×
بین الملل
شناسه خبر : 173568
تاریخ انتشار : جمعه 1403/02/28 ساعت 10:26

«نورنیوز» از درخواست آفریقای جنوبی در دیوان بین المللی دادگستری گزارش می‌دهد

جلوی قتل‌عام مردم فلسطین را بگیرید!

آفریقای جنوبی روز گذشته از دیوان بین المللی دادگستری خواست برای تضمین بقای مردم فلسطین دستور توقف حمله رژیم اسرائیل به رفح را صادر کند. «ووسیموزی مادونسلا»، سفیر این کشور در هلند از هیأتی متشکل از 15 قاضی بین‌المللی درخواست کرد تا به ارتش رژیم اسرائیل دستور دهند که به‌طور کامل و بدون قیدوشرط از نوار غزه عقب‌نشینی کند.

نورنیوز ـ گروه بین‌الملل: جلسات دوروزه دیوان بین‌المللی دادگستری ، روز پنجشنبه آغاز شد تا به پرونده‌ای رسیدگی کند که از سوی آفریقای جنوبی گشوده شده و رژیم اسرائیل را به نسل‌کشی متهم می‌کند. رژیم اسرائیل ادعای آفریقای جنوبی مبنی بر نقض کنوانسیون نسل‌کشی 1949 را بی‌اساس خوانده و قرار است روز جمعه در دادگاه پاسخگوی اتهاماتش باشد.

درخواست آفریقای جنوبی از دیوان بین‌المللی  دادگستری

آفریقای جنوبی هفته گذشته خواستار اقدامات اضطراری اضافی برای حفاظت از رفح شد؛ رفح، جنوبی‌ترین نقطه غزه و هم‌مرز با مصر است و بیش از یک میلیون و 500هزار فلسطینی جنگ‌زده در آن پناه گرفته‌اند. با وجود مخالفت‌های بین‌المللی ارتش رژیم اسرائیل حمله نظامی به حومه شهر رفح را آغاز کرده است.

تیم حقوقی آفریقای جنوبی به دادگاه گفتند که حمله نظامی صهیونیست‌ها، ده‌ها هزار کودک و زن را به شهادت رسانده، زیرساخت‌های غیرنظامی را ویران کرده و جمعیت را گرسنه نگه داشته است. «تمبکا نگکوکایتوبی»، یکی از تیم حقوقی آفریقای جنوبی در این راستا گفت: «هدف رژیم اسرائیل از ابتدا از محو فلسطینی‌ها از روی زمین بود و رفح ایستگاه پایانی است». «آدیلا حسیم»، یکی دیگر از وکلای آفریقای جنوبی هم گفت: «رژیم اسرائیل باید متوقف شود. آفریقای جنوبی امروز دوباره در مقابل شما قرار دارد تا با احترام از دادگاه بخواهید تا از اختیارات خود استفاده کند... راهکاری بدهد که رژیم اسرائیل را متوقف کند.» آفریقای جنوبی همچنین از دادگاه خواست تا به رژیم صهیونیستی دستور دهد که اجازه دسترسی بدون مانع به غزه را برای مقامات سازمان ملل، سازمان‌های ارائه‌دهنده کمک‌های بشردوستانه، روزنامه‌نگاران و بازرسان فراهم کند.

مطالبات اتحادیه عرب

همزمان با رسیدگی به این پرونده، اتحادیه عرب خواستار استقرار نیروی حافظ صلحِ سازمان ملل در اراضی اشغالی فلسطینی تا اجرای ایده دوکشوری شد. سران ۲۲ کشورعضو اتحادیه عرب، روز پنج‌شنبه در بیانیه پایانی نشست خود در منامه، عنوان کردند که «فتح»، سازمان آزادی‌بخش فلسطین را تنها نماینده قانونی فلسطینی‌ها می‌داند و از همه جناح‌های فلسطینی می‌خواهد تا زیر چتر این سازمان گرد بیایند.

واکنش صهیونیست‌ها

وزارت خارجه رژیم صهیونیستی در واکنش با انتشار پستی در شبکه‌های اجتماعی گفت: «ادعاهای آفریقای جنوبی هم از نظر اخلاقی و هم از نظر واقعی تحریف شده است و ارتش اسرائیل به قوانین بین المللی پایبند است».

این بیانیه همچنین ادعا کرد همزمان با حمله به رفح، اقداماتی را برای به حداقل‌رساندن آسیب به غیرنظامیان در کنار ادامه انتقال کمک‌های بشردوستانه به نوار غزه انجام می‌دهد و با این ادعا از قضات خواست تا درخواست‌های آفریقای جنوبی را رد کنند.

«ماکس دو پلسیس» دادستان آفریقای جنوبی اما در واکنش به این ادعاها گفت که مناطق بشردوستانه اعلام‌شده توسط رژیم اسرائیل یعنی مناطقی که به فلسطینی‌ها دستور داده بود وارد آنجا شوند تا از عملیات نظامی خودداری کنند، یک «تحریف بی‌رحمانه» است؛ زیرا مردم اغلب آنقدر گرسنه بودند که نمی‌توانستند فرار کنند. آنهایی هم که به اندازه کافی قوی بودند و می‌توانستند به پناهگاه‌ها بروند، توسط نیروهای رژیم اسرائیل مورد حمله قرار ‌گرفتند. او گفت: «هیچ چیز انسانی در این مناطق بشردوستانه وجود ندارد. نسل ‌‌کشی فلسطینیان توسط صهیونیست‌ها از طریق حملات نظامی و گرسنگی بشرساخته ادامه دارد».

مقامات بهداشتی فلسطین روز پنجشنبه اعلام کردند که دست کم 35هزار و 272 فلسطینی در حمله هفت‌ماهه رژیم اسرائیل به نوار غزه کشته شده‌اند.

دادگاه چه خواهد کرد؟

جلسات این هفته فقط بر صدور اقدامات اضطراری متمرکز خواهد بود؛ زیرا احتمالاً سال‌ها طول می‌کشد تا دادگاه بتواند در مورد اتهام اصلی نسل‌کشی تصمیم بگیرد.

این دادگاه ماه ژانویه (9 فروردین) به رژیم اسرائیل دستور داد تا مطمئن شود که سربازانش هیچ‌گونه اقدامی دال بر نسل‌کشی علیه فلسطینیان در غزه انجام نخواهند داد و جلوی ارسال کمک‌های بشردوستانه را نخواهند گرفت.

احکام و دستورات دادگاه عالی سازمان ملل (ICJ) لازم‌الاجرا و بدون تجدیدنظر است. با این حال دادگاه بازوی انتظامی برای اجرای آنها ندارد، اما احکام آن می‌تواند ضمن بی‌اعتبار بین‌المللی، برای محکوم سابقه قانونی ایجاد کند.

در هفته‌های گذشته موج اعتراض‌ها علیه کشتار مردم غزه از سوی رژیم اسرائیل از سوی شهروندان و دانشجویان در خیابان‌ها و شبکه‌های اجتماعی امریکا، اروپا و سایر نقاط جهان، محافل سیاسی، بین‌المللی و رسانه‌ای را غافلگیر کرد. انتشار تصاویری از ویرانه‌های غزه، زنان و کودکانی که به شهادت رسیدند، سیل آوارگان و کشف گورهای جمعی، برای افکار عمومی جهان تکان‌دهنده بوده است؛ با این وجود رژیم اسرائیل اعلام کرده قصد ندارد از حمله به رفح خودداری کند. هفته گذشته نیز باوجود موافقت حماس با آتش‌بس، رژیم صهیونیستی حاضر به پذیرش توافقی برای توقف یا اتمام جنگ نشد. این رژیم در هفته‌های گذشته برای مهار اعتراض ساکنان اراضی اشغالی و خانواده اسرای اسرائیلی، به خشونت متوسل شده، اما معترضان کماکان بر خواسته‌ خود یعنی پذیرش آتش‌بس و مبادله اسرا پافشاری می‌کنند. . با این اوصاف حتی با وجود صدور احکام از سوی دادگاه جهانی، بعید است رژیم اسرائیل حملات خود را متوقف کند.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
رزمایش مشترک کره جنوبی و آمریکا آغاز شد؛ کره شمالی هشدار داد
ایران نما | معرفی جاذبه های گردشگری شهرهای ایران(71) «بروجن»
آیا توبه تتلو پذیرفته می‌شود؟
اقتصاد اسرائیل زیر ضرب جنگ 12 روزه
زلنسکی در واشنگتن؛ دیدارهای حساس یا چانه‌زنی‌های مبهم
دلایل و زمینه‌‌های مشروعیت سلاح حزب‌الله
سپهر حیدری کشور را ترک کرد
وزیر نیرو: با کاهش دما؛ پیک مصرف را پشت سر گذاشتیم
هشدار مراقبتی به مردم؛ افزایش شدید شاخص پرتو فرابنفش در دو روز آینده
زلنسکی وارد واشنگتن شد/ترامپ: روز بزرگی در کاخ سفید است
مشاهده خرس سیاه آسیایی در منطقه‌ای از بشاگرد هرمزگان+فیلم
خراسان رضوی شنبه تعطیل شد
افشاگری100 اقتصاددان برجسته بین المللی؛آمارهای آمریکا قابل اعتماد نیستند!
روایت همسر دانشمند هسته‌ای از جاسوسی منافقین که منجر به عملیات ترور می‌شود! +فیلم
قتل هولناک در ملارد؛ اعتراف قاتل به شلیک مرگبار
فوتبال ایران منتظر رونمایی از استراتژی هاشمیان در پرسپولیس+ برنامه سایر بازی های امروز
چرا زمان برگزاری سیزدهمین آزمون استخدامی تغییر کرد؟
بقایی: احتمالاً دور بعدی گفت‌وگو با آژانس در روزهای آینده انجام می‌شود
دیدار تراکتور - استقلال حساس ترین نبرد هفته نخست لیگ برتر
سرناسازگاری اسرائیل با میانجی‌گران
انتشار نماهنگ «نگارگر روضه‌ رضوان» همراه سخنان رهبر معظم انقلاب + فیلم
تیم تپانچه ایران روی سکوی سوم آسیا ایستاد
نماینده ارامنه جنوب کشور هشدار داد؛ قفقاز گلوگاه حیاتی ماست
پوستر باشگاه پرسپولیس به بهانه دیدار امشب با شمس آذر منتشر شد
واژگونی قایق در نیجریه؛ 40 نفر مفقود شدند
پزشکیان: راهی پیدا کنیم تا بی‌عدالتی از بین برود + فیلم
برنامه مسابقات ورزشی امروز دوشنبه 27 مرداد + پخش زنده
نشست العلمین؛ طرح تازه رژیم اسرائیل برای تبادل اسرا و خلع سلاح حماس
امنیت غذایی در خطر؛ مطالبه صریح از وزارت جهاد کشاورزی
وضعیت آب و هوا امروز دوشنبه 27 مرداد 1404 + وضعیت استان‌ها
ماجرای جنجالی صدور قبوض نجومی برق در روستاها چه بود؟
اروپا نگران است؛ آیا صحنه برخورد «ترامپ» با «زلنسکی» تکرار می شود؟
شورای رقابت از قیمت گذاری خودرو حذف شد+ جزئیات
پیکر استاد محمود فرشچیان وارد اصفهان شد+ زمان مراسم
صلح بزرگ ترامپ یا امتیاز بزرگ پوتین؟
مرد گمشده پس از 7 سال در پیاده روی اربعین پیدا شد
تظاهرات یک میلیون نفری شهرک‌نشینان علیه نتانیاهو
ذخایر سوخت مایع نیروگاهی 60 درصد افزایش یافت
ولایتی: مردم ایران اجازه معامله بر سر امنیت ملی‌شان را نمی‌دهند
نورنما | انفجار در یکی از کارخانه‌های استیل آمریکا
اظهارات سرلشکر رحیم صفوی درباره احتمال وقوع جنگ جدید
مدیرعامل ایرانسل درباره افزایش 70 درصدی تعرفه اینترنت چه گفت؟
طرح اشغال کامل شهر غزه به تصویب رسید
سفارت آلمان در تهران موقتا تعطیل شد
انتظار 4 ساله برای دریافت خودروی کارخانه‌ای همچنان ادامه دارد
آتش‌سوزی گسترده در سوله هزارمتری آرد در شیراز
مکرون: فکر نمی کنم پوتین دنبال صلح باشد
انهدام گسترده پهپادهای اوکراینی بر فراز مناطق روسیه
شلیک موشک مقاومت فلسطین به قلب سرزمین‌های اشغالی
بحران آب در کشور باران‌های سیل‌آسا
X
آگهی تبلیغاتی