×
اقتصادی
شناسه خبر : 174969
تاریخ انتشار : دوشنبه 1403/03/07 ساعت 14:02

سبوس‌گیری از آردهای تولیدی سطح کشور تا 11 برابر استاندارد!

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با اشاره به سبوس‌گیری 18 تا 22 درصدی از آردهای تولیدی در کشور گفت: این میزان سبوس‌گیری در حالیست که میزان استاندارد سبوس‌گیری از آرد باید 2 تا 6 درصد باشد!

نورنیوز- گروه اقتصادی: نان منبع اصلی انرژی به شمار می‌رود و بنابراین سلامت نان تولیدی در کشور، اهمیت بسزایی در تأمین سلامتی‌مان دارد.

نان قوت غالب مردم ایران

آمارها نشان می‌دهد که نان، قوت غالب مردم کشورمان است به طوری که طبق اعلام رئیس سازمان غذا و دارو میزان مصرف نان در کشور ما 37 درصد بیشتر از کشورهای منطقه است و هر ایرانی به صورت میانگین 300 گرم نان در روز مصرف می‌کند که می‌تواند بستر مناسب برای تامین انرژی، پروتئین، املاح و ویتامین‌ها باشد.

کدام نان برای سلامتی فایده دارد؟

امروزه در بسیاری از کشورهای جهان، مردم به نان کامل دسترسی دارند اما در کشور ما هنوز این نان در دسترس همه افراد قرار ندارد. منظور از نان کامل، نانی است که از آرد آسیاب شده گندم به‌طور کامل و بدون مواد افزودنی تشکیل شده باشد.

به این نان، نان سبوس‌دار نیز گفته می‌شود. این نان با داشتن فوایدی همچون کاهش مشکلات گوارشی، کاهش خطر ابتلا به کبد چرب، کمک به کاهش وزن و تناسب اندام، کاهش احتمال بروز برخی انواع سرطان‌ها، پیشگیری از یبوست و بواسیر و پایین آمدن خطر ابتلا به فشار خون و قند خون و... به تأمین سلامتی مردم کمک می‌کند.

نان سبوس‌دار، یکی از مهم‌ترین منابع دریافت فیبر است؛ بنا بر اعلام دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت، در حال حاضر میزان دریافت فیبر در کشورمان 13 گرم در روز است اما میزان توصیه‌شده مصرف فیبر 28 گرم است؛ به عبارت دیگر ایرانی‌ها حدوداً نصف استاندارد جهانی فیبر مصرف می‌کنند.

سلامتی مردم قربانی سودجویی‌ها

با وجود اثبات فواید پرشمار نان کامل، بسیاری از تولیدکنندگان آرد به دلیل سودی که از فروش سبوس به صنایع دامداری حاصل می‌‌شود، اقدام به سبوس‌گیری از آرد می‌کنند و سبوس استخراج شده را به صورت جداگانه به فروش می‌رسانند. همین موضوع سبب شده تا سلامتی مردم کشورمان، قربانی سودجویی عده‌ای از فعالان صنعت تولید نان و واسطه‌های فروش سبوس شود.

کارشناسان می‌گویند سودآوری بسیار پایین و گاهاً زیان‌ده بودن تولید آرد کامل، سبب شده تا کارخانجات تولیدکننده آرد تمایلی به تولید آرد سبوس‌دار نداشته باشند.

چند تولیدکننده آرد کامل در کشور داریم؟

قرار بود براساس مصوبه مجلس، تا پایان سال گذشته یک کارخانه تولید آرد کامل در هر استان راه‌اندازی شود؛ اطلاعات دقیقی از میزان اجرای این مصوبه وجود ندارد اما معاون غذا و داروی وزارت بهداشت مدعی است که 370 تولیدکننده آرد در کشور داریم که 25 درصد از آن‌ها، آرد کامل تولید می‌کنند.

کاهش سودآوری؛ دغدغه تولیدکنندگان آرد

احمد اسماعیل‌زاده؛ مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم درباره موضوع تولید آرد کامل اظهار کرد: دغدغه تولیدکنندگان در تولید آرد کامل این است که اگر فرآیند تولید آرد کامل طی و آرد سبوس‌گیری نشود، سودی که از فروش سبوس عاید تولیدکنندگان می‌شود کاهش یابد.

وی افزود: وزارت بهداشت از تولید نان کامل حمایت می‌کند و طبیعتاً هر سیاستی را در وزارت بهداشت پیش ببریم باید با حمایت صنف تولیدکنندگان آرد و نان، وزارت صمت و سازمان حمایت از مصرف‌کننده صورت بگیرد. دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی هماهنگ‌کننده اجرای برنامه آرد کامل است و دستگاه‌هایی که در تولید نان کامل نقش دارند در جلسات دبیرخانه نظر می‌دهند و مصوبات آن اجرایی می‌شود.

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت با بیان اینکه دغدغه تولیدکنندگان بیشتر به دلیل قیمت پایین نان کامل در کشور است، گفت: پیشنهاد ما این است که تولید نان کامل بدون افزایش قیمت برای مردم انجام شود اما تولیدکنندگان نیز به دنبال سود و منافع خود هستند و بنابراین سازمان حمایت از مصرف کنندگان باید پای کار بیاید و این موضوع را مدیریت کند.

وی ادامه داد: وزارت بهداشت در دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی رای دارد و پیشنهاد نان کامل را مطرح کرده که به سلامت کشور کمک می‌کند البته وزارت بهداشت در بحث تولید نان کامل نقش اجرایی ندارد اما اگر موضوع تولید نان کامل در مجلس و سایر دستگاه‌های مربوطه مصوب شود سازمان غذا و دارو متولی نظارت بر این موضوع خواهد بود.

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت در پاسخ به سؤالی مبنی بر میزان سبوس‌گیری از‌ آردهای تولیدشده در کشور اذعان داشت: در حال حاضر به جز کارخانه هایی که آرد کامل در آن‌ها تولید می‌شود بقیه کارخانجات تولید آرد، بین 18 تا 22 درصد از آرد سبوس‌گیری می‌کنند!

اسماعیل‌زاده گفت: این در حالی است که بر اساس استاندارد نان کامل، میزان استاندارد سبوس‌گیری از آرد باید 2 تا 6 درصد باشد! که این میزان سبوس‌گیری نیز برای از بین رفتن آلاینده‌ها و فلزات سنگین لحاظ شده و مابقی سبوس باید در آرد بماند که فیبر کافی را برای سلامتی انسان تأمین کند.


نورنیوز
کلید واژگان
ناناستانداردسبوس
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
برملائی مأموریت‌های پنهان لندن در آسمان غزه
دریادار سیاری: با این مردم مقابل هیچ دشمنی شکست نخواهیم خورد
قیمت دلار و ارز امروز شنبه 16 شهریور 1404
ایران و آینده موبایل در مسیر 5G
ادامه فاجعه انسانی در غزه/بمباران مدرسه «الفارابی» و شهادت دهها غیرنظامی
مجلس حق پخش مسابقات ورزشی را به باشگاه‌ها داد
این همه یارانه می دهید، باز هم قیمت گوشت همسطح بازارهای جهانی است
دفتر نخست‌وزیر اوکراین به آتش کشیده شد
ساعت کاری مراکز تعویض پلاک به روال قبل برگشت
چگونه نماز آیات بخوانیم؟
جزئیات محکومیت قطعی متهمان پرونده بزرگ اختلاس منابع طبیعی
امشب چشم از ماه برندارید؛ طولانی‌ترین خسوف قرن در راه است
نورنما | تعقیب و گریز پلیس آمریکا
پیام معاون ترامپ در شبکه‌های اجتماعی جنجالی شد
فردا پیش فروش سکه در مرکز مبادله برگزار می‌شود
ریاکاری به سبک ترامپ؛ صلح در شعار و جنگ در عمل
پلیس راهور اعلام کرد: تغییر قانون؛ کلید صدور گواهینامه بانوان
وقتی سینما صدای عدالت می‌شود
بیماران سرطانی حتماً باید واکسن آنفولانزا تزریق کنند
مشارکت اوکراین و دانمارک در تولید موشک و پهپاد
برنامه مسابقات ورزشی امروز یکشنبه 16 شهریور
قیمت طلا و سکه امروز یکشنبه 16 شهریور + جدول
تحولی شگفت انگیز در سرعت هوش مصنوعی با رایانه جدید نوری مایکروسافت
لبنان؛ همچنان در کانون طوفان
بار روغن زیتون، شیشه از آب درآمد
پیشنهاد تازه آمریکا به حماس برای توقف جنگ در غزه
حماس: آماده پذیرش آتش‌بس دائمی هستیم
اروپا به اوکراین دروغ می‌گوید، هیچ نیرویی برای نجات نمی‌آید
بررسی سه فوریتی طرح خروج از NPT در مجلس تکذیب شد
بازیکنان تیم ملی والیبال جوانان از سربازی معاف شدند
نخست‌وزیر ژاپن استعفا کرد
قیمت خودرو امروز یکشنبه 16 شهریورماه 1404 + جدول
ناوگان جهانی مقاومت
اروپا باید برای موفقیت دیپلماسی زمان و فضای لازم را ایجاد کند
عراقچی: اقدامات یکجانبه و قلدرمآبانه آمریکا محکوم است
خونریزی در سویداء سوریه ادامه دارد/شمار قربانیان به 2 هزار نفر رسید
فینال تاشکند ؛ آزمون بزرگ قلعه نویی
جنگندۀ آذربایجان در دست اوکراین؛ باکو به جبهه ضدروسی ورود کرده است؟
زمان واریز اعتبار «کالابرگ» به حساب دهک‌های4 تا 7 اعلام شد
اسرائیل به دنبال راه اندازی سازمان جدیدی برای جنگ رسانه‌ای جهانی
جزییات جدید از دستگیری راننده 206 چالوس+فیلم
توافق با ایران؟ دورنما تیره و تار است
خروج رسمی ماشاریپوف از فهرست استقلال
سرمایه‌داری ملی و بابک زنجانی
علت اختلال اینترنت در آسیا و اروپا چیست؟
تداوم نقض آتش بس؛ حملات توپخانه‌ای عربستان علیه غیرنظامیان یمن
دهک‌بندی اشتباه وزارت کار؛ کارگران قربانی تراکنش‌های کارفرمایان
انفجار گاز در سرآسیاب ملارد 14 مصدوم داشت
آهنگ دوستی دو ملت ایران و ارمنستان در تخت جمشید طنین انداز شد
واریز بیش از 744 میلیارد تومان سود به حساب یک میلیون و 294 هزار سهام‌دار
X
آگهی تبلیغاتی