×
سیاسی
شناسه خبر : 175436
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1403/03/10 ساعت 20:35

ایروانی:

همدردی کشورها بیانگر عشق و احترام آنها به مردم ایران است

سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل در مراسم یادبود رئیس جمهور ایران در مجمع عمومی سازمان ملل گفت: همدردی کشورها بیانگر عشق و احترام آنها به مردم ایران و قربانیان سقوط بالگرد است.

نورنیوز-گروه سیاست: امیر سعید ایروانی سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل متحد روز پنجشنبه به وقت محلی در نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد برای گرامیداشت یاد و خاطره جناب آقای سید ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور فقید جمهوری اسلامی ایران افزود: مایلم به نمایندگی از دولت و مردم جمهوری اسلامی ایران و از جانب خودم از ریاست محترم مجمع عمومی سازمان ملل متحد، دبیرکل محترم سازمان ملل متحد و همه حاضران بابت برگزاری این نشست جهت ادای احترام و گرامیداشت یاد و خاطره رئیس جمهور فقید جمهوری اسلامی ایران، جناب آقای سید ابراهیم رئیسی و وزیر فقید امور خارجه، جناب آقای حسین امیرعبداللهیان، عمیقاً قدردانی نمایم. درگذشت غم‌انگیز آن‌ها برای ملت ما و کسانی که آن‌ها را می‌شناختند، ضایعه شگرفی بود.

متن کامل سخنان سفیر ایران به شرح زیر است:

بسم الله الرحمن الرحیم

مِّنَ ٱلمُومِنِینَ رِجَال صَدَقُواْ مَا عَاهَدُواْ ٱللَّهَ عَلَیهِ فَمِنهُم مَّن قَضَی نَحبهُۥ وَ مِنهم مَّن یَنتَظِرُ وَمَا بَدَّلُواْ تَبدِیلا

آقای رئیس، حضار محترم،

مایلم به نمایندگی از دولت و مردم جمهوری اسلامی ایران و از جانب خودم از ریاست محترم مجمع عمومی سازمان ملل متحد، دبیرکل محترم سازمان ملل متحد و همه حاضران بابت برگزاری این نشست جهت ادای احترام و گرامیداشت یاد و خاطره رئیس جمهور فقید جمهوری اسلامی ایران، جناب آقای سید ابراهیم رئیسی و وزیر فقید امور خارجه، جناب آقای حسین امیرعبداللهیان، عمیقاً قدردانی نمایم. درگذشت غم‌انگیز آن‌ها برای ملت ما و کسانی که آن‌ها را می‌شناختند ضایعه شگرفی بود.

همچنین از تمامی کسانی که صبح امروز به‌ویژه به نمایندگی از گروه‌های منطقه‌ای به ایراد سخنرانی پرداختند، بابت سخنان محبت‌آمیز و تسلیت صمیمانه‌شان به دولت و ملت ایران و نیز خانواده رئیس جمهور و وزیر امور خارجه فقیدمان قدردانی می‌کنم.

رئیس‌جمهور و وزیر فقید، رهبرانی با بصیرت بودند که دوره ریاست‌جمهوری و وزارت آن‌ها به ارتقای صلح، ثبات و امنیت پایدار در منطقه و فراتر از آن اختصاص داشت. اصول حسن همجواری، احترام متقابل و تعهد به حقوق بین‌الملل، منشور سازمان ملل متحد و چندجانبه‌گرایی سنگ‌بنای سیاست خارجی آنان را تشکیل می‌داد.

به‌لطف چشم‌انداز و رهبری آن‌ها، پیشرفت قابل‌توجهی به‌ویژه در مشارکت‌ها و تعامل بین‌المللی حاصل گشت. رئیس جمهور فقید رهبری فداکار بود که به‌دلیل تلاش‌های خستگی‌ناپذیرش برای تقویت سیاست همسایگی، ایجاد اعتماد، و ترویج گفت‌وگو در منطقه و فراتر از آن مورد احترام گسترده قرار گرفت. ایشان معمار واقعی صلح و همکاری به‌شمار می‌رفت و تعهد وی به صلح، ثبات، توسعه و حق تعیین سرنوشت برای تمام فلسطینیان تزلزل‌ناپذیر بود.

دولت جمهوری اسلامی ایران تحت رهبری و هدایت رئیس‌جمهور فقید، پیوسته در تمامی تلاش‌ها برای حفظ صلح و امنیت در منطقه خلیج فارس مشارکت و از آن‌ها حمایت کرد؛ رویکردی که منتهی به ایجاد پل‌های متعدد برادری و همکاری در زمینه‌های سیاسی، اقتصادی و غیره شد. ایشان در دوران درخشان ریاست‌جمهوری خود، اولویت سیاست خارجی دولت را بر تقویت روابط قوی‌تر با کشورهای همسایه و منطقه قرار داد.

در عین حال، ایشان بر توسعه و تقویت روابط با سایر نقاط جهان، به‌ویژه آفریقا و آمریکای لاتین، تأکید زیادی داشت. سفرهای خارجی متعدد وی، از جمله دو سفر قابل‌توجه به نیویورک برای نشست سالانه مجمع عمومی، که در این تریبون دیدگاه‌ها و سیاست‌های جمهوری اسلامی ایران را نمایندگی می‌کرد، بیان‌گر ماهیت فعالانه دستور کار سیاست خارجی دولت وی بود.

به همین ترتیب، وزیر امور خارجه فقید دیپلماتی برجسته بود که به‌خاطر کمک‌هایش به دیپلماسی منطقه‌ای، اصول حسن همجواری و همکاری‌های بین‌المللی بسیار مورد توجه قرار گرفت. درک عمیق پیچیدگی‌های روابط بین‌المللی و پیگیری بی‌وقفه احترام متقابل از ویژگی‌های کار او در صحنه منطقه‌ای و بین‌المللی بود.

آقای رئیس،

بی‌تردید دستاوردهایی که در دوره کوتاه اما درخشان رئیس‌جمهور و وزیر امور خارجه فقید به‌دست آمد، سنگ‌بنای استواری برای نسل‌های آتی خواهد بود. آن‌ها میراث ژرفی از خود بر جای گذاشته و سهم عمده‌ای در تلاش‌ها در سراسر منطقه برای ایجاد منطقه‌ای صلح‌آمیز بر اساس اعتماد، همکاری و دوستی داشته‌اند. پایبندی آنان به این آرمان‌ها، اثری پاک‌نشدنی بر ملت ما و جهان بر جای گذاشته است.

تعهد تزلزل‌ناپذیر آن‌ها به اصول عدالت و برابری، امید و پایداری را در دل مردم و منطقه ما و فراتر از آن برانگیخت. میراث شهید رئیسی و امیرعبداللهیان همچنان به ما انگیزه می‌دهد تا برای منطقه و جهان صلح‌آمیزتر و امن‌تر تلاش کنیم.

در این لحظه غم‌انگیز، تأثیر عمیق هر دو رهبر بر زندگی و ملت ما را نیز به یاد می‌آوریم. آن‌ها صرفاً شخصیت مقتدری نبودند، بلکه نماد امید، انعطاف‌پذیری، و قدرت پایدار حکمرانی خوب و دیپلماسی نیز بودند. ما متعهد به حفظ اصول صلح، امنیت، عدالت و چندجانبه‌گرایی هستیم؛ اصولی که مورد حمایت خستگی‌ناپذیر آنان بود.

ما به مسیر خود تحت رهبری رئیس جمهور بعدی که در انتخابات ۲۸ ژوئن انتخاب خواهد شد، ادامه خواهیم داد.

در خاتمه، مجدداً از همدردی تمامی کشورها در این رویداد حزن‌انگیز صمیمانه قدردانی می‌کنم؛ این همدردی بیان‌گر عشق و احترام آن‌ها به مردم ایران و قربانیان این حادثه تلخ است.

باشد که روح‌شان قرین آرامش و میراث‌شان همچنان الهام‌بخش همه ما باشد.

همانا ما از آن خداییم و به سوی او بازمی‌گردیم.

سپاسگزارم.


مهر
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
واکنش فدراسیون فوتبال به تمسخر تیم‌ملی
سامانه اعلام قیمت خودرو مشخص شد
انتقاد تند وزارت صمت به وزارت نیرو
بادبان‌های انسانیت روی عرشه قایق‌های امید
دولت فرانسه، ادعای واشنگتن درخصوص به رسمیت شناختن کشور فلسطین را رد کرد
پرتکرارترین نام‌های زن در ایران چه نامهایی هستند؟
روند عادی‌سازی با کشورهای عربی را خدشه دار می کند
نیم کیلو طلا در انتظار کاربران؛ کمپین مشترک روبیکا و ملی‌گلد آغاز شد
تمدید فرصت ثبت‌نام کتب درسی تا 30 شهریور
ابلاغ دستورالعمل جدید تنظیم بازار خودرو + جزئیات
محرومیت سنگین جام اتحادیه برای لوئیس سوارز
انتقاد از طرح مسکن 15 متری/رکود بی سابقه بازار مسکن در 50 سال اخیر
سقف وام خرید خودرو جانبازان تعیین شد
ثبت‌نام نکردن در سامانه املاک مساوی است با قبض برق نجومی
نظام نوین جهانی در حال ظهور است
باشگاه استقلال همچنان درگیر مطالبات سنگین بازیکنان و مربیان پیشین
طرح صلح احتمالی واشنگتن برای پایان جنگ روسیه و اوکراین
حملات اسرائیل به غزه/ شهادت 21 نفر دیگر/تخریب کامل برج مسکونی «السوسی»
کنسرت قربانی باز هم تمدید شد
شمار قربانیان زلزله افغانستان به 3 هزار نفر افزایش یافت
سن سکته قلبی در ایران 10 سال پایین‌تر از اروپا
کاراته‌کاها 6 مدال در چین درو کردند
پزشکیان: با منابع موجود، چه، کجا و چگونه بکاریم، اولویت اول جهاد کشاورزی است
حکم قطعی قصاص برای قاتل خبرنگار ایرنا صادر شد
قیمت مرغ در بازار به زودی کاهش می‌یابد
رشد 19 هزار واحدی شاخص کل بورس تهران در آغاز هفته
مراکش اولین تیم آفریقایی صعودکننده به جام جهانی 2026 شد
آغاز مانور چندملیتی بریکس با مشارکت ایران و اندونزی
اژه‌ای در دیدار با عمار حکیم: ملت ایران بیش از هر زمان دیگری متحد است
دیدار لاریجانی و عمار حکیم با محوریت همکاری‌های ایران و عراق
قیمت طلا و سکه امروز شنبه 15 شهریور 1404 + جدول
سخنگوی آموزش و پرورش: در سال تحصیلی جدید کمبود معلم نداریم/آموزش مجازی فقط در شرایط اضطرار
کاهش خاموشی‌ها تا آخر شهریور ماه
قیمت دلار امروز شنبه 15 شهریور 1404
هشدار رئیس سابق موساد علیه نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی
دومین خرید لالیگایی تراکتور کیست؟
سقف وام‌های بانکی افزایش یافت
2700 نفر در تصادفات شهریور ماه جان باختند/ثبت 166 میلیون سفر تابستانی در کشور
عبور مصرف روزانه بنزین از مرز 140 میلیون لیتر
تخت‌جمشید امروز میزبان ارکستر ارمنستان است
وحدت کلید پیروزی جهان اسلام
عارف به دیدار معاون اول‌های دولت‌های قبل رفت
استقلال در آستانه جذب یک مهاجم خارجی از بین دو گزینه
نورنما | اجرای زیبای آهنگ باران می‌بارد امشب، با فلوت توسط جنگلبان
رونمایی از ربات‌های هوشمند دو طبقه پست در کشور
پوتین: روسیه پیشتاز تولید موتورهای هوایی و موشکی است
شناسایی و دستگیری قاتل مشهدی پس از 14 سال فرار
صندوق بازنشستگی فولاد و صندوق بازنشستگی کشوری تجمیع می شوند
ام‌باپه دومین گلزن تاریخ فرانسه شد
قیمت خودرو امروز شنبه 15 شهریورماه 1404 + جدول
X
آگهی تبلیغاتی