×
اجتماعی
شناسه خبر : 174909
تاریخ انتشار : دوشنبه 1403/03/07 ساعت 09:40
وزارت بهداشت ادعای محدودسازی فعالیت پزشکان عمومی را تکذیب کرد

وزارت بهداشت ادعای محدودسازی فعالیت پزشکان عمومی را تکذیب کرد

در پی بیانیه اخیر انجمن پزشکان عمومی ایران دائر بر ادعای محدودسازی فعالیت پزشکان عمومی، معاونت آموزشی وزارت بهداشت ضمن تکذیب این ادعا، تصمیمات متخذه در کمیسیون صلاحیت حرفه‌ای را بر اساس قانون اعلام کرد.

نورنیوز-گروه اجتماعی: معاونت آموزشی وزارت بهداشت تصمیمات متخذه در کمیسیون صلاحیت حرفه ای را بر اساس قانون اعلام کرد. در متن این اطلاعیه آمده است:

به موجب قانون تشکیل وزارت بهداشت درمان وآموزش پزشکی و سیاست های کلی سلامت ابلاغ شده از سوی مقام معظم رهبری متولی امر سلامت در کشور وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی می باشد.- بر اساس مصوبه جلسه ۴۲۱ مورخ ۱۹/۳/۱۳۷۷شورای عالی انقلاب فرهنگی، شورای عالی برنامه ریزی علوم پزشکی در این وزارتخانه تشکیل شده است که از وظایف این شورا برنامه ریزی آموزشی و پژوهشی در سطح آموزش عالی گروه پزشکی در راستای خط مشی کلی و سیاست های آموزشی و پژوهشی، برنامه ریزی درسی در مقاطع تحصیلی و رشته های مختلف دانشگاهی و اصلاح، تغییر و بازنگری برنامه های مصوب و تصویب نهایی برنامه ریزی آموزشی، پژوهشی و درسی دوره های تخصصی علوم پزشکی می‏ باشد.

 به موجب مصوبه شماره ۱۵۵۷/۱۰۰ مورخ ۰۱/۱۲/۱۴۰۱ وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی  اتخاذ تصمیم در خصوص تعیین صلاحیت حرفه ای پزشکان و پیراپزشکان در این وزارتخانه و در شورای عالی برنامه ریزی علوم پزشکی متمرکز گردید و از تاریخ ابلاغ مصوبه مذکور، تمامی مصوبات قبلی نیز لغو شده است. 

 در خصوص انجام اعمال جراحی زیبایی و یا اقدامات زیبایی به وسیله دستگاه لیزر توسط پزشکان عمومی ، هیچگاه از سوی این وزارتخانه مجوزی صادر نشده  است.  - از بدیهیات است که هرگونه اقدامی از سوی پزشکان عمومی و متخصصین باید بر پایه برنامه آموزشی مصوب ایشان اعمال گردد و در برنامه آموزشی پزشکی عمومی سرفصلی تحت عنوان جراحی‏های زیبایی وجود ندارد و هرگونه تغییری در برنامه آموزشی مستلزم طرح و اتخاذ تصمیم در شورای عالی برنامه ریزی علوم پزشکی است که در این شورا نمایندگان سازمان های مختلفی از جمله سازمان نظام پزشکی، معاونت های درمان، بهداشت، غذا و دارو و تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت و دبیرخانه های شورا های تخصصی، حضور دارند.

ضمنا در کمیسیون صلاحیت حرفه ای، علاوه بر معاونین آموزشی و درمان وزارت بهداشت، دبیر شورای عالی برنامه ریزی علوم پزشکی، مدیر کل مرکز نظارت و اعتبار بخشی امور درمان، مدیرکل دفتر ارزیابی فناوری و تدوین استانداردها و تعرفه سلامت، دبیر کمیسیون انجمن های علمی گروه پزشکی، رئیس مرکز ملی آموزش مهارتی و حرفه ای علوم پزشکی، دبیرخانه های تخصصی حضور دارند و از بوردهای تخصصی و روسای انجمن های علمی مربوطه حسب مورد دعوت می گردد. - اشاره می نماید مراجع قضایی نیز در آرای متعددی اختیارات وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی را با توجه به قوانین و مقررات پیشگفت به رسمیت شناخته و در پرونده های متعددی رای به رد شکایات مطروحه صادر شده است.

 در بیانیه صادره انجمن یادشده اعلام نموده است، تصمیمات وزارت بهداشت مانع از ماندگاری پزشکان عمومی در اورژانس ها و مراکز بهداشتی درمانی بخش دولتی خواهد شد. این در حالی است که تصمیمات یادشده در خصوص انجام جراحی های زیبایی و لیزر ارتباطی با انجام وظایف اصلی این پزشکان که بر اساس برنامه آموزشی مصوب توسط این عزیزان انجام خواهدشد، ندارد. تصمیمات متخذه حاوی هیچ محدودیتی برای پزشکان عمومی در انجام فعالیت های حرفه ای ایشان در حدود برنامه آموزشی مصوب نیست.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
این خرچنگ دریایی یک دستیار شخصی هوش مصنوعی است!
آماده‌سازی نهایی فضانوردان آرتمیس2 برای سفر تاریخی به ماه
رونمایی از هدفون‌های پیشرفته با مواد نانویی در نمایشگاه CES 2026
دانشمندان یک رایانه قدرتمند را درون«نخ» جا دادند!
آیا نوشیدن چای برای سلامتی مفید است؟
«جایزه ملی گردشگری ایران» برگزار می‌شود
کنسرسیوم اروپایی مواد دوبعدی را با لیزر وارد دنیای صنعتی نیمه‌هادی‌ کرد
بیانیه 11 کشور در محکومیت تخریب مقر «آنروا» توسط رژیم صهیونیستی
هشدار نجباء به ترامپ: تعرض به مرجعیت به منزله صدور فتوای جهاد است
اعلام آمادگی حماس برای واگذاری اداره غزه به کمیته تکنوکرات فلسطینی
شهادت یک فلسطینی به دست نظامیان اسرائیلی در جنوب قدس
انجام آزمایشی کاپوتاژ خودروهای زائران از مرز خسروی
انتصاب «حمیدرضا بخشی» به عنوان رئیس دانشگاه شاهد
دادستان کل ونزوئلا: بازداشت مادورو نقض بی‌سابقه حقوق بین‌الملل است
پورمحمدی: همبستگی ملت رکن اصلی اقتدار ملی در شرایط کنونی است
ابلاغیه کمیته انضباطی برای سرمربی شمس آذر و بازیکن ذوب آهن
واکنش تازه اوباما به سرکوب مردم آمریکا در مینه‌سوتا
مردم عراق در حمایت از حاکمیت کشورشان تظاهرات کردند
جنگ بین‌قاره‌ای شاگردان پیاتز
اسامی و مشخصات تمام جانباختگان اخیر منتشر خواهد شد
معرفی نامزدهای جشنواره شعر فجر
سفر رئیس امارات به روسیه با محوریت تحولات منطقه
امیدیان سرمربی ذوب آهن شد
حمایت فرانسه از اقدام خصمانه علیه سپاه پاسداران
تاکید مصر، قطر و عمان بر از سرگیری مذاکرات میان ایران و آمریکا
سرویس اینترنت کاربران در زمان قطعی اینترنت جبران می‌شود؟
26 کشور به «شورای صلح» پیوستند
هشدار چین به آمریکا: ماجراجویی نکن!/حمله به ایران منطقه را جهنم خواهد کرد
روبیو: 40 هزار سرباز آمریکایی در تیررس موشک‌ها و پهپادهای ایران‌اند
صدور 210 هزار دادخواست علیه رژیم صهیونیستی و آمریکا
آیا طارمی به لیگ برتر انگلیس می‌رود؟
آتش سوزی مرگبار در مشیریه تهران
تلفن و اینترنت در مازندران قطع شد؛ علت چیست؟
دستگیری 16 لیدر اغتشاشات در نکا
هشدار سخنگوی سپاه به آمریکایی‌ها: برای همۀ سناریوهایتان برنامه داریم
آنکارا: صلح و ثبات ایران برای امنیت منطقه حیاتی است
اظهارات خصمانه صدراعظم آلمان علیه ایران
هشدار زرد بارش و افت دما در سمنان تا پایان هفته
واکنش عراقچی به تهدید ترامپ: نیروهای مسلح ما انگشت بر ماشه آماده‌اند
تسهیلات دولت برای دانش بنیان های متضرر از قطعی اینترنت
پلیس: به آذربایجان شرقی سفر نکنید
شمخانی:ضربه محدود وجود ندارد؛ پاسخ ایران فوری و همه‌جانبه خواهد بود
اوسمار: بیشتر از باخت ناراحت شیوه بازی تیم هستم
آمریکا رهبران ونزوئلا را تهدید کرد؛ از نیروی نظامی استفاده خواهیم کرد
اعلام زمان انتشار جدول نمایش فیلم‌های فجر
ورود سامانه بارشی به کهگیلویه و بویراحمد از امشب
اعلام نظر کرملین درخصوص تحویل بشار اسد
قلدری ترامپ علیه شهردار مینیاپولیس
وقوع زمین لرزه در هرمزگان
حزب دعوت اسلامی مداخله خارجی در امور عراق را محکوم کرد