×
بین الملل
شناسه خبر : 172623
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1403/02/19 ساعت 23:03
سفر بارزانی؛ نقطه‌عطف امنیت‌ساز روابط ایران و کردستان عراق

«نورنیوز» در گفت‌وگو با «قنادباشی» بررسی کرد؛

سفر بارزانی؛ نقطه‌عطف امنیت‌ساز روابط ایران و کردستان عراق

13 سال پس از سفر مسعود بارزانی، رئیس وقت اقلیم کردستان، به تهران، برادرزاده‌اش نچیروان بارزانی که حالا بر صندلی عمویش تکیه زده، به تهران سفر کرده و با مسئولان کشورمان دیدار و گفت‎وگو کرد.

نورنیوز ـ گروه بین‌الملل: سفر رئیس اقلیم کردستان عراق به تهران در حالی انجام شد که طی ماه‌های گذشته روابط  تهران و اربیل به خاطر مسائل امنیتی و فعالیت‌های برخی از گروهک‌های تروریستی  از خاک این منطقه علیه جمهوری اسلامی ایران و اقدامات نظامی تهران علیه این گروهک‌ها تروریستی در راستای تامین امنیت خود با چالش‌هایی روبرو شده بود. بر همین اساس انتظار می‌رفت محور اصلی دیدارهای این مقام اقلیم در ایران  مباحث امنیتی باشد.

مسئولان کشورمان در دیدار با نیچروان بارزانی بر اهمیت اجرای کامل توافق‌نامه امنیتی بین ایران و عراق که منطقه اقلیم نقش تعیین‌کننده ‌ای در آن دارد تاکید کردند و بارزانی نیز  در دیدارها با تاکید بر اینکه «ما خط قرمزهای جمهوری اسلامی ایران را می‌شناسیم» اطمینان داد اقلیم کردستان به مرکزی برای تهدید ایران تبدیل نخواهد شد.

«جعفر قنادباشی»، کارشناس مسائل منطقه در تحلیل این سفر و دستاوردهای آن، به«نورنیوز» گفت: این سفر را می‌توان به‌نوعی اعلام مواضع جدید یا عبور از شرایط گذشته و ورود به سرفصل جدیدی از روابط اقلیم شمال عراق با جمهوری اسلامی ایران بدانیم.

وی ادامه داد: همچنین این سفر به نوعی کمک‌گرفتن از ایران برای حل مسائلی است که اقلیم با آنها دست‌به‌گریبان است و البته به معنای اطمینان‌دادن به ایران جهت اجرای کامل مفاد توافقنامه امنیتی میان ایران و عراق نیز به حساب می‌آید.

این کارشناس مسائل منطقه افزود: این سفر برآورد تصمیم‌گیری‌های جدیدی است که در میان مقامات اربیل صورت گرفته تا به نوعی در روابط با کشورهای منطقه تجدیدنظر داشته باشند. این سفر آغازگر فصل جدیدی از روابط میان تهران و اربیل خواهد بود و طبیعتاً در ادامه ما شاهد توافقات امنیتی، اقتصادی و سیاسی دیگری میان دو طرف خواهیم بود.

قنادباشی با بیان اینکه «منفعت بهبود روابط میان تهران و اربیل شامل حال تمام کشورهای منطقه خواهد بود و موجبات ارتقای سطح امنیت منطقه نیز خواهد شد»، عنوان کرد: افق ترسیم‌شده میان تهران و اربیل با چشم‌اندازهای گذشته متفاوت‌شده که این نیز به اصلاح صورت‌گرفته در رویکرد مسئولان منطقه اقلیم شمال عراق باز می‌گردد. به نظر می‌آید که مقامات اربیل به این نتیجه رسیدند که نمی‌توانند با تکیه بر بازیگران خارج از منطقه، امنیت خود را تامین کرده و باید از طریق گفت‌وگو، دیپلماسی و توسعه همکاری‌ با کشورهای همسایه شرایط را جهت ثبات و امنیت بیشتر در منطقه فراهم کرد.

وی ادامه داد: مواضع «نچیروان بارزانی»، نخست‌وزیر اقلیم شمال عراق در سفر به تهران مثبت بود و می‌توان به اجرای کامل مفاد توافقنامه امنیتی میان ایران و عراق و تداوم روند خلع سلاحِ گروهک‌های تروریستی و تجزیه طلب کُردی امیدوار بود.

این کارشناس مسائل منطقه در خصوص آینده روابط میان اقلیم شمال عراق با ایران، اظهارکرد: هنوز فضا و شرایط لازم جهت توافقات بزرگ اقتصادی میان دو طرف فراهم نیست؛ هرچند که به صورت محدود همکاری‌هایی وجود دارد. منطقه اقلیم، ظرفیت‌های زیادی دارد و ایران نیز می‌تواند با تمام کشورهای منطقه و عراق روابط تجاری خوبی برقرار کند، ولی همواره همکاری اقتصادی دو طرف در قالبی خاص تعریف شده و به نظر باید در آینده منتظر تحقق ارتقای سطح تعاملات تجاری میان تهران و اربیل بود.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
انقلابی جدید در درمان پیرچشمی
جمع‌آوری 115 هزار خودروی چینی از بازار
درخواست 20 کشور اروپایی برای استرداد مهاجران غیرقانونی افغان
مرشایمر: تاماهاوک چاره مشکلات اوکراین نیست
اعتراضات در وین علیه جنگ اوکراین
مخالفت قطر با اقدامات رژیم صهیونیستی در غزه، قدس و جولان اشغالی
افت شدید ورودی آب به سدها
183 هزار میلیارد تومان خسارت خاموشی در سال گذشته
وزیر کشور: خسارت خودروهای آسیب‌دیده در جنگ 12 روزه پرداخت می‌شود
مخالفت دولت لبنان با خواسته کاخ‌سفید درباره آینده حزب الله
مدودف: زلنسکی تحت هیچ شرایطی پیروز نخواهد شد
هشدار حزب‌الله: هر گونه کانال مذاکراتی با رژیم صهیونیستی مسدود خواهد شد!
وزیر آموزش و پرورش نیز به پویش «بساز مدرسه» پیوست
نامه به سران قوا‌؛ 95 میلیارد دلار ارز صادراتی بازنگشته است
احتمال سقوط قیمت نفت به 55 دلار
عکس های منتخب ایران، شنبه 26 مهر 1404
هاشمیان: نتیجه دیدار با خیبر عادلانه نبود
نتانیاهو با بازگشایی گذرگاه رفح مخالفت کرد
درویش استعفا کرد
احتمال دیدار ترامپ با رئیس کره شمالی قوت گرفت
ایران اقدام رژیم صهیونیستی در نقض آتش‌بس در غزه و کشتار زنان و کودکان را محکوم کرد
​​​​​​​نامه روسیه، ایران و چین درباره خاتمه قطعنامه 2231 به سازمان ملل
هاشمیان در آستانه برکناری !
هوای ناسالم تهران در روزهای آینده
پیام غریب آبادی درمورد دیپلماسی ایران و همگرایی کشورهای مستقل در دفاع از حاکمیت قانون
اعتراض به ترامپ هم‌زمان با هجدهمین روز از تعطیلی دولت
معاون رئیس‌جمهور: تعطیلی پنجشنبه‌ها فعلاً ممکن نیست
جدول لیگ برتر در هفته هفتم پس از بازی پرسپولیس
پایان 10 سالگی برجام در آینه رسانه‌های اروپا
اوربان: دیدار پوتین-ترامپ، شانس توافق درباره اوکراین را افزایش می‌دهد
آغاز بازگشایی گذرگاه رفح از دوشنبه
پزشکیان: در کنار رسیدگی به تخلفات افراد، اجازه ندهیم حقوق او تضییع شود
2-0 | سیتی بدون رودری هم درخشان است
بزرگداشت استاد محمود فرشچیان در وین؛ شاعر رنگ و عشق در خاطره‌ها ماندگار خواهد ماند
رایزنی تلفنی وزیر خارجه مصر با عراقچی، گروسی و ویتکاف
خیبر (2)- پرسپولیس (1) | پرسپولیس در دقیقه 97 تسلیم خیبر شد + خلاصه بازی
1-0 | پیکان هم در برابر آلومینیوم شکست خورد+ خلاصه بازی
کشته و زخمی شدن 210 تن در حملات پاکستان به اسپین‌بولدک افغانستان
واگذاری سایپا رسما کلید خورد
47 بار نقض آتش بس در غزه از سوی رژیم صهیونیستی
عارف: المپیک 2028 فرصت حیثیتی برای کشورمان است
چرا برای پرونده نیشکر هفت‌تپه کیفرخواست جدید صادر شده است؟
برقراری پرواز رشت- آستراخان از فردا
پیروزی پرگل تیم فوتبال نوجوانان مقابل قرقیزستان در بیشکک
زلزله‌ای به بزرگی 6.2 ریشتر جنوب فیلیپین را لرزاند
حمله پهپادی رژیم اسرائیل به جنوب لبنان
مطالبات گندمکاران تسویه شد
واکنش حماس به تشدید حملات صهیونیست ها به کرانه باختری
اخراج ژنرال ارشد چین و 8 مقام نظامی دیگر به‌اتهام فساد
جاده چالوس یکطرفه شد
X
آگهی تبلیغاتی