×
بین الملل
شناسه خبر : 172856
تاریخ انتشار : شنبه 1403/02/22 ساعت 09:17
کشورهای اصلی تامین‌کننده تسلیحات تل آویو را بشناسیم؟

کشورهای اصلی تامین‌کننده تسلیحات تل آویو را بشناسیم؟

در پی حمله رژیم اسرائیل به غزه پس از حمله هفتم اکتبر حماس، بسیاری از تامین کنندگان تسلیحات این کشور صادرات سلاح و مهمات به اسرائیل را متوقف کرده‌اند. در آخرین مورد ایالات متحده ارسال یک محموله حاوی بمب‌های سنگین را به اسرائیل متوقف کرد. اما اسرائیل تسلیحات خود را چگونه و از چه کشورهایی تامین می‌کند؟

نورنیوز- گروه بین اللمل: به نقل از الجزیره، «بوریس بیستوریویس» وزیر دفاع آلمان اعلام کرد در صورتی که رژیم اسرائیل به شکل گسترده به شهر«رفح» در جنوب نوار غزه حمله کند، آلمان امکان محدود کردن ارسال تسلیحات به سرزمین های اشغالی را بررسی می کند.

وزیر دفاع آلمان در سخنانی تلویزیونی گف که برلین به این فکر می کند که اقدامات مشابه آمریکا درباره تسلیح اسرائیل اتخاذ کند و تأکید کرد که این مساله در حال حاضر در حال بررسی است.

به گزارش یورونیوز، ایالات متحده ارسال تسلیحات از جمله بمب‌های سنگین را به اسرائیل به حالت تعلیق در‌آورد. جو بایدن، رئیس جمهوری ایالات متحده این اقدام را در مواجهه با تصمیم بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل مبنی بر پیگیری حمله نظامی در رفح انجام داد. واشنگتن پیش‌تر اعلام کرده‌ بود که به علت جمعیت بالای آوارگان فلسطینی در این منطقه، با چنین حمله‌ای مخالف است.

آمریکا با فاصله بزرگترین تامین‌ کننده تسلیحات برای نزدیک‌ترین متحد خود در خاورمیانه است. پس از آمریکا، آلمان حامی بزرگ اسرائیل است که گویای کفاره هولوکاست نازی‌ها است و پس از آن هم ایتالیا بیشترین تسلیحات را به اسرائیل می‌فرستد.

کانادا و هلند به دلیل نگرانی از استفاده اسرائیل از تسلیحات ارسالی آن‌ها علیه غیرنظامیان در غزه، ارسال سلاح به اسرائیل را متوقف کرده‌اند.

در این مطلب به تفصیل به تامین‌کنندگان تسلیحات اسرائیل می‌پردازیم.

ایالات متحده آمریکا

به گفته مقامات آمریکایی محموله تعلیق شده شامل هزار و ۸۰۰ بمب ۹۰۰ کیلوگرمی و هزار و ۷۰۰ بمب ۲۲۵ کیلوگرمی است.

به گفته یک مقام آمریکایی، این تصمیم ایالات متحده در پی نگرانی‌ها از «به‌کارگیری بمب‌های ۹۰۰ کیلویی و عواقب آن در محیط‌های متراکم شهری [چون رفح] است.»

ایالات متحده و اسرائیل در سال ۲۰۱۶ سومین یادداشت تفاهم ۱۰ ساله را برای سال‌های ۲۰۱۸ تا ۲۰۲۸ امضا کردند. این یادداشت تفاهم شامل ۳۸ میلیارد دلار کمک نظامی، ۳۳ میلیارد دلار کمک‌هزینه خرید تجهیزات نظامی و پنج میلیارد دلار برای سامانه‌های دفاع موشکی است. بنابر اطلاعات موسسه بین‌المللی پژوهش‌های صلح استکهلم، اسرائیل از سال ۲۰۱۹ میلادی تا ۲۰۲۳، ۶۹ درصد از کمک‌های نظامیش را از آمریکا دریافت کرده است.

اسرائیل نخستین طرف خارجی است که جنگنده‌های چند‌منظوره اف-۳۵ آمریکا را که پیشرفته‌ترین جنگنده‌های جهان به حساب می‌آیند، به کار گرفته است. اسرائیل که در حال خرید ۷۵ فروند جنگنده اف-۳۵ است تا سال گذشته ۳۶ فروند آن را تحویل گرفته است. هزینه این جنگنده‌ها نیز از محل کمک‌های آمریکا پرداخت می‌شود.

ایالات متحده همچنین به توسعه و تسلیح سامانه پدافند موشکی کوتاه‌برد گنبد آهنین اسرائیل کمک کرده است. اسرائیل این سامانه را پس از جنگ سال ۲۰۰۶ با حزب‌الله لبنان مستقر کرد. ایالات متحده تاکنون صدها میلیون دلار به اسرائیل برای خرید موشک‌های رهگیری کننده این سامانه کمک کرده است.

واشنگتن همچنین در تامین مالی توسعه سامانه پدافند هوایی «فلاخن داوود» به اسرائیل کمک کرده است. این سامانه برای سرنگونی موشک‌هایی که از فاصله ۱۰۰ تا ۲۰۰ کیلومتری شلیک می‌شوند، طراحی شده است.

آلمان

صدور مجوز صادرات تسلیحات دفاعی به اسرائیل در سال ۲۰۲۳ در مقایسه با سال قبل ۱۰ برابر شد و به ۳۲۶.۵ میلیون یورو (معادل ۳۵۱ میلیون دلار) رسید. برلین پس از حملات هفتم اکتبر حماس به سر زمین های اشغالی صدور این مجوزها را در اولویت قرار داد.

به گزارش خبرگزاری آلمان (DPA)، این کشور در وهله اول قطعات سامانه‌های پدافند هوایی و مخابراتی را به اسرائیل صادر می‌کند.

به گزارش این خبرگزاری، تسلیحات صادر شده به اسرائیل شامل سه هزار سلاح ضدتانک قابل حمل و ۵۰۰ هزار گلوله تفنگ‌های خودکار و نیمه خودکار است.

همچنین بیشتر مجوزهای صادرات برای وسایل نقلیه زمینی و فناوری‌ توسعه، مونتاژ، نگهداری و تعمیر سلاح‌ها صادر شده است.

بنابر آمار موسسه بین‌المللی پژوهش‌های صلح استکهلم، آلمان از سال ۲۰۱۹ تا ۲۰۲۳ میلادی۳۰ درصد از کمک‌های نظامی به اسرائیل را تامین کرده است.

ایتالیا

یک منبع در وزارت خارجه ایتالیا روز پنجشنبه ۹ مه تایید کرد که ایتالیا به عنوان بزرگترین تامین‌کننده تسلیحات برای اسرائیل، از آغاز جنگ غزه مجوز‌های جدید صادرات تسلیحات به اسرائیل را متوقف کرده است.

این منبع به رویترز گفت: «همه چیز متوقف و آخرین سفارش‌ها در ماه نوامبر تحویل داده شد.»

بنابر قوانین ایتالیا، صادرات تسلیحات به دولتهایی که درگیر جنگ هستند و یا به نظر می‌رسد که حقوق بشر بین‌المللی را نقض می‌کنند، ممنوع است.

گوییدو کروستو، وزیر دفاع ایتالیا در ماه مارس اعلام کرد که ایتالیا به ارسال تسلیحات به اسرائیل ادامه می‌دهد، اما تنها سفارشاتی که پیش‌تر ثبت شده است. این سفارشات پس از بررسی برای حصول اطمینان از این که علیه غیرنظامیان استفاده نمی‌شوند، به اسرائیل صادر خواهند شد.

ایتالیا تنها در ماه دسامبر گذشته، معادل ۱.۳ میلیون یورو تسلیحات به اسرائیل فرستاد که این سه برابر مدت مشابه در سال ۲۰۲۲ است.

ایتالیا حدود یک درصد از کمک‌های مالی اسرائیل از سال ۲۰۱۹ تا ۲۰۲۳ تأمین کرده است. بنابر گزارش موسسه بین‌المللی پژوهش‌های صلح استکهلم، این تسلیحات شامل هلیکوپترها و توپخانه دریایی است.

بریتانیا

بریتانیا از تأمین‌کنندگان عمده تسلیحات برای اسرائیل نیست. بر خلاف آمریکا، دولت بریتانیا مستقیما تسلیحات را در اختیار اسرائیل قرار نمی‌دهد، بلکه برای شرکت‌های صادر کننده مجوز صادر می‌کند.

بریتانیا سال گذشته دست‌کم برای فروش ۴۲ میلیون پوند (معادل ۵۲.۵ میلیون دلار) تجهیزات دفاعی به اسرائیل مجوز صادر کرد. این مجوز‌ها برای مواردی چون مهمات، پهپاد‌ها، مهمات سلاح‌های کوچک، قطعات هواپیما و بالگرد و تفنگ‌های تهاجمی بود.

ریشی سوناک، نخست‌وزیر بریتانیا روز پنجشنبه در پارلمان این کشور گفت که بریتانیا دارای یکی از سخت‌گیرانه رژیم‌های صدور مجوز است و به صورت دوره‌ای تعهد اسرائیل به قوانین بشردوستانه را مورد بازبینی قرار می‌دهد.

نخست‌وزیر بریتانیا افزود: «در صدور مجوز‌های صادراتی در آخرین ارزیابی تغییری ایجاد نشده است.»

کانادا

دولت کانادا در روز ۲۰ مارس اعلام کرد که صدور مجوز صادرات تسلیحات به اسرائیل را از ۸ ژانویه متوقف کرده و تا زمانی که اتاوا بتواند اطمینان حاصل کند که از این سلاح‌ها مطابق با قوانین بشردوستانه استفاده می‌شود، این توقف ادامه خواهد داشت.

کانادا از زمان حمله ۷ اکتبر حماس به سرزمین های اشغالی مجوزهای جدیدی برای ارسال تسلیحات به اسرائیل به ارزش دست‌کم ۲۸.۵ میلیون دلار کانادا (۲۱ میلیون دلار آمریکا) صادر کرده بود. این میزان بیش از ارزش مجوزهای صادر شده در سال پیش است.

هلند

دولت هلند در ماه فوریه ارسال قطعات جنگنده‌های اف-۳۵ را از انبارهای این کشور به اسرائیل متوقف کرد. این اقدام در پی حکم دادگاهی مبنی بر این که این قطعات ممکن است در اقداماتی متناقض با حقوق بشردوستانه استفاده شوند، صورت گرفت.


جماران
نظرات

آخرین اخبار
تولید نفت آرامکو 20 درصد کم شد
توصیف راشا تودی از راهپیمایی روز قدس زیر بمباران
بازتاب وطن‌دوستی ایرانیان در رسانه‌های جهان
گزارش تصویری | حمله دشمن در راهپیمایی روز قدس و شهادت یک خانم
آخرین آمار شهدا و مصدومان حملات آمریکایی ـ صهیونی
رئیس شورای اروپا: لغو تحریم‌های نفتی روسیه توسط آمریکا نگران‌کننده است
اروپا به دنبال مذاکره با ایران بر سر تنگه هرمز
نامه مهم آیت‌الله اعرافی به پاپ رهبر کاتولیک‌های جهان
جاده چالوس یکطرفه شد/ ترافیک سنگین در راه‌ها
هیچ کس به اندازه ایرانی‌ها با منابع کمتر، دستاورد نداشته است
ترمیم شبکه برق آسیب دیده از حملات دشمن در جزیره قشم
نظامیان آمریکایی ناو «جرالد فورد» را عمداً آتش زدند
4 شهروند رشتی از آتش‌سوزی جان سالم به در بردند
یمن در روز قدس: تمام‌قد در کنار ایران هستیم
11 میلیارد دلار؛ هزینه جنگ آمریکا علیه ایران تاکنون
پزشکیان: قدردان حضور پرافتخار شما ملت بی‌نظیر هستم
ترامپ و نتانیاهو مقاصد متفاوتی از جنگ با ایران دارند!
وزیر کشور : دشمنان چشمان خود را بر واقعیات ایران باز کنند
عراقچی: ایرانیان در برابر حملات بزدلانه سر خم نمی‌کنند
قالیباف: از صبح امروز صفحه‌ای جدید در نظام مدیریت جنگ رقم خورد
سردار موسوی: در دفاع از ملت غیور و شجاع، لحظه‌ای تعلل نمی‌کنیم
لغو میزبانی آمریکایی از جام جهانی2026؛ خواست جامعه جهانی
شبکه العهد عراق: باوجود تهدید به حمله هوایی مردم ایران در روز قدس شرکت کردند
حمله موشکی حزب الله به پایگاه کنترل هوایی «میرون»
قائم‌پناه: مردم ایران شعار استقلال و عزت فریاد زدند
حملات اخیر پاکستان در افغانستان 268 کشته و مجروج برجای گذاشت
مدرسه میناب؛ نقض فاحش هنجارهای اساسی بشردوستانه
مجموعه تاریخی فرح آباد و فدراسیون چوگان آسیب دید
جلالی: با حضور نیروهای فرامنطقه‌ای در تنگه هرمز مخالفیم
قدردانی شورای هماهنگی تبلیغات از حضور مقتدرانه مردم در روز قدس
سران گروه 7 خواستار پایان سریع جنگ با ایران شدند
بازتاب راهپیمایی روز قدس در رسانه‌های عربی
ادعای گروسی درباره تلاش برای از سرگیری مذاکرات هسته‌ای
فیلسوف روس: از ایستادگی ایرانیان شگفت‌زده شدم
گزارش تصویری | حضور دهه نودی ها در راهپیمایی روز جهانی قدس
گزارشگران حقوق بشری سازمان ملل متحد: حمله به ایران مصداق تجاوز است
تردد از محور چالوس و آزادراه تهران-شمال ممنوع شد
هیچ مدرکی درباره تسلیحاتی بودن برنامه هسته‌ای ایران وجود ندارد
هشدار گاردین درباره پیامدهای تجاوز تل آویو و واشنگتن علیه ایران
جزییات مراسم وداع و تدفین امیر دریاسالار شهید علی شمخانی اعلام شد
حمله به بهارستان؛ 2 شهروند شهید و 36 نفر مجروح شدند
رژیم صهیونی مدارس و مراکز درمانی را هدف حملات قرار می‌دهد
تحلیلگر امور نظامی: آمریکایی‌ها تصور نمی‌کردند جنگ طولانی شود
888 زخمی و 109 شهید در حمله آمریکا و رژیم صهیونیستی به کردستان
⁠ اطلاعات آمریکا: حکومت ایران در معرض خطر فروپاشی نیست
عراقچی:دشمنان به قدرت ایران اعتراف خواهند کرد
سنتکام کشته شدن 4 تن از خدمه هواپیمای سوخت رسان آمریکا را تایید کرد
قیمت خودرو‌های سایپا امروز جمعه 22 اسفند 1404 + جدول
نبرد اراده‌ها در افق سرخ قدس؛ شکل گیری هندسه جدید بازدارندگی مقاومت
آنکارا: یک کشتی ترکیه‌ای را با اجازه ایران از تنگه هرمز عبور دادیم