×
بین الملل
شناسه خبر : 173753
تاریخ انتشار : شنبه 1403/02/29 ساعت 19:22
شرکت کنندگان در همایش گفت‌وگوی ایرانی-عربی، آینده را چگونه می‌بینند؟

«الجزیره» بررسی کرد

شرکت کنندگان در همایش گفت‌وگوی ایرانی-عربی، آینده را چگونه می‌بینند؟

همایش دو روزه گفت‌وگوی ایرانی-عربی که سه‌شنبه هفته گذشته در تهران به کار خود پایان داد، چهار محور اصلی روی میز داشت؛ نقش خاورمیانه در نظام نوین جهانی، ‌امنیت خودکفا در خاورمیانه و مقتضیات آن، ‌جنگ غزه و پیامدهای راهبردی آن و آینده مقاومت و کشور فلسطین .

نورنیوز - رسانه‌های خارجی؛ اندیشمندان و کارشناسان ایرانی و عرب تحت عنوان «گفت‌وگو برای همکاری و تعامل» هفته گذشته در سومین دوره از همایشی که توسط شورای راهبردی روابط خارجه ایران و مرکز تحقیقات الجزیره برگزار شد، شرکت کردند.

«محمد مختار خلیل»، مدیر مرکز تحقیقات «الجزیره نت» در حاشیه جلسه افتتاحیه از گفت‌وگوی ایران و اعراب به عنوان یک ضرورت راهبردی و واقعیت تاریخی نام برد و تاکید کرد که هر اندازه منطقه در این جهت گام بردارد، به نفع پیشرفت، شکوفایی و ثبات غرب آسیاست.

او بر لزوم گفت‌وگوی واقعی به منظور تحقق‌بخشیدن به اهداف موردنظر در جهت منافع امت مسلمان تاکید کرده و ابراز داشت : سرمنشاء همه اختلافات، سوء‌برداشت طرف مقابل است و گفت‌وگوی مستقیم می‌تواند علل و عوامل این سوء‌برداشت را برطرف نماید و تمامی چالش‌های فراروی منطقه را برچیند.

به گفته وی، مرکز تحقیقات الجزیره سعی دارد با مشارکت شورای راهبردی روابط خارجه ایران سکویی برای انجام گفت‌وگوی مستقیم و صریح تشکیل دهد تا کارشناسان و اندیشمندان عرب و ایران بدون هیاهو و به دور از حاکمیت رسانه‌ها به سخنان یکدیگر گوش فراد هند و موانع موجود در روابط دو طرف را از میان بردارند.

محمد مختار افزود: «همایش گفت‌وگوی عربی-ایرانی سعی دارد تا سیاست‌مداران به‌طور مستقیم با یکدیگر به گفت‌وگو بپردازند و به تشویش‌هایی که هر از چند گاه بر روابط دو طرف حکمفرما می‌شود، پایان دهند.

وی پیش‌بینی کرد که دو طرف به‌زودی ثمره این گفت‌وگوها را خواهند دید؛ هر چند به‌گفته وی گفت وگوی سیاسی و اندیشمندانه برای به نتیجه‌رسیدن ممکن است مدت زمانی به طول انجامد، اما نکته حائزاهمیت این است که چنین گفت‌وگویی عملا آغاز شده است.

«منیر شفیق»، اندیشمند فلسطینی نیز نقش و جایگاه ایران و اعراب در تغییر و تحولات منطقه‌ای و جهانی را مورد توجه قرار داده و گفت: همکاری دو طرف در معادلات بین‌الملل تاثیر بسزایی به دنبال خواهد داشت.

او به اهمیت زیاد همکاری ایران و اعراب به منظور یاری‌رساندن به نوار غزه و پشتیبانی از مقاومت آن و پایان‌دادن به جنگ مستمر رژیم اسرائیل علیه باریکه محاصره‌شده غزه اشاره نموده و تاکید کرد: ایران و اعراب در نظام نوین جهانی در آینده می‌بایست از جایگاه والایی برخوردار شوند.

وی معتقد است : دشمن قبل از جنگ جهانی اول برای اولین‌بار توانست در جهان عرب و ایران نفوذ نماید و اختلافاتی اایجاد کند و همایش اخیر بر همین اساس سعی داشت تا بر نقشه‌های دشمنان فائق آید تا ایرانیان و اعراب هر چه بیشتر به یکدیگر نزدیک شوند و نقش برجسته‌ای در تحولات منطقه‌ای و جهانی ایفا نمایند.  

این اندیشمند جهان عرب یادآور شد : برخی از چالش‌ها و توطئه‌ها ممکن است مانع از برقراری گفت‌وگو میان جهان عرب و ایران شود، اما دو طرف باید سعه صدری فراتر از مشکلات داشته باشند .به گفته وی، این همایش سالانه توانست به بهبود روابط میان ایران و عربستان و کاهش تنش میان این دو کشور و برخی از کشورهای عرب منجر شود.

در همین راستا «محمدرضا رؤوف شیبانی»، سفیر سابق ایران در لبنان و سوریه تأکید کرد : گفت‎وگوی ایرانی-عربی تقریبا سه سال پیش و زمانی آغاز شد که تنش در روابط برخی از کشورهای منطقه روند فزاینده‌ای به خود گرفته بود. 

این دیپلمات ایرانی در گفت وگو با الجزیره نت افزود : گفت‌وگوی غیررسمی مستمر میان نخبگان ایران و جهان عرب توانسته تا اختلافات در خصوص سیاست‌های منطقه‌ای تهران را برچیند. 

وی تصریح کرد : همکاری ایران و اعراب برای توقف جنگ رژیم صهیونیستی علیه غزه و محکومیت تجاوز مستمر از هفتم اکتبر گذشته به این سو در میان محافل بین‌المللی، بخشی از ثمره این گفت‌وگوهاست.  

وی تاکید کرد : ایران و جهان عرب مرحله گفت‌وگو را پشت سر گذاشته‌اند و در صدد تحکیم همکاری منطقه‌ای به منظور مقابله با چالش‌های مشترک هستند.

وی در پایان گفت : وحدت اسلامی و موضع مشترک ایران و اعراب در ارتباط با تجاوز اسرائیل علیه غزه تمامی توطئه‌ها و طرح‌های دشمن جهت تبدیل «مبارزه اعراب و رژیم اسرائیل» را به «مبارزه اعراب و ایران» ناکام گذاشت .


الجزیره
نظرات

آخرین اخبار
اسلامی: درمان، سلامت و امنیت غذایی اولویت‌ سازمان انرژی اتمی ایران است
ویتکاف مدعی شد: ارتباطات زیادی با ایران داشته ایم
آمریکا تحریم‌های جدید علیه ایران اعمال کرد
برلین: به‌طور مستمر پیرامون ایران، با آمریکا در تماسیم
پیام استانبول؛ نه به جنگ، نه به تسلیم
نورنما | میلاد حضرت علی اکبر (ع) و روز جوان مبارک‌‌ باد
السیسی: برای کاهش تنش بین ایران و آمریکا تلاش می‌کنیم
سقوط سنگین طلای جهانی
ترامپ معترض آمریکایی را «آشوبگر» و «شورشی» توصیف کرد
صعود ژاپن به مرحله حذفی جام ملت‌های آسیا
بغداد در تلاش برای میانجی‌گری بین ایران و آمریکا
واکنش اژه‌ای: سپاه در خط مقدم مقابله با تروریسم است
در دیدار عراقچی با اردوغان چه گذشت؟
حمله پهپادی رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان
افغانستان در صدر قرار گرفت؛ ایران دوم شد
دولت به دنبال بسته‌شدن پرونده «گزینه نظامی علیه ایران»
همتی: میزان عرضه از تقاضای ارز پیشی گرفت
ترافیک سنگین در محورهای شمالی کشور؛ در این محورها تردد نکنید
روسیه خطاب به آمریکا: قبل از هر اقدامی علیه ایران، خوب فکر کن
تلگراف: محاصره نظامی ابزار فشار ترامپ برای کشاندن ایران به میز مذاکره است
واکنش وزارت ورزش درپی اقدام خصمانه اتحادیه اروپا علیه سپاه
پرده دیگری از بازیگر بین المللی سیرک؛ چرا زلنسکی ایران را بهانه کرد؟
دستیار مقام معظم رهبری: نظم جدیدی در راه است
سیم‌کارت 700 هزار تومانی استارلینک؟ فریب جدید بازار سیاه اینترنت
دشتستان لرزید
لاریجانی: تبعات مصوبه اتحادیه اروپا علیه سپاه متوجه خود آن‌هاست
تصادف زنجیره‌ای 20 خودرو در آذربایجان شرقی باعث مصدومیت 5 نفر شد
پیام مشترک تهران–آنکارا؛ نفی جنگ و بازگشت به دیپلماسی برای عبور از بحران
قرعه‌کشی پلی‌آف لیگ قهرمانان اروپا
پزشکیان: به هرگونه حمله به ایران، بی‌درنگ و با قاطعیت پاسخ داده خواهد شد
فایننشال‌تایمز: تهدیدات ترامپ، تلاش‌های دیپلماتیک برای توافق با ایران را پیچیده کرده است
نماینده دائم روسیه: ایران در برابر تهدیدها نسبت به گذشته آماده‌تر است
عراقچی: ایران آماده شروع مذاکرات در خصوص مسائل هسته‌ای است
ممنوعیت ورود مقامات ارشد ایران و خانواده‌هایشان به آمریکا
زلنسکی: بحران آمریکا و ایران بر مذاکرات اوکراین و روسیه تاثیر می‌گذارد
آغاز امتحانات پایان ترم دانشگاه علمی کاربردی از فردا
میانجی‌گری عراق برای جلوگیری از جنگ در خاورمیانه
واکنش رئیس قوه قضاییه به اقدام خصمانه اتحادیه اروپا درباره سپاه
روزنامه پاکستانی: خاورمیانه بار دیگر در یک مرحله تعیین کننده قرار گرفته است
توافق آتش‌بس قسد و دولت سوریه
4 پیامد پرهزینه تصمیم اتحادیه اروپا درباره سپاه پاسداران
هشدار ترامپ به انگلیس و کانادا درباره گسترش روابط با چین
سفارت ایران: تصمیم اروپا علیه سپاه «ریاکاری سیاسی» است
دیدار عراقچی و وزیر امور خارجه ترکیه در استانبول
ناهید کیانی جراحی کرد
بیانیه ارتش در پی تروریستی خواندن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران
آیت‌الله عبدخدایی درگذشت
گفت‌وگوی تلفنی رؤسای جمهور ایران و ترکیه
مخبر: دشمن توان مقابله با موقعیت راهبردی ایران را ندارد
«تحریک تقاضای سیاسی»، موشک نامرئی آمریکا