخریب اکوسیستم‌های گران‌بها، از پیامد‌های این تغییرات [در زمین] است.

سازمان جهانی هواشناسی تصریح کرده است: هدف متوقف کردن افزایش دما در توافق پاریس هنوز زنده است. باید به خاطر داشته باشیم، این موضوع، به افزایش طولانی‌مدت دما در طول دهه‌ها اشاره دارد، نه برای دوره یک تا پنج‌ساله. نقض موقت این توافق به معنلی از بین رفتن دائم هدف نیست؛ اما می‌توان انتظار داشت که تعدد رخداد افزایش موقتی از سطح ۱.۵ درجه سانتی‌گراد بیشتر شود.


شرق
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
واردات برنج و گوشت از مرزها تحت تأثیر گرانی دلار
عون تجاوزات رژیم صهیونیستی به لبنان را محکوم کرد
فرانسه به حمایت از اوکراین ادامه می دهد
پاپ: زندان‌ها در جهان بیش از ظرفیت‌شان پر شده‌اند
درگیری مرزی میان ارتش لبنان و نیروهای سوریه
فریدزاده: سینمای ایران به کاخ جشنواره نیاز دارد
ایتالیا خواستار استقلال امنیتی اروپا از آمریکا شد
اینتر پس از 3 سال، جنوا را در خانه‌اش شکست داد
دادگاه اسرائیل درخواست لغو جلسه محاکمه نتانیاهو را رد کرد
بایرن مونیخ با پنالتی در خانه از شکست فرار کرد
عضو شورای شهر: خطر فرونشست در پایتخت جدی‌تر شده است
سخنگوی صنعت آب: کشور هنوز از خشکسالی عبور نکرده است
اعلام قیمت شیر خام و 4 محصول لبنی
ترامپ در حال پاکسازی قومی در آمریکا است
تحویل بالگردهای بلک‌هاوک افغانستان از آمریکا به پرو
کارگروه ویژه احیای نان کامل در کشور تشکیل شد
القسام: ترور فرماندهان بر عزم مقاومت می‌افزاید
واکنش «ترامپ» به حمله به مراسم یهودیان در استرالیا
ولایتی: جمهوری اسلامی ایران با قاطعیت از حزب‌الله حمایت می‌کند
عارف: تولیدکنندگان شیر، قیمت را متعادل کنند
افزایش قیمت دارو کمتر از نرخ تورم/ بیمه‌ها هزینه‌ها را پوشش می‌دهند
کامران فانی کتابشناس پیشکسوت درگذشت/کتابخانه کامران فانی اهدا شد
نشست اضطراری وزیر راه در پی هشدار قرمز بارش‌های سنگین در 4 استان
رئیس‌جمهور: نباید درآمد اصلاح قیمت سوخت برای بخش‌های دیگر خرج شود
پیام تسلیت رهبر معظم انقلاب در پی درگذشت حجت‌الاسلام شاهچراغی
کلیات بودجه سال 1405 در جلسه هیأت دولت تصویب شد
معمای «جغد قرمز»
موجودی کالاهای اساسی در بنادر و گمرکات به 5 میلیون تن رسید
شوک بزرگ ستاره خارجی به استقلال پیش از بازی با خیبر
ادامه حمایت آمریکا از رژیم صهیونیستی
عکس های منتخب هفته جهان،14 دسامبر 2025
قیمت آجیل مخلوط شب یلدا اعلام شد
تأیید نتایج نهایی انتخابات پارلمانی از سوی دادگاه فدرال عراق
غریب‌آبادی: جنگ و تجاوزگری رژیم صهیونیستی و آمریکا، مهم‌ترین چالش جهان است
قالیباف: کارآمدی حکمرانی دینی شرط تحقق ایران قوی است
تراکتور با شکست پیکان به مسیر برد بازگشت
رفع مشکلات تامین ارز نهاده‌های دامی توسط سران قوا
شناسایی بیش از 1200 واحد صنعتی آلاینده در پایتخت
فوتسال بانوان پاکستان به مربی ایرانی سپرده شد
مرگ جنجالی خواننده ترک؛ دخترش بازداشت شد
زلنسکی آماده دادن امتیازات بزرگ است
سقوط قهرمان کشتی؛ کورتانیدزه راهی زندان شد
بومی‌سازی فناوری به روایت مرکز تحقیق و نوآوری همراه اول در نمایشگاه «تستا»
فرمانده ارشد القسام ترور شد/حماس ترور را تایید کرد
نتانیاهو حمله به یهودیان در استرالیا را محکوم کرد
آمار نماینده تهران درباره زندانیان مهریه نادرست است
پیش‌فروش بلیت قطارهای مسافری از سه‌شنبه
جدول لیگ ایران فوتبال در پایان مسابقات امروز
پایان بازی؛ پرسپولیس(1) - آلومینیوم (0)/پرسپولیس به صدر برگشت+ فیلم گل اول
ایران حمله در سیدنی را محکوم کرد
X
آگهی تبلیغاتی