×
سیاسی
شناسه خبر : 173490
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1403/02/27 ساعت 12:48
چه کسی پاسخگوی تناقضات آشکار در گزارش های آژانس اتمی در مورد ایران است؟

نورنیوز بررسی کرد؛

چه کسی پاسخگوی تناقضات آشکار در گزارش های آژانس اتمی در مورد ایران است؟

مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در گزارش ارزیابی سالیانه بازرسی هسته‌ای خود از تاسیسات ایران اعلام کرد؛ بازرسی ها بیشتر شده اما نمی‌توانیم درباره ماهیت صرفا صلح‌آمیز برنامه هسته‌ای ایران تضمین دهیم! در این گزارش تاکید شده؛تا زمانی که ایران موضوعات باقی‌مانده را شفاف‌سازی نکند، آژانس نمی‌تواند درباره ماهیت صرفا برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای ایران تضمین دهد.

نورنیوز-گروه بین الملل: در این گزارش که مطابق روال همیشگی آژانس، تحت تاثیر رویکردهای سیاسی و نه فنی تهیه شده، ضمن آن که افزایش بازرسی های آژانس از تاسیسات هسته ای ایران مورد تاکید قرار گرفته عنوان شده است؛میزان درک آژانس از برنامه هسته‌ای ایران بهبود نیافته است.

وبگاه شبکه بلومبرگ که به گزارش اخیر آژانس دسترسی پیدا کرده مدعی شده است؛ آژانس بین‌المللی انرژی اتمی ارزیابی سالیانه بازرسی هسته‌ای خود را پیش از نشست ماه آینده میلادی در وین، در میان دیپلمات‌ها توزیع کرده است.
این رسانه امریکایی همچنین اعلام کرد که در گزارش ۱۱۲ صفحه‌ای که «رافائل گروسی» مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی آن را تهیه کرده و به رؤیت بلومبرگ رسیده، آمده است: «درحالی‌که کار بازرسی به صورت منظم ادامه دارد، پیشرفت اندکی در حل‌وفصل موضوعات پادمانی باقی‌مانده انجام شده است».

در این گزارش بدون توجه به همکاری نزدیک ایران در خصوص بسته شدن چند پرونده مهم از جمله رفع ابهام آژانس درباره ذرات اورانیوم ۸۴ درصدی و همچنین ناهم‌ترازی مواد هسته‌ای در آزمایشگاه جابربن حیان آمده است: «تا زمانی که ایران در مورد موضوعات باقی‌مانده شفاف‌سازی نکند، آژانس نمی‌تواند درباره ماهیت صرفا صلح‌آمیز برنامه هسته‌ای ایران تضمین دهد».

در گزارش آژانس همچنین آمده به رغم اینکه بازرسی‌های آژانس در سال گذشته هشت درصد افزایش یافته و از زمان اجرای برجام هم فراتر رفته است اما «آژانس اطلاع مداوم خود درباره تولید و فهرست سانتریفیوژها، روتورها و قطعات میانی آن، آب سنگین و کنسانتره اورانیوم را از دست داده است».
بر اساس خبر منتشر شده توسط بلومبرگ از سویی آژانس از افزایش بازرسی ها و حضور بازرسان در ایران حتی بیش از زمان اجرای برجام خبر داده و از سوی دیگر همچنان مدعی عدم همکاری ایران برای شفاف سازی در فعالیت‌های هسته ای است.
سئوالی که آژانس در موردچرایی وجود تناقض آشکار در این گزارش باید به آن پاسخ بدهد این است که اگر افزایش بازرسی ها در چارچوب معاهده پادمان که ایران همواره به آن پایبند بوده نمی تواند به افزایش درک این نهاد از صلح آمیز بودن ماهیت برنامه هسته ای ایران کمک کند پس چرا آژانس بر افزایش بازرسی ها تاکید دارد؟!
موضوع قابل توجه دیگر اینکه آیا آژانس با استفاده از ابزارهای قانونی موجود بویژه معاهده پادمان قادر به «اعلام نظر قطعی» در مورد صلح آمیز بودن ماهیت فعالیت هسته ای سایر اعضای آژانس هست یا این بیان کاملا سیاسی و غیر فنی صرفا برای فضاسازی بر علیه ایران مورد استفاده قرار می گیرد؟!
متاسفانه رافائل گروسی اصرار دارد با تداوم سیاسی کاری و نادیده انگاری حسن نیت ایران که خود با اعتراف به افزایش بازرسی ها از تاسیسات هسته ای ایران به آن اعتراف کرده به ناهموار سازی مسیر همکاری ایران با آژانس ادامه دهد و اعتبار این نهاد بین المللی را برای خوشایند دشمنان قسم خورده کشورمان هزینه کند.
به نظر می رسد مدیر کل آژانس برای قرار گرفتن در مسیر درست بیش از آن که نیاز به درک ماهیت کاملا شفاف برنامه صلح آمیز هسته ای ایران داشته باشد باید برای افزایش درک خود از تحولات کم سابقه منطقه ای و بین المللی که رفتار غیر حرفه ای او می تواند به پیچیده تر شدن آن اضافه نماید، اقدام کند.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
بارش باران و مه‌گرفتگی در محورهای 7 استان کشور
هشدار 4 ماه قبل دریاسالار شهید علی شمخانی در خصوص قدرت راهبردی دریایی ایران
کشتار دانش‌آموزان ایرانی، خاطرات جنایات آمریکا در ویتنام و عراق را زنده کرد
ستاد ترخیص پلیس راهور تهران بزرگ در ایام تعطیل و جنگ رمضان فعال است
نظارت مستمر بر محاکم طی ایام جنگ تحمیلی ضروری است
اینفانتینو : ترامپ از حضور ایران در جام جهانی استقبال کرد
دستمزد کارگران به تورم واقعی نزدیک خواهد شد
علی شمخانی؛ فرمانده‌ای که با غیرت، تاریخ را رقم زد
شست‌وشوی رایگان خودروهای شهروندان پس از آلودگی ناشی از آتش‌سوزی
نگرانی مردم آمریکا از جنگ و شکست کاخ سفید در اقناع افکار عمومی
چین: جنگ علیه ایران نباید اتفاق می‌افتاد
4 زخمی در اصابت 2 پهپاد به نزدیکی فرودگاه دوبی
قالیباف: مرگ در بستر شایسته مجاهدت سرداران شهید رمضان نبود
اخراج 50 هزار نفر از فولکس‌واگن
عضو کمیسیون انرژی: چرخه تأمین و توزیع سوخت در کشور پایدار است
الجزیره: استراتژی ایران فرسایش اسرائیل است
هشدار غول نفتی عربستان: بسته شدن تنگه هرمز فاجعه‌بار است
میدل ایست آی: اسرائیل و آمریکا مدارس و بیمارستانها را هدف قرار دادند
بیت‌کوین به زیر 70 هزار دلار سقوط کرد
نیویورک تایمز: تهران می‌تواند اعلام پیروزی کند
آمریکا و اسرائیل یکی از بانک‌های کشور را هدف قرار دادند/ اقدام متقابل ایران
موج 37؛ سنگین‌ترین عملیات وعده صادق 4/ اصابت مکرر موشک های ایران به سرزمین اشغالی
آخرین اخبار از حملات آمریکایی-صهیونیستی به تهران و مناطق مختلف کشور/آسیب به مراکز غیرنظامی
خسارت‌های حمله آمریکا و اسرائیل بر چهره «تالار اشرف» + تصاویر
میوه‌های شب عید از امروز توزیع می‌شود
وضعیت دانشگاه تهران پس از شروع جنگ؛ شهادت تعدادی از دانشجویان
نیاز مبرم کشورهای عربی خلیج فارس به موشک های رهگیر
تجارت خارجی از 103 میلیارد دلار گذشت
شارژ 800 هزار تومانی کالابرگ ویژه کودکان دارای سوءتغذیه
پنتاگون: 140 آمریکایی در جنگ با ایران مجروح شدند
قیمت محصولات سایپا امروز چهارشنبه 20 اسفند 1404 + جدول
امروز کالابرگ کد ملی‌های 3، 4، 5 و 6 شارژ شد
پزشکیان: ایران هیچ قصدی برای درگیری با کشورهای منطقه ندارد
قیمت محصولات ایران خودرو امروز چهارشنبه 20 اسفند 1404 + جدول
رسانه‌های عبری: میلیون‌ها اسرائیلی در برابر موشک‌های ایران رها شده‌اند
سرلشکر حاتمی: تا آخرین قطره خون از عزت و شرف ایران اسلامی پاسداری می‌کنیم
قیمت طلای جهانی امروز چهارشنبه 20 اسفند 1404
فراوانی کالا‌های اساسی در فروشگاه‌ها
ورود سامانه بارشی به کشور از فردا
قیمت نفت اوپک 115 دلار شد
برنامه بازی‌های امشب لیگ قهرمانان اروپا
رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران: روند بازار طلا و سکه نزولی است
تفاوت نیازهای حمایتی روانی و اجتماعی زنان در دوران جنگ
جزییات پرداخت خسارت خودروهای آسیب‌دیده در جنگ
11 کشته و زخمی در آتش‌ گرفتن اتوبوسی در سوئیس
مترو تهران در روز تشییع شهدای رمضان رایگان شد
حمله پهپادی به تاسیسات دیپلماتیک آمریکا در بغداد
چرا واشنگتن از ادعاهای اولیه در  مورد تنگه هرمز عقب نشست؟
التهاب بازارهای انرژی و ریزش بورس در جهان
زنان باردار از اخبار منفی دوری کنند