×
اجتماعی
شناسه خبر : 173589
تاریخ انتشار : جمعه 1403/02/28 ساعت 16:04
12 قربانی و عزل مدیر بحران شهرداری مشهد؛ وقوع دوباره سیل محتمل است

نورنیوز از سیل بی‌سابقه در ۵۰ سال گذشته خراسان رضوی گزارش می‌دهد؛

12 قربانی و عزل مدیر بحران شهرداری مشهد؛ وقوع دوباره سیل محتمل است

بارندگی‌ منجر به وقوع سیلاب مشهد که به گفته فرماندار این شهر در طول 50 سال گذشته بی‌سابقه بوده است، تا کنون 12 قربانی داشته و از سوی دیگر منجر برکناری مدیر بحران این شهر شده است. حال مرکز پیش بینی هواشناسی خراسان رضوی اعلام کرده که فعالیت سامانه بارشی ادامه دارد و می‌تواند به سیلاب مجدد نیز بیانجامد.

نورنیوز ـ گروه جامعه: همه ماجرا از عصر زیبای بارانی چهارشنبه 26 اردیبهشت 1403 شروع شد. ویدیوهای دل‌انگیز از بارش باران در حرم مطهر رضوی و جای جای مشهد دست به دست می‌شد و قند در دل عاشقان حضرت علی بن موسی الرضا (ع) آب می‌شد. اما رفته رفته این تصاویر زیبا جای خود را به تصاویری از وحشت سیلی ویرانگری داد که به گفته فرماندار مشهد در 50 سال اخیر بی سابقه بود. 

به گفته محسن داوری بارندگی سیلابی اخیر مشهد با بارش 38 میلیمتر در مدت 25 دقیقه رقم خورده است و از این حیث در 50 سال اخیر سابقه نداشه است.

8 نفر کشته و 3 نفر هنوز مفقود شدند

سیدرضا عباسی نیشابوری بخشدار احمدآباد مشهد در ارتباط با قربانیان این سیل اعلام کرد که شمار جانباختگان سیل چهارشنبه در این استان به 12 نفر افزایش یافته است که از این تعداد پنج نفر مربوط به مشهد و 3 نفر نیز از روستاهای شهرستان فریمان و چهار عضو یک خانواده از روستای المجق فریمان هستند.

به گفته وی سه نفر نیز مفقود هستند که یکی از آنها مربوط به روستای سرغایه بخش مرکزی است.

عزل مدیر بحران شهرداری مشهد

قلندر شریف شهردار مشهد در پی مصاحبه غیرکارشناسی و نامناسب مدیر بحران شهرداری مشهد، او را از سمت خود عزل کرد.

9 جاده بین‌شهری و روستایی همچنان مسدود

حال به گذشته 2 روز از وقوع این سیل مهیب، مرکز مدیریت راه‌های اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای خراسان رضوی اعلام کرده که همچنان ۹ جاده شامل سه جاده بین شهری و ۶ راه روستایی مسدود است.

همه خبرها بد نیست؛ عطش سدهای مشهد فرونشست

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب مشهد با اعلام اینکه بارش های سیلابی اخیر در این کلانشهر منجر به افزایش ذخیره آب در سدها شده، تصریح کرد: در ٢ ماه اخیر ذخیره آب سدهای طرق، کارده، دوستی و ارداک به عنوان سدهای تامین کننده آب کلانشهر مشهد به کمتر از پنج درصد رسیده بود.

اسماعیلیان اضافه کرد: هم اینک در پی بارش های اخیر در حجم ذخیره آب این سدها به ١١ درصد رسیده است.

وی تاکید کرد: میزان بارندگی در مشهد در سال گذشته نسبت به متوسط بلندمدت ۴۵ درصد کاهش داشت اما در اردیبهشت ماه امسال ١١٠ میلیمتر در شهرستان مشهد بارندگی ثبت شد که این رقم در مدت مشابه پارسال ١٢ میلیمتر و در دوره بلندمدت ٣٠ میلیمتر است.

وضعیت جوی روزهای آتی؛ بارش‌ها تا 48 ساعت آینده ادامه دارد

غیوری کارشناس مرکز پیش‌بینی اداره کل هواشناسی خراسان رضوی گفت: بارشهای رگباری توام با رعد و برق، آبگرفتگی و سیلاب برای ۴۸ ساعت آینده در بیشتر مناطق استان بویژه نواحی شمالی و شرقی همراه با کاهش چهار تا هشت درجه‌ای دما ادامه دارد.

همچنین بر اساس اعلام هواشناسی خراسان رضوی، سامانه بارشی که از روز چهارشنبه مشهد و شهرستان‌های اطراف آنرا فرا گرفته است، تا اوایل هفته آینده به صورت بارش‌های رگباری همراه با رعد و برق و صاعقه، بارش تگرگ توام با وزش باد شدید و آبگرفتگی، روان‌آب و سیلاب ادامه خواهد داشت.

هواشناسی خراسان رضوی همچنین نسبت به بارش تگرگ، کاهش نسبی دما و امکان اختلال در سیستم حمل و نقل استان در این فاصله زمانی هشدار داد.

وقوع دوباره سیل محتمل است

آذر رضایی پور کارشناس مرکز پیش بینی هواشناسی خراسان رضوی تاکید کرد در ادامه فعالیت سامانه بارش زا در سطح استان همچنان انتظار می‌رود این سامانه به طور متناوب تقویت و باعث افزایش تکرار سیل در مشهد شود.

وی ادامه داد: همچنین آبگرفتگی، ایجاد رواناب و سیلابی شدن مسیل ها و اختلال در سیستم حمل و نقل استان خراسان رضوی تا اوایل روز دوشنبه هفته آینده رخ خواهد داد.
کارشناس مرکز پیش بینی هواشناسی خراسان رضوی گفت: بر همین اساس توصیه می شود تا مردم از تردد و توقف در حاشیه رودخانه ها، صعود به ارتفاعات، عملیات کوهنوروی و ورود به مناطق ییلاقی و گردشگری استان و سفرهای غیر ضروری خودداری کنند تا دچار تلفات جانی و خسارت مالی نشوند.

آماده‌باش دوباره تیم‌های هلال احمر

رییس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر نیز  با اشاره به هشدار سازمان هواشناسی کشور مبنی بر بارش شدید و رگباری باران و وزش باد از آماده باش تیم‌های عملیاتی هلال احمر خبر داد.

کلام آخر؛ آبی که مثل آب خوردن هدر می‌رود

بارش های اخیر و سیلاب مخرب در خراسان رضوی بار دیگر جای خالی سازه های آبخیزداری در کنترل سیلاب و کاهش خسارات آن را یادآور شد، سیلابی که قادر است در تامین آب شیرین و کشاورزی سهم بزرگی را به خود اختصاص دهد، اما متاسفانه هر بار نه تنها مثل آب خوردن هدر می‌رود بلکه خسارات جانی و مالی زیادی بر جای میگذارد.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
سخنرانان کنفرانس لندن: تحولات غزه و ایران آزمونی برای نظم جهانی است
نیویورک‌تایمز: اقتصاد جهان در حال فاصله گرفتن از آمریکا است
حیاتی به فینال بدمینتون سنگال رسید
تیم ملی ایران نایب‌قهرمان تنت‌پگینگ شد
دبیرکل حزب‌الله: مقاومت تنها راه آزادسازی است
سرلشکر رضایی: 7 شرط ایران برای آغاز هر مذاکره ای به آمریکا اعلام شده است
برد قاطع شطرنج‌بازان ایران برابر مولداوی
برنامه کبدی ایران در بازی‌های آسیایی ناگویا اعلام شد
تأکید ترکیه بر لزوم دستیابی به نتیجه در مذاکرات میان آمریکا و ایران
تماس‌های حماس با میانجی‌ها درباره بحران غزه
سارق طلافروشی بیرجند در تور پلیس افتاد
انصارالله: در کنار ایران ایستاده‌ایم
پل بیات هشترود به شبکه ترانزیتی بازگشت
کاهش 55 درصدی آب رودخانه‌های اردبیل
سد پدافند هوایی روسیه، موج پهپادهای اوکراینی را در هم شکست
اتابک: سیاست تجاری بر سیاست ارزی مقدم است
ادعای جدید ترامپ؛ وضع قوانین کیفری و مدنی برای هوش مصنوعی!
بهروزآذر: سیاستگذاری زنان داده‌محور می‌شود
انفجارهای گسترده در خان‌یونس همزمان با تداوم حملات غزه
استاندار تهران خواستار برنامه مشخص برای ازدواج و مسکن جوانان شد
بازداشت فرد مرتبط با ایران اینترنشنال در پردیس
حذف قهرمان آسیا از جام بین‌قاره‌ای
راهیابی نماینده تنیس ایران به فینال تور جهانی
ادعای رئیس مجلس نمایندگان آمریکا: جنگ با ایران در مرحله پایانی قرار دارد
نورنما | میلاد یازدهمین آفتاب امامت حضرت امام حسن عسکری (ع) مبارک باد
ترمیم مزد کارگران به مهر موکول شد
واکنش سردار شکارچی به ادعای سنتکام درباره تنگه هرمز
درخشش تکواندوکاران تهرانی در کره جنوبی با کسب 2 مدال
زمان فروش فوری کوئیک و سهند سایپا بدون قرعه‌کشی اعلام شد+ لینک ثبت نام
انتخاب یک ژنرال آلمانی به ریاست عالی‌ترین نهاد نظامی ناتو
پاختاکور با اخراج پورعلی‌گنجی هم پیروز ماند
توضیح بقائی درباره سفر وزیر کشور پاکستان به ایران
جدول خاموشی برق کرمانشاه فردا یکشنبه 29 شهریور+جدول خاموشی
سران قوا بر تأمین کالاهای اساسی و حمایت از تولید تأکید کردند
تاوان اتهام حمله به مکه
حملات هوایی رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان
گل‌های ایرانی، کلباء را به پیروزی رساند +فیلم
قیمت نقره امروز شنبه 28 شهریور 1405+جدول قیمت ها
واکنش مهاجرانی به خبر بازگشتش به ایران
ساعت کاری جدید ادارات از اول مهر 1405 اعلام شد؛ جزئیات تصمیم جدید دولت
حاجی‌میرزایی: پزشکیان بر وفاق برای حل مشکلات تأکید دارد
گرینلند به کنترل انحصاری آمریکا درمی‌آید؟
قیمت دینار عراق امروز شنبه 28 شهریور 1405
آیا شکاف بودجه، آغاز نبرد ارتش و کابینه رژیم صهیونیستی است؟
آخرین وضعیت امیر نوری پس از تصادف مرگبار؛ مهران غفوریان خبر مرگ را تکذیب کرد
کشف انبار میلیاردی کالای احتکاری در آبادان
نایب‌قهرمانی دختران نوجوان ایران در تورنمنت کافا
برایتون 3-0 آرسنال/ توپچی‌ها قهرمان را به توپ بستند!
آخرین قیمت سکه پارسیان امروز شنبه 28 شهریور 1405+جدول قیمت ها
پیش‌ بینی قیمت طلا و سکه یکشنبه 29 شهریور 1405؛ سکه به 236 میلیون رسید