×
از نگاه دیگران
شناسه خبر : 174384
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1403/03/02 ساعت 15:58
تصمیم تاریخی 3 کشور اروپایی؛ 30 سال پس از توافق اسلو

نروژ، ایرلند و اسپانیا، فلسطین را به رسمیت شناختند

تصمیم تاریخی 3 کشور اروپایی؛ 30 سال پس از توافق اسلو

نروژ، ایرلند و اسپانیا روز چهارشنبه 22 مه (دوم خرداد) از تصمیم خود برای به رسمیت شناختن کشور فلسطین خبر دادند. [رژیم] اسرائیل هم در واکنش به این اقدام سفرایش در دوبلین و اسلو را فراخواند و اسپانیا را تهدید کرد.

نورنیوز-رسانه‌های خارجی؛ «یوناس گار استوره»، نخست‌ وزیر نروژ روز چهارشنبه ۲۲ مه (دوم خرداد) از تصمیم دولتش برای به رسمیت شناختن کشور فلسطین خبر داد. علاوه بر نروژ، دو کشور ایرلند و اسپانیا نیز به این اقدام تاریخی پیوستند و کشور فلسطین را به رسمیت شناختند.

اعلام به رسمیت شناختن کشور فلسطین از سوی سه کشور اروپایی خشم مقامات [رژیم] اسرائیل را برانگیخت؛ به‌نحوی که تل‌اویو بلافاصله از فراخواندن سفیران [رژیم] اسرائیل در نروژ و ایرلند خبر داد. دو کشور دیگر عضو اتحادیه اروپا یعنی اسلوونی و مالت نیز در هفته‌های اخیر اعلام کرده‌اند که ممکن است کشور فلسطین را به رسمیت بشناسند.

نخست‌وزیر نروژ همزمان با تصمیم دولتش برای به رسمیت شناختن کشور فلسطین گفت: «در میان یک جنگ با ده‌ها هزار کشته و زخمی، ما باید تنها جایگزینی که راه حلی سیاسی برای اسرائیلی‌ها و فلسطینی‌ها ارائه می‌دهد را زنده نگه داریم و آن، راه حل دوکشوری است تا آن‌ها در کنار هم در صلح و امنیت زندگی کنند.» به رسمیت شناختن کشور فلسطین توسط نروژ از تاریخ ۲۸ مه (8خرداد)اجرایی خواهد شد. استوره گفت که شماری دیگر از کشورهای اروپایی نیز در همان تاریخ، کشور فلسطین را به رسمیت خواهند شناخت. او همچنین گفت که به رسمیت شناختن کشور فلسطین به معنای «حمایت از نیروهای میانه‌رو» است که در این درگیری‌ها جایگاه خود را از دست داده‌اند.  وی همچنین یادآور شد که اقدام کشورش در به رسمیت شناختن کشور فلسطین حمایت آشکار از طرح صلح عربی برای حل بحران خاورمیانه است. نخست وزیر نروژ گفت که کشورش با این اقدام، پیامی «قوی» به دیگر کشورها ارسال می‌کند تا از نروژ و تعدادی دیگر از کشورهای اروپایی پیروی کنند و کشور فلسطین را به رسمیت بشناسند. به گزارش آسوشیتدپرس، چندین کشور عضو اتحادیه اروپا طی هفته‌های گذشته با طرح این استدلال که راه‌حل دو‌کشوری برای صلح پایدار در منطقه ضروری است، از تمایل برای به رسمیت شناختن کشور فلسطین خبر داده‌اند.

تصمیمی تاریخی ۳۰ سال پس از توافق اسلو

نروژ که عضو اتحادیه اروپا نیست اما در بسیاری از سیاست‌‌گذاری‌ها با این نهاد اروپایی همسو است، از دیرباز حامی سرسخت راه حل تشکیل دوکشوری بین [رژیم] اسرائیل و فلسطین بوده است.

اعلام این تصمیم با واکنش‌هایی از سوی [رژیم]  اسرائیل همراه بود؛ با این حال، نخست وزیر نروژ همچنان بر موضع کشورش تاکید کرد و گفت که اسلو همچنان به راه حل دو‌دولتی برای دستیابی به صلح پایدار در منطقه متعهد است.

این تحول بیش از ۳۰ سال پس از امضای اولین توافق اسلو در سال ۱۹۹۳ رخ می‌دهد؛ امری که بر طولانی‌بودن روند تلاش‌ها برای دستیابی به صلح در بحران خاورمیانه حکایت دارد. توافق اسلو با شعار «صلح در برابر زمین» بر ضرورت مذاکره و گفتگو بر سر راه حل نهایی این بحران میان [رژیم]  اسرائیل و فلسطینی‌ها تاکید داشت.

دولت نروژ با اشاره تلاش‌های صورت گرفته در چارچوب پیمان اسلو می‌گوید: «از آن زمان تاکنون، فلسطینی‌ها گام‌های مهمی در جهت راه‌حل دو دولتی برداشته‌اند.»

اسلو مشخص نمی‌کند که این «گام‌های مهم» چه هستند اما نشان می‌دهد که نروژ معتقد است فلسطینی‌ها برخی از شرایط لازم برای تشکیل دولت در چارچوب راه‌حل دو دولتی را برآورده کرده‌اند. با این حال در بیانیه دولت نروژ آمده است:  بانک جهانی در سال ۲۰۱۱ تشخیص داد که فلسطین معیارهای کلیدی برای عملکرد به عنوان یک کشور را برآورده کرده است، به این معنی که نهادهای ملی برای ارائه خدمات مهم به مردم ایجاد شده‌اند. به اعتقاد دولت نروژ «جنگ در غزه و گسترش مستمر شهرک‌های غیرقانونی در کرانه باختری همچنان به این معنی است که وضعیت فلسطین نسبت به دهه‌های گذشته دشوارتر شده است.»

چه کشورهایی فلسطین را به رسمیت می‌شناسند؟

 «سیمون هریس»، نخست‌وزیر ایرلند نیز روز چهارشنبه ضمن اعلام تصمیم کشورش برای به رسمیت شناختن کشور فلسطینی گفت که این اقدامی از پیش با اسپانیا و نروژ هماهنگ شده بود. وی با تاریخی خواندن این تصمیم برای ایرلند و فلسطین گفت که چنین رویکردی با هدف کمک به حل مناقشه اسرائیل و فلسطین از طریق راه حل دو کشوری اتخاذ شده است. نخست وزیر ایرلند همچنین تأکید کرد که طی هفته‌های آینده کشورهای دیگری نیز به ابتکار نروژ، اسپانیا و ایرلند برای به رسمیت شناختن کشور فلسطین ملحق خواهند شد.

پدرو سانچز، نخست وزیر اسپانیا گفت که کشورش در روز ۲۸ مه (8 خرداد)رسما فلسطین را به عنوان یک کشور مستقل به رسمیت خواهد شناخت. نخست وزیر اسپانیا ماه‌ها صرف سفر به کشورهای اروپایی و خاورمیانه کرده تا بر تعهد کشورش برای به رسمیت شناختن یک کشور مستقل فلسطینی و همچنین لزوم برقراری آتش‌بس در جنگ غزه تاکید کند.

واکنش [رژیم] اسرائیل

«یسرائیل کاتس»، وزیر خارجه اسرائیل در این خصوص گفت که این به رسمیت شناختن می‌تواند مانع از تلاش‌ها برای بازگرداندن گروگان‌های [اسیران]  اسراییل در غزه شود و احتمال آتش‌بس را با «دادن پاداش به جهاد‌ی‌های حماس و ایران» کاهش دهد.

وزیر امور خارجه [رژیم]  اسرائیل همچنین در ادامه تهدید کرد که کشورش در صورت اتخاذ تصمیمی مشابه، سفیر اسرائیل در اسپانیا را فرا خواهد خواند.

محمود عباس، رئیس‌جمهور فلسطین از به رسمیت شناختن کشور فلسطین توسط نروژ و ایرلند استقبال کرد و از دیگر کشورها خواست که به این روند بپیوندند. به رسمیت شناختن کشور فلسطین توسط تعدادی از کشورهای غربی، ۸ ماه پس از آغاز جنگ [رژیم]  اسرائیل در غزه انجام می‌شود. به گفته مقام‌های بهداشتی در غزه، تاکنون بیش از ۳۵ هزار ساکن این باریکه جان خود را از دست داده‌اند.

منبع: یورونیوز

فلسطین
 

 


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
رقابت عشقی خونین / پسر جوان در دعوا بر سر یک دختر کشته شد
محبوبیت بالای پوتین بر اساس نظرسنجی اخیر روسیه
درخواست اعدام برای نخست‌وزیر سابق بنگلادش
حمایت قاطع شورای امنیت از دولت لبنان
نامه ایران، روسیه و چین به سازمان ملل درباره قطعنامه 2231
رسوایی‌های شاهزاده کار دستش داد
قتل عمد در تصادفات مربوط به خودروهای با چراغ زنون صحت ندارد
با وجود تمدید آتش بس صورت گرفت؛ حمله هوایی پاکستان به پکتیکا افغانستان
اعلام قوی‌ترین گذرنامه‌های جهان/ایران در رتبه چندم قرار دارند؟
طلایی‌پوشان سپاهان برنده از آبادان بیرون آمدند
ترکیه و سوریه درصدد گسترش توافق میان خود
تعطیلی مدارس تمام مقاطع مشهد فردا 26 مهر
فیلمبرداری با تلفن همراه از مسابقات لیگ برتر ممنوع شد
لحن ترامپ نرم شد/تعرفه‌های سنگین چین پایدار نخواهد بود
نتایج اولیه انتخابات نظام پزشکی اعلام شد؛ مشارکت بیش از 76 هزار نفر
بیانیه تند ایران در واکنش به ادعاهای ضدایرانی مقام انگلیس
وزیر خارجه: ایران تحت هیچ فشاری قرار نمی‌گیرد/حقوق حاکمیتی ایران قابل مذاکره نیست
آثار شکنجه بر پیکر 120 شهید فلسطینی
ترامپ به زلنسکی : تاماهاوک‌ها را نمی‌دهیم!
تمدید 4 ماهه خدمت سربازی اجباری در رژیم اسرائیل
پاداش عجیب عربستان صدای قهرمان جام جهانی را درآورد
کاهش 10 درصدی ارزش بورس تهران در نیمه نخست امسال
چین همزمان با رزمایش مشترک فیلیپین و آمریکا قدرت‌نمایی کرد
جان بولتون خود را به مقامات قضایی تسلیم کرد
ساپینتو: به باخت عادت نداریم / فکر نکنید رئال مادرید هستیم
حماس خواستار تکمیل روند آتش بس شد
واکنش تند هاشمیان به شایعات درباره جانشینش
فوت رهبر اپوزیسیون آرژانتین در پخش زنده تلویزیونی
فایننشال تایمز:عربستان در پی پیمان دفاعی با آمریکاست
هشدار حماس: خلع سلاح مقاومت، آغاز ناآرامی هاست
جدول لیگ برتر پس از بازی‌های امروز / استقلال در یک قدمی صدرنشینی!
پیشنهاد پرسپولیس به سرمربی سابق سپاهان!
سناتورهای آمریکایی قطعنامه‌ای برای جلوگیری از حمله آمریکا به ونزوئلا ارائه می‌دهند
جزییات جدید از ثبت‌نام وام 50 میلیون تومانی بازنشستگان تأمین اجتماعی
روسیه: شکست اروپایی‌ها در بازگرداندن تحریم‌ها علیه ایران
یارانه پردرآمدهاحذف می شود/ تعداد و دهک های مشمول
پلاک‌های جدید و متفاوت در راه سیستان و اینچه‌برون
پایان بازی و پیروزی استقلال در خانه /استقلال (1) - مس رفسنجان (0)+ فیلم گل اول
اصرار اتحادیه اروپا بر مواضع غیرسازنده درباره برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای ایران
دستیار مورینیو در آستانه پیوستن به کادرفنی تیم ملی ایران
نقض مکرر آتش بس غزه از سوی رژیم اسرائیل/ایران محکوم کرد
رزمایش ونزوئلا در واکنش به تحرکات آمریکا
امیر دریادار سیاری: امنیت پایدار در سایه آمادگی و بازدارندگی حاصل می شود
گل گهر موقتا صدرنشین لیگ برتر شد
درگذشت کشتی گیر 18 ساله گیلانی در حین تمرین
بانک‌ها و خودروسازان زیر ذره‌بین؛ بازگشت هزاران میلیارد به جیب مردم
ابراز امیدواری ترامپ برای پیوستن عربستان به توافق ابراهیم
راز توافق آتش‌بس مرزی طالبان و پاکستان در قطر
انگلیس به پینگ‌پنگ‌باز 11 ساله ایران ویزا نداد
هت‌تریک مالی اسطوره پرتغالی رونالدو مقابل رقیب دیرینه مسی
X
آگهی تبلیغاتی