×
بین الملل
شناسه خبر : 173568
تاریخ انتشار : جمعه 1403/02/28 ساعت 10:26
جلوی قتل‌عام مردم فلسطین را بگیرید!

«نورنیوز» از درخواست آفریقای جنوبی در دیوان بین المللی دادگستری گزارش می‌دهد

جلوی قتل‌عام مردم فلسطین را بگیرید!

آفریقای جنوبی روز گذشته از دیوان بین المللی دادگستری خواست برای تضمین بقای مردم فلسطین دستور توقف حمله رژیم اسرائیل به رفح را صادر کند. «ووسیموزی مادونسلا»، سفیر این کشور در هلند از هیأتی متشکل از 15 قاضی بین‌المللی درخواست کرد تا به ارتش رژیم اسرائیل دستور دهند که به‌طور کامل و بدون قیدوشرط از نوار غزه عقب‌نشینی کند.

نورنیوز ـ گروه بین‌الملل: جلسات دوروزه دیوان بین‌المللی دادگستری ، روز پنجشنبه آغاز شد تا به پرونده‌ای رسیدگی کند که از سوی آفریقای جنوبی گشوده شده و رژیم اسرائیل را به نسل‌کشی متهم می‌کند. رژیم اسرائیل ادعای آفریقای جنوبی مبنی بر نقض کنوانسیون نسل‌کشی 1949 را بی‌اساس خوانده و قرار است روز جمعه در دادگاه پاسخگوی اتهاماتش باشد.

درخواست آفریقای جنوبی از دیوان بین‌المللی  دادگستری

آفریقای جنوبی هفته گذشته خواستار اقدامات اضطراری اضافی برای حفاظت از رفح شد؛ رفح، جنوبی‌ترین نقطه غزه و هم‌مرز با مصر است و بیش از یک میلیون و 500هزار فلسطینی جنگ‌زده در آن پناه گرفته‌اند. با وجود مخالفت‌های بین‌المللی ارتش رژیم اسرائیل حمله نظامی به حومه شهر رفح را آغاز کرده است.

تیم حقوقی آفریقای جنوبی به دادگاه گفتند که حمله نظامی صهیونیست‌ها، ده‌ها هزار کودک و زن را به شهادت رسانده، زیرساخت‌های غیرنظامی را ویران کرده و جمعیت را گرسنه نگه داشته است. «تمبکا نگکوکایتوبی»، یکی از تیم حقوقی آفریقای جنوبی در این راستا گفت: «هدف رژیم اسرائیل از ابتدا از محو فلسطینی‌ها از روی زمین بود و رفح ایستگاه پایانی است». «آدیلا حسیم»، یکی دیگر از وکلای آفریقای جنوبی هم گفت: «رژیم اسرائیل باید متوقف شود. آفریقای جنوبی امروز دوباره در مقابل شما قرار دارد تا با احترام از دادگاه بخواهید تا از اختیارات خود استفاده کند... راهکاری بدهد که رژیم اسرائیل را متوقف کند.» آفریقای جنوبی همچنین از دادگاه خواست تا به رژیم صهیونیستی دستور دهد که اجازه دسترسی بدون مانع به غزه را برای مقامات سازمان ملل، سازمان‌های ارائه‌دهنده کمک‌های بشردوستانه، روزنامه‌نگاران و بازرسان فراهم کند.

مطالبات اتحادیه عرب

همزمان با رسیدگی به این پرونده، اتحادیه عرب خواستار استقرار نیروی حافظ صلحِ سازمان ملل در اراضی اشغالی فلسطینی تا اجرای ایده دوکشوری شد. سران ۲۲ کشورعضو اتحادیه عرب، روز پنج‌شنبه در بیانیه پایانی نشست خود در منامه، عنوان کردند که «فتح»، سازمان آزادی‌بخش فلسطین را تنها نماینده قانونی فلسطینی‌ها می‌داند و از همه جناح‌های فلسطینی می‌خواهد تا زیر چتر این سازمان گرد بیایند.

واکنش صهیونیست‌ها

وزارت خارجه رژیم صهیونیستی در واکنش با انتشار پستی در شبکه‌های اجتماعی گفت: «ادعاهای آفریقای جنوبی هم از نظر اخلاقی و هم از نظر واقعی تحریف شده است و ارتش اسرائیل به قوانین بین المللی پایبند است».

این بیانیه همچنین ادعا کرد همزمان با حمله به رفح، اقداماتی را برای به حداقل‌رساندن آسیب به غیرنظامیان در کنار ادامه انتقال کمک‌های بشردوستانه به نوار غزه انجام می‌دهد و با این ادعا از قضات خواست تا درخواست‌های آفریقای جنوبی را رد کنند.

«ماکس دو پلسیس» دادستان آفریقای جنوبی اما در واکنش به این ادعاها گفت که مناطق بشردوستانه اعلام‌شده توسط رژیم اسرائیل یعنی مناطقی که به فلسطینی‌ها دستور داده بود وارد آنجا شوند تا از عملیات نظامی خودداری کنند، یک «تحریف بی‌رحمانه» است؛ زیرا مردم اغلب آنقدر گرسنه بودند که نمی‌توانستند فرار کنند. آنهایی هم که به اندازه کافی قوی بودند و می‌توانستند به پناهگاه‌ها بروند، توسط نیروهای رژیم اسرائیل مورد حمله قرار ‌گرفتند. او گفت: «هیچ چیز انسانی در این مناطق بشردوستانه وجود ندارد. نسل ‌‌کشی فلسطینیان توسط صهیونیست‌ها از طریق حملات نظامی و گرسنگی بشرساخته ادامه دارد».

مقامات بهداشتی فلسطین روز پنجشنبه اعلام کردند که دست کم 35هزار و 272 فلسطینی در حمله هفت‌ماهه رژیم اسرائیل به نوار غزه کشته شده‌اند.

دادگاه چه خواهد کرد؟

جلسات این هفته فقط بر صدور اقدامات اضطراری متمرکز خواهد بود؛ زیرا احتمالاً سال‌ها طول می‌کشد تا دادگاه بتواند در مورد اتهام اصلی نسل‌کشی تصمیم بگیرد.

این دادگاه ماه ژانویه (9 فروردین) به رژیم اسرائیل دستور داد تا مطمئن شود که سربازانش هیچ‌گونه اقدامی دال بر نسل‌کشی علیه فلسطینیان در غزه انجام نخواهند داد و جلوی ارسال کمک‌های بشردوستانه را نخواهند گرفت.

احکام و دستورات دادگاه عالی سازمان ملل (ICJ) لازم‌الاجرا و بدون تجدیدنظر است. با این حال دادگاه بازوی انتظامی برای اجرای آنها ندارد، اما احکام آن می‌تواند ضمن بی‌اعتبار بین‌المللی، برای محکوم سابقه قانونی ایجاد کند.

در هفته‌های گذشته موج اعتراض‌ها علیه کشتار مردم غزه از سوی رژیم اسرائیل از سوی شهروندان و دانشجویان در خیابان‌ها و شبکه‌های اجتماعی امریکا، اروپا و سایر نقاط جهان، محافل سیاسی، بین‌المللی و رسانه‌ای را غافلگیر کرد. انتشار تصاویری از ویرانه‌های غزه، زنان و کودکانی که به شهادت رسیدند، سیل آوارگان و کشف گورهای جمعی، برای افکار عمومی جهان تکان‌دهنده بوده است؛ با این وجود رژیم اسرائیل اعلام کرده قصد ندارد از حمله به رفح خودداری کند. هفته گذشته نیز باوجود موافقت حماس با آتش‌بس، رژیم صهیونیستی حاضر به پذیرش توافقی برای توقف یا اتمام جنگ نشد. این رژیم در هفته‌های گذشته برای مهار اعتراض ساکنان اراضی اشغالی و خانواده اسرای اسرائیلی، به خشونت متوسل شده، اما معترضان کماکان بر خواسته‌ خود یعنی پذیرش آتش‌بس و مبادله اسرا پافشاری می‌کنند. . با این اوصاف حتی با وجود صدور احکام از سوی دادگاه جهانی، بعید است رژیم اسرائیل حملات خود را متوقف کند.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
دفاع مقدس سه ‌هزار ساله
چرخه فضیلت‌مند امنیت ملی و پیشرفت اقتصادی
توضیح شرکت توزیع برق تهران درباره اختلال صبحگاهی
ارائه 25 هزار خدمت فوری و شناسایی بیش از هزار پرونده سایبری در یک ماه
حمله پهپادی به نفتکش کویتی در نزدیکی دوبی
جهاد کشاورزی تهران: مرغ در بازار به اندازه کافی موجود است
سیاست نامه | وقتی دشمن سیاست عقلانی را ترور کرد
اخراج یک دیپلمات بریتانیایی به اتهام جاسوسی در روسیه
افزایش 40درصدی آمار اهدای خون در 10 روز اول جنگ
سازمان هواشناسی اعلام کرد: باران و برف در اکثر مناطق کشور
محبوبیت ترامپ به کمتر از 40 درصد رسید
سناتور روس: ایران بارها قربانی تجاوز آمریکا یا اسرائیل شد،‌ اما کسی جرأت حمله به کره شمالی
امتحانات هماهنگ کشوری دوره متوسطه اول لغو شد/اعلام زمان جدید برگزاری امتحانات
روسیه: آژانس اتمی به‌دلیل تهدیدات آمریکا حملات ژوئن 2025 به ایران را محکوم نکرد
مِرتس و الشرع: بمباران ایران تغییری در حاکمیت ایجاد نمی‌کند و راهگشا نیست
پیام فرمانده اسبق نیروی دریایی سپاه در پی شهادت سردار تنگسیری
سی‌ان‌ان به نقل از منابع آگاه در دولت آمریکا: واشنگتن همچنان به دنبال گفت وگو با ایران است
جزئیات قطعی موقت برق در برخی مناطق تهران اعلام شد/برق مناطق شرق تهران وصل شد
وزارت بهداشت رژیم صهیونیستی تلفات این رژیم در جنگ رمضان را اعلام کرد
فایننشال تایمز: ایران می‌تواند از جنگ قدرتمندتر خارج شود
رضا نصری: اگر ترامپ تهدیدش در «جنگ زیرساخت‌ها» را عملی کند...
پیام مجلس خبرگان رهبری در پی شهادت دریابان تنگسیری
سناتور آمریکایی: پیش از اینکه هزینه‌ها گران‌تر از این شود باید جنگ با ایران را تمام کنیم
ادعای وال استریت ژورنال: ترامپ حاضر به پایان جنگ است
اعلام وضعیت هشدار در عربستان/ فعال شدن آژیر خطر در استان «الخرج»
اتحادیه اروپا از مشارکت در هر ماموریت احتمالی در تنگه هرمز خودداری کرد
مجری مطرح فاکس‌نیوز شبکه حامی ترامپ: آیا ترامپ از عواقب سنگین جنگ با ایران آگاه بود؟
سناتور آمریکایی: کنگره به جنگ با ایران پایان دهد
وزیر کشور: دریابان تنگسیری در راه اعتلای نام ایران ثابت‌قدم بود
مسدود شدن صفحه سردار قاآنی پس از انتشار نخستین پیام در شبکه ایکس
شوک نفتی تنگه هرمز در غرب تازه شروع به حرکت کرد
حمله جدید آمریکا به مقر حشد شعبی در دو استان عراق
حمله به دانشگاه آمریکایی در سلیمانیه عراق
حزب‌الله: در 24 ساعت گذشته 43 حمله علیه نیروهای اسرائیلی انجام دادیم
قیمت نفت آمریکا با انفجار نفتکش کویت 3 دلار گران شد
هزینه واردات سوخت اتحادیه اروپا به 13 میلیارد یورو رسید
پیام تسلیت آیت الله آملی لاریجانی در پی شهادت دریابان تنگسیری
فرانسه خواستار نشست اضطراری شورای امنیت درباره لبنان شد
وقوع یک حادثه دریایی در نزدیکی دبی
پایگاه هوایی آمریکا در عربستان سعودی هدف حمله قرار گرفت
ریزش سنگین 1.3 تریلیون دلاری بازارهای سهام آمریکا در یک روز
پیام فرمانده نیروی قدس سپاه به مقاومت اسلامی یمن
ایران می‌تواند از جنگ قدرتمندتر خارج شود
جزئیات سی و یکمین روز عملیات وعده صادق 4
حمله هوایی به شمال استان بابل عراق/ منطقه «جرف‌النصر» هدف قرار گرفت
گفت‌وگوی فیدان و گوترش درخصوص تلاش‌ها برای پایان دادن به جنگ ایران
سازمان هواپیمایی:حمله به هواپیمای ایرانی حامل دارو جنایت جنگی است
عراقچی: ایران به عربستان سعودی احترام می‌گذارد و آن را کشوری برادر می‌داند
واکنش سفارت ایران در وین به اظهارات مارک روبیو
رشد 4,5 دلاری قیمت نفت آمریکا در یک روز