×
سیاسی
شناسه خبر : 175343
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1403/03/10 ساعت 09:21
سومین جلسه علنی مجلس به ریاست قالیباف برگزار شد/ اعتبارنامه منتخبان به تصویب رسید

سومین جلسه علنی مجلس به ریاست قالیباف برگزار شد/ اعتبارنامه منتخبان به تصویب رسید

سومین جلسه علنی مجلس دوازدهم به ریاست محمدباقر قالیباف برگزار شد و بررسی اعتبارنامه منتخبان مجلس دوازدهم در دستورکار جلسه امروز مجلس شورای اسلامی قرار گرفت. در این روز اعتبارنامه 290 منتخب مجلس به تصویب رسید و منتخبان به صورت رسمی نماینده مجلس شدند.

نورنیوز-گروه سیاسی: ارائه گزارش شعب ۱۵ گانه درباره بررسی اعتبارنامه منتخبان مجلس دوازدهم دستورکار جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی است. در صحن مجلس سخنگوهای هر شعبه گزارش شعب را به صورت جداگانه قرائت کردند. پس از قرائت گزارش شعب درباره تأیید اعتبارنامه‌ها، محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی تصویب اعتبارنامه منتخبان را در صحن مجلس اعلام کرد تا فعالیت نمایندگان مجلس دوازدهم رسمیت یابد. اعتبارنامه  ۲۹۰ منتخب مجلس به تصویب رسید و منتخبان به صورت رسمی نماینده مجلس شدند.

تایید اعتبارنامه تاجگردون

علی رغم اعتراض تعدادی از نمایندگان اعتبار نامه غلامرضا تاجگردون نماینده مردم گچساران با تایید شورای نگهبان در مجلس شورای اسلامی هم تایید شد.

گفتنی است در زمان ارائه گزارش شعب درگیری در صحن مجلس بر سر اعتبار نامه غلامرضا تاجگردون رخ داد و صحن علنی ملتهب شده و نمایندگان به جدال با هم پرداختند. اختلاف نظر این است که تعدادی از نمایندگان می‌گویند باید اعتبارنامه منتخبان در صحن نیز به رأی گذاشته شود ولی قالیباف معتقد است که دیگر نیازی به این کار نیست. اگر هم کسی به اعتبارنامه یکی از منتخبان اعتراضی داشته باید در شعبه مورد نظر مطرح می‌کرده و در صحن نه رأی‌گیری صورت می‌پذیرد و نه به اعتراضی رسیدگی می‌شود.

 پاپی‌زاده جایگزین رنجبرزاده در هیئت رئیسه مجلس شد 

 روز گذشته با بازشماری آرای دبیران هیأت رئیسه در مجلس مشخص شد که آرای عباس پاپی‌زاده با اکبر رنجبرزاده برابر است و در قرعه‌کشی انجام شده عباس پاپی‌زاده جایگزین اکبر رنجبرزاده در هیئت رئیسه مجلس شد.

از این رو امروز عباس پاپی‌زاده در صحن علنی مجلس سوگند یاد کرد و جایگزین رنجبرزاده در هیئت رئیسه مجلس شد.

توضیحات قالیباف درباره فرآیند اعتراض به اعتبارنامه منتخبان مجلس

رئیس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به اخطار یکی از نمایندگان مجلس درباره روند تصویب اعتبارنامه منتخبان مجلس توضیحاتی ارایه کرد.

حجت‌الاسلام علیرضا سلیمی در جلسه علنی امروز مجلس در اخطاری با استناد به اصول ۶۶ و ۹۳ قانون اساسی و همچنین ماده ۲۹ آئین نامه داخلی مجلس اظهار کرد: در اصل ۶۶ گفته شده که ترتیب انتخابات رئیس، هیئت رئیسه و تعداد کمیسیون‌ها و دوره تصدی آنها و امور مربوط به مذاکرات و انتظامات مجلس به وسیله آیین نامه داخلی مجلس معین می‌شود؛ همچنین در اصل ۹۳ قانون اساسی گفته شده که مجلس شورای اسلامی بدون وجود شورای نگهبان اعتبار قانونی ندارد مگر در مورد تصویب اعتبار نامه نمایندگان و ۶ عضو حقوقدان اعضای شورای نگهبان.

وی گفت: اعتبار نامه نمایندگان از مقولاتی نیست که بصورت مجموعه‌ای قرائت شود و سکوت و عبور کنیم. خواهشم این است که با توجه به رویه مجلس قبل و عبارتی که در اصل ۹۳ است و همچنین با توجه به ماده ۲۹ آئین نامه داخلی، و همچنین درخواست ۵۳ نفر از نمایندگان در این زمینه، مرّ قانون انجام شود.

محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به اخطار نماینده تهران گفت: در این زمینه ماده ۲۹ تکلیف را روشن کرده است؛ هرگونه اعتراض به اعتبارنامه‌ها باید در شعب بررسی شود و در شعبه یا تصویب یا رد می‌شود؛ اگر به هر دلیلی در شعب رد شد، شعب مراتب را ارجاع می‌دهد به هیئت رئیسه، سپس با تشخیص هیئت رئیسه، موضوع به هیئت تحقیق و بررسی که برای این کار پیش‌بینی شده است؛ اگر هم هیئت تحقیق موضوع را تایید کرد دیگر تایید شده است و این موضوع در آئین نامه داخلی روشن و شفاف است.

وی تاکید کرد: طبق قانون آئین نامه داخلی کار را انجام می‌دهیم و هر کسی اعتراضی به آئین نامه‌ای دارد، این اعتراض باید در شعب مطرح شود و روندی که ذکر شد، طی شود. اگر باز اعتراضی هم مطرح باشد، در هیچ جای آئین نامه نیامده که به اعتبار نامه در صحن می توان اعتراض کرد. تشخیص مغایرت یا عدم مغایرت موضوع به رای گذاشتن این مسأله نیز با رئیس جلسه است.

 


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
تعدیل نیرو آخرین انتخاب بنگاه‌های اقتصادی باشد
ضربه‌ای دیگر به استراتژی تعرفه‌ای دونالد ترامپ
حمایت پکن از مذاکرات صلح در خاورمیانه
تعرفه خودرو برقی و هیبریدی اصلاح شد
اذعان رسانه‌های عبری به قدرت و پایداری ایران
واکنش دیپلمات ایرانی به تحریم مقامات عراق توسط آمریکا
قیمت طلای جهانی امروز جمعه 18 اردیبهشت؛ صعود اونس طلا
گروسی: تنگه هرمز «قوی سیاه» جنگ خاورمیانه است
شایعه کاهش پرداختی مقرری «بیمه بیکاری» تکذیب شد
اژه‌ای: راهبرد قوه قضاییه در شرایط فعلی، مشخص و مصرح و منصوص است
لاریجانی چرا در برابر تهمتها سکوت می‌کرد؟
کاسبی سیاسیون آمریکا با اخبار مذاکرات
عامل قتل 5 عضو یک خانواده در کرمان دستگیر شد
کاپیتان رئال مادرید ضربه مغزی شد
واکنش ترامپ به درگیری در تنگه هرمز: به ناوشکن های ما شلیک شد
نوراینفو | راه های انتقال ویروس مرگبار هانتاویروس و نحوه پیشگیری از آن
وضعیت آب و هوا امروز جمعه 18 اردیبهشت + وضعیت استان‌ها
رایزنی ایران و روسیه برای گسترش همکاری در حوزه‌های اقتصادی
تلاش‌های بین‌المللی برای مهار ویروس مرگبار با ردیابی مسافران کشتی آغاز شد
می‌سازیم اما فراموش نمی‌کنیم و نمی‌بخشیم
امدادرسانی ببش از هزار تیم در تهران برای آواربرداری در جنگ رمضان
ایران چگونه «پروژه آزادی» را خنثی کرد؟
افزایش یک ماهه طول ترم تحصیلی دانشجویان پزشکی
رکورد تاریخی بدهی دولت‌ها؛ زنگ خطر برای اقتصاد جهانی
نتانیاهو، قربانی بازآرایی سیاسی در سرزمین های اشغالی
افزایش حقوق معلمان با توجه به رتبه بندی اعمال شده است
شهر فرودگاهی امام(ره) هلدینگ می‌شود
شنیده شدن صدای انفجارهایی در امارات
هریس: مردم ما جنگ در ایران را نمی‌خواهند
کشف نخستین روش درمانی برای مهار «بیماری سرخک»
مقامات رژیم صهیونیستی: هرگونه توافق با ایران برای اسرائیل بد خواهد بود
فعال سیاسی عرب: واشنگتن در نمایش قدرت برای احیای بازدارندگی گیر افتاده است
ترامپ: سفر به چین طبق برنامه پیش می‌رود
مدودف: رویکرد آلمان نسبت به سلاح‌های هسته‌ای بهانه‌ای برای جنگ است
حماس در حال بررسی تعلیق مذاکرات آتش‌بس غزه است
شبکه عبری: عربستان از ترس تلافی احتمالی ایران، تحرکات آمریکا را محدود می‌کند
تداوم تناقض‌گویی ترامپ؛ ادعای برقراری آتش‌بس به رغم حملات آمریکا و ابهام در توافق با ایران
سفر رئیس جمهور مصر به امارات در سایه اختلافات پنهان قاهره و ابوظبی
عبدالباری عطوان بررسی کرد: نقش عربستان در تغییرات ناگهانی صحنه سیاسی منطقه
ترامپ برای حمله به کوبا برنامه ای ندارد
روبیو فروش 25.8 میلیارد دلار سلاح به کشورهای منطقه را تأیید کرد
فریدمن: ایران با قابلیت‌های کوچک، محاسبات آمریکا را بهم ریخت
دیوان فدرال آمریکا تعرفه‌های جهانی ترامپ را غیرقانونی اعلام کرد
جنجال درباره وضعیت پزشکی نتانیاهو؛ دادگاه خواستار ارائه مدارک شد
حذف ارجاع به فصل هفتم از پیش‌نویس قطعنامه درباره تنگه هرمز
خالد مشعل: غزه با خون فرزندانش اسطوره‌ای از مقاومت ساخته است
جنگ منطقه‌ای صنعت گردشگری دبی را زمین‌گیر کرد
قمار دوباره واشنگتن/ مخالفت روسیه با پیش‌نویس قطعنامه پیشنهادی آمریکا درباره تنگه هرمز
انفجارهای پی در پی در آبهای جنوب کشور و احتمالات پیش رو
داعش مسئولیت ترور خطیب حرم حضرت زینب(س) را برعهده گرفت