×
سیاسی
شناسه خبر : 175060
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1403/03/08 ساعت 08:31
در دومین جلسه مجلس دوازدهم؛ قالیباف برای پنجمین بار رئیس‌ مجلس شد

در دومین جلسه مجلس دوازدهم؛ قالیباف برای پنجمین بار رئیس‌ مجلس شد

دومین جلسه علنی مجلس شورای اسلامی با دستورکار انتخاب اعضای هیات رئیسه برگزار شد محمدباقر قالیباف با 197 رای نمایندگان، برای پنجمین بار بر مسند ریاست مجلس تکیه زد.

نورنیوز- گروه سیاسی: دومین جلسه علنی روز سه‌شنبه - ۸ خردادماه - صحن مجلس دوازدهم شورای اسلامی به ریاست علاء‌الدین بروجردی رئیس سنی مجلس برگزار شد. دستورکار امروز مجلس برگزاری انتخابات هیأت رئیسه دائم مجلس، گزارش شعب ۱۵ گانه درباره انتخاب اعضای هیأت رئیسه، اعضای کمیسیون تحقیق و کمیسیون آئین نامه داخلی و انجام مراسم تحلیف هیأت رئیسه بود که با برگزاری انتخابات محمدباقر قالیباف رئیس مجلس دوازدهم شد. وی با کسب 197 رای برای پنجمین سال متوالی بر صندلی پارلمان تکیه زد. حمیدرضا حاجی بابایی و علی نیکزاد با رأی منتخبین مردم به عنوان نواب اول و دوم اجلاسیه اول مجلس دوازدهم انتخاب شدند.

هیات رییسه مجلس دوازدهم سوگند یاد کردند

هیات رییسه مجلس شورای اسلامی سوگند یاد کردند که حداکثر توان خود را برای اجرای آئین‌نامه داخلی مجلس شورای اسلامی با مراعات بی‌طرفی کامل در انجام وظایف به کار گیرند.

 قالیباف در صحن مجلس: رویکرد اصلی مجلس دوازدهم باید وحدت و امید باشد

رئیس مجلس شورای اسلامی در اولین نطق خود در مجلس دوازدهم گفت: رویکرد اصلی مجلس دوازدهم باید وحدت و امید باشد.

محمدباقر قالیباف پس از انتخاب به عنوان رئیس مجلس دوازدهم ضمن تشکر از منتخبان مجلس به جهت انتخاب وی به عنوان رئیس مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: خود را نماینده شما می دانم و با همه ظرفیت و توانی که دارم، تلاش خواهم کرد ذیل رهنمودهای رهبر فرزانه انقلاب و با کمک شما مجلس دوازدهم در پیگیری منافع و مصالح مردم کارنامه‌ای درخشان داشته باشد.

وی بیان کرد: همه می‌دانیم کار در مجلس یک کار جمعی است و همه باید در تعیین اولویت‌ها و تصمیم گیری ها با فهم مشترک عمل کنیم. ساختار مجلس به گونه‌ای است که اگر عموم نمایندگان بر یک موضوعی عزم نکنند مجلس نمی‌تواند کار مؤثر انجام دهد و گاه حتی یک نماینده هم می‌تواند به مسیری که عموم نمایندگان پیگیری می‌کنند، لطمه بزند.

رئیس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: واقعیت آن است که مردم از ما مسئولان چه ما نمایندگان و چه دیگر مدیران اجرایی توقع دارند که به جای حاشیه پردازی فقط به فکر مسائل آنان باشیم. حضرت آقا خط اصلی مجلس را در پیام خود روشن کردند و مجلس دوازدهم باید رویکرد اصلی خود را همین رهنمودها قرار دهد. رهبر حکیم انقلاب آرام بخشی، امیدآفرینی و دعوت به همدلی در محیط عمومی و پرهیز از مسابقات بی فایده رسانه‌ای و مجادلات مضر سیاسی در داخل مجلس را مبنای عمل مجلس دوازدهم تعیین فرمودند لذا به نظر می‌رسد رویکرد اصلی مجلس دوازدهم باید وحدت و امید باشد.

قالیباف تاکید کرد: ما باید برای ایجاد امید در مردم به فهم مشترک برسیم و همگرا و همدل عمل کنیم و با هر گرایش و سلیقه سیاسی که داریم روی اولویت داشتن حل مسائل مردم اتفاق نظر داشته باشیم. اختلاف سلیقه‌ها در روش حل مسائل هم طبیعی است و هم باعث دقیق‌تر شدن بحث‌ها می‌شود. اما همه باید مراقب باشیم که هر حاشیه پردازی یا مسابقات رسانه‌ای یا مجادلات سیاسی خلاف آرامش بخشی و امیدآفرینی و خلاف رهنمودهای صریح رهبر انقلاب است.

رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: مهمترین مسأله‌ای که می‌تواند هم محور وحدت باشد و هم باعث امیدآفرینی شود برنامه هفتم پیشرفت کشور است که میثاق ملی ما در مجلس و دولت شهید رئیسی است که به عنوان یکی از میراث‌های مهم این شهید بزرگوار محسوب می‌شود و می‌تواند پیشرفت کشور را رقم بزند. اگر ما در مجلس یا دولت روی اجرای برنامه هفتم بایستیم، می‌توانیم در کوتاه مدت م شکلات روز مردم را مدیریت کنیم و در بلند مدت پیشرفت کشور را رقم بزنیم. امیدوارم همه ما نمایندگان تا پایان دوره نمایندگی بتوانیم مطابق توصیه‌های رهبر انقلاب و با رعایت تقوا، گذشت، انصاف و مسئولیت پذیری و کار بی منت تکلیف خودمان را در قبال مردم و انقلاب انجام دهیم.

قالیباف رئیس شد

محمدباقر قالیباف رئیس مجلس دوازدهم شد. وی با کسب 197 رای برای پنجمین سال متوالی بر صندلی پارلمان تکیه زد. 

قالیباف از حوزه انتخابیه تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس،  ذوالنوری از حوزه انتخابیه قم و  متکی از حوزه انتخابیه تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس نامزد انتخابات ریاست مجلس دوازدهم بودند که در نهایت مجتبی ذوالنوری با ۶۰ رای و منوچهر متکی با ۵ رای نفر دوم و سوم انتخابات رئیس مجلس شدند. در این رای گیری تعداد آرا باطله نیز ۲۴ رای بود. 

حاجی بابایی و نیکزاد  نواب رئیس  اول و دوم شدند

حسینعلی حاجی دلیگانی، عبدالرضا مصری، علی نیکزاد، حمید رسایی، موسی غضنفرآبادی، حمیدرضا حاجی بابایی به عنوان کاندیداهای نواب رئیسی مجلس شورای اسلامی در انتخابات هیأت رئیسه اعلام شدند که در پایان رای گیری حمیدرضا حاجی بابایی و علی نیکزاد با رأی منتخبین مردم به عنوان نواب اول و دوم اجلاسیه اول مجلس دوازدهم انتخاب شدند. علاءالدین بروجردی رئیس سنی مجلس شورای اسلامی، نتیجه رای گیری نواب رئیس مجلس گفت: از مجموع آرا ۲۸۷ ،  حمیدرضا حاجی بابایی ۱۷۵ رای ، علی نیکزاد ثمرین ۱۶۹ رای، عبدالرضا مصری ۱۱۵ رای، حسینعلی حاجی دلیگانی ۹۶ رای ، حمید رسایی ۳۵ رای  و موسی غضنفرآبادی ۱۶ رای بدست آوردند. 

نامزدهای کرسی دبیری هیأت رئیسه مجلس

روح الله متفکر آزاد، صدیف بدری، رضا جباری، محمد رشیدی، عباس پاپی زاده، بهنام سعیدی، مجتبی بخشی پور، رحمت الله نوروزی، سارا فلاحی، زینب قیصری، ابوالفضل ظهره وند، ابوالقاسم جراره، مجتبی یوسفی، علیرضا زندیان، غلامحسین زارعی، عباس گلرو، احمد نادری، جمشید قائم مقام، احمد جباری، علیرضا عباسی، فتح الله توسلی، سمیه رفیعی، رضا تقی پور انوری، رحمدل بامری، بیت الله عبداللهی و  علی شیرین زاد نامزد کرسی دبیری هیأت رئیسه شدند که بعد از رای گیری دبیران هیأت رئیسه مجلس دوازدهم تعیین شدند. مجتبی بخشی‌پور با ۱۲۰ رأی ، احمد نادری با ۱۱۲ رأی ، روح‌الله متفکرآزاد ۱۰۱ رأی ، مجتبی یوسفی با ۹۸ رأی ، محمد رشیدی با ۹۷ رأی  و اکبر رنجبرزاده با ۹۵ رأی به عنوان دبیران هیأت رئیسه تعیین شدند. 

ناظران هیأت رئیسه مجلس انتخاب شدند 

غلامرضا نوری قزلجه با ۱۳۰ رأی ، حجت‌الاسلام علیرضا سلیمی با ۸۲ رأی  و سید جلیل میرمحمدی با ۶۱ رأی به عنوان ناظران هیأت رئیسه مجلس انتخاب شدند. 

رییس سنی موقت مجلس دوازدهم: نمایندگان عمر کوتاه نمایندگی را به مجادلات بی فایده سیاسی صرف نکنند

رییس سنی موقت مجلس دوازدهم از نمایندگان خواست عمر کوتاه مسئولیت را به مجادلات بی فایده سیاسی صرف نکنند.

علاء الدین بروجردی در جلسه علنی روز سه‌شنبه - ۸ خردادماه - صحن مجلس شورای اسلامی، گفت: ما نمایندگان مجلس همانطور که روز گذشته در مرقد امام راحل بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران با آرمان های امام بیعت کردیم، امروز نیز با مقام معظم رهبری بیعت می‌ کنیم.

رییس سنی دوازدهمین دوره مجلس با اشاره به پیام رهبر معظم انقلاب در مراسم افتتاحیه مجلس دوازدهم افزود: ایشان فرمودند مجلس جدید می‌تواند درخشش جدید در افق روشن کشور پدید آورد و بر امید و انگیزه ملت بیافزاید.

وی اضافه کرد: ترکیب نمایندگان تازه نفس با منتخبان کارآزموده و مجرب این پیام را می‌رساند که خانه ملت با بهره گیری از اختیاراتش در قانون اساسی و التزام به مسوولیت، می توانند در جمع ارکان کشور نوآوری را با پختگی و سنجیدگی همراه کند و قانونگذاری را از تلاطم، آشفتگی، رکود و سکون دور نگه دارد.

رییس سنی موقت مجلس دوازدهم افزود: نمایندگان در مجلس، با مسابقات بی فایده رسانه‌ای و مجادلات مضر سیاسی، وقت و عمر کوتاه دوران مسوولیت را به آن صرف نکند. چرا که در غیر این صورت حضور نمایندگان در این جایگاه بالا ضایع خواهد شد و این خسارت بزرگی است.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
تجاوز آمریکا و پاسخ بی‌سابقه ایران؛ نبرد چندساعته تا طلوع آفتاب
تضعیف سد دفاعی روده با کاهش یک پروتئین
روسیه: نیروهای غربی در صورت ورود به خاک اوکراین اهداف مشروع نظامی محسوب می‌شوند
صندلی داغ؛ قیمت نجومی بلیت فینال جام جهانی
رابط مغز و رایانه یادگیری حرکتی را تقویت می‌کند
نیویورک تایمز: محاصره دریایی دوباره ایران به قیمت نفت آسیب بیشتری وارد می‌کند
چاقی عامل اصلی سندرم قلبی، کلیوی و متابولیک
موافقت آمریکا با فروش 2 میلیارد دلار تسلیحات موشکی به عربستان
پیش‌دیابت؛ زنگ خطر خاموشی که می‌تواند به دیابت نوع 2 ختم شود
انگلیس به‌دنبال محدودیت شبانه شبکه‌های اجتماعی برای نوجوانان
کامبک رؤیایی آرژانتین برابر انگلیس؛ مسی و یارانش فینالیست جام جهانی 2026 شدند
هوش مصنوعی زیر ذره‌بین؛ متا با شکایت جدید کارکنان روبه‌رو شد
شهادت 35 نفر در پی حملات تیرماه به کشورمان/ بیشترین آسیب‌ها برای 3 استان
ادعای ترامپ درباره سوریه؛ الشرع با حزب‌الله دقیق‌تر از اسرائیل برخورد می‌کند
دستور فوری وزیر ورزش برای رسیدگی به وضعیت قهرمان جوان ژیمناستیک
پارکینگ بزرگ اربعین شلمچه آماده میزبانی از زائران شد
تأکید معاون اول رئیس‌جمهور بر تقویت همکاری‌های راهبردی با چین
ادامه تعطیلی سه فرودگاه عربستان پس از هشدارهای ارتش یمن
مدیرعامل چادرملو: AFC درخواست فدراسیون را رد کرده؛ تاج باید پاسخگو باشد
ادعای ونس: نیروی زمینی برای تغییر حکومت ایران اعزام نخواهیم کرد
نورویدئو | مرگ در گرمای اروپا ؛ حقیقتی فراتر از تغییرات اقلیمی
ترامپ ادعا کرد: دوست ندارم درباره ایران ضرب الاجل تعیین کنم
تصمیم نهایی AFC؛ سهمیه آسیایی به گل‌گهر رسید
طوفان در قلب پایگاه‌های آمریکا؛ پاسخ موشکی ایران به آمریکا در منطقه؛ از اردن تا کویت
احضار مجدد سفیر انگلیس در تهران به وزارت امور خارجه
روسیه خواستار بازگشت فوری ایران و آمریکا به میز مذاکره شد
تشییع باشکوه شهدای گتوند؛ سه رزمنده شهید در گلزار شهدا آرام گرفتند
یک نظامی اسرائیلی با ادعای همکاری با ایران به حبس محکوم شد
برگ برنده جدید چین در تجارت دریایی رونمایی می شود
هشدار آمریکا به شهروندان خود برای سفر به 23 کشور
پروازهای دبی–شیراز پس از 5 ماه از سر گرفته شد
نگرانی ها از تأمین کالا در آمریکا در پی جنگ علیه ایران
ادعای پنتاگون درباره پایان مأموریت ائتلاف در عراق
عکس های منتخب جهان؛ 26 جولای 2026
فرودگاه بین‌المللی صنعاء فعالیت عادی خود را از سر گرفت
چرخش سریع ترامپ درباره تنگه هرمز، سردرگمی واشنگتن را آشکار کرد
عضو مجمع تشخیص: انتقام و مذاکره منافاتی با یکدیگر ندارند
شنیده شدن صدای انفجارهای مهیب در اربیل
قالیباف: باید همواره آماده نبرد باشیم و برای حفظ امنیت و منافع ملی خود تا پای جان بایستیم
غریب‌آبادی: هر اقدام تجاوزکارانه آمریکا پاسخ قاطع را به دنبال دارد
معاون دبیر شورای‌عالی امنیت ملی: مجازات متجاوزان ضامن صیانت از امنیت ملی است
شکست ایران مقابل اوکراین در دیداری پراشتباه
احسان حاج‌صفی در سپاهان ماندنی شد
محکومیت اقدام لندن علیه سپاه؛ وزارت خارجه یمن موضع گرفت
تاج: مدیریت رقابت‌های گسترده بر عهده فدراسیون است
تنش سیاسی در آستانه بازی آرژانتین و انگلیس/فالکلند دوباره خبرساز شد
زمان فینال جام جهانی تغییر می کند
سفیر سابق آمریکا: حمله به زیرساخت‌های ایران راه‌حل بحران نیست
حماس نماینده ویژه صلح در غزه را به جانبداری از اسرائیل متهم کرد
سنتکام ادعا کرد: دو کشتی مجبور به تغییر مسیر در تنگه هرمز شد