×
از نگاه دیگران
شناسه خبر : 172596
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1403/02/19 ساعت 16:51
شوک یک نظرسنجی درباره ایران در اسرائیل

«فارین پالیسی» از تغییر استراتژی رژیم صهیونیستی بعد از حمله ایران خبر داد؛

شوک یک نظرسنجی درباره ایران در اسرائیل

«فارین پالیسی» در یادداشتی به قلم «آزریل برمانت»، محقق ارشد موسسه روابط بین‌الملل پراگ و محقق مدعو در موسسه مطالعات امنیت‌ملی دانشگاه تل‌آویو ، ضمن اذعان به موفقیت ایران در حمله موشکی به اراضی اشغالی، تاثیر حمله کشورمان بر استراتژی رژیم صهیونیستی را بررسی کرد.

نورنیوز-رسانه‌های خارجی: ژوئیه سال 2019 (خرداد 1398) رژیم صهیونیستی و ایالات متحده اعلام کردند که یک سری آزمایشات سیستم دفاع موشکی Arrow 3 (پیکان 3) را در آلاسکا با موفقیت انجام داده‌اند. آن زمان «بنیامین نتانیاهو»، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی با یک انفجار معمولی ادعا کرد که این آزمایش‌ها ‌«فراتر از هر تصوری، موفقیت‌آمیز بودند و امروز اسرائیل این توانایی را دارد که علیه موشک‌‌های بالستیکی که ممکن است از ایران یا هر جای دیگری علیه ما شلیک شوند، اقدام کند.»

تقریباً پنج سال بعد، در ساعات اولیه 14 آوریل (26 فروردین 1403) ایران حمله گسترده‌ای را به اسرائیل [اراضی اشغالی] انجام داد که شامل حدود 120 موشک بالستیک، 30 موشک کروز و 170 هواپیمای بدون سرنشین بود که حدود 99 درصد آنها سرنگون شدند. 9 موشک پدافند رژیم صهیونیستی را شکافتند و دو پایگاه نیروی هوایی را مورد اصابت قرار دادند. حمله‌ای که نشان داد تنها یک موشک هسته‌ای لازم است تا از سپر رژیم صهیونیستی عبور کند و نتایج و عواقب غیر قابل تصوری به همراه داشته باشد.

رژیم صهیونیستی از نخستین سال‌های حیات خود بر این باور بوده است که از این حق برخوردار است که هنگام مواجهه با تهدیدات، به‌طور یکجانبه عمل کند. این سیاست به «دکترین بگین» معروف است که از نام «مناخیم بگین»، نخست‌وزیر وقت رژیم صهیونیستی، نامگذاری شده است؛ کسی که مجوز بمباران رآکتور هسته‌ای اوسیراک عراق را در سال 1981 صادر کرد. در سال 2077 نیز «ایهود اولمرت»، نخست‌وزیر وقت، مجوز حمله‌ای را صادر کرد که به نابودی تاسیسات هسته‌ای الکبار سوریه منجر شد.  با این حال، پرسش‌های فزاینده‌ای در مورد اینکه آیا دکترین بگین، که به حمایت از اقدام یکجانبه می‌پردازد، هنوز هم  وجود دارد؟

پاسخ به این سوال همچنین درس‌های حمله جمهوری اسلامی ایران برای افراط‌گرایان در دولت رژیم صهیونیستی و جنگ‌طلبان تشکیلات دفاعی این کشور که معتقدند رژیم صهیونیستی تنها می‌تواند به خود تکیه کند، ناخوشایند بود؛ چراکه موفقیت رهگیری رژیم صهیونیستی بدون مداخله ایالات متحده و سایر متحدان از جمله همسایگان و شرکای عرب رژیم صهیونیستی امکان‌پذیر نبود.

به طور خاص، ایالات متحده نقش حیاتی در تأمین مالی و توسعه دفاع موشکی رژیم صهیونیستی ایفا کرده است. وابستگی به ایالات متحده که در حمله ماه آوریل نشان داده شد، احتمالاً ظرفیت و توان رژیم صهیونیستی را برای اقدام نظامی یکجانبه علیه جمهوری اسلامی ایران محدود می‌کند و بر اهمیت وجودی داشتن متحدان - از جمله متحدان در خاورمیانه تأکید می‌کند.

رژیم صهیونیستی، جمهوری اسلامی ایران را به عنوان یک دشمن خطرناک می‌بیند، دشمنی که به دنبال نابودی این رژیم است. کشورهای حاشیه خلیج فارس علی‌رغم این که آشکارا در رویارویی راهبردی با جمهوری اسلامی ایران و گروه‌های نیابتی این کشور قرار دارند، اما همچنین خواهان حفظ روابط خود با تهران هستند و از قدم‌گذاشتن در مسیری که به سوی مناقشه‌های جنجالی و تنش‌زا می‌رود، اجتناب می‌کنند. اسرائیلی که به طور یکجانبه علیه جمهوری اسلامی ایران تنش‌ها‌ را تشدید می‌کند، می‌تواند همکاری میان [رژیم] اسرائیل و اعراب را که برای امنیت [رژیم] اسرائیل امری بسیار ضروری است ، به خطر بیندازد.

به نظر می‌رسد که افکار عمومی اسرائیل نیز تمایل محدودی برای اقدام یکجانبه علیه جمهوری اسلامی ایران دارند. بر اساس یک نظرسنجی اخیر که در یک دانشگاه عبری انجام شده است، 74 درصد از اسرائیلی‌ها ، مخالف اقدامات تلافی‌جویانه [رژیم] اسرائیل علیه جمهوری اسلامی ایران هستند، اقداماتی که می‌تواند به همکاری امنیتی با متحدان اسرائیل آسیب برساند. اگر [رژیم] اسرائیل از نقش حمایتی متحدانش چشم‌پوشی کند و از پتانسیل توسعه روابط قوی‌تر با کشورهای عربی میانه‌رو، از جمله عربستان سعودی، غفلت کند، اشتباه فاجعه‌باری مرتکب خواهد شد.

حمله حماس در تاریخ 7 اکتبر 2023 و حمله جمهوری اسلامی ایران در 14 آوریل این واقعیت را کاملاً روشن کرده است: اسرائیل دیگر نمی‌تواند برای کسب پیروزی در مقابل دشمنانش،  تنها به خود متکی باشد .

 


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
موج43 عملیات وعده صادق4 با رمز یا شدید العقاب/با شلیک موشک‌های خرمشهر، قدر، عماد، خیبرشکن
واکنش تیم ملی فوتبال و قلعه‌نویی به تهدید ترامپ برای حذف ایران از جام جهانی
توافق سران پاکستان و عربستان بر همکاری نزدیک برای صلح منطقه‌ای
سناتور آمریکایی: روند جنگ «بشدت فاجعه‌بار» پیش می‌رود
از مذاکرات هسته‌ای تا قیمت نفت؛ پاسخ عراقچی به 2 ادعای مقام‌های آمریکایی
دبیرکل سازمان ملل: کاهش تنش و گفتگو تنها راه خروج از جنگ است
سردار موسوی: با هر غلط اضافه دشمن جبهه‌های دیگری گشوده خواهند شد
نیروهای مسلح عراق: اجازه نمی‌دهیم عراق به صحنه تسویه‌حساب‌ها تبدیل شود
سردار سپاه: ایران توانایی اداره یک جنگ طولانی‌مدت را دارد
بقائی: قطعنامه شورای امنیت، نشان‌دهنده زوال این شورا است
انصاری: ورزشکاران ایرانی عاشق کشورشان هستند
پزشکیان درگذشت معاون نخست وزیر عمان را تسلیت گفت
تجمعات ضدآمریکایی و اسرائیلی ایرانیان باز هم برگزار شد
دعوت سید حسن خمینی از مردم برای حضور در راهپیمایی روز قدس
دعوت سپاه از اقشار و آحاد مختلف مردم برای حضور در راهپیمایی روز قدس
نقش امارات در حمله به تاسیسات نفتی عربستان
حمله موشکی حزب‌الله به محل تجمع نیروهای پیاده ارتش صهیونیستی
زاخارووا: آمریکا و اسرائیل به میز مذاکره بازگردند
نخستین پیام رهبر جدید انقلاب در صدر اخبار رسانه‌های آمریکایی
قرارگاه خاتم الانبیا: حمله به بنادر ایران واکنش ویران‌کننده‌ای به‌دنبال دارد
پیام خانواده سپهبد شهید سید عبدالرحیم موسوی به مناسبت انتخاب رهبر جدید
اعلام "هفته وحدت و انسجام ملی" از سوی معاون اول رئیس‌جمهور
تماس تلفنی نخست وزیر هند و پزشکیان
واکنش قالیباف به لیندسی گراهام سناتور جنگ طلب
رهبر انصارالله یمن: اسرائیل درصدد نابودی مسجدالاقصی است
بازتاب گسترده اولین پیام مقام معظم رهبری در رسانه‌های مطرح جهان
شهرک‌ها و پایگاه‌های صهیونیستی زیر آتش حزب الله
لغو اعزام تیم ملی وزنه برداری به مسابقات قهرمانی آسیا
ژاپن: نیروی نظامی به تنگه هرمز اعزام نمی‌کنیم
آخرین اخبارازحملات آمریکایی-صهیونیستی به تهران وشهرهای کشور/صدای انفجار در تهران،قم واهواز
سخنگوی کاخ سفید: هیچ تهدیدی از سوی ایران علیه سرزمین ما وجود ندارد
روز قدس فریاد حمایت از تمام مظلومان جهان است
پیام رئیس قوه قضاییه برای حضور مردم در راهپیمایی روز جهانی قدس
نورنما | روز جهانی قدس گرامی‌باد
خبر مهم برای تاکسی‌های آسیب دیده از جنگ
پیام تسلیت مدیرکل دفتر موسیقی برای درگذشت حمید هیراد
مومنی: یکی از رویکردهای دشمن بی‌ثباتی در داخل است
بهت نخست وزیر سابق اسرائیل از بازسازی حزب‌الله
بقایی: هیچ خصومتی با مردم و کشورهای منطقه نداریم
توقف تولید در چند کشور خاورمیانه توسط توتال
روایت رسانه‌های روس از پیام رهبر انقلاب
شهید شمخانی؛ مبارزی که همیشه در سنگر بود
سرلشکر عبدالهی: دشمنان را وادار به پذیرش تاوان جنایات خود خواهیم کرد
ناو «جرالد فورد» دچار آتش‌سوزی شد
وزیر امور خارجه چین: ترمز جنگ علیه ایران را بکشید
ترامپ با پیامی تیم ملی فوتبال ایران را تهدید کرد
بازتاب گسترده اولین پیام رهبر انقلاب در همه شبکه‌های خبری پاکستان
طالبان: جنگ ایران را از مسیر خود بازنمی‌دارد
لیلاز: آمریکا مجبور خواهد شد با ایران مقتدر تعامل کند
تخت‌روانچی: کشورهای متجاوز حق عبور از تنگه هرمز را ندارند