نورنیوز- گروه سیاسی: نشست شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی از روز گذشته با حضور نمایندگان ۳۵ کشور عضو این شورا در وین آغاز به کار کرده است و براساس گزاشی که به رویت خبرنگاران رسیده است، سه کشور اروپایی انگلیس، فرانسه و آلمان پیشنویس قطعنامهای را به شورای حکام ارائه کردهاند که در آن درخواستهایی برای افزایش همکاریهای ایران و آژانس تکرار شده است.
گزارش شده که در این سند که شامگاه گذشته به دبیرخانه آژانس بینالمللی انرژی اتمی ارسال شده از تهران خواسته شده تا برای حل و فصل مسائل ادعایی پادمانی «اقدامات ضروری و فوری» صورت دهد. همچنین گفته شده قرار است سند مذکور ظرف روزهای آینده در نشست شورای حکام به رای گذاشته شود.
در همین پیوند رئیس سازمان انرژی اتمی کشورمان، در سفر صبح امروز خود به شهرکرد در جمع خبرنگاران تصریح کرد: جلسه شورای حکام هر سه ماه یکبار برگزار میشود و مدیرکل آژانس وظیفه دارد به موجب مصوبه شورای امنیت عملکرد قطعنامه ۲۲۳۱ که همان متن برجام است را هر سه ماه یکبار به شورای حکام و هر ۶ ماه یکبار به شورای امنیت و سازمان ملل گزارش دهد.
اسلامی افزود: آژانس در ایران مستقر و بازرسیها را انجام میدهد، طبق همان ضوابط کار ما جریان دارد که هیچگاه متوقف نبوده و نخواهد ماند.
وی ادامه داد: در مورد برجام طرفینی از جمله آمریکا وجود دارد که تعهداتی داشته و به تعهدات خود عمل نکرده اند.آمریکااز برجام خارج شده وهم خود تعهدات را انجام نداده و هم اجازه همکاری دیگران با ایران را نداده است، با استناد به ماده ۳۶ برجام این حق قانونی را داریم که اگر طرفین به تعهدات خود برنگشتند و عمل نکردند ما هم کاهش تعهدات را داشته باشیم و لذا در فاز کاهش تعهدات هستیم و ملاک برای ما قانون اقدام راهبردی مجلس برای رفع تحریمها است.
اسلامی بیان کرد: در چارچوب قانون ملی کار میکنیم در چارچوب پادمان و ان پی تی نیز هستیم، اگر گزارش مغایرت میدهند به دلیل این است که آنها در برجام به تعهدات عمل نکردند که لازم است به تعهدات خود برگردند ما هم تعهدات خود را انجام میدهیم، اگر قطعنامه دهند یا فشار سیاسی بیاورند قطعا عکسالعمل نشان میدهیم.
روز گذشته، «رافائل گروسی»، مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی نیز در نشست روز نخست شورای حکام ادعاهای سیاسی خود درباره برنامه هستهای کشورمان را تکرار کرد.
ادعاهای سیاسی گروسی در شرایطی مطرح شد که ایران و آژانس بینالمللی انرژی اتمی اسفند ۱۴۰۱ با هدف حلوفصل تمامی مسائل باقیمانده بین دو طرف توافق کردند.
تحرکات اخیر سه کشور اروپایی انگلیس، فرانسه و آلمان در ارایه پیشنویس قطعنامه علیه ایران با مخالفت آمریکا همراه بوده است؛ چراکه واشنگتن با اشاره به واکنش ایران در مقابله با رویکرد و ادعاهای سیاسی، زیادهخواهانه و یکجانبه آژانس، بر این باور است عدم تصویب قطعنامه احتمالی، پیروزی دیپلماتیک مهمی برای ایران محسوب میشود.
نورنیوز