×
سیاسی
شناسه خبر : 173975
تاریخ انتشار : دوشنبه 1403/02/31 ساعت 08:51
آیت‌الله رئیسی؛ خادم‌الرضا و شهیدِ خدمت

«نورنیوز» برش‌هایی از زندگی آیت الله رئیسی را روایت می‌کند؛

آیت‌الله رئیسی؛ خادم‌الرضا و شهیدِ خدمت

«خادم الرضا» و «سید محرومان»، تنها دو عنوان برای آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهوری بود که با پسوند «مردمی» وارد میدان خدمت شد و سرانجام نیز در شب میلاد امام رئوف، علی ابن موسی الرضا (ع) و در راه خدمت، به درجه رفیع شهادت نائل آمد.

نورنیوز-گروه سیاسی: آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی آذرماه سال ۱۳۳۹ در محله نوغان مشهد دیده به جهان گشود. پدر وی حجت‌الاسلام سیدحاجی رئیس‌الساداتی و همچنین مادر وی سیده عصمت خدادادحسینی از سلاله سادات حسینی بود و نسبتش از هر دو طرف به حضرت زید بن علی بن الحسین (ع) می‌رسید. او تحصیلات ابتدایی را در مدرسه جوادیه گذراند و تحصیل در علوم حوزوی را در مدرسه نواب و سپس در مدرسه آیت‌الله موسوی‌نژاد شروع کرد. وی در سال ۱۳۵۴ جهت ادامه تحصیل به حوزه علمیه قم و مدرسه آیت الله بروجردی رفت و مدتی نیز در مدرسه‌ای که با مدیریت آیت الله پسندیده تحت نظر امام خمینی  اداره می‌شد، تحصیل کرد.

در پی اهانت به امام خمینی (ره) در روزنامه اطلاعات در ۱۷ دی‌ماه سال ۱۳۵۶ و آغاز حرکت‌های مردمی، آیت الله رئیسی در اجتماعات اعتراضی که مبدأ اغلب آنها مدرسه آیت‌الله بروجردی (مدرسه خان) بود، شرکت داشت و در قالب هسته‌ای از طلاب انقلابی فعالیت می‌کرد. پس از پیروزی انقلاب اسلامی، وی در دوره تربیتی که مرحوم شهید بهشتی جهت کادرسازی برای تأمین نیازهای مدیریتی نظام اسلامی برگزار کرده بود، شرکت کرد و به دنبال شورش‌های مارکسیستی و ایجاد مشکلات متنوع در مسجد سلیمان، به همراه گروهی از طلاب در قالب فعالیتهای فرهنگی به آن منطقه رفت. پس از بازگشت از مسجد سلیمان، مجموعه سیاسی- عقیدتی پادگان آموزشی صفر- دو در شاهرود را تأسیس و برای مدت کوتاهی آن را اداره کرد.

ورود آیت‌الله رئیسی به عرصه مدیریت از سال ۱۳۵۹ و با حضور در جایگاه دادیاری شهرستان کرج آغاز شد و پس از مدتی با حکم شهید قدوسی، به سمت دادستان کرج منصوب شد و پس از دو سال در تابستان ۱۳۶۱ همزمان با دادستانی شهر کرج، مسئولیت دادستانی شهر همدان را نیز عهده دار گردید.  حضور همزمان او در این دو مسئولیت، برای مدتی ادامه یافت تا آنکه به‌عنوان دادستان استان همدان معرفی شد و از سال ۱۳۶۱ تا ۱۳۶۳، در این مسئولیت ایفای نقش کرد.

آیت‌الله رئیسی در سال ۱۳۶۲ در سن ۲۳ سالگی با دکتر جمیله سادات علم‌الهدی، دختر ارشد آیت الله سید احمد علم‌الهدی ازدواج کرد. وی در سال ۱۳۶۴ به عنوان جانشین دادستان انقلاب تهران منصوب شد و به این ترتیب، دوره مدیریت قضایی ایشان در تهران آغاز شد.

بعد از رحلت امام خمینی (ره) آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی با حکم رئیس قوه قضائیه وقت به سمت دادستان تهران منصوب شد و از سال ۱۳۶۸ تا ۱۳۷۳ به مدت پنج سال این مسئولیت را برعهده داشت. وی از سال ۱۳۷۳ به ریاست سازمان بازرسی کل کشور منصوب شد که تا سال ۱۳۸۳ ادامه یافت.

آیت الله  رئیسی از سال ۱۳۸۳ تا سال ۱۳۹۳، به مدت ده سال معاون اول قوه قضائیه بود و از سال ۱۳۹۱ تا سال ۱۴۰۰ با حکم مقام معظم رهبری، دادستان ویژه روحانیت نیز بود.در سال ۱۳۷۶، وی به پیشنهاد برخی اعضای مؤثر جامعه روحانیت مبارز از جمله آیت‌‌الله مهدوی کنی و تصویب شورای مرکزی جامعه روحانیت  به عضویت در آن شورا در آمد.

در اسفند ۱۳۹۴، آیت‌االله رئیسی  به تولیت آستان قدس رضوی و ۱۶ اسفند سال ۱۳۹۷ با حکم رهبر معظم انقلاب (مدظله العالی) به ریاست قوه قضائیه منصوب شدند. آیت الله رئیسی درسال ۱۴۰۰ با شرکت در سیزدهمین دوره ریاست جمهوری، با کسب بیش از ۱۸میلیون رای مردم درانتخابات ۲۸ خرداد ۱۴۰۰ به عنوان رئیس‌جمهور انتخاب شد.

آیت الله رئیسی سال ۱۳۸۵، از طرف جامعه مدرسین حوزه علمیه قم و جامعه روحانیت مبارز و به توصیة نخبگان استان خراسان جنوبی برای عضویت در چهارمین دوره مجلس خبرگان رهبری نامزد شد که با کسب اکثریت آرا مردم انتخاب شد. دو سال پس از حضور در این مجلس، خبرگان ملت ایشان را به عنوان عضو هیأت رئیسه برگزید و عضویت ایشان در این جایگاه ،‌تا اتمام دور چهارم، با رأی نمایندگان محترم مجلس خبرگان تمدید شد. آیت الله رئیسی در دوره پنجم مجلس خبرگان رهبری در اسفند ۱۳۹۴ نیز با کسب اکثریت قاطع آرا برای دومین بار به عنوان نماینده مردم خراسان جنوبی برگزیده شد و در جریان برگزاری ششمین اجلاسیه دوره پنجم مجلس خبرگان رهبری، به عنوان نایب ‌رئیس اول مجلس خبرگان رهبری انتخاب شد. در انتخابات ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری در اسفند ۱۴۰۲، آیت‌الله رئیسی با کسب ۸۲.۵۷ درصد آرای مردم برای سومین بار به مجلس خبرگان راه یافت.

آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی، عصر یکشنبه ۳۰ اردیبهشت در مسیر بازگشت از مراسم افتتاح سد قیز قلعه‌سی به سمت شهر تبریز، در منطقه ورزقان استان آذربایجان شرقی دچار سانحه هوایی شد و به همراه تمامی همراهان به مقام رفیع شهادت نایل شد.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
3000 خودروی آسیب دیده در جنگ تعیین تکلیف شد
ترامپ در آستانه تغییرات گسترده در کابینه اش
خانواده ترامپ به دنبال بهره‌برداری مالی از جنگ علیه ایران
واکنش امارات به حمله به سفارت این کشور در دمشق
ادامه حملات دشمن آمریکایی-صهیونی به ایران/ حمله به بندر ماهشهر و پتروشیمی‌های بندر امام
تقدیر سپاه از عشایر برای انهدام دو فروند بالگرد «بلک هاوک»
تحول غافلگیرکننده‌ در سامانه‌های پدافند هوایی ایران
«یونایتد ایرلاینز» هم تعلیق پروازهایش به اراضی اشغالی را تمدید کرد
حمله پهپادی ارتش به مواضع رژیم‌صهیونیستی در فرودگاه بن گوریون
قرارگاه خاتم: سامانه های پدافند یکی پس از دیگری در میدان عمل رونمایی می شود
پیروزی در جنگ تحمیلی اخیر در گرو انسجام ملی و اقتدار دفاعی است
ابتدای جاده کرج- چالوس درگیر محدودیت ترافیکی
قدردانی فرمانده کل ارتش از حضور حماسی ملت در آیین وداع و تشییع شهید سپهبد موسوی
آغاز موج 95 وعده صادق 4 / حمله به سامانه پاتریوت آمریکا باموشک‌های حاج قاسم، خیبرشکن و قدر
راهپیمایی عراقی‌ها در میدان التحریر در حمایت از ایران
کاهش ذخایر تسلیحاتی آمریکا درپی جنگ با ایران
افزایش حقوق امسال از چه زمانی اعمال می‌شود؟
نهادهای بین‌المللی صرفاً نظاره‌گر نباشند
ابراز همدردی وزیر امور اجتماعی مصر با هلال‌احمر ایران در پی حملات هوایی به امدادگران
اعلام آخرین وضعیت آسیب‌دیدگان جنگ؛ مصدومان کمتر از 18 سال افزایش یافتند
رومانی درحال یافتن راهکار برای لغو قرارداد خرید پهپاد از اسرائیل
101 نفر از عوامل مرتبط با رژیم صهیونی _ آمریکایی در گیلان دستگیر شدند
صنوف آسیب‌دیده از جنگ بخوانند؛ ارائه تسهیلات حمایتی تا سقف 3 میلیارد تومان
موج جدید حمله موشکی ایران به اراضی اشغالی
خسارت به 72 هزار واحد مسکونی و تجاری در جنگ رمضان
پاسخ آقای مجری به اظهارات اخیر ترامپ
بحران در تامین سوخت؛ گازوئیل 150 درصد رشد کرد
قیمت گازوئیل در فرانسه رکورد زد
عبور کشتی تجاری فرانسه از تنگه هرمز با هماهنگی ایران
محسن رضایی: شگفتی‌ها ادامه دارد
بالگردهای سنگین شینوک ارتش آمریکا آسیب‌پذیر در برابر پهپادهای ایرانی
انهدام موشک کروز بر فراز آسمان استان مرکزی
واکنش عراقچی به حملات مجدد آمریکا و رژیم صهیونیستی به نیروگاه بوشهر
تداوم شلیک به غیرنظامیان و زیرساخت‌ها
ترافیک فوق سنگین در مسیر تهران
2 نفر از مدافعان امنیت در دلگان سیستان و بلوچستان به شهادت رسیدند
دفاع قدرتمند ایران جبهه اشرار را سرافکنده کرد
چند نکته درباره یادداشت پرحاشیه و جنجال‌ساز «ظریف»
تسریع در اجرای طرح تأمین بخشی از خسارت‌های جنگ از محل عوارض تامین امنیت در تنگه هرمز
سپهبد موسوی مجاهدت‌های خاموش برای «تثبیت اقتدار ملی» داشت
به کشورهای منطقه درباره تبعات تداوم حمله به تاسیسات هسته‌ای ایران هشدار داده‌ایم
تمسخر آمریکا برای برکناری فرماندهان ارشد نظامی سوژه روزنامه آلمانی شد
شهادت یک عراقی در حمله دشمنان به پایانه تجاری شلمچه
وضعیت پتروشیمی ماهشهر تحت کنترل است
ترامپ بودجه نظامی یک‌ونیم تریلیون دلاری آمریکا را به کنگره می‌برد
ریشه های دشمنی نظام سلطه با ایران
وضعیت لیگ برتر فوتبال فردا مشخص‌ می‌شود
حمله پهپادی امروز دشمن متجاوز به کارخانه سیمان بندر خمیر
جمهوری آذربایجان و ایران در روزهای سخت در کنار یکدیگرند
گاز سی‌ان‌جی روزانه 6 میلیون لیتر مصرف بنزین را کاهش داد