×
بین الملل
شناسه خبر : 173753
تاریخ انتشار : شنبه 1403/02/29 ساعت 19:22
شرکت کنندگان در همایش گفت‌وگوی ایرانی-عربی، آینده را چگونه می‌بینند؟

«الجزیره» بررسی کرد

شرکت کنندگان در همایش گفت‌وگوی ایرانی-عربی، آینده را چگونه می‌بینند؟

همایش دو روزه گفت‌وگوی ایرانی-عربی که سه‌شنبه هفته گذشته در تهران به کار خود پایان داد، چهار محور اصلی روی میز داشت؛ نقش خاورمیانه در نظام نوین جهانی، ‌امنیت خودکفا در خاورمیانه و مقتضیات آن، ‌جنگ غزه و پیامدهای راهبردی آن و آینده مقاومت و کشور فلسطین .

نورنیوز - رسانه‌های خارجی؛ اندیشمندان و کارشناسان ایرانی و عرب تحت عنوان «گفت‌وگو برای همکاری و تعامل» هفته گذشته در سومین دوره از همایشی که توسط شورای راهبردی روابط خارجه ایران و مرکز تحقیقات الجزیره برگزار شد، شرکت کردند.

«محمد مختار خلیل»، مدیر مرکز تحقیقات «الجزیره نت» در حاشیه جلسه افتتاحیه از گفت‌وگوی ایران و اعراب به عنوان یک ضرورت راهبردی و واقعیت تاریخی نام برد و تاکید کرد که هر اندازه منطقه در این جهت گام بردارد، به نفع پیشرفت، شکوفایی و ثبات غرب آسیاست.

او بر لزوم گفت‌وگوی واقعی به منظور تحقق‌بخشیدن به اهداف موردنظر در جهت منافع امت مسلمان تاکید کرده و ابراز داشت : سرمنشاء همه اختلافات، سوء‌برداشت طرف مقابل است و گفت‌وگوی مستقیم می‌تواند علل و عوامل این سوء‌برداشت را برطرف نماید و تمامی چالش‌های فراروی منطقه را برچیند.

به گفته وی، مرکز تحقیقات الجزیره سعی دارد با مشارکت شورای راهبردی روابط خارجه ایران سکویی برای انجام گفت‌وگوی مستقیم و صریح تشکیل دهد تا کارشناسان و اندیشمندان عرب و ایران بدون هیاهو و به دور از حاکمیت رسانه‌ها به سخنان یکدیگر گوش فراد هند و موانع موجود در روابط دو طرف را از میان بردارند.

محمد مختار افزود: «همایش گفت‌وگوی عربی-ایرانی سعی دارد تا سیاست‌مداران به‌طور مستقیم با یکدیگر به گفت‌وگو بپردازند و به تشویش‌هایی که هر از چند گاه بر روابط دو طرف حکمفرما می‌شود، پایان دهند.

وی پیش‌بینی کرد که دو طرف به‌زودی ثمره این گفت‌وگوها را خواهند دید؛ هر چند به‌گفته وی گفت وگوی سیاسی و اندیشمندانه برای به نتیجه‌رسیدن ممکن است مدت زمانی به طول انجامد، اما نکته حائزاهمیت این است که چنین گفت‌وگویی عملا آغاز شده است.

«منیر شفیق»، اندیشمند فلسطینی نیز نقش و جایگاه ایران و اعراب در تغییر و تحولات منطقه‌ای و جهانی را مورد توجه قرار داده و گفت: همکاری دو طرف در معادلات بین‌الملل تاثیر بسزایی به دنبال خواهد داشت.

او به اهمیت زیاد همکاری ایران و اعراب به منظور یاری‌رساندن به نوار غزه و پشتیبانی از مقاومت آن و پایان‌دادن به جنگ مستمر رژیم اسرائیل علیه باریکه محاصره‌شده غزه اشاره نموده و تاکید کرد: ایران و اعراب در نظام نوین جهانی در آینده می‌بایست از جایگاه والایی برخوردار شوند.

وی معتقد است : دشمن قبل از جنگ جهانی اول برای اولین‌بار توانست در جهان عرب و ایران نفوذ نماید و اختلافاتی اایجاد کند و همایش اخیر بر همین اساس سعی داشت تا بر نقشه‌های دشمنان فائق آید تا ایرانیان و اعراب هر چه بیشتر به یکدیگر نزدیک شوند و نقش برجسته‌ای در تحولات منطقه‌ای و جهانی ایفا نمایند.  

این اندیشمند جهان عرب یادآور شد : برخی از چالش‌ها و توطئه‌ها ممکن است مانع از برقراری گفت‌وگو میان جهان عرب و ایران شود، اما دو طرف باید سعه صدری فراتر از مشکلات داشته باشند .به گفته وی، این همایش سالانه توانست به بهبود روابط میان ایران و عربستان و کاهش تنش میان این دو کشور و برخی از کشورهای عرب منجر شود.

در همین راستا «محمدرضا رؤوف شیبانی»، سفیر سابق ایران در لبنان و سوریه تأکید کرد : گفت‎وگوی ایرانی-عربی تقریبا سه سال پیش و زمانی آغاز شد که تنش در روابط برخی از کشورهای منطقه روند فزاینده‌ای به خود گرفته بود. 

این دیپلمات ایرانی در گفت وگو با الجزیره نت افزود : گفت‌وگوی غیررسمی مستمر میان نخبگان ایران و جهان عرب توانسته تا اختلافات در خصوص سیاست‌های منطقه‌ای تهران را برچیند. 

وی تصریح کرد : همکاری ایران و اعراب برای توقف جنگ رژیم صهیونیستی علیه غزه و محکومیت تجاوز مستمر از هفتم اکتبر گذشته به این سو در میان محافل بین‌المللی، بخشی از ثمره این گفت‌وگوهاست.  

وی تاکید کرد : ایران و جهان عرب مرحله گفت‌وگو را پشت سر گذاشته‌اند و در صدد تحکیم همکاری منطقه‌ای به منظور مقابله با چالش‌های مشترک هستند.

وی در پایان گفت : وحدت اسلامی و موضع مشترک ایران و اعراب در ارتباط با تجاوز اسرائیل علیه غزه تمامی توطئه‌ها و طرح‌های دشمن جهت تبدیل «مبارزه اعراب و رژیم اسرائیل» را به «مبارزه اعراب و ایران» ناکام گذاشت .


الجزیره
نظرات

آخرین اخبار
چهار نفر از اعضای گروهک‌های تجزیه‌طلب دستگیر شدند
خسارت چند میلیارد دلاری به پایگاه‌های آمریکا
ایران مسیر جدید برای صادرات نفت تعیین کرد
پرش نفت برنت از مرز 112 دلار؛ واکنش سریع بازار به تحولات جدید
وضع عوارض روی تنگه‌ها یکی پس از دیگری از باب‌المندب تا مالاکا
بازگشت تدریجی پروازها به آسمان ایران؛ کدام فرودگاه‌ها فعال شدند؟
نورنما | آقای مهربانی ها تولدتان مبارک
پرداخت ودیعه مسکن به مالکان منازل آسیب دیده کی آغاز می شود؟
زمان برگزاری کنکور اعلام شد
آمار جان ‌فدایان ایران به 31 میلیون نفر رسید
سایت آفریقایی گزارش داد: بالا رفتن احتمال حضور ایران در جام جهانی
صدور حکم حبس ابد برای 5 نفر در بحرین به اتهام همکاری با ایران
ابلاغ میزان افزایش دستمزد روزانه مبنای کسر حق‌بیمه از ابتدای سال 1405
مرهم کاپیتان بر تن سوخته هوادار کوچک؛ پیراهن عالیشاه به میناب رسید
نتانیاهو خطاب به ترامپ: آتش‌بس لبنان در آستانه فروپاشی است!
سرعت وزش باد در تهران به 90 کیلومتر بر ساعت رسید
مهلت ثبت‌نام بیمه بیکاری به 90 روز افزایش یافت
قتل عام در نیجریه؛ داعش مسئولیت حمله را به عهده گرفت
صادرات آرامکو ماه آینده متوقف می شود
سخنگوی ارتش: ارتش جنگ را تمام‌شده نمی‌داند/بانک اهدافمان بروز شده است
تنش بین اوکراین و رژیم اسرائیل بر سر «غلات دزدیده‌شده»
«میناب 168»؛ نام کاروان ایران در جام‌جهانی شد
خروج رسمی امارات از «اوپک» و «اوپک‌پلاس»
تداوم حملات پهپادی و بمباران اسرائیل به شهرک‌های جنوبی لبنان
شوک ژئوپلیتیک، نبض بازارهای جهانی را به لرزه انداخت
آغاز بلیت‌فروشی دیدارهای ایران در جام‌جهانی 2026؛ قیمت‌ها اعلام شد
رئیس کمیته بین‌المللی صلیب سرخ، وارد ایران شد
تاکر کارلسون: ایران یکی از آزادترین کشورهای منطقه است
حمایت ویژه از کودکان کار در روزهای جنگ
تحلیل جفری ساکس از پیامدهای ادامه جنگ علیه ایران
هشدار اتحادیه اروپا درباره تبعات اختلال در کشتیرانی جهانی
محدودیت ال ان جی آمریکا در جایگزینی عرضه از دست رفته قطر
اثر معکوس سقف‌گذاری قیمت سوخت در آلمان
وزیر ارتباطات: اینترنت باکیفیت حق مردم است
بازار بورس چه زمانی بازگشایی می‌شود؟
ورود رئیس کمیته بین‌المللی صلیب سرخ از مرز آستارا به ایران
پاسخگویی سامانه 4030 به بیش از 214 هزار تماس مشاوره‌ای تا هفتم اردیبهشت 1405
دولت افزایش اعتبار کالابرگ را در دستور کار دارد
هند از ادامه مذاکرات با ایران و آمریکا درباره بندر چابهار خبر داد
بیانیه حماس درباره تخریب واحدهای مسکونی در قدس
تغییر قانون کارت زرد در دو مرحله
انرژی پاک چگونه به سلاح برتری اقتصادی کشورها بدل شد
قلعه‌نویی: ایران شاید ابرقدرت نباشد، اما ابرملت جهان است
نخست‌وزیر مکلف عراق اولویت‌های دولتش را اعلام کرد
ماجرای حشرات ریز چیتگر چیست؟
قیمت طلا و سکه امروز سه شنبه 8 اردیبهشت 1405 +رشد 10 میلیون تومانی سکه
انهدام پایگاه جاسوسی در پایتخت
روند ابتلا به آنفلوآنزا در هفته پنجم سال کاهشی شد
تابستان زودرس و سدهای خالی؛ زنگ خطر آب به صدا درآمد
جنجال بزرگ در فوتبال ایتالیا؛ سقوط اینتر در راه است؟