×
اجتماعی
شناسه خبر : 175344
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1403/03/10 ساعت 09:20
سیگاری‌ها روزی 20میلیارد تومان پول را دود می‌کنند

سیگاری‌ها روزی 20میلیارد تومان پول را دود می‌کنند

دبیر فراکسیون مبارزه با دخانیات مجلس با اشاره به تصویب قانون جامع مبارزه با دخانیات در سال84 که به تصویب بیش از 210 نماینده مجلس رسید، می‌گوید: متأسفانه تاکنون در اجرای این قانون نمره قبولی نگرفته‌ایم.

نورنیوز- گروه اجتماعی: محمدرضا معدنی دبیر فراکسیون مبارزه با دخانیات با بیان اینکه از نظر سازمان بهداشت جهانی ۶آیتم درخصوص کاهش مصرف دخانیات مدنظر بوده که به تمام کشورها نیز ابلاغ شده، ادامه می‌دهد: مفاد این کنفوانسیون شامل ۶بند در زمینه پایش آمار مصرف دخانیات، ممنوعیت تبلیغ دخانیات، حفاظت از افراد در برابر تماس با دود محیطی دخانیات، کمک به افراد برای ترک دخانیات و ارائه کلینیک‌های ترک سیگار به صورت رایگان، هشدار درباره خطرات مصرف دخانیات مانند تصاویر هشداردهنده روی پاکت‌های سیگار و افزایش مالیات بر سیگار است. 
وی ادامه می‌دهد: با اینکه بودجه خوبی از مالیات بر سیگار داریم که بیشترین درصد آن به وزارت بهداشت، قسمتی به وزارت ورزش به عنوان جایگزین و بخشی به آموزش و پرورش برای پیشگیری تزریق شده، اما متأسفانه پس از گذشت دو دهه هنوز پیشگیری، کنترل و مبارزه با دخانیات جایگاه اصلی خود را در کشور پیدا نکرده است. 
معدنی توضیح می‌دهد: روزانه رقم هنگفتی برای مصرف دخانیات هزینه می‌شود، به‌طوری‌که تقریباً روزی ۲۰میلیارد تومان هزینه سیگاری‌ها در کشور است و از طرفی پنج برابر این مبلغ صرف درمان سیگاری‌ها در بیماری‌های لاعلاج و سرطان می‌شود.
وی تصریح می‌کند: برخی کشورهای همسایه ما مصرف دخانیات را به‌خوبی کنترل می‌کنند و مالیات بر سیگار را تا بالای ۶۰۰برابر گران کرده‌اند تا برای اقشار پایین‌دست قابل دسترس نباشد و در صورت مصرف، مجبور به ترک آن باشند. 

چرا قانون مبارزه با دخانیات موفق نبود؟
دبیر فراکسیون مبارزه با دخانیات مجلس درباره دلیل ناموفق بودن قانون مبارزه با دخانیات می‌گوید: براساس ماده ۸ قانون جامع کنترل دخانیات، باید سالانه ۱۰درصد افزایش مالیات بر سیگار داشته باشیم که با گذشت دو دهه از تصویب این قانون باید ۲۰۰برابر شده باشد اما تنها ۲۵ تا ۵۰درصد افزایش داشته است. 
معدنی می‌افزاید: مداخله شرکت‌های خارجی و داخلی که در حوزه‌های مختلف ورود پیدا کرده و آمارهای غیرواقعی ارائه می‌دهند سبب می‌شود افراد به سمت سیگار کشیده شوند و در نتیجه خواسته مردم برای جمع‌آوری مواد دخانی از کوچه و بازار محقق نشود.


مرگ و میر ناشی از مصرف دخانیات
وی آمار مرگ‌ومیر روزانه ناشی از مصرف دخانیات را به اندازه سقوط دو هواپیمای 200 نفره عنوان می‌کند و می‌گوید: روزانه 400 نفر بر اثر مصرف سیگار جان خود را از دست می‌دهند که این موضوع پیامدهای بسیار بدی برای جامعه و کشور دارد. 

آمار مصرف‌کنندگان دخانیات 
معدنی تصریح می‌کند: هرچند از اقشار مختلف مثل جامعه دانشجویان آمار دقیق گرفته شده اما در واقع آمار دقیقی بر اساس همه اقشار و جنسیت افراد جامعه در دست نیست و استناد به آمار قدیمی اشتباه است، بنابراین هر عددی اعلام شود غیرعلمی است و تا آمار دقیق وجود نداشته باشد نمی‌توان در کنترل، پیشگیری و مبارزه با دخانیات سیاست‌گذاری درستی داشت. 
دبیر فراکسیون مبارزه با دخانیات مجلس درباره تصاویر هشداردهنده روی پاکت‌های سیگار می‌گوید: این تصاویر تنها ۱۵ تا ۲۰درصد تأثیرگذار است و متأسفانه شرکت دخانیات از تصاویری استفاده می‌کند که مشمئزکننده نیست بلکه در برخی موارد تشویق‌کننده نیز است. 
معدنی تأکید می‌کند: تصاویر روی پاکت‌های سیگار باید چنان باشد که وقتی فرد ۲۰ بار نخ سیگار را از بسته بیرون می‌آورد ترس از مصرف سیگار در ذهنش تداعی شود و بتواند آن را ترک کند.
دبیر فراکسیون مبارزه با دخانیات مجلس ادامه می‌دهد: مبارزه با قاچاق نیز موضوعی است که باید جدی گرفته شود. از طرفی دیگر باید در رسانه ملی در نمایش دادن مصرف دخانیات مراقب باشیم. 
وی می‌افزاید: در حال حاضر در سریال‌ها و فیلم‌های تلویزیونی به‌ویژه شبکه‌های نمایش خانگی امثال فیلیمو و... به‌گونه‌ای اسفناک مصرف دخانیات را به نمایش می‌گذارند. این در حالی است که کشورهای همسایه در فیلم‌ها چهره‌های بد را سیگاری نشان می‌دهند، آن هم به صورت شطرنجی و با زیرنویس مضرات سیگار اما متأسفانه رسانه‌های کشور ما دختر و پسر و نقش‌های خوب و بد را در حال مصرف دخانیات نشان می‌دهد که در واقع باید برای نمایش‌های اینچنینی جریمه در نظر گرفته شود.

 


قدس
کلید واژگان
سیگاردخانیاتدود
نظرات

آخرین اخبار
حمله موشکی به نفتکش «وفاء»؛ 8 نفتکش عربستان از آغاز محاصره دریایی هدف قرار گرفتند
علت چند برابر شدن قبض برق چیست؟ توانیر پاسخ داد
پایان تلخ یک اختلاف خانوادگی در مشهد؛ بازسازی صحنه آتش‌زدن زن جوان
هشدار سپاه به شهروندان پاکدشت؛ به شایعات درباره صدای انفجار توجه نکنید
مامور بلوچ پلیس ایرانشهر به شهادت رسید؛ جزئیات حمله مسلحانه
دلیل شنیده شدن صدای انفجار در یزد چیست؟ اطلاعیه مهم سپاه الغدیر
قیمت دینار عراق امروز 14 مرداد 1405 اعلام شد؛ جدول تغییرات ارز عراق
هشدار غیر مستقیم هسته‌ای چین به آمریکا
آغاز بازگشت رایگان زائران اربعین از مهران به تهران با 150 اتوبوس
نوراینفو | 12 آسیب پنهان تلفن همراه و فضای مجازی بر مغز کودکان
آخرین خبر از نقل و انتقالات استقلال امروز چهارشنبه 14 مرداد/پنجره استقلال هنوز بسته است
پزشکیان خسته نخواهد شد
سفر قریب‌الوقوع نخست‌وزیر عراق به ریاض؛ مذاکره برای کاهش تنش‌ها
وضعیت هوای تهران امروز چهارشنبه 14 مرداد ؛ هوا قابل قبول شد
برنامه قطعی برق ایلام امروز چهارشنبه 14 مرداد
آخرین وضعیت آتش‌سوزی آشوراده؛ کنترل حریق در چهار مرحله عملیات هوایی
دیپلماسی پیشدستانه مکمل دفاع پیشدستانه
جدیدترین قیمت خودرو‌های سایپا امروز چهارشنبه 14 مرداد 1405 + جدول کامل بازار و کارخانه
انفجار در جبل‌علی دبی؛ بازداشت دو نفر به اتهام تصویربرداری
قیمت دلار توافقی امروز چهار‌شنبه 14 مرداد 1405؛ افزایش نرخ دلار
تناقض تحریم‌ها
آیا مقاومت فلسطین خلع‌سلاح می‌شود؟
اقتصادنگار | سفره چند درصد از مردم به اینترنت گره خورده؟
تیم جدید محمد صلاح مشخص شد؛ ترکیه مقصد جدید فرعون مصر
آخرین قیمت محصولات ایران خودرو امروز چهارشنبه 14 مرداد +جدول کامل قیمت بازار و کارخانه
قیمت طلای جهانی امروز چهارشنبه 14 مرداد 1405؛ اونس اوج گرفت
گزارش پلیس راه از ترافیک امروز؛ وضعیت محورهای شمال و مسیرهای اربعین اعلام شد
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز 14 مرداد 1405/ ریزش 40 میلیونی پژو 207 / جدول قیمت ها
برنامه مسابقات ورزشی امروز چهارشنبه 14 مرداد 1405 + جدول پخش
توافق موقت هرمز و چالش بزرگ ترامپ در برابر ایران
کالابرگ سه گروه فردا شارژ می‌شود؛ واریز اعتبار برای کدهای ملی 0 تا 2
وضعیت آب و هوا امروز چهارشنبه 14 مرداد 1405+ وضعیت استانها
واریز سود 3 میلیونی سهام عدالت؛ ماجرا چیست؟
گام بلند ربات‌های انسان‌نما؛ فیگور 3 از نردبام بالا رفت
رونمایی از حلقه هوشمند سنجش هم‌زمان قند، کتون و الکل
ماهی گورخری، کلید تازه درمان سرطان خون
شیر مادر خطر ابتلا به دیابت، سرطان و ام‌اس را کاهش می‌دهد
امید تازه برای تشخیص زودهنگام اوتیسم با کشف یک مسیر زیستی
شرط ادامه دریافت یارانه نقدی و کالابرگ اعلام شد+ نحوه استعلام
ادارات و بانک‌های کدام استان‌ها امروز 14 مرداد تعطیل هستند؟ آخرین فهرست تعطیلی‌ها
انفجار شدید در جنوب لبنان
سفر وزیر خارجه پاکستان به امان
آخرین اخبار حکایت از افزایش تحرکات نظامی حکومت جولانی در مرز عراق دارد
هشدار سازمان ملل: غزه همچنان برای غیرنظامیان ناامن است
جزئیات عملیات ویژه پلیس در خراسان رضوی؛ کشف محموله سنگین مواد مخدر
پرترددترین مرز اربعینی؛ تردد 2.6 میلیونی زائران از مرز مهران
عربستان با ادامه محاصره یمن با پاسخ دردناک روبه‌رو می‌شود
نشست اضطراری وزرای اتحادیه اروپا برای کاهش تنش با اسپانیا
آخرین هماهنگی های روسیه و برزیل در همکاری‌های راهبردی
تل‌آویو، پیش‌نویس آمریکا درباره غزه را پس زد