×
سیاسی
شناسه خبر : 176866
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1403/03/15 ساعت 11:53
اسلامی: صدور قطعنامه با عکس‌العمل ایران مواجه خواهد شد

اسلامی: صدور قطعنامه با عکس‌العمل ایران مواجه خواهد شد

در حالی که تحرکات تروئیکای اروپایی به منظور وارد کردن فشار سیاسی بر ایران از هفته گذشته آغاز و روز گذشته نیز با ارایه پیش‌نویس قطعنامه‌ به شورای حکام ادامه یافت، محمد اسلامی رئیس سازمان انرژی اتمی اعلام کرد: ملاک برای ما قانون اقدام راهبردی مجلس برای رفع تحریم‌ها است و در صورت صدور قطعنامه یا اعمال فشار سیاسی، قطعا عکس‌العمل نشان خواهیم داد.

نورنیوز- گروه سیاسی: نشست شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی از روز گذشته  با حضور نمایندگان ۳۵ کشور عضو این شورا در وین آغاز به‌ کار کرده است و براساس گزاشی که به رویت خبرنگاران رسیده است، سه کشور اروپایی انگلیس، فرانسه و آلمان پیش‌نویس قطعنامه‌ای را به شورای حکام ارائه کرده‌اند که در آن درخواست‌هایی برای افزایش همکاری‌های ایران و آژانس تکرار شده است.

گزارش شده که در این سند که شامگاه گذشته به دبیرخانه آژانس بین‌المللی انرژی اتمی ارسال شده از تهران خواسته شده تا برای حل و فصل مسائل ادعایی پادمانی «اقدامات ضروری و فوری» صورت دهد. همچنین گفته شده قرار است سند مذکور ظرف روزهای آینده در نشست شورای حکام به رای گذاشته شود. 

در همین پیوند رئیس سازمان انرژی اتمی کشورمان، در سفر صبح امروز خود به شهرکرد در جمع خبرنگاران تصریح کرد: جلسه شورای حکام هر سه ماه یکبار برگزار می‌شود و مدیرکل آژانس وظیفه دارد به موجب مصوبه شورای امنیت عملکرد قطعنامه ۲۲۳۱ که همان متن برجام است را هر سه ماه یکبار به شورای حکام و هر ۶ ماه یکبار به شورای امنیت و سازمان ملل گزارش دهد.

اسلامی افزود: آژانس در ایران مستقر و بازرسی‌ها را انجام می‌دهد، طبق همان ضوابط کار ما جریان دارد که هیچ‌گاه متوقف نبوده و نخواهد ماند.

وی ادامه داد: در مورد برجام طرفینی از جمله آمریکا وجود دارد که تعهداتی داشته و به تعهدات خود عمل نکرده اند.آمریکااز برجام خارج شده وهم خود تعهدات را انجام نداده و هم اجازه همکاری دیگران با ایران را نداده است، با استناد به ماده ۳۶ برجام این حق قانونی را داریم که اگر طرفین به تعهدات خود برنگشتند و عمل نکردند ما هم کاهش تعهدات را داشته باشیم و لذا در فاز کاهش تعهدات هستیم و ملاک برای ما قانون اقدام راهبردی مجلس برای رفع تحریم‌ها است.

اسلامی بیان کرد: در چارچوب قانون ملی کار می‌کنیم در چارچوب پادمان و ان پی تی نیز هستیم، اگر گزارش  مغایرت می‌دهند به دلیل این است که آن‌ها در برجام به تعهدات عمل نکردند که لازم است به تعهدات خود برگردند ما هم تعهدات خود را انجام می‌دهیم، اگر قطعنامه دهند یا فشار سیاسی بیاورند قطعا عکس‌العمل نشان می‌دهیم.

روز گذشته، «رافائل گروسی»، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نیز در نشست روز نخست شورای حکام ادعاهای سیاسی خود درباره برنامه هسته‌ای کشورمان را تکرار کرد. 

ادعاهای سیاسی گروسی در شرایطی مطرح شد که ایران و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی اسفند ۱۴۰۱ با هدف حل‌وفصل تمامی مسائل باقی‌مانده بین دو طرف توافق کردند.

تحرکات اخیر سه کشور اروپایی انگلیس، فرانسه و آلمان در ارایه پیش‌نویس قطعنامه‌ علیه ایران با مخالفت آمریکا همراه بوده است؛ چراکه واشنگتن با اشاره به واکنش ایران در مقابله با رویکرد و ادعاهای سیاسی، زیاده‌خواهانه و یک‌جانبه آژانس، بر این باور است عدم تصویب قطعنامه احتمالی، پیروزی دیپلماتیک مهمی برای ایران محسوب می‌شود.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
بازداشت خبرنگار مشهور آمریکایی در اسرائیل
واکنش تند پاکستان به شهرک‌سازی و اقدامات اشغالگرانه رژیم صهیونیستی
شکست المپیاکو مقابل لورکوزن؛ شب تلخ طارمی در یونان
ماه مبارک رمضان از نگاه قرآن
توماس فریدمن: تمرکز نتانیاهو بر ایران، انحراف افکار عمومی است
دیدار نخست وزیر قطر با رئیس جمهور موقت ونزوئلا
قرارداد گازی ایران و روسیه در آستانه نهایی شدن
حمله هوایی مجدد رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان
معمای مذاکره
دیدگاه اسرائیلی‌ها درباره مذاکرات هسته‌ای
توصیه‌های طب ایرانی برای روزه‌داری بدون تشنگی
مخالفت‌ها در کنگره آمریکا با رویکردهای تقابلی علیه تهران
رویترز: ایران امروز آزمایش موشکی انجام می‌دهد
آیا جنگ نزدیک است؛ ترامپ کدام مسیر را انتخاب می کند؟
فیلم های سینمایی امروز تلویزیون پنجشنبه 30 بهمن+جدول پخش
برنامه مسابقات ورزشی امروز 30 بهمن 1404+ جدول پخش
وضعیت آب و هوا امروز پنجشنبه 30 بهمن ماه 1404 + وضعیت استان‌ها
آیا برنج درمان ریزش موست؟
ارتباط آلودگی هوا با یک بیماری شایع قرن
هشدار شیوع یک عفونت ویروسی از طریق پشه
عواقب جبران‌ناپذیر مصرف خودسرانه داروهای افسردگی
دوش آب سرد، برای کودکان مبتلا به تب ممنوع
زخم‌پوش فوق‌نازک هوشمند به بازار آمد
کلاه کاهش ریزش مو ابداع شد
تاکید مسعود بارزانی بر لزوم استقلال عراق در تصمیماتش
سپاهان ایران(1) - الاهلی قطر (3) / باخت سپاهان در دوحه+ فیلم
گفت‌وگوهای غیررسمی واشنگتن با نوه رائول کاسترو
زلنسکی رئیس جمهوری بلاروس را تحریم کرد
درخواست عضو کنست برای برکناری نتانیاهو
محکومیت اقدام اخیر اسرائیل در غصب اراضی کرانه باختری
تاکید وزیر راه بر تطابق قیمت بلیت با خدمات ایرلاین‌ها
حمله نماینده سابق کنگره آمریکا به ترامپ در قبال ایران
گزافه‌گویی جدید ترامپ علیه ایران
طرح صلح با «پ.ک.ک» روی میز پارلمان ترکیه!
مسکو: پیشرفت مذاکرات تهران- واشنگتن به‌‌معنای یک توافق قریب‌الوقوع نیست
حمله پهپادی ترکیه به خودرویی در اقلیم کردستان عراق
ادامه یورش به مسجد الاقصی حتی در ماه مبارک رمضان
نامه مشترک نمایندگان ایران، چین و روسیه به گروسی
رئیس‌جمهور: عدالت آموزشی یک سرمایه‌گذاری راهبردی است
در ادامه بازی‌های لیگ نخبگان آسیا؛ اولسان از صعود بازماند
رکورد حداکثر دما در آذربایجان‌شرقی شکسته شد
انتشار سومین بیانیه مرکز اطلاعات مالی در پاسخ به شایعات مرتبط با FATF
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا: ترامپ خواهان دستیابی به توافق با ایران است
زیرساخت‌های راه‌آهن آلمان مورد حمله سایبری قرار گرفت
گزارش تصویری | آماده شدن کشورهای اسلامی برای ماه مبارک رمضان در سراسر جهان
پیش‌بینی افزایش بی‌سابقه دما در مازندران/ هشدار درباره وقوع آتش‌سوزی
هلال ماه رویت شد
پاداش میلیون یورویی در انتظار طارمی
آمریکا از اقدام نظامی علیه ایران خودداری می‌کند
پزشکیان: بحران‌های ریشه‌دار اجتماعی و تربیتی، با نسخه‌های یک‌شبه درمان نمی‌شوند