×
بین الملل
شناسه خبر : 173753
تاریخ انتشار : شنبه 1403/02/29 ساعت 19:22
شرکت کنندگان در همایش گفت‌وگوی ایرانی-عربی، آینده را چگونه می‌بینند؟

«الجزیره» بررسی کرد

شرکت کنندگان در همایش گفت‌وگوی ایرانی-عربی، آینده را چگونه می‌بینند؟

همایش دو روزه گفت‌وگوی ایرانی-عربی که سه‌شنبه هفته گذشته در تهران به کار خود پایان داد، چهار محور اصلی روی میز داشت؛ نقش خاورمیانه در نظام نوین جهانی، ‌امنیت خودکفا در خاورمیانه و مقتضیات آن، ‌جنگ غزه و پیامدهای راهبردی آن و آینده مقاومت و کشور فلسطین .

نورنیوز - رسانه‌های خارجی؛ اندیشمندان و کارشناسان ایرانی و عرب تحت عنوان «گفت‌وگو برای همکاری و تعامل» هفته گذشته در سومین دوره از همایشی که توسط شورای راهبردی روابط خارجه ایران و مرکز تحقیقات الجزیره برگزار شد، شرکت کردند.

«محمد مختار خلیل»، مدیر مرکز تحقیقات «الجزیره نت» در حاشیه جلسه افتتاحیه از گفت‌وگوی ایران و اعراب به عنوان یک ضرورت راهبردی و واقعیت تاریخی نام برد و تاکید کرد که هر اندازه منطقه در این جهت گام بردارد، به نفع پیشرفت، شکوفایی و ثبات غرب آسیاست.

او بر لزوم گفت‌وگوی واقعی به منظور تحقق‌بخشیدن به اهداف موردنظر در جهت منافع امت مسلمان تاکید کرده و ابراز داشت : سرمنشاء همه اختلافات، سوء‌برداشت طرف مقابل است و گفت‌وگوی مستقیم می‌تواند علل و عوامل این سوء‌برداشت را برطرف نماید و تمامی چالش‌های فراروی منطقه را برچیند.

به گفته وی، مرکز تحقیقات الجزیره سعی دارد با مشارکت شورای راهبردی روابط خارجه ایران سکویی برای انجام گفت‌وگوی مستقیم و صریح تشکیل دهد تا کارشناسان و اندیشمندان عرب و ایران بدون هیاهو و به دور از حاکمیت رسانه‌ها به سخنان یکدیگر گوش فراد هند و موانع موجود در روابط دو طرف را از میان بردارند.

محمد مختار افزود: «همایش گفت‌وگوی عربی-ایرانی سعی دارد تا سیاست‌مداران به‌طور مستقیم با یکدیگر به گفت‌وگو بپردازند و به تشویش‌هایی که هر از چند گاه بر روابط دو طرف حکمفرما می‌شود، پایان دهند.

وی پیش‌بینی کرد که دو طرف به‌زودی ثمره این گفت‌وگوها را خواهند دید؛ هر چند به‌گفته وی گفت وگوی سیاسی و اندیشمندانه برای به نتیجه‌رسیدن ممکن است مدت زمانی به طول انجامد، اما نکته حائزاهمیت این است که چنین گفت‌وگویی عملا آغاز شده است.

«منیر شفیق»، اندیشمند فلسطینی نیز نقش و جایگاه ایران و اعراب در تغییر و تحولات منطقه‌ای و جهانی را مورد توجه قرار داده و گفت: همکاری دو طرف در معادلات بین‌الملل تاثیر بسزایی به دنبال خواهد داشت.

او به اهمیت زیاد همکاری ایران و اعراب به منظور یاری‌رساندن به نوار غزه و پشتیبانی از مقاومت آن و پایان‌دادن به جنگ مستمر رژیم اسرائیل علیه باریکه محاصره‌شده غزه اشاره نموده و تاکید کرد: ایران و اعراب در نظام نوین جهانی در آینده می‌بایست از جایگاه والایی برخوردار شوند.

وی معتقد است : دشمن قبل از جنگ جهانی اول برای اولین‌بار توانست در جهان عرب و ایران نفوذ نماید و اختلافاتی اایجاد کند و همایش اخیر بر همین اساس سعی داشت تا بر نقشه‌های دشمنان فائق آید تا ایرانیان و اعراب هر چه بیشتر به یکدیگر نزدیک شوند و نقش برجسته‌ای در تحولات منطقه‌ای و جهانی ایفا نمایند.  

این اندیشمند جهان عرب یادآور شد : برخی از چالش‌ها و توطئه‌ها ممکن است مانع از برقراری گفت‌وگو میان جهان عرب و ایران شود، اما دو طرف باید سعه صدری فراتر از مشکلات داشته باشند .به گفته وی، این همایش سالانه توانست به بهبود روابط میان ایران و عربستان و کاهش تنش میان این دو کشور و برخی از کشورهای عرب منجر شود.

در همین راستا «محمدرضا رؤوف شیبانی»، سفیر سابق ایران در لبنان و سوریه تأکید کرد : گفت‎وگوی ایرانی-عربی تقریبا سه سال پیش و زمانی آغاز شد که تنش در روابط برخی از کشورهای منطقه روند فزاینده‌ای به خود گرفته بود. 

این دیپلمات ایرانی در گفت وگو با الجزیره نت افزود : گفت‌وگوی غیررسمی مستمر میان نخبگان ایران و جهان عرب توانسته تا اختلافات در خصوص سیاست‌های منطقه‌ای تهران را برچیند. 

وی تصریح کرد : همکاری ایران و اعراب برای توقف جنگ رژیم صهیونیستی علیه غزه و محکومیت تجاوز مستمر از هفتم اکتبر گذشته به این سو در میان محافل بین‌المللی، بخشی از ثمره این گفت‌وگوهاست.  

وی تاکید کرد : ایران و جهان عرب مرحله گفت‌وگو را پشت سر گذاشته‌اند و در صدد تحکیم همکاری منطقه‌ای به منظور مقابله با چالش‌های مشترک هستند.

وی در پایان گفت : وحدت اسلامی و موضع مشترک ایران و اعراب در ارتباط با تجاوز اسرائیل علیه غزه تمامی توطئه‌ها و طرح‌های دشمن جهت تبدیل «مبارزه اعراب و رژیم اسرائیل» را به «مبارزه اعراب و ایران» ناکام گذاشت .


الجزیره
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
ایران نما | معرفی جاذبه های گردشگری شهرهای ایران ( 122) «پاکدشت»
قالیباف: صلح تحمیلی و جنگ تحمیلی استقلال کشورهای مسلمان را هدف قرار داده است
مشاور رئیس جمهور: مشارکتِ گسترده در انتخابات شورا، نشانه زنده‌بودن جامعه است
تلف شدن یک قلاده خرس قهوه ای در کرمانشاه
ترامپ: ایران می‌خواهد تحریم‌ها لغو شوند
ادارات دولتی به سوی تأمین انرژی از منابع خورشیدی
کره‌شمالی موشک بالستیک شلیک کرد
درخواست ماکرون از الجولانی برای پیوستن به ائتلاف ضد داعش
آغاز بازسازی ترمینال یک فرودگاه امام خمینی(ره)
قیمت جهانی طلا صعودی شد
قالیباف وارد کراچی قطب اقتصادی پاکستان شد
لغو تحریم‌های شورای امنیت سازمان ملل علیه الجولانی
برگزاری چهارمین آزمون سراسری کارآموزی وکالت در 36 شهر کشور
محدودیت‌های ترافیکی پایان هفته در محورهای شمالی
گروسی: دیپلماسی تنها راه رسیدن به یک راه‌حل پایدار در مورد برنامه هسته‌ای ایران است
ترامپ: من مسئول حمله اسرائیل به ایران بودم + فیلم
پرستاران بیکار در سایه سر ریز آموزشی
بیانیه وزارت خارجه ایران درباره تجاوزات رژیم صهیونیستی علیه لبنان
امروز آخرین مهلت ثبت‌نام آزمون دکتری 1405 + لینک ثبت نام
زمین لرزه نسبتا شدید فارس را لرزاند
سنای آمریکا قانون محدودیت حمله ترامپ به ونزوئلا را رد کرد+فیلم
جزییات جدید از اجرای مرحله پنجم طرح کالابرگ الکترونیک
برنامه فیلم‌های سینمایی امروز جمعه 16 آبان
وقتی آمارها گریه می‌کنند؛ فقر در عصر وفور
وضعیت آب و هوا امروز جمعه 16 آبان+ وضعیت استان ها
برنامه کامل مسابقات ورزشی امروز 16 آبان
با شکستن شیشه جلو هواپیما چه اتفاقی خواهد افتاد؟
کشف راز اقلیم باستانی زمین با گیاهان 400 میلیون‌ ساله
اسنپ‌چت به موتور جست‌وجوی هوش مصنوعی مجهز می‌شود
آیا ورزشکاران جوان باید کراتین مصرف کنند؟
کاهش اعتیاد به گوشی با قاب فولادی
مکرون «بدترین» رئیس‌جمهور فرانسه در 60 سال اخیر
گوترش: جهان در جلوگیری از گرمایش زمین شکست خورده است
رسانه‌های اسرائیلی: حملات به لبنان با هماهنگی آمریکا انجام می‌شود
ویتکاف موسسه صلح نوبل را به تقلب علیه ترامپ متهم کرد!
پهپاد، فرودگاه سوئد را تعطیل کرد
اقدام خصمانه وزارت خزانه داری آمریکا علیه افراد مرتبط با حزب‌الله
هشدار اتحادیه اروپا درباره رقابت‌ تسلیحاتی جدید میان روسیه و آمریکا
عون: حملات امروز اسرائیل، یک جنایت کامل است
هکرهای ایرانی به ایمیل جان بولتون دست یافته‌اند
مذاکرات استانبول متوقف شد
اعلام لیست نامزدهای بهترین بازیکن سال/نبود دو بازیکن مطرح در لیست فیفا
کاهش 140 میلیارد مترمکعبی بارش‌های کشور
هشدار مصر نسبت به اعزام نیروی بین‌المللی برای خلع سلاح حماس
نگرانی ناتو از «همکاری بی‌سابقه» ایران و روسیه
استاندار تهران: حریم پایتخت خط قرمز دولت است
اکسیوس: قزاقستان به توافق ابراهیم می‌پیوندد
خداحافظی «عموری» از فوتبال
ویتکاف مدعی پیوستن کشوری دیگر به توافق سازش با اسرائیل شد
مرزبانان پاکستان و افغانستان به روی هم آتش گشودند
X
آگهی تبلیغاتی