×
بین الملل
شناسه خبر : 173753
تاریخ انتشار : شنبه 1403/02/29 ساعت 19:22
شرکت کنندگان در همایش گفت‌وگوی ایرانی-عربی، آینده را چگونه می‌بینند؟

«الجزیره» بررسی کرد

شرکت کنندگان در همایش گفت‌وگوی ایرانی-عربی، آینده را چگونه می‌بینند؟

همایش دو روزه گفت‌وگوی ایرانی-عربی که سه‌شنبه هفته گذشته در تهران به کار خود پایان داد، چهار محور اصلی روی میز داشت؛ نقش خاورمیانه در نظام نوین جهانی، ‌امنیت خودکفا در خاورمیانه و مقتضیات آن، ‌جنگ غزه و پیامدهای راهبردی آن و آینده مقاومت و کشور فلسطین .

نورنیوز - رسانه‌های خارجی؛ اندیشمندان و کارشناسان ایرانی و عرب تحت عنوان «گفت‌وگو برای همکاری و تعامل» هفته گذشته در سومین دوره از همایشی که توسط شورای راهبردی روابط خارجه ایران و مرکز تحقیقات الجزیره برگزار شد، شرکت کردند.

«محمد مختار خلیل»، مدیر مرکز تحقیقات «الجزیره نت» در حاشیه جلسه افتتاحیه از گفت‌وگوی ایران و اعراب به عنوان یک ضرورت راهبردی و واقعیت تاریخی نام برد و تاکید کرد که هر اندازه منطقه در این جهت گام بردارد، به نفع پیشرفت، شکوفایی و ثبات غرب آسیاست.

او بر لزوم گفت‌وگوی واقعی به منظور تحقق‌بخشیدن به اهداف موردنظر در جهت منافع امت مسلمان تاکید کرده و ابراز داشت : سرمنشاء همه اختلافات، سوء‌برداشت طرف مقابل است و گفت‌وگوی مستقیم می‌تواند علل و عوامل این سوء‌برداشت را برطرف نماید و تمامی چالش‌های فراروی منطقه را برچیند.

به گفته وی، مرکز تحقیقات الجزیره سعی دارد با مشارکت شورای راهبردی روابط خارجه ایران سکویی برای انجام گفت‌وگوی مستقیم و صریح تشکیل دهد تا کارشناسان و اندیشمندان عرب و ایران بدون هیاهو و به دور از حاکمیت رسانه‌ها به سخنان یکدیگر گوش فراد هند و موانع موجود در روابط دو طرف را از میان بردارند.

محمد مختار افزود: «همایش گفت‌وگوی عربی-ایرانی سعی دارد تا سیاست‌مداران به‌طور مستقیم با یکدیگر به گفت‌وگو بپردازند و به تشویش‌هایی که هر از چند گاه بر روابط دو طرف حکمفرما می‌شود، پایان دهند.

وی پیش‌بینی کرد که دو طرف به‌زودی ثمره این گفت‌وگوها را خواهند دید؛ هر چند به‌گفته وی گفت وگوی سیاسی و اندیشمندانه برای به نتیجه‌رسیدن ممکن است مدت زمانی به طول انجامد، اما نکته حائزاهمیت این است که چنین گفت‌وگویی عملا آغاز شده است.

«منیر شفیق»، اندیشمند فلسطینی نیز نقش و جایگاه ایران و اعراب در تغییر و تحولات منطقه‌ای و جهانی را مورد توجه قرار داده و گفت: همکاری دو طرف در معادلات بین‌الملل تاثیر بسزایی به دنبال خواهد داشت.

او به اهمیت زیاد همکاری ایران و اعراب به منظور یاری‌رساندن به نوار غزه و پشتیبانی از مقاومت آن و پایان‌دادن به جنگ مستمر رژیم اسرائیل علیه باریکه محاصره‌شده غزه اشاره نموده و تاکید کرد: ایران و اعراب در نظام نوین جهانی در آینده می‌بایست از جایگاه والایی برخوردار شوند.

وی معتقد است : دشمن قبل از جنگ جهانی اول برای اولین‌بار توانست در جهان عرب و ایران نفوذ نماید و اختلافاتی اایجاد کند و همایش اخیر بر همین اساس سعی داشت تا بر نقشه‌های دشمنان فائق آید تا ایرانیان و اعراب هر چه بیشتر به یکدیگر نزدیک شوند و نقش برجسته‌ای در تحولات منطقه‌ای و جهانی ایفا نمایند.  

این اندیشمند جهان عرب یادآور شد : برخی از چالش‌ها و توطئه‌ها ممکن است مانع از برقراری گفت‌وگو میان جهان عرب و ایران شود، اما دو طرف باید سعه صدری فراتر از مشکلات داشته باشند .به گفته وی، این همایش سالانه توانست به بهبود روابط میان ایران و عربستان و کاهش تنش میان این دو کشور و برخی از کشورهای عرب منجر شود.

در همین راستا «محمدرضا رؤوف شیبانی»، سفیر سابق ایران در لبنان و سوریه تأکید کرد : گفت‎وگوی ایرانی-عربی تقریبا سه سال پیش و زمانی آغاز شد که تنش در روابط برخی از کشورهای منطقه روند فزاینده‌ای به خود گرفته بود. 

این دیپلمات ایرانی در گفت وگو با الجزیره نت افزود : گفت‌وگوی غیررسمی مستمر میان نخبگان ایران و جهان عرب توانسته تا اختلافات در خصوص سیاست‌های منطقه‌ای تهران را برچیند. 

وی تصریح کرد : همکاری ایران و اعراب برای توقف جنگ رژیم صهیونیستی علیه غزه و محکومیت تجاوز مستمر از هفتم اکتبر گذشته به این سو در میان محافل بین‌المللی، بخشی از ثمره این گفت‌وگوهاست.  

وی تاکید کرد : ایران و جهان عرب مرحله گفت‌وگو را پشت سر گذاشته‌اند و در صدد تحکیم همکاری منطقه‌ای به منظور مقابله با چالش‌های مشترک هستند.

وی در پایان گفت : وحدت اسلامی و موضع مشترک ایران و اعراب در ارتباط با تجاوز اسرائیل علیه غزه تمامی توطئه‌ها و طرح‌های دشمن جهت تبدیل «مبارزه اعراب و رژیم اسرائیل» را به «مبارزه اعراب و ایران» ناکام گذاشت .


الجزیره
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
یک سال دیگر با فلسطین
بارش برف و باران در بیشتر مناطق کشور
فردا؛ پایان مهلت ثبت‌نام آزمون استخدامی دانشجوی مهارت‌آموز
برنامه مسابقات ورزشی امروز6 دی 1404+ جدول پخش
وضعیت آب و هوا امروز شنبه 6 دی 1404+ وضعیت استانها
فصل هوشیاری در برابر تروریسم داعش است
قند میوه و نوشابه سیستم ایمنی بدن را ضعیف می‌کند
عکس روز ناسا از یک مهمان میان‌ستاره‌ای
یک اشتباه تغذیه‌ای که پوست را پیر می‌کند
میکروپلاستیک‌ها؛ تهدید خاموشی که زمین و انسان را می‌بلعد
چاقی؛ معضل جهانی سبک زندگی ناسالم
طراحی هوشمند نانوذرات برای انتقال RNA
میان‌وعده‌های سالم؛ کلید هوش و انرژی کودکان
هشدار طوفان زمستانی برای نیویورک و نیوجرسی؛ لغو بیش از هزار پرواز تاکنون
مرحله دوم توافق غزه در بن‌بست؛ تداوم بحران انسانی و اختلاف نتانیاهو با حلقه ترامپ
پرسپولیس در دام هکرهای باشگاه الاهلی؟/ باشگاه اظهار بی‌اطلاعی کرد
ایران حمله تروریستی در مسجد امام علی سوریه را محکوم کرد
نقشه دولت برای مهار تب ارزی
قدردانی عراقچی از سپاه حفاظت هواپیمایی
مسکو: روابط با ایران وارد مرحله تازه‌ای شد
سه ابزار جدید بانک مرکزی برای مدیریت بازار طلا و ارز از هفته جاری عملیاتی می شود+جزییات
بیانیه زنوزی علیه تاج: اگر نمی‌توانید مدیریت کنید باید کنار بروید
واکنش مصر، سومالی و ترکیه به تصمیم رژیم صهیونیستی در به رسمیت شناختن سومالی لند
کالابرگ الکترونیکی کارکنان و بازنشستگان نیروهای مسلح شارژ شد
برادر آیت‌ الله سیستانی در بیمارستانی در تهران بستری شد/ نامه آیت‌الله سیستانی به برادرش
واکنش اوسمار به پوشیدن لباس تیره در بازی‌ها
شیرین یزدان بخش درگذشت
کدام مدارس فردا شنبه غیر حضوری شدند؟
روسیه پیشنهادهای آمریکا در مورد صلح با اوکراین را بررسی کرد
رهبر انصارالله: رژیم صهیونیستی با حمایت آمریکا و غرب به جنایات در منطقه ادامه می دهد
نتانیاهو سومالی‌لند را به رسمیت شناخت
جزییات حقوق سال آینده بازنشستگان و کارمندان اعلام شد
شکست رکورد نوجوانان جهان در فوق‌سنگین‌ها
جدول لیگ برتر پس از پایان روز دوم از هفته پانزدهم+ جدول
آخرین وضعیت جوی و ترافیکی جاده‌ها/بارش برف و باران در محورهای 5 استان
آماده‌باش کامل هلال‌احمر در پی نفوذ سامانه بارشی جدید به کشور
جاده چالوس یک‌طرفه شد
ابراز امیدواری زلنسکی به نهایی کردن طرح صلح در دیدار با ترامپ
پیشنهاد سطح‌بندی جدید به جای دهک برای دریافت یارانه
واکنش‌ها به انفجار تروریستی در مسجد حمص/ محکومیت عربستان، لبنان و اردن
چاقوکشی در ژاپن+ جزییات
حسن یزدانی به اردوی تیم ملی کشتی آزاد بازگشت
نرخ عوارض خروج از کشور در سال 1405اعلام شد+جدول
چین 20 شرکت نظامی آمریکا را تحریم کرد
8 کشته در پی ریزش ساختمان در مصر
ترکیب پرسپولیس مقابل مس رفسنجان مشخص شد
پادکست | داستان زنی که بعد از 23 سال زندگی مشترک ، بااین جمله ی همسرش مواجه میشه :
آلمان برای جنگ پهپادی آماده می‌شود
جزییات تعطیلی مهدهای کودک و مدارس تهران و البرز در روز شنبه اعلام شد
پایان بازی؛ مس رفسنجان 0_ 1 پرسپولیس/ اوسمار با شکست مجتبی جباری به صدر رسید
X
آگهی تبلیغاتی