×
اقتصادی
شناسه خبر : 174969
تاریخ انتشار : دوشنبه 1403/03/07 ساعت 14:02
سبوس‌گیری از آردهای تولیدی سطح کشور تا 11 برابر استاندارد!

سبوس‌گیری از آردهای تولیدی سطح کشور تا 11 برابر استاندارد!

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با اشاره به سبوس‌گیری 18 تا 22 درصدی از آردهای تولیدی در کشور گفت: این میزان سبوس‌گیری در حالیست که میزان استاندارد سبوس‌گیری از آرد باید 2 تا 6 درصد باشد!

نورنیوز- گروه اقتصادی: نان منبع اصلی انرژی به شمار می‌رود و بنابراین سلامت نان تولیدی در کشور، اهمیت بسزایی در تأمین سلامتی‌مان دارد.

نان قوت غالب مردم ایران

آمارها نشان می‌دهد که نان، قوت غالب مردم کشورمان است به طوری که طبق اعلام رئیس سازمان غذا و دارو میزان مصرف نان در کشور ما 37 درصد بیشتر از کشورهای منطقه است و هر ایرانی به صورت میانگین 300 گرم نان در روز مصرف می‌کند که می‌تواند بستر مناسب برای تامین انرژی، پروتئین، املاح و ویتامین‌ها باشد.

کدام نان برای سلامتی فایده دارد؟

امروزه در بسیاری از کشورهای جهان، مردم به نان کامل دسترسی دارند اما در کشور ما هنوز این نان در دسترس همه افراد قرار ندارد. منظور از نان کامل، نانی است که از آرد آسیاب شده گندم به‌طور کامل و بدون مواد افزودنی تشکیل شده باشد.

به این نان، نان سبوس‌دار نیز گفته می‌شود. این نان با داشتن فوایدی همچون کاهش مشکلات گوارشی، کاهش خطر ابتلا به کبد چرب، کمک به کاهش وزن و تناسب اندام، کاهش احتمال بروز برخی انواع سرطان‌ها، پیشگیری از یبوست و بواسیر و پایین آمدن خطر ابتلا به فشار خون و قند خون و... به تأمین سلامتی مردم کمک می‌کند.

نان سبوس‌دار، یکی از مهم‌ترین منابع دریافت فیبر است؛ بنا بر اعلام دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت، در حال حاضر میزان دریافت فیبر در کشورمان 13 گرم در روز است اما میزان توصیه‌شده مصرف فیبر 28 گرم است؛ به عبارت دیگر ایرانی‌ها حدوداً نصف استاندارد جهانی فیبر مصرف می‌کنند.

سلامتی مردم قربانی سودجویی‌ها

با وجود اثبات فواید پرشمار نان کامل، بسیاری از تولیدکنندگان آرد به دلیل سودی که از فروش سبوس به صنایع دامداری حاصل می‌‌شود، اقدام به سبوس‌گیری از آرد می‌کنند و سبوس استخراج شده را به صورت جداگانه به فروش می‌رسانند. همین موضوع سبب شده تا سلامتی مردم کشورمان، قربانی سودجویی عده‌ای از فعالان صنعت تولید نان و واسطه‌های فروش سبوس شود.

کارشناسان می‌گویند سودآوری بسیار پایین و گاهاً زیان‌ده بودن تولید آرد کامل، سبب شده تا کارخانجات تولیدکننده آرد تمایلی به تولید آرد سبوس‌دار نداشته باشند.

چند تولیدکننده آرد کامل در کشور داریم؟

قرار بود براساس مصوبه مجلس، تا پایان سال گذشته یک کارخانه تولید آرد کامل در هر استان راه‌اندازی شود؛ اطلاعات دقیقی از میزان اجرای این مصوبه وجود ندارد اما معاون غذا و داروی وزارت بهداشت مدعی است که 370 تولیدکننده آرد در کشور داریم که 25 درصد از آن‌ها، آرد کامل تولید می‌کنند.

کاهش سودآوری؛ دغدغه تولیدکنندگان آرد

احمد اسماعیل‌زاده؛ مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم درباره موضوع تولید آرد کامل اظهار کرد: دغدغه تولیدکنندگان در تولید آرد کامل این است که اگر فرآیند تولید آرد کامل طی و آرد سبوس‌گیری نشود، سودی که از فروش سبوس عاید تولیدکنندگان می‌شود کاهش یابد.

وی افزود: وزارت بهداشت از تولید نان کامل حمایت می‌کند و طبیعتاً هر سیاستی را در وزارت بهداشت پیش ببریم باید با حمایت صنف تولیدکنندگان آرد و نان، وزارت صمت و سازمان حمایت از مصرف‌کننده صورت بگیرد. دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی هماهنگ‌کننده اجرای برنامه آرد کامل است و دستگاه‌هایی که در تولید نان کامل نقش دارند در جلسات دبیرخانه نظر می‌دهند و مصوبات آن اجرایی می‌شود.

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت با بیان اینکه دغدغه تولیدکنندگان بیشتر به دلیل قیمت پایین نان کامل در کشور است، گفت: پیشنهاد ما این است که تولید نان کامل بدون افزایش قیمت برای مردم انجام شود اما تولیدکنندگان نیز به دنبال سود و منافع خود هستند و بنابراین سازمان حمایت از مصرف کنندگان باید پای کار بیاید و این موضوع را مدیریت کند.

وی ادامه داد: وزارت بهداشت در دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی رای دارد و پیشنهاد نان کامل را مطرح کرده که به سلامت کشور کمک می‌کند البته وزارت بهداشت در بحث تولید نان کامل نقش اجرایی ندارد اما اگر موضوع تولید نان کامل در مجلس و سایر دستگاه‌های مربوطه مصوب شود سازمان غذا و دارو متولی نظارت بر این موضوع خواهد بود.

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت در پاسخ به سؤالی مبنی بر میزان سبوس‌گیری از‌ آردهای تولیدشده در کشور اذعان داشت: در حال حاضر به جز کارخانه هایی که آرد کامل در آن‌ها تولید می‌شود بقیه کارخانجات تولید آرد، بین 18 تا 22 درصد از آرد سبوس‌گیری می‌کنند!

اسماعیل‌زاده گفت: این در حالی است که بر اساس استاندارد نان کامل، میزان استاندارد سبوس‌گیری از آرد باید 2 تا 6 درصد باشد! که این میزان سبوس‌گیری نیز برای از بین رفتن آلاینده‌ها و فلزات سنگین لحاظ شده و مابقی سبوس باید در آرد بماند که فیبر کافی را برای سلامتی انسان تأمین کند.


نورنیوز
کلید واژگان
ناناستانداردسبوس
نظرات

آخرین اخبار
ادعای الجزیره: ایران با چین و روسیه رزمایش دریایی برگزار می‌کند
هشدار هواشناسی اردبیل: بارش برف و باران با وزش باد شدید و کاهش دما
بازداشت 65 عامل اقدامات تروریستی و تخریبگر در هرمزگان
آسوشیتدپرس مدعی شد: ایران یکشنبه و دوشنبه در تنگه هرمز رزمایش برگزار می‌کند
قیمت جدید گندم تا هفته آینده اعلام می‌شود
اقدام سیاسی و غیرقانونی اتحادیه اروپا علیه سپاه
گفتگوهای تلفنی وزیر امور خارجه ایران با وزرای خارجه منطقه
نتایج نهایی آزمون استخدامی برخی دانشگاه‌های علوم پزشکی اعلام شد
جزئیاتی از زمان اجرای مرحله دوم طرح کالابرگ الکترونیکی
عارف: اسامی همه جانباختگان حوادث اخیر اعلام می‌شود/مذاکره فقط با تضمین واقعی
جدول لیگ برتر پس از پایان هفته هجدهم
برف و کولاک در راه ایران + نقشه
تاکید پاکستان بر اهمیت دیپلماسی و صلح
آتش‌سوزی در شهرک صنعتی کاوش البرز 2 کشته بر جا گذاشت
ارتش اسرائیل آمار 70 هزار شهید غزه را پذیرفت
سردار وحیدی: دشمن نه می‌تواند ملت ایران را بترساند، نه فریب دهد
حملات رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان ادامه دارد
هشدار هواشناسی درباره افزایش موج در جنوب کشور
آوردن این همه دارایی به تیررس ایران؛ اطمینان‌خاطر ترامپ از کجاست؟
خیز حسن یزدانی برای اولین طلای وزن 97 کیلوگرم
بازار معاملات همچنان کساد است
اتحادیه اروپا بسته تحریمی جدید علیه ایران تصویب کرد
از سوی سایپا؛ فروش خودرو آریا برای اولین بار آغاز شد
آغاز جشنواره فیلم فجر از پردیس ملت با یک انیمیشن
تحلیلگران: اختلال در عرضه نفت ایران با وجود حضور نظامی آمریکا بعید است
پوتین در دیدار با رئیس امارات: تحولات ایران را زیر نظر داریم
کدام آزادکاران به تیم ملی کشتی کشور دعوت شدند؟
قیمت محصولات ایران خودرو افزایش می‌یابد؟
پیام تهران به واشنگتن: تسلیم امضا نمی‌شویم
ماجرای سفر مقامات عربستان سعودی و اسرائیل به واشنگتن چیست؟
در صورت حمله به ایران، پاسخی پشیمان‌کننده می‌دهیم
تاج: ایران از جام جهانی حذف شدنی نیست
اسرائیل برای اولین بار آمار شهدای غزه در جنگ را پذیرفت
ادعاهای تکراری استارمر علیه ایران
وزیر فرهنگ: بپذیریم که میزان مصرف فرهنگی در کشور بالا نیست
تقویت عرضه اسکناس ارزی
دستور پزشکیان برای رفع مشکل نقدینگی صنایع و تولیدی‌ها
تشکیل ارتش مستقل اروپایی: آرزو یا واقعیت؟
درخواست ویژه استقلال درباره برگزاری بازی‌های خانگی
اروپا تحریم‌های جدیدی علیه ایران وضع کرد
دیدار وزیرخارجه ترکیه با سفیر آمریکا
الحاق 1000 فروند پهپاد به ارتش برای پاسخگویی به تهدیدها
کرملین: هنوز پتانسیل مذاکره با ایران وجود دارد
عراقچی فردا به ترکیه می رود
معاون ارزی بانک مرکزی منصوب شد
سن ورود به پیش‌دبستانی کاهش یافت ؟
میزان قدرت موشکی ایران برای پاسخ به آمریکا چقدر است؟
توضیحات شهردار درباره پناهگاه‌های جنگی در صورت درگیری احتمالی
بسته پیشنهادی پزشکیان برای مدیریت پسابحران
رژیم صهیونیستی همچنان آتش بس غزه را نقض می‌کند