×
بین الملل
شناسه خبر : 173568
تاریخ انتشار : جمعه 1403/02/28 ساعت 10:26
جلوی قتل‌عام مردم فلسطین را بگیرید!

«نورنیوز» از درخواست آفریقای جنوبی در دیوان بین المللی دادگستری گزارش می‌دهد

جلوی قتل‌عام مردم فلسطین را بگیرید!

آفریقای جنوبی روز گذشته از دیوان بین المللی دادگستری خواست برای تضمین بقای مردم فلسطین دستور توقف حمله رژیم اسرائیل به رفح را صادر کند. «ووسیموزی مادونسلا»، سفیر این کشور در هلند از هیأتی متشکل از 15 قاضی بین‌المللی درخواست کرد تا به ارتش رژیم اسرائیل دستور دهند که به‌طور کامل و بدون قیدوشرط از نوار غزه عقب‌نشینی کند.

نورنیوز ـ گروه بین‌الملل: جلسات دوروزه دیوان بین‌المللی دادگستری ، روز پنجشنبه آغاز شد تا به پرونده‌ای رسیدگی کند که از سوی آفریقای جنوبی گشوده شده و رژیم اسرائیل را به نسل‌کشی متهم می‌کند. رژیم اسرائیل ادعای آفریقای جنوبی مبنی بر نقض کنوانسیون نسل‌کشی 1949 را بی‌اساس خوانده و قرار است روز جمعه در دادگاه پاسخگوی اتهاماتش باشد.

درخواست آفریقای جنوبی از دیوان بین‌المللی  دادگستری

آفریقای جنوبی هفته گذشته خواستار اقدامات اضطراری اضافی برای حفاظت از رفح شد؛ رفح، جنوبی‌ترین نقطه غزه و هم‌مرز با مصر است و بیش از یک میلیون و 500هزار فلسطینی جنگ‌زده در آن پناه گرفته‌اند. با وجود مخالفت‌های بین‌المللی ارتش رژیم اسرائیل حمله نظامی به حومه شهر رفح را آغاز کرده است.

تیم حقوقی آفریقای جنوبی به دادگاه گفتند که حمله نظامی صهیونیست‌ها، ده‌ها هزار کودک و زن را به شهادت رسانده، زیرساخت‌های غیرنظامی را ویران کرده و جمعیت را گرسنه نگه داشته است. «تمبکا نگکوکایتوبی»، یکی از تیم حقوقی آفریقای جنوبی در این راستا گفت: «هدف رژیم اسرائیل از ابتدا از محو فلسطینی‌ها از روی زمین بود و رفح ایستگاه پایانی است». «آدیلا حسیم»، یکی دیگر از وکلای آفریقای جنوبی هم گفت: «رژیم اسرائیل باید متوقف شود. آفریقای جنوبی امروز دوباره در مقابل شما قرار دارد تا با احترام از دادگاه بخواهید تا از اختیارات خود استفاده کند... راهکاری بدهد که رژیم اسرائیل را متوقف کند.» آفریقای جنوبی همچنین از دادگاه خواست تا به رژیم صهیونیستی دستور دهد که اجازه دسترسی بدون مانع به غزه را برای مقامات سازمان ملل، سازمان‌های ارائه‌دهنده کمک‌های بشردوستانه، روزنامه‌نگاران و بازرسان فراهم کند.

مطالبات اتحادیه عرب

همزمان با رسیدگی به این پرونده، اتحادیه عرب خواستار استقرار نیروی حافظ صلحِ سازمان ملل در اراضی اشغالی فلسطینی تا اجرای ایده دوکشوری شد. سران ۲۲ کشورعضو اتحادیه عرب، روز پنج‌شنبه در بیانیه پایانی نشست خود در منامه، عنوان کردند که «فتح»، سازمان آزادی‌بخش فلسطین را تنها نماینده قانونی فلسطینی‌ها می‌داند و از همه جناح‌های فلسطینی می‌خواهد تا زیر چتر این سازمان گرد بیایند.

واکنش صهیونیست‌ها

وزارت خارجه رژیم صهیونیستی در واکنش با انتشار پستی در شبکه‌های اجتماعی گفت: «ادعاهای آفریقای جنوبی هم از نظر اخلاقی و هم از نظر واقعی تحریف شده است و ارتش اسرائیل به قوانین بین المللی پایبند است».

این بیانیه همچنین ادعا کرد همزمان با حمله به رفح، اقداماتی را برای به حداقل‌رساندن آسیب به غیرنظامیان در کنار ادامه انتقال کمک‌های بشردوستانه به نوار غزه انجام می‌دهد و با این ادعا از قضات خواست تا درخواست‌های آفریقای جنوبی را رد کنند.

«ماکس دو پلسیس» دادستان آفریقای جنوبی اما در واکنش به این ادعاها گفت که مناطق بشردوستانه اعلام‌شده توسط رژیم اسرائیل یعنی مناطقی که به فلسطینی‌ها دستور داده بود وارد آنجا شوند تا از عملیات نظامی خودداری کنند، یک «تحریف بی‌رحمانه» است؛ زیرا مردم اغلب آنقدر گرسنه بودند که نمی‌توانستند فرار کنند. آنهایی هم که به اندازه کافی قوی بودند و می‌توانستند به پناهگاه‌ها بروند، توسط نیروهای رژیم اسرائیل مورد حمله قرار ‌گرفتند. او گفت: «هیچ چیز انسانی در این مناطق بشردوستانه وجود ندارد. نسل ‌‌کشی فلسطینیان توسط صهیونیست‌ها از طریق حملات نظامی و گرسنگی بشرساخته ادامه دارد».

مقامات بهداشتی فلسطین روز پنجشنبه اعلام کردند که دست کم 35هزار و 272 فلسطینی در حمله هفت‌ماهه رژیم اسرائیل به نوار غزه کشته شده‌اند.

دادگاه چه خواهد کرد؟

جلسات این هفته فقط بر صدور اقدامات اضطراری متمرکز خواهد بود؛ زیرا احتمالاً سال‌ها طول می‌کشد تا دادگاه بتواند در مورد اتهام اصلی نسل‌کشی تصمیم بگیرد.

این دادگاه ماه ژانویه (9 فروردین) به رژیم اسرائیل دستور داد تا مطمئن شود که سربازانش هیچ‌گونه اقدامی دال بر نسل‌کشی علیه فلسطینیان در غزه انجام نخواهند داد و جلوی ارسال کمک‌های بشردوستانه را نخواهند گرفت.

احکام و دستورات دادگاه عالی سازمان ملل (ICJ) لازم‌الاجرا و بدون تجدیدنظر است. با این حال دادگاه بازوی انتظامی برای اجرای آنها ندارد، اما احکام آن می‌تواند ضمن بی‌اعتبار بین‌المللی، برای محکوم سابقه قانونی ایجاد کند.

در هفته‌های گذشته موج اعتراض‌ها علیه کشتار مردم غزه از سوی رژیم اسرائیل از سوی شهروندان و دانشجویان در خیابان‌ها و شبکه‌های اجتماعی امریکا، اروپا و سایر نقاط جهان، محافل سیاسی، بین‌المللی و رسانه‌ای را غافلگیر کرد. انتشار تصاویری از ویرانه‌های غزه، زنان و کودکانی که به شهادت رسیدند، سیل آوارگان و کشف گورهای جمعی، برای افکار عمومی جهان تکان‌دهنده بوده است؛ با این وجود رژیم اسرائیل اعلام کرده قصد ندارد از حمله به رفح خودداری کند. هفته گذشته نیز باوجود موافقت حماس با آتش‌بس، رژیم صهیونیستی حاضر به پذیرش توافقی برای توقف یا اتمام جنگ نشد. این رژیم در هفته‌های گذشته برای مهار اعتراض ساکنان اراضی اشغالی و خانواده اسرای اسرائیلی، به خشونت متوسل شده، اما معترضان کماکان بر خواسته‌ خود یعنی پذیرش آتش‌بس و مبادله اسرا پافشاری می‌کنند. . با این اوصاف حتی با وجود صدور احکام از سوی دادگاه جهانی، بعید است رژیم اسرائیل حملات خود را متوقف کند.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
صادرات چین در اوج؛ جهش 25 درصدی در آستانه دیدار شی و ترامپ
6 هزار مگاوات برق از نیروگاه‌های تجدیدپذیر
رشد 13.5 درصدی معاملات آسیا؛ تأکید ایران بر پول‌های ملی
کرملین درباره تنگه هرمز موضع گرفت
ایران و چین راه‌های عبور از تحریم‌های آمریکا را می‌شناسند
افت سنگین اقتصاد عربستان در سایه کاهش تولید نفت
ترافیک سنگین در چالوس؛ جاده یکطرفه شد
مجازات قاچاقچیان قطعی می‌شود؛ جزئیات تغییر قانون
دور تازه تلاش قطر برای ازسرگیری مذاکرات میان واشنگتن و تهران
قیمت دلار و یورو امروز سه شنبه 17 شهریور 1405؛ چرا دلار دوباره صعودی شد؟
عراقچی: بازگشت آمریکا به تعهدات، راه حل ساده برای پایان تنش منطقه‌ای است
پادکست | جمعه سیاه
جانشین فرمانده کل سپاه: تنگه هرمز همچنان تحت کنترل ایران است
نورنما | حمله آمریکا به نفتکش های ایرانی
آخرین جزئیات پرونده‌های مهم قضایی؛ از پرونده محمد باقر خرازی تا تراستی‌ها و تعهدات ارزی
آخرین قیمت طلا و سکه امروز سه شنبه 17 شهریور 1405؛ سکه 2.5 میلیون گران تر شد+جدول قیمت ها
خنثی‌سازی مهمات عمل نکرده در بوشهر
موضع‌گیری تند سفیر آمریکا در فلسطین اشغالی علیه تصمیم انگلیس+ جزئیات
خودروهای نوشماره و وارداتی چقدر بنزین می‌گیرند؟
پزشکیان پیام صریحی به متجاوزان داد
زمان مراسم خاکسپاری حسین وخشوری
کشف سوخت قاچاق زیر بار خاک تریلی
خبر خوش برای جاماندگان ارشد علوم پزشکی
تلگرام در کدام کشورها از دسترس خارج شد؟
وزیر نیرو: مردم از درآمد نیروگاه‌های خورشیدی بهره می‌برند
آخرین قیمت دینار عراق امروز سه شنبه 17 شهریور؛ دینار کاهشی شد
آمریکا در شوک گازوئیلی؛ سان‌فرانسیسکو در آستانه 9 دلار، مقصد بعدی 10 دلار؟
گلستان زیر باران رفت؛ خسارتی ثبت نشد
هشدار هواشناسی؛ بارش‌ها تا 4 روز آینده ادامه دارد
کارت زرد مجلس به وزیر ارتباطات
جزئیات افزایش وام ودیعه مسکن
آخرین اخبار وگزارش ها ازسیل مازندران و گیلان؛ ساری زیر آب رفت، ادارات و بانک ها تعطیل شدند
برنامه دولت برای کاهش 20 درصدی مصرف انرژی در زمستان
آخرین اخبار جنگ ایران و آمریکا؛ حمله به تأسیسات انرژی عربستان و کاهش شدید تردد در هرمز
ایوب آقاخانی حکم گرفت
نورویدئو | وقتی سنتکام، قدرت ایران را لو داد
واکنش تأمین اجتماعی به مطالبات داروخانه‌ها
آمریکا در تأمین موشک‌های دفاعی به مشکل خورد
اعضای جدید اتحادیه بین‌المجالس مشخص شدند
تابستان تاریخی سینمای آمریکا؛ رکورد 2013 شکست
عملیات نظامی گسترده؛ پاسخ قاطع یمن به تجاوزهای عربستان
پیامدهای خسارات سنگین حملات ایران به پایگاه‌های آمریکایی ؛ بررسی کاهش نیرو در خاورمیانه
برنامه قطعی برق شهرهای استان بوشهر برای امروز سه‌شنبه 17 شهریور + لینک
خودروی مزاحم را بدون تماس با 110 گزارش کنید
معوقه فروردین‌ بازنشستگان تأمین اجتماعی برای همه حروف واریز شد؛ زمان واریز معوقه اردیبهشت
هراز مسدود شد؛ ریزش سنگ تردد را متوقف کرد
هشدار نارنجی برای تهران/ پایتخت در مخاطرات
تحویل 420 واحد مسکن مهستان تا پایان سال؛ میزان آورده متقاضیان کاهش یافت
عارف: بنزین وارداتی گران می‌شود؛ نرخ چهارم نداریم
ماجرای بازگشت ناگهانی جنگنده‌های اف-16 تایوان به آمریکا؛ ردپای چین یا نقص فنی؟