×
سیاسی
شناسه خبر : 174883
تاریخ انتشار : یکشنبه 1403/03/06 ساعت 20:43
آغاز رسمی مجلس دوازدهم از فردا؛ صفر تا صد مراسم افتتاحیه

آغاز رسمی مجلس دوازدهم از فردا؛ صفر تا صد مراسم افتتاحیه

مجلس دوازدهم از فردا به صورت رسمی فعالیت خود را به مدت چهار سال آغاز خواهد کرد.

نورنیوز ـ گروه سیاست: مراسم افتتاحیه مجلس دوازدهم فردا (دوشنبه ۷ خرداد ماه) برگزار خواهد شد که هیات رییسه سنی این مراسم را اداره می کند.

بر اساس آیین نامه داخلی مجلس، اولین جلسه مجلس با حضور حداقل دو سوم مجموع نمایندگان رسمیت می‌یابد. اداره مراسم افتتاحیه بر عهده هیات رییسه سنی است. هیات رئیسه سنی متشکل از مسن‌ترین فرد از نمایندگان حاضر به عنوان رئیس سنی و فرد بعدی به عنوان نایب رئیس و ۲ نفر از جوان ترین نمایندگان حاضر به سمت دبیر است که در جایگاه هیات رئیسه قرار می‌گیرند؛ در دوره دوازدهم، «علاءالدین بروجردی» منتخب لارستان رئیس هیات رئیسه سنی و «حسینعلی شهریاری» منتخب زاهدان نایب رئیس سنی هستند.

وظیفه هیأت رئیسه سنی اداره جلسه افتتاحیه، انجام مراسم تحلیف، قرعه‌کشی برای تعیین اعضای شعب، توزیع اعتبارنامه‌ها بین شعب، تمشیت امور مجلس و برگزاری انتخابات هیأت رئیسه مجلس است.

آغاز رسمی مجلس

بر این اساس، روز دوشنبه (۷ خرداد ماه) و پس از استقرار رئیس سنی و دبیران هیات رئیسه سنی مجلس دوازدهم، زنگ رسمی اولین جلسه مجلس دوازدهم به صدا درمی‌آید.

سپس دبیر هیات رئیسه دستور کار اولین جلسه مجلس دوازدهم را قرائت می‌کند که شامل «تلاوتی آیات (۳۵) تا (۴۲) سوره شورا از کلام الله مجید، گزارش معاون اجرایی مجلس، نطق رئیس سنی مجلس، قرائت پیام مقام معظم رهبری به مناسبت آغاز به کار دوازدهمین دوره مجلس، گزارش انتخابات دوازدهمین دوره مجلس توسط وزیر کشور، مراسم تحلیف نمایندگان، اقتراع شعب و حضور در مرقد مطهر بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران حضرت امام خمینی (ره) و شهیدان انقلاب اسلامی و ادای احترام و تجدید عهد با آنان است.»

غایب بزرگ مراسم افتتاحیه

در سنوات گذشته رئیس‌جمهور در مراسم افتتاحیه سخنرانی داشت که با توجه به شهادت آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی، احتمالاً محمد مخبر سرپرست ریاست جمهوری سخنرانی کند.

در ادامه منتخبان حاضر در مجلس بر‬ اساس اصل ۶۷ قانون اساسی سوگند نمایندگی برای انجام وظایف وکالت، امانت و تقوا یاد می‌کنند. متن سوگند نامه توسط رئیس جلسه قرائت می‏‌شود و نمایندگان به حالت اجتماع در حال قیام آن را تکرار و پس از انجام مراسم تحلیف، سوگندنامه را امضاء می‌کنند.‬‬ نمایندگان اقلیت‏‌های دینی این سوگند را با ذکر کتاب آسمانی خود یاد خواهند کرد.

نمایندگانی که در جلسه نخست نیز شرکت ندارند باید در اولین جلسه رسمی که حضور پیدا می‏‌کنند سوگند را به‌جا آورند و زیر سوگندنامه را امضاء کنند.

متن سوگندنامه

متن سوگند نمایندگان به شرح زیر است:

«بسم‏ الله‏ الرحمن‏ الرحیم‏ من در برابر قرآن مجید به خدای متعال سوگند یاد می‌کنم و با تکیه بر شرف انسانی خویش تعهد می‌کنم که پاسدار حریم اسلام و نگهبان دستاوردهای انقلاب اسلامی ملت ایران و مبانی جمهوری اسلامی باشم. همچنین ودیعه‌ای که ملت به ما سپرده به عنوان امینی عادل پاسداری کنم، و در انجام وظایف وکالت، امانت و تقوا را رعایت نمایم و همواره به استقلال و اعتلای کشور و حفظ حقوق ملت و خدمت به مردم پایبند باشم، از قانون اساسی اطاعت کنم و در گفته‌ها و نوشته‌ها و اظهار نظرها استقلال کشور و آزادی مردم و تامین مصالح آنان را مدنظر داشته باشم.»

بعد از قرائت سوگند، علیرضا شریفی معاون اجرایی مجلس در گزارشی هیات رییسه سنی مجلس دوازدهم را معرفی می‌کند، رییس هیات رییسه سنی از جایگاه ریاست به ایراد سخن پرداخته، وزیر کشور گزارشی از روند برگزاری انتخابات مجلس دوازدهم ارائه کرده و رییس جمهور نیز سخنرانی خواهد شد (البته با توجه به شهادت آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی، احتمالاً محمد مخبر سرپرست ریاست جمهوری سخنرانی کند.)

طبق ماده ۲ آیین‌نامه داخلی مجلس، منتخبان بعد از مراسم افتتاحیه به منظور بزرگداشت بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران حضرت امام خمینی (‌ره) و شهیدان انقلاب اسلامی و ادای احترام و تجدید عهد با آنان در مرقد مطهر و بهشت زهرا حضور خواهند یافت.

بر اساس افتتاحیه ادوار گذشته مجلس، در مراسم افتتاحیه از مسئولان و مقامات لشکری و کشوری دعوت به عمل می‌آید.‬ پس از سخنرانی‌ها و ادای سوگند منتخبان دوره دوازدهم، نمایندگان براساس قرعه‌کشی به‌‬ طور مساوی به ۱۵ شعبه برای بررسی اعتبارنامه‌ها تقسیم می‏‌شوند‬تا روند بررسی اعتبارنامه‌ها رسماً آغاز شود.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
حمله توپخانه‌ای ارتش اسرائیل به جنوب سوریه
بازتاب گسترده بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی در رسانه‌های انگلیسی‌زبان
جنایت جدید رژیم صهیونیستی در کرانه باختری
سنایی‌راد: دشمن در محاسبات خود نقش ویژه رهبری را در نظر نگرفته بود
انهدام باند قاچاق سوخت در شهرستان نور
پرسپولیس از استقلال به کنفدراسیون فوتبال آسیا شکایت کرد
هشدار شدید روسیه درباره استقرار موشک‌های ژاپنی در نزدیکی تایوان
توافق تازه صنعت کشاورزی ایران و روسیه در مسکو
وزیر دفاع: تهدیدها را رصد می‌کنیم و آماده پاسخگویی هستیم +فیلم
مدارس کدام استان شنبه و یکشنبه غیر حضوری می‌شود؟
الجولانی: بحث نظام فدرالی در سوریه ناشی از جهل سیاسی باعث تضعیف وحدت ملی می‌شود
مسمومیت با گاز مونواکسیدکربن جان سه قربانی را در تربت گرفت
شکست تیم ملی هندبال زنان ایران در گام نخست قهرمانی جهان
یونیفل: اسرائیل بیش از 10 هزار بار آتش‌بس لبنان را نقض کرده است
گسترش ویروس آنفولانزا با سرعت بالا
معاون ارتباطات دفتر رئیس‌جمهوری: پزشکیان خود را نماینده همه ملت ایران می‌داند
زمین‌لرزه 3.7 ریشتری حوالی حسینیه خوزستان را لرزاند
لغو مجوز 6 شرکت بزرگ هواپیمایی توسط ونزوئلا
نورنما | نماد قدرت امپراطوری روم
پرونده معوقات سایپا همچنان باز است؛ موج نارضایتی مشتریان سایپا +فیلم
روس‌اتم در حال آماده‌سازی یادداشت تفاهم با ایران درباره نیروگاه‌های هسته‌ای کوچک است
وزیر جنگ سابق اسرائیل: قانون معافیت سربازی، سیلی بر صورت نظامیان است
افشاگری اکسیوس درباره نشست محرمانه کاخ سفید؛ مذاکرات جدید صلح در اوکراین
سردار رادان: هدف دشمن در جنگ 12روزه ایجاد اغتشاش بود که به آن نرسید
محکومیت رژیم صهیونیستی در کرانه باختری توسط 4 کشور اروپایی
گزارش تصویری| سخنرانی تلویزیونی رهبر انقلاب خطاب به مردم ایران
دستور روبیو برای محدود کردن مهاجرت مسلمانان به آمریکا
‌رهبر معظم انقلاب: در جنگ 12 روزه برنامه‌ریزی 20 ساله دشمن شکست خورد
قائم‌پناه: قیمت بنزین ابتدا از خودروهای دولتی افزایش می‌یابد
الیاس حضرتی درگذشت ناصر مسعودی را تسلیت گفت
چین، روسیه، ایران و کره‌شمالی در حال گسترش همکاری‌های راهبردی هستند
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی: 300 طرح فرهنگی نیمه تمام در کشور وجود دارد
درخشش ایرانی‌ها در جام فجر؛ قهرمانی دو وزنه‌بردار در روز نخست رقابت‌ها
تاکید ایران و ترکیه بر افزایش مبادلات تجاری بین دو کشور همسایه
عراقچی:ما هیچ‌گاه صحنه دیپلماسی را خالی نکردیم ولی مذاکره قواعد خود را دارد
ابلاغ امیدنامه و اساسنامه فعالیت صندوق‌های ارزی در هفته آینده
گروسی نامزد دبیرکلی سازمان ملل شد
پیروزی قاطع ایران برابر عراق در آغاز انتخابی جام جهانی 2027
نورنما | 7 آذر روز نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران و سالروز عملیات مروارید گرامی‌باد
معاون وزیر بهداشت: وضعیت آلودگی هوا دیگر نیاز به اندازه‌گیری و محاسبه ندارد
شمار شهدای جنگ علیه غزه به 69799 نفر رسید
جدیدترین جزئیات از تیراندازی در نزدیکی کاخ سفید
لاریجانی: توسعه برنامه هسته‌ای مسالمت آمیز خود را به صورت جدی ادامه خواهیم داد
ترکیه: پیش از بحث درباره اعزام نیرو، باید آتش‌بس بین روسیه و اوکراین برقرار شود
ناکامی تلخ ستارگان پاس ساری در رویارویی با خیبر خرم‌آباد در لیگ برتر کشتی
ایران از شرکت‌های روس برای مشارکت در هاب غذایی دعوت کرد
معاون رئیس‌جمهور: کنسرسیوم‌های تبلیغاتی گردشگری باید در سطح جهانی شکل بگیرد
نمایندگان اقوام و مذاهب ایران در ژنو: تنوع فرهنگی کشور سرمایه وحدت ملی است
حماس رژیم صهیونیستی را به نقض توافق آتش‌بس متهم کرد
مطابق ماده 10 قانون، ثبت ادعاهای ملکی در سامانه الزامی شد
X
آگهی تبلیغاتی