×
اقتصادی
شناسه خبر : 175552
تاریخ انتشار : شنبه 1403/03/12 ساعت 10:55
ایران موفق به تولید «موتور توربوجت» شد

ایران موفق به تولید «موتور توربوجت» شد

دانشمندان ایرانی موفق به ساخت پره‌های موتور جت هواپیمای بوئینگ شدند؛ درواقع در خرداد ماه جاری، نخستین موتور هواپیمای مسافربری بوئینگ MD (موتورJT8D 219) با استفاده از پره‌های (بلیدهای) ساخت داخل روشن خواهد شد.

نورنیوز- گروه اقتصادی: مانی رضوانی؛ از مدیران شرکت دانش‌بنیان ساخت موتور و تجهیزات هوایی ایرانیان با اشاره به مشکلات تأمین قطعات پیچیده و حساس موتورهای هوایی در دوران تحریم اظهارکرد: این قطعات با قیمت‌های بسیار بالا عرضه می‌شوند و ایرلاین‌های داخلی برای تهیه آنها با چالش‌هایی روبرو بوده‌اند.

وی با بیان اینکه مهم‌ترین پروژه ما در این حوزه، ساخت ردیف‌های 3 و 4 موتور JT8D است که بر روی بوئینگ‌های MD در ایران نصب می‌شود، تصریح کرد: پس از زمین‌گیر شدن ناوگان MD در ایالات متحده در دو سال پیش، سازمان هوانوردی فدرال آمریکا (FAA) دستوری مبنی بر تولید و نصب پره‌ها در هر 5000 ساعت بر روی موتورهای JT8D صادر کرد.

رضوانی ادامه داد: هواپیمای بوئینگ MD در واقع ستون فقرات ناوگان حمل و نقل هوایی کشورمان محسوب می‌شود؛ تا پیش از این، 40 فروند بوئینگ MD در کشور فعال بود اما پس از اعمال اصلاحیه‌ای، تنها 12 فروند از آنها مجاز به پرواز هستند و مابقی زمین‌گیر شده‌اند! در پی این اتفاق، مرکز هوایی مپنا با انجام مهندسی معکوس، اقدام به ساخت پره‌های (بلیدهای)موتورهای JT8D بوئینگ‌های MD کشورمان کرد؛ در حال حاضر، پس از گذشت دو ماه از ساخت نمونه اولیه این پره‌ها، مراحل تست‌های لازم برای اخذ گواهینامه از سازمان هواپیمایی کشوری در حال انجام است.

مدیر این شرکت دانش‌بنیان تصریح کرد: در خرداد ماه جاری، نخستین موتور هواپیمای مسافربری بوئینگ MD (موتورJT8D 219) با استفاده از پره‌های (بلیدهای) ساخت داخل روشن خواهد شد! آخرین مرحله اخذ گواهینامه نیز برای این موتور طی می‌شود و پس از صدور مجوز نهایی توسط سازمان هواپیمایی کشوری برای نصب این پره‌ها بر روی هواپیماهای MD، تولید انبوه آن آغاز خواهد شد.

وی گفت: موتور CFM از قطعات متعددی با فناوری پیشرفته بهره می‌برد. این قطعات شامل بخش داغ (Hot Section) و پره‌های دوار توربین (Rotating Turbine Blades) هستند که از جنس تک کریستال (Single Crystal) با فناوری بسیار بالا ساخته شده‌اند. مرکز هواپیمایی مپنا با اتکا به سابقه طولانی خود در زمینه ریخته‌گری قطعات داغ در حوزه توربین‌های نیروگاهی و صنعت نفت و گاز، پس از انجام اقدامات لازم و فراهم کردن زیرساخت‌های ضروری، موفق به ساخت نخستین نمونه از این قطعات شده است.

رضوانی گفت: برای اخذ گواهینامه‌های لازم برای تولید و عرضه پره‌های (بلیدهای) موتورهای جت هواپیمای مسافربری در داخل کشور اقدام خواهیم کرد؛ این پره‌ها مصرف فراوانی در صنعت هوایی کشور دارند و قیمت تمام شده آنها بیش از 40 درصد کمتر از نمونه‌های وارداتی خواهد بود.

 


تسنیم
کلید واژگان
ایرانتحریمهواپیما
نظرات

آخرین اخبار
کشف 400 میلیارد تومان شمش طلا توسط مرزبانان
نتایج نهایی آزمون کارشناسی به پزشکی اعلام شد+ لینک
گفتگوی تلفنی گروسی با عراقچی پیرامون مذاکرات ژنو
پادکست | دعا در آیینه قرآن
مذاکرات ایران و روسیه برای توسعه یک میدان نفتی وارد مراحل نهایی شد
کناره‌گیری سخنگوی وزارت امنیت داخلی آمریکا
استقلال و پاشنه آشیل همیشگی؛ عقب‌نشینی بعد از گل
هشدار هند به غول‌های فناوری : محتوای غیرقانونی باید حذف شود
پسکوف: درباره نتیجه مذاکرات ایران و آمریکا پیش‌داوری نکنید
اعتراض 81 سینماگر جهان به سکوت جشنواره برلین درباره غزه
252 همت برای متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان در بودجه 1405
هشدار نظامی یمن و مهلت دیپلماتیک به ریاض
پزشکیان: برنامه جامع همکاری‌های ایران و روسیه به سرعت اجرا خواهد شد
تولیدکنندگان مرغ: نهاده‌ها 4 برابر قیمت واقعی فروخته می شوند
حیوان حمله‌کننده به دانشجو سگ ولگرد بود
هشدار درباره سه برابر شدن جمعیت سالمند ایران تا سال 1435
فرمانده نیروی دریایی ارتش ایران وارد دهلی نو شد
ورود رئیس جمهور مسعود پزشکیان به استان لرستان
زمان و ساعت دقیق لحظه تحویل سال 1405 + حیوان و رنگ سال
قیمت سکه پارسیان امروز چهارشنبه 29 بهمن 1404
قیمت گوشی امروز چهارشنبه 29 بهمن 1404 + جدول
کارنامه آزمون دستیاری فوق تخصصی 1404 منتشر شد
عراقچی: مذاکرات ژنو پیشرفت داشت/ وارد متن یک توافق احتمالی خواهیم شد
نمایشگاه‌های بهاره تهران از 5 اسفند آغاز می‌شود
اعلام آمادگی روسیه برای نگهداری اورانیوم مازاد ایران
فراخوان جذب هیأت علمی علوم پزشکی تا پایان اسفند منتشر می‌شود
وام ازدواج 1405 افزایش یافت یا ثابت ماند؟
آمار بهشت زهرا از جانباختگان تهرانی در حوادث دی ماه
موضع ترکیه درباره اقدام نظامی علیه ایران
گزارش وزیر امور خارجه از روند مذاکرات اخیر
معماری ایستگاه متروی حرم حضرت عبدالعظیم(ع) چشم‌نواز خواهد بود
حداقل افزایش حقوق سال آینده 21 درصد، حداکثر 43 درصد
جزئیات برنامه‌های سحرگاه رمضان 1405 در شبکه‌های سیما
مذاکرات هسته‌ای ایران و آمریکا در شرایط تصاعد بحران
قیمت زولبیا و بامیه ماه رمضان 1405 اعلام شد
سپاهان ایران - الاهلی قطر ؛ دوئل مرگ و زندگی در الثمامه
قیمت گوشت قرمز امروز 29 بهمن 1404 + جدول
پیش بینی وضعیت آب و هوا گیلان فردا پنجشنبه 30 بهمن 1404
قیمت طلا و سکه امروز چهارشنبه 29 بهمن 1404+ جدول
ریزش بیش از 40 هزار واحدی شاخص بورس
زلنسکی رئیس جمهور بلاروس را تحریم کرد
قیمت دلار و سایر ارزها امروز چهارشنبه 29 بهمن 1404+ جدول
سخنگوی دولت: نرخ ارز دارو ثابت ماند
121 هزار و 581 داوطلب در انتخابات شوراهای روستا ثبت‌نام کردند
میدری: مبلغ کالابرگ با تورم افزایش می‌یابد
چه کسانی نباید روزه بگیرند؟
اجرای سهمیه سوخت به کارت بانکی مالکان خودرو از سال آینده
کنکور 1405 طبق قوانین قبلی برگزار می شود
افزایش چشمگیر یارانه آرد و نان در بودجه سال آینده
قدرت هوایی ایران با هم‌افزایی جنگنده و پهپاد افزایش می‌یابد