×
بین الملل
شناسه خبر : 176945
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1403/03/16 ساعت 08:50
غرب به سمت احیای برجام گام بردارد

بیانیه مشترک ایران، روسیه و چین؛

غرب به سمت احیای برجام گام بردارد

ایران، روسیه و چین در بیانیه مشترکی اعلام کردند زمان آن رسیده که کشورهای غربی اراده سیاسی از خود نشان دهند و گام لازم را برای احیای برجام اتخاذ کنند.

نورنیوز- گروه بین الملل: ایران، روسیه و چین بیانیه مشترکی را در نشست شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی‌ با دستور کار «راستی‌آزمایی و نظارت در جمهوری اسلامی ایران در پرتو قطعنامه ۲۲۳۱ (۲۰۱۵) شورای امنیت سازمان ملل» صادر کردند. 

در این بیانیه آمده است: کشورهای ما به طور مداوم هواداران قوی برجام بوده‌اند.ما به همراه طرف‌های دیگر در مذاکرات، زمان و تلاش سرمایه‌گذاری کردیم که منجر به نتیجه‌گیری برجام در سال ۲۰۱۵ و سپس اجرای آن شد. از سال ۲۰۱۸، هنگامی که آمریکا به طور غیرقانونی و یک‌جانبه از این توافق کناره‌گیری و تحمیل تحریم‌های یک‌جانبه و غیرقانونی و اعمال سیاست فشار حداکثری علیه ایران نقطه عطفی برای این توافق شد، حمایت ما از برجام تغییر نکرده است.

در ادامه مطرح شده است: ما از هیچ تلاشی برای بازگرداندن برجام دریغ نکردیم. در ۹ دور مذاکره در اینجا در وین شرکت کردیم. ما سه کشور آمادگی خود را برای نتیجه‌گیری بازگرداندن این توافق براساس متن اوت ۲۰۲۲ تأیید کردیم.متأسفانه، سایر شرکت کنندگان برجام؛ فرانسه، آلمان و انگلیس و همچنین آمریکا با وجود وعده‌های خود، روند مختلفی را انتخاب کردند و هدف مشترک از سرگیری اجرای برجام توسط ما را به خاطر ملاحظات سیاسی خودشان نادیده می‌گیرند.

جمهوری خلق چین، جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه بر این عقیده هستند که مفاد برجام همچنان معتبر است- همانطوری که بر اساس UNSCR ۲۲۳۱ می‌باشد. یکی از جدیدترین نمونه‌ها - در روز انتقالی برجام در ماه اکتبر ۲۰۲۳ تعدادی از محدودیت‌های باقیمانده از ایران برداشته شد.

لازم به ذکر است که سازمان ملل متحد تحت دبیرکل در یک نامه رسمی (S/AC.۵۸/۲۰۲۳/OC.۱۴) اعلام کرد که دبیرخانه در ۱۹ اکتبر ۲۰۲۳ از وب‌سایت شورای امنیت فهرست ۲۳ نفر و ۶۱ نفر از اشخاص مشمول اقدامات محدودکننده مندرج در بندهای ۳، ۴ و ۶ (ج) و (د) ضمیمه B به UNSCR ۲۲۳۱ را حذف کرد.

با این حال، شرکت کنندگان اروپایی برجام به همراه چند کشور دیگر رویکرد متفاوتی را انتخاب کردند، به طور یک جانبه این محدودیت‌ها را در سطح ملی در مغایرت با UNSCR ۲۲۳۱ حفظ کردند و بازه‌های زمانی مذاکره شده را که به طور محکمی مقرر گردیده مورد سئوال قرار می‌دهند بدون آن‌که هیچ‌گونه صلاحیتی در برجام و UNSCR ۲۲۳ ذکر شده باشد.

ما با یادآوری بند ۸ از UNSCR ۲۲۳۱، تأکید می‌کنیم که پس از بازه‌های زمانی پیش‌بینی شده در برجام و UNSCR ۲۲۳۱، با برنامه هسته‌ای ایران به همان روشی که با هر یک از دولت‌های دیگر فاقد سلاح هسته‌ای عضو NPT انجام می‌شود، رفتار خواهد شد.

آقای رئیس، امروز در صورت اجرای کامل برجام، این امر می‌توانست اکثریت قریب به اتفاق سؤالات موجود در مورد برنامه هسته‌ای صلح‌آمیز ایران را براساس پذیرش متقابل فرونشاند.

دبیرخانه آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نیز می‌توانست ابزار تأیید و نظارت گسترده‌تری داشته باشد. بدون شک توافق هسته‌ای کاملاً عملیاتی به عنوان ابزاری برای محدود کردن و کاهش تنش‌ها عمل می‌کرد. ما فکر نمی‌کنیم کسی بتواند استدلال کند که این یک وضعیت برد-برد برای همه بوده است.

جمهوری خلق چین، جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه متقاعد شده‌اند که زمان آن رسیده است که کشورهای غربی اراده سیاسی نشان دهند، از چرخه بی‌پایان تشدید خودداری کنند که تقریباً در دو سال گذشته در حال چرخیدن بوده است و گام لازم را برای احیای برجام اتخاذ نمایند. هنوز هم امکان انجام این کار وجود دارد. جمهوری خلق چین، جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه برای آن آماده هستند.


ایسنا
کلید واژگان
برجامغرباسیا
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
پایان‌بازی؛ پرسپولیس 3-0 استقلال خوزستان + فیلمهای گلها
وزیر خارجه عراق: می‌خواهیم با ایران و آمریکا روابط خوبی داشته باشیم
واکنش بقایی به قبول مسئولیت تجاوز نظامی اسرائیل علیه ایران از سوی ترامپ
چرا عقربه رشد اقتصادی در جهان از شرق و جنوب بر نمی گردد؟
هشدار نماینده لبنانی درباره تله‌های آمریکایی-اسرائیلی
معاون نخست وزیر روسیه: روابط مسکو و تهران توسعه خواهد یافت
اتحادیه اروپا: به حمایت از سوریه متعهد هستیم
اجرای طرح برخورد با اراذل و اوباش و حاملان سلاح سرد درغرب استان تهران
افزایش دمای هوای تهران در سه روز آینده
هشدار یخبندان و آماده‌باش هلال‌احمر در مناطق سردسیر کشور
قائم‌پناه: بیشتر مردم دغدغه معیشت دارند نه سیاست
آمادگی روسیه در همه زمینه‌ها برای کمک به شرکای آذربایجانی و ارمنی خود
راه شناسایی علت تعدیل نیرو در واحدهای اقتصادی از طریق سامانه فراهم شد
کشف بزرگ‌ترین تار عنکبوت جهان در مرز آلبانی و یونان
رئیس‌جمهور لبنان: به توافق آتش‌بس پایبندیم اما اسرائیل تجاوز می‌کند
ایران، پرچمدار صلح و عدالت و مدارا
قاچاقچیان سوخت در قشم دستگیر شدند
قالیباف: آماده توسعه روابط با پاکستان هستیم
خطیب‌زاده: احیای مذاکرات هسته‌ای به رفتار آمریکا بستگی دارد
سومین ناوهواپیمابر «فوجیان» چین عملیاتی شد
پسکوف: فقدان اعتماد میان روسیه و اوکراین کاملاً مشهود است
ترفند جدید سارقان برای فرار از مجازات‌های سنگین
خشکسالی بی‌سابقه تهران؛ ذخایر سدها به کمتر از 11 درصد رسید
رئیس‌جمهور آمریکا تحریم‌های یک‌جانبه علیه ایران را تمدید کرد
ترامپ: حماس در صورت عدم ایفای نقش خود، با عواقب روبه‌رو خواهد شد
دبیرکل کنگره ملی عربی: روز آزادی فلسطین نزدیک است
نواف سلام: لبنان بخشی از جهان عرب است و قصد دارد نقش کارآمدی در منطقه ایفا کند
گروسی: راه‌حل فوری یا جادویی درباره ایران وجود ندارد
خطیب موقت نماز جمعه: ماجرای بانک آینده بسیار تاسف‌بار است
یکطرف شدن جاده چالوس امروز از ساعت 15
فدراسیون جهانی والیبال بیش از 251 هزار دلار به ایران اختصاص داد
دبیرکل جهاد اسلامی: سلاح مقاومت فلسطین را زمین نمی‌گذاریم
لغو گسترده پروازها در آمریکا همزمان با ادامه تعطیلی دولت فدرال
تصادف مرگبار امروز در صالح‌آباد تهران+ آمار فوتی‌ها
انفجار در مسجد جاکارتا ده‌ها نمازگزار را مجروح کرد
الحیه: «طوفان الاقصی» پاسخ به تلاش برای محو مسئله فلسطین بود
چین خواستار کاهش چشمگیر زرادخانه هسته‌ای آمریکا شد
پایان انتظار خودروهای بلاصاحب در پارکینگ‌های بندرعباس
تأکید شهباز شریف بر گسترش همکاری‌های همه‌جانبه با ایران
آتش سوزی خط انتقال آب بندر لنگه
نقش فعال ایران در مباحث جهانی مرتبط با تغییر اقلیم
7 تصادف مرگبار تهران در هفته دوم آبان ماه +تعداد کشته‌ها
گروسی: ایران قانونی داخلی تصویب کرده که می‌گوید باید همکاری خود با ما را محدود کند
زویا امامی بازیگر تلویزیون درگذشت
انتظار طولانی کامیون‌های ایران پشت مرزها
آخرین وضعیت 4 بیمارستان‌ بحرانی و نا ایمن تهران
هوای پایتخت همچنان ناسالم برای گروه‌های حساس
مرگ 5 دانش آموز در 6 هفته
بقائی: تحریم‌های آمریکا علیه ایرانیان، جنایت علیه بشریت است
حمله جدید آمریکا در دریای کارائیب به یک قایق
X
آگهی تبلیغاتی