×
بین الملل
شناسه خبر : 175123
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1403/03/08 ساعت 14:40
شکست میدانی، انزوای بین‌المللی

محسن پاک‌آیین‌*

شکست میدانی، انزوای بین‌المللی

حمایت‌های محور مقاومت در جبهه‌های مختلف از لبنان گرفته تا عراق و یمن، عرصه را در زمینه نظامی بر رژیم‌صهیونیستی تنگ کرده است و هرچه بیشتر به انتخابات آمریکا نزدیک شویم شاهد خواهیم بود که حمایت‌های این کشور نیز از صهیونیست‌ها کاهش خواهد یافت.

نورنیوز - گروه بین الملل : جنایات رژیم‌صهیونیستی علیه مردم غزه، بدون تردید مصداق نسل‌کشی است. شدت این جنایات به‌ویژه بعد از جلوگیری از رسیدن کمک‌های بشردوستانه به مردم غزه و استفاده صهیونیست‌ها از روش‌های غیرانسانی برای رسیدن به اهداف خود، باعث واقع‌بینی اروپایی‌ها شده و آنهارابه این جمع‌بندی رسانده که حمایت‌شان از رژیم اسرائیل در۷۵سال گذشته اشتباه بوده است و اکنون می‌خواهند حداقل برای حفظ آبروی خودشان هم که شده بخشی از این اشتباه را جبران کنند.

آنها دنبال حفظ آبروی حقوق‌بشری خود و دفاع از آبروی لیبرال‌دموکراسی هستند و لذا می‌بینیم که به‌تدریج در حال همراه شدن با بقیه جامعه جهانی هستند و اقداماتی از سوی آنها مشاهده می‌کنیم که تا چندی قبل حتی تصور بروز چنین اقداماتی از سوی کشورهای غربی بعید بود.جامعه جهانی و۱۴۳کشور عضو سازمان ملل چندی قبل در مجمع عمومی سازمان ملل، عضویت فلسطین را در این سازمان پذیرفتند و از شورای امنیت خواستند که به این عضویت رسمیت دهد.

اکنون هم اگر این درخواست در شورای امنیت با مخالفت آمریکا و وتوی این کشور مواجه شود چیزی از ارزش‌های اقدام جامعه جهانی کم نمی‌کند و فلسطین می‌تواند به‌عنوان یک کشور در سازمان ملل عضو شود. کشورهای اروپایی مخصوصا کشورهایی چون نروژ اگرچه در سطح کلان از سیاست‌های آمریکا پیروی می‌کنند اما در حوزه دفاع از حقوق انسان‌ها بسیار ادعا دارند و برای حفظ آبروی خود مجبور به تغییر موضع در قبال اسرائیل هستند.برهمین اساس در هفته‌های گذشته برخی کشورهای اروپایی شروع به مخالفت با اسرائیل کردند و به‌رسمیت‌‌شناختن کشور مستقل فلسطین به‌عنوان یکی از اعضای سازمان ملل. البته اینها نشانه این واقعیت است که تلاش کشورهای غربی و اروپا در گذشته برای حفظ رژیم‌صهیونیستی اشتباه بوده است.

آنها حمایت‌های خود از جنایتکاران اسرائیل را با توجیه‌هایی نظیر دفاع از حقوق یهودیان، موجه جلوه می‌دادند و این درحالی‌است که رژیم‌صهیونیستی هیچ بویی از تعالیم الهی حضور موسی علیه‌السلام و تورات نبرده‌ است. از سوی دیگر شاهد نتیجه‌دادن اقدام قاطع آفریقای‌جنوبی و چند کشور دیگر در دیوان کیفری بین‌المللی علیه اسرائیل هستیم که رای دیوان علیه نتانیاهو و گالانت قرار است صادر شود. همچنین اعلام اقدامات اسرائیل به‌عنوان مصداق نسل‌کشی و تاکید بر ضرورت خاتمه سریع جنگ و بازکردن راه‌ها برای رسیدن کمک‌های بشردوستانه به مردم غزه، رژیم‌صهیونیستی را در عرصه بین‌المللی بیش از قبل منزوی کرده است و کشورهای اروپایی در حال رسیدن به این جمع‌بندی هستند که اگر از احکام دیوان کیفری بین‌المللی حمایت نکنند عملا خودشان را زیر سؤال برده‌اند.

اقدام اخیر نیروهای مقاومت در جبالیا که با تله‌گذاری در یکی از تونل‌ها تعدادی از نظامیان صهیونیست را به هلاکت رساندند و تعدادی را نیز اسیر کردند اتفاقی بسیار مهم بود که در طول تاریخ عمر مبارزات فلسطینی‌ها در مقابل اسرائیل و در طول جنگ اخیر نیز سابقه نداشت و به اعتقاد کارشناسان، اگر چنین اتفاقی در اوایل جنگ رخ داده بود تاکنون کار رژیم‌صهیونیستی یکسره می‌شد. اینها نشان می‌دهد که در عرصه میدان هم رژیم‌صهیونیستی یک بازنده است. حمایت‌های محور مقاومت در جبهه‌های مختلف از لبنان گرفته تا عراق و یمن، عرصه را در زمینه نظامی بر رژیم‌صهیونیستی تنگ کرده است و هرچه بیشتر به انتخابات آمریکا نزدیک شویم شاهد خواهیم بود که حمایت‌های این کشور نیز از صهیونیست‌ها کاهش خواهد یافت. این وضعیت قدرت چانه‌زنی حماس را در مذاکرات بیشتر می‌کند و می‌توان گفت شکست‌های رژیم‌صهیونیستی در میدان هم بر انزوای سیاسی این رژیم در عرصه بین‌المللی تاثیر گذاشته است.

* تحلیلگر مسائل بین‌الملل


روزنامه جام جم
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
مربی پرتغالی استقلال 53 ساله شد
وزیر جهاد کشاورزی از تسویه مطالبات گندم‌کاران خبر داد
ترکیب احتمالی تیم ملی فوتبال مقابل روسیه
ثروت عظیم و فقر گسترده؛ تضاد زمانه امروز
آغاز راهپیمایی بشارت نصر از مقابل دانشگاه تهران تا میدان آزادی+فیلم
خطیب جمعه تهران: جزایر سه‌گانه ایرانی بوده و خواهد بود
هشدار رئیس بانک مرکزی فرانسه: بحران سیاسی، رشد اقتصادی فرانسه را کاهش داد
پاکستان: در حال بررسی گزارش رسانه‌ها درباره تحولات افغانستان هستیم
تاریخ‌سازی دختر ایرانی با قهرمانی جهان
برنده جایزه صلح نوبل مشخض شد
آخرین وضعیت پرونده علیرضا بیرانوند+فیلم
میدل‌ایست‌آی: صلح پایدار در غزه بدون پایان اشغالگری ممکن‌ نیست
ترامپ برای معاینات پزشکی غیرمنتظره فراخوانده شد
قیمت دلار و دیگر ارزها امروز جمعه 18 مهر
هشدار بنفش آلودگی هوا در خوزستان
نفوذ هوای سرد به کشور و هشدار برای سواحل دریای خزر + فیلم
آینده ایران از اینجا آغاز می‌شود
ونزوئلا خواستار جلسه اضطراری شورای امنیت درمورد «تهدیدات» آمریکا شد
زمان واریز و مبلغ یارانه نقدی مهرماه 1404 اعلام شد+دهک های مشمول
دستگیری 6 متخلف و رهاسازی پرنده ها توسط محیط زیست هرمزگان+فیلم
اسرائیل به اهداف راهبردی خود از جنگ نرسید
آغاز مسابقات مسترالمپیا 2025 + کری خوانی عجیب چوپان و تابانی برای حریفان+ فیلم
لندن به «پایتخت سرقت تلفن همراه» در اروپا تبدیل شده است+فیلم
روسیه به زیرساخت‌های انرژی اوکراین حمله کرد
طلا به کانال 3 هزار دلار برگشت
ترافیک سنگین در مسیر جنوب به شمال محور چالوس
33 میلیارد دلار هزینه دو سال حمایت نظامی آمریکا از "اسرائیل"
وزیر امنیت داخلی اسرائیل: کابینه را منحل خواهیم کرد، اگر حماس منحل نشود
آغاز ورود کمک‌های بشردوستانه به غزه از امروز
رئیس‌جمهور پرو برکنار شد
قطع ناگهانی اینترنت در پایتخت پاکستان
تحصیل‌کردگان در تنگنای کار؛ بازآرایی سیاست اشتغال ضروری است
اعزام نیرو توسط آمریکا برای نظارت بر آتش بس به سرزمین های اشغالی
خنثی سازی طرح ترور نخست وزیر بلژیک توسط این کشور
آتش‌بس در غزه رسما اجرایی شد/ آغاز خروج اشغالگران از غزه
ترامپ به خاورمیانه می آید
واکنش علیرضا معینی به شکستن رکورد یک‌ضرب جهان
اموال سرقتی کشف‌شده در چه صورتی فورا به صاحبانشان پس‌ داده می‌شود؟+فیلم
تصمیم نهایی نامزد صلح نوبل روز دوشنبه گرفته می شود
افزایش خودروهای ضدگلوله در سیستان و بلوچستان
برندگان قرعه کشی ایران خودرو مشخص شد+ لینک سامانه
جدول فیلم‌های سینمایی امروز تلویزیون |جمعه 18 مهر
وضعیت آب و هوا امروز 18 مهر + وضعیت استانها
زمین‌لرزه‌ فیلیپین را لرزاند/شدت زلزله +فیلم
برنامه کامل مسابقات ورزشی روز جمعه 18 مهر
حراج شمش طلا کی برگزار می‌شود؟
معوقات فروردین بازنشستگان واریز می شود+زمان پرداخت
رژیم ضداضطراب؛ این 6 ماده غذایی را حذف کنید
ورود جنجالی فراری به دنیای برقی‌ها با طراحی مینیمال جانی آیو
آغاز پرداخت خسارت های برق خانگی از یک ماه آینده+ آدرس سایت
X
آگهی تبلیغاتی