×
بین الملل
شناسه خبر : 176909
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1403/03/15 ساعت 16:38
اتهام‌زنی‌های دوباره اتحادیه اروپا درباره سطح همکاری ایران با آژانس اتمی

اتهام‌زنی‌های دوباره اتحادیه اروپا درباره سطح همکاری ایران با آژانس اتمی

سفیر و نماینده دائم اتحادیه اروپا نزد سازمان‌های بین‌المللی مستقر در وین ضمن نادیده گرفتن سطح گسترده و مثال‌زدنی همکاری‌های جمهوری اسلامی ایران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، ادعاهای سیاسی درباره برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای ایران را تکرار کرد و از تهران خواست که بیانیه موسوم به 4 مارس درباره حل‌وفصل تمامی مسائل باقی‌مانده پادمانی با آژانس را اجرا کند.

نورنیوز ـ گروه بین‌الملل: «کارل هالگارد» در سخنان خود که یک نسخه آن در تارنمای اتحادیه اروپا منتشر شد گفت: دست نیافتن ایران به سلاح اتمی یک اولویت امنیتی و کلیدی برای اتحادیه اروپا است. این اتحادیه همچنان به راه حل دیپلماتیک برای موضوع هسته‌ای ایران متعهد است و ما از همه کشورها می‌خواهیم که از اجرای قطعنامه ۲۲۳۱ (۲۰۱۵) شورای امنیت سازمان ملل متحد حمایت کنند.

وی افزود: ما متاسفیم که ایران تصمیمات لازم را نگرفته و اقدامات لازم را برای بازگشت به تعهدات مرتبط هسته‌ای خود در چارچوب برجام انجام نداده است. از این جهت خطر بحران گسترش سلاح‌های هسته‌ای در منطقه در نتیجه پیشرفت برنامه هسته‌ای ایران بیشتر شده است.

هالگارد تصریح کرد: اتحادیه اروپا همچنان از گسترش برنامه هسته‌ای ایران نگران است. ایران به شدت از تعهدات خود در برجام خارج شده و اتحادیه اروپا با نگرانی خاصی به ادامه انباشت اورانیوم با غنای بالا و توسعه زیرساخت‌های غنی سازی هسته‌ای ایران توجه دارد.

وی ادامه داد: ایران اجرای تعهدات هسته‌ای خود را در چارچوب برجام متوقف کرده است. طی بیش از سه سال گذشته، آژانس قادر به انجام چند فعالیت کلیدی راستی‌آزمایی و نظارت مرتبط با برجام نبوده است.

سفیر و نماینده دائم اتحادیه اروپا نزد سازمان‌های بین‌المللی مستقر در وین گفت: تصمیم ایران مبنی بر حذف تمامی تجهیزات نظارتی مرتبط با برجام، اوضاع را تشدید کرده است. آژانس تداوم دانش خود را در مورد تولید و موجودی سانتریفیوژها، آب سنگین و کنسانتره اورانیوم از دست داده و ما نگرانی جدی خود را در این زمینه تکرار می‌کنیم.

وی ادامه داد: ما قویاً از ایران می‌خواهیم که مسیر فعالیت‌های هسته‌ای خود را تغییر دهد، بدون فوت وقت به تعهدات سیاسی خود در زمینه عدم اشاعه هسته‌ای بازگردد. ما همچنین از ایران می‌خواهیم که به اجرای موقت پروتکل الحاقی بازگردد، آن را تصویب کند و اجرای کلیه اقدامات نظارتی و راستی‌آزمایی مرتبط با برجام را از سر بگیرد. این اقدامات همراه با اجرای کامل موافقتنامه جامع پادمان، برای کمک به ایجاد اعتماد بین المللی درباره ماهیت منحصراً صلح آمیز برنامه هسته ای ایران ضروری است.

هالگارد گفت: همکاری به موقع و کامل با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی کاملاً حیاتی است. اتحادیه اروپا به طور کامل از تلاش‌های آژانس برای ادامه اجرای ماموریت بلندمدت راستی آزمایی و نظارت مستمر در ایران حمایت می‌کند. اتحادیه اروپا همچنین از ایران می‌خواهد که بیانیه مشترک مارس ۲۰۲۳ را اجرا کند.


ایرنا
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
افزایش 15 درصدی ظرفیت باتری سدیم‌یونی با یک تغییر شیمیایی هوشمندانه
ماجرای عجیب مردی که با خوردن یک همبرگر ساده مُرد!
5 تکنیک کاربردی برای مقابله با استرس در زندگی روزمره
حماس بدون اکسیژن هم زنده می ماند
تانک‌های آبرامز استرالیا در راه اوکراین
اعتراف ترامپ به نارضایتی‌های اقتصادی مردم آمریکا
حماس: طرح ساخت شهرک‌ جدید در شرق قدس، در چارچوب پروژه الحاق است
حضور مقامات اروپایی در گفت‌وگوهای نمایندگان آمریکا و اوکراین
بیانیه دفتر نتانیاهو درباره نشست الناقوره
دیدار نفت و گاز گچساران - پیکان به تعویق افتاد
رکورد تقاضای ثبت نام در ایران خودرو شکست!/فردا آخرین مهلت ثبت نام
هشدار درباره یخ‌زدگی کنتورهای آب
هشدار بغداد و رم درباره تبعات هرگونه تنش جدید علیه ایران
سفیر آمریکا: درباره غزه و ایران اختلافی با اسرائیل نداریم
کاهش بیش از 50 درصدی ابتلا به آنفلوانزا در کرمانشاه
نخست‌وزیر مصر: اسرائیل باید فوری و بدون قیدوشرط از خاک لبنان خارج شود
فرد توهین‌کننده به رئیس‌جمهور شهید احضار شد
حمله توپخانه‌ای به مدرسه محل اسکان آوارگان فلسطینی
کدام مدارس شنبه 29 آذرماه تعطیل هستند؟/نام استانهایی که کار ادارات با تاخیر آغاز می شود
بیانیه سفارت آمریکا در لبنان درباره نشست کمیته ناظر بر آتش‌بس
عکس های منتخب ایران، جمعه 28 آذر 1404
مدودف: اجلاس اتحادیه اروپا «نشست دزدها» است
ربیعی: 37 درصد جوانان در سن کار، نه شاغلند و نه محصل
رشد بیت‌کوین و اتریوم در معاملات امروز
حماس: نشست میامی باید به اجرای کامل آتش بس منجر شود
تکرار ادعاهای بی‌اساس آمریکا علیه ونزوئلا
اوکراین: به نفت‌کش روسیه در آب‌های مدیترانه حمله کردیم
بارش‌های گسترده و کاهش دما؛ موج بعدی بارش‌ها از راه می‌رسد/افزایش شمار جانباختگان به 7 نفر
واکنش چین به فروش تسلیحات آمریکا به تایوان
بهانه جدید تل‌آویو برای اعزام نیرو به کرانه باختری
طالبان: هرگونه تجاوز به افغانستان با پاسخ قاطع روبه‌رو می‌شود
عضو دفتر پزشکیان: نقد گذشته لازم است اما به شرط ادب
دستگیری مرد متجاوز به 35 زن در لباس تعمیرکار
تحریم‌های جدید لندن در پرونده خشونت‌های سوریه
جان‌ باختن کودک 6 ساله در سیلاب روستای مهرگی سیریک
الحکیم: عراق نه میدان جنگ دیگران خواهد بود و نه خط تماس به نیابت از دیگران
روایت‌هایی از دیدار سیاسیون با رئیس‌جمهوری
آغاز پرداخت حقوق آذرماه بازنشستگان و مستمری‌بگیران تأمین اجتماعی+جزییات
بیانیه تند باشگاه پرسپولیس/ آنچه در تبریز رخ داد، عبور از مرز انسانیت و عقده‌گشایی بود
تجمع میلیونی در صنعا در حمایت از قرآن کریم و فلسطین
پیروزی چهارگله پرسپولیس در بازی تدارکاتی مقابل عقاب
روسیه بشار اسد را به سوریه تحویل نمی‌دهد
«بهار شیراز» اول زمستان به تلویزیون می‌آید
بازدهی هفتگی؛ چرخش سرمایه ها به کدام سمت؟
یورش اشغالگران به نمازگزاران در مسجد الاقصی
افتتاح نخستین فروشگاه مشترک همراه اول و دیجی‌کالا در قلب بازار دیجیتال تهران
بازی لیگ برتر فوتسال برای دومین بار لغو شد
آغاز پرداخت حقوق آذر ماه بازنشستگان و مستمری‌بگیران تأمین اجتماعی
واکنش مخبر به حواشی نشست فعالان سیاسی خراسان‌جنوبی با پزشکیان
تماس تلفنی وزیر خارجه قبرس با عراقچی
X
آگهی تبلیغاتی