×
اقتصادی
شناسه خبر : 174969
تاریخ انتشار : دوشنبه 1403/03/07 ساعت 14:02
سبوس‌گیری از آردهای تولیدی سطح کشور تا 11 برابر استاندارد!

سبوس‌گیری از آردهای تولیدی سطح کشور تا 11 برابر استاندارد!

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با اشاره به سبوس‌گیری 18 تا 22 درصدی از آردهای تولیدی در کشور گفت: این میزان سبوس‌گیری در حالیست که میزان استاندارد سبوس‌گیری از آرد باید 2 تا 6 درصد باشد!

نورنیوز- گروه اقتصادی: نان منبع اصلی انرژی به شمار می‌رود و بنابراین سلامت نان تولیدی در کشور، اهمیت بسزایی در تأمین سلامتی‌مان دارد.

نان قوت غالب مردم ایران

آمارها نشان می‌دهد که نان، قوت غالب مردم کشورمان است به طوری که طبق اعلام رئیس سازمان غذا و دارو میزان مصرف نان در کشور ما 37 درصد بیشتر از کشورهای منطقه است و هر ایرانی به صورت میانگین 300 گرم نان در روز مصرف می‌کند که می‌تواند بستر مناسب برای تامین انرژی، پروتئین، املاح و ویتامین‌ها باشد.

کدام نان برای سلامتی فایده دارد؟

امروزه در بسیاری از کشورهای جهان، مردم به نان کامل دسترسی دارند اما در کشور ما هنوز این نان در دسترس همه افراد قرار ندارد. منظور از نان کامل، نانی است که از آرد آسیاب شده گندم به‌طور کامل و بدون مواد افزودنی تشکیل شده باشد.

به این نان، نان سبوس‌دار نیز گفته می‌شود. این نان با داشتن فوایدی همچون کاهش مشکلات گوارشی، کاهش خطر ابتلا به کبد چرب، کمک به کاهش وزن و تناسب اندام، کاهش احتمال بروز برخی انواع سرطان‌ها، پیشگیری از یبوست و بواسیر و پایین آمدن خطر ابتلا به فشار خون و قند خون و... به تأمین سلامتی مردم کمک می‌کند.

نان سبوس‌دار، یکی از مهم‌ترین منابع دریافت فیبر است؛ بنا بر اعلام دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت، در حال حاضر میزان دریافت فیبر در کشورمان 13 گرم در روز است اما میزان توصیه‌شده مصرف فیبر 28 گرم است؛ به عبارت دیگر ایرانی‌ها حدوداً نصف استاندارد جهانی فیبر مصرف می‌کنند.

سلامتی مردم قربانی سودجویی‌ها

با وجود اثبات فواید پرشمار نان کامل، بسیاری از تولیدکنندگان آرد به دلیل سودی که از فروش سبوس به صنایع دامداری حاصل می‌‌شود، اقدام به سبوس‌گیری از آرد می‌کنند و سبوس استخراج شده را به صورت جداگانه به فروش می‌رسانند. همین موضوع سبب شده تا سلامتی مردم کشورمان، قربانی سودجویی عده‌ای از فعالان صنعت تولید نان و واسطه‌های فروش سبوس شود.

کارشناسان می‌گویند سودآوری بسیار پایین و گاهاً زیان‌ده بودن تولید آرد کامل، سبب شده تا کارخانجات تولیدکننده آرد تمایلی به تولید آرد سبوس‌دار نداشته باشند.

چند تولیدکننده آرد کامل در کشور داریم؟

قرار بود براساس مصوبه مجلس، تا پایان سال گذشته یک کارخانه تولید آرد کامل در هر استان راه‌اندازی شود؛ اطلاعات دقیقی از میزان اجرای این مصوبه وجود ندارد اما معاون غذا و داروی وزارت بهداشت مدعی است که 370 تولیدکننده آرد در کشور داریم که 25 درصد از آن‌ها، آرد کامل تولید می‌کنند.

کاهش سودآوری؛ دغدغه تولیدکنندگان آرد

احمد اسماعیل‌زاده؛ مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم درباره موضوع تولید آرد کامل اظهار کرد: دغدغه تولیدکنندگان در تولید آرد کامل این است که اگر فرآیند تولید آرد کامل طی و آرد سبوس‌گیری نشود، سودی که از فروش سبوس عاید تولیدکنندگان می‌شود کاهش یابد.

وی افزود: وزارت بهداشت از تولید نان کامل حمایت می‌کند و طبیعتاً هر سیاستی را در وزارت بهداشت پیش ببریم باید با حمایت صنف تولیدکنندگان آرد و نان، وزارت صمت و سازمان حمایت از مصرف‌کننده صورت بگیرد. دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی هماهنگ‌کننده اجرای برنامه آرد کامل است و دستگاه‌هایی که در تولید نان کامل نقش دارند در جلسات دبیرخانه نظر می‌دهند و مصوبات آن اجرایی می‌شود.

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت با بیان اینکه دغدغه تولیدکنندگان بیشتر به دلیل قیمت پایین نان کامل در کشور است، گفت: پیشنهاد ما این است که تولید نان کامل بدون افزایش قیمت برای مردم انجام شود اما تولیدکنندگان نیز به دنبال سود و منافع خود هستند و بنابراین سازمان حمایت از مصرف کنندگان باید پای کار بیاید و این موضوع را مدیریت کند.

وی ادامه داد: وزارت بهداشت در دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی رای دارد و پیشنهاد نان کامل را مطرح کرده که به سلامت کشور کمک می‌کند البته وزارت بهداشت در بحث تولید نان کامل نقش اجرایی ندارد اما اگر موضوع تولید نان کامل در مجلس و سایر دستگاه‌های مربوطه مصوب شود سازمان غذا و دارو متولی نظارت بر این موضوع خواهد بود.

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت در پاسخ به سؤالی مبنی بر میزان سبوس‌گیری از‌ آردهای تولیدشده در کشور اذعان داشت: در حال حاضر به جز کارخانه هایی که آرد کامل در آن‌ها تولید می‌شود بقیه کارخانجات تولید آرد، بین 18 تا 22 درصد از آرد سبوس‌گیری می‌کنند!

اسماعیل‌زاده گفت: این در حالی است که بر اساس استاندارد نان کامل، میزان استاندارد سبوس‌گیری از آرد باید 2 تا 6 درصد باشد! که این میزان سبوس‌گیری نیز برای از بین رفتن آلاینده‌ها و فلزات سنگین لحاظ شده و مابقی سبوس باید در آرد بماند که فیبر کافی را برای سلامتی انسان تأمین کند.


نورنیوز
کلید واژگان
ناناستانداردسبوس
نظرات

آخرین اخبار
23 عملیات مقاومت عراق علیه پایگاه‌های آمریکا انجام شد
فعالیت 30 درصدی شعب بانک‌ها از 15 فروردین ماه
عراق به جام جهانی بعد از 40 سال صعود کرد
تجاوز به ایران، حمله به اقتصاد جهان
اف‑35 نیروی هوایی آمریکا سقوط کرد
شهادت 11 فعال صنعت دارو و تجهیزات پزشکی
برگزاری دور پایانی مرحله پلی‌آف انتخابی جام‌جهانی 2026
آژیرهای خطر در فلسطین اشغالی فعال شد
تساوی دیدار مصر در برابر اسپانیا قهرمان اروپا
سناتور آمریکایی: جنگ در ایران افزایش سرسام‌آور قیمت‌ها در آمریکا را به دنبال داشت
«چک‌لیستِ» صلیب سرخ برای آمادگیِ مراقبان در شرایط بحران
جهانی‌سازی جنگ؛ خطای محاسباتی بزرگ آمریکا
خودداری لهستان از ارسال سامانه‌های دفاع موشکی پاتریوت به خاورمیانه
حملات همزمان یمنی‌ها و حزب الله به فلسطین اشغالی
فعال شدن آژیرهای خطر در فلسطین اشغالی
فیلیپین به‌دنبال مذاکره با ایران برای عبور از تنگه هرمز است
ربوده شدن روزنامه‌نگار آمریکایی در عراق تأیید شد
تداوم ناپایداری‌های جوی تا 14 فروردین
آخرین جزییات حملات دشمن آمریکایی-صهیونی به ایران/ حمله به نقاطی در تهران و کرج
ادعای ترامپ: ما به زودی ایران را ترک می‌کنیم
روبیو: پایان جنگ ایران نزدیک است
شوک های پی در پی در اقتصاد آمریکا
لوموند: سخنان ترامپ دیگر بازارهای مالی را آرام نمی‌کند
اقدام خصمانه آرژانتین علیه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی
بلومبرگ: دست برتر جنگ انرژی در اختیار ایران است
انفجار در پایگاه‌های آمریکا در بحرین و کویت
چین، روسیه، اندونزی و پاکستان خواستار آتش بس فوری شدند
5644 موشک و پهپاد، آمار کشورهای عربی از حملات ایران در 32 روز جنگ
عراقچی: پاسخی به پیشنهادات 15 بندی آمریکا نداده‌ایم
واکنش آمریکا، انگلیس و فرانسه به کشته شدن صلحبانان سازمان ملل در لبنان
اصابت پرتابه به یک نفتکش در شمال دوحه
تحلیلگر نظامی روس: ذخایر موشک‌های تاماهاوک آمریکا رو به اتمام است
وارن: جنگ ترامپ با ایران از محبوبیت برخوردار نیست
مرشایمر: اگر ترامپ و نتانیاهو به دادگاه می‌آمدند، اعدام می‌شدند
45 عملیات حزب‌الله در 24 ساعت گذشته علیه اشغالگران
ارسال سوخت جت از نیویورک به انگلیس در بحبوحه بحران انرژی
پدرو سانچز: از اقدام تلافی‌جویانه ترامپ نمی‌ترسم
29 کشته در سقوط هواپیمای ترابری نظامی روسیه
سناتور آمریکایی: اقتصاد جهانی به دلیل بسته بودن تنگه هرمز درحال فروپاشی است
ترامپ عقب‌نشینی کرد: تغییر رژیم ایران هدف امریکا نبود
سقوط جنگنده F-35 آمریکا در نوادا
تعجب فرانسه از انتقاد ترامپ درباره ممنوعیت پروازهای نظامی آمریکایی
پیام رهبر معظم انقلاب اسلامی به شیخ نعیم قاسم دبیرکل حزب الله لبنان
روایت قالیباف از خواب شوم آمریکایی‌ها که «هرگز» تعبیر نخواهد شد!
وزیر فرهنگ: بیش از 80 درصد مردم به هویت ایرانی خود افتخار می‌کنند
ایروانی: تهدید آمریکا علیه زیرساخت‌های حیاتی ایران نقض فاحش حقوق بین‌الملل است
65 عناصر وابسته به اسرائیل در استان مرکزی دستگیر شدند
مقام اتحادیه اروپا: قیمت نفت و گاز به این زودی‌ به حالات عادی برنخواهد گشت
دستگیری 123 عامل مرتبط با شبکه‌های معاند در اسلامشهر، گلستان و بابلسر
سی‌ویکمین موج تجمعات شبانه مردمی ایران/پزشکیان و عراقچی در جمع مردم+فیلم