×
سیاسی
شناسه خبر : 172504
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1403/02/19 ساعت 08:58
عبرت های 11 اسفند برای 21 اردیبهشت

نورنیوز از جهت گیری تبلیغاتی جریان های سیاسی در آستانه دور دوم انتخابات مجلس گزارش می دهد؛

عبرت های 11 اسفند برای 21 اردیبهشت

انتخابات، به موازات اینکه رقابتی بر سر برنامه ها و نامزدها است آزمونی هم برای جریان های سیاسی است تا بلوغ و کارآمدی خود را نشان دهند. خلاصه کردن همه چیز در کسب قدرت، شاید برای آنها خوشایند باشد اما برای مردم و افکار عمومی، با قضاوت ها و ارزیابی های دیگری همراه خواهد بود.

نورنیوز – گروه سیاسی: جمعه پیش رو، مرحله دوم انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی در 21 حوزه انتخابیه برگزار می شود. انتخابات مهمترین نماد و نمود همبستگی اجتماعی در یک سیستم سیاسی است. مضاف بر اینکه به تعبیر رهبر معظم انقلاب در حکم تزریق خون جدید در رگ های مجموعه سیاسی کشور است تا از طریق این جابجایی های طبیعی و دموکراتیک برنامه ها و ابتکار عمل های جدید فرصت عرضه اندام داشته باشند در مسیر عبور از برخی مشکلات موجود و رسیدن به وضعیت بهتر.

تجربه دور اول انتخابات در 21 اسفند ماه سال گذشته اگر چه در مجموع و با توجه به شرایط داخلی و بین المللی قابل دفاع بود اما با آنچه انتظار می رفت و بخصوص معیارهایی که رهبری انقلاب ترسیم کرده بودند، فاصله داشت. مشخصا وضعیت مشارکت عمومی در انتخابات و ثبت حد نصاب 40 درصد در قیاس با ادوار مختلف انتخابات، محل تامل بود.

با این حال، تعیین تکلیف بیش از 40 کرسی باقی مانده از صحن بهارستان که می تواند به اندازه تعداد یک فراکسیون باشد، در بردارنده اهمیت مرحله دوم انتخابات و تکمیل مجلس دوازدهم است. بنابر این انتظار می رود عوامل دخیل در انتخابات همان دستور کارها و معیارهای اعلام شده برای دور اول را مد نظر داشته باشند البته منهای کوتاهی هایی که به هر دلیل اتفاق افتاد.

به طور طبیعی نقش آفرینی جریان های سیاسی و رسانه ها در مرحله دوم شاید پر رنگ تر از دیگر عوامل باشد. بیراه نیست اگر گفته شود انگیزه بخشی برای تقویت مشارکت مردمی در انتخابات مهمترین نقش آفرینی جریان های سیاسی و نامزدهای انتخاباتی است. این امر می تواند به شیوه های مختلف محقق شود یا بالعکس به شیوه های دیگر لطمه خورد.

مواجهه جریان های سیاسی با یکدیگر در دور اول انتخابات و نحوه عرضه  نامزدها و برنامه های خود به مردم، بی شک نقص ها و آسیب های جدی به همراه داشت و انتظار می رفت با فروکش کردن انتخابات برخی اصطلاحا بد اخلاقی ها و حاشیه سازی ها هم به محاق برود و جای خود را به هم افزایی و هماهنگی و برنامه ریزی برای آینده پارلمان بدهد.

اما در همان روزهای بعد از انتخابات و اعلام نتایج، به طور غیر منتظره ای بگو مگوهای تندی بین طیف ها و منتخبان جدید درگرفت که اگر نبود تذکر به موقع رهبری، معلوم نبود انتهای این مسیر تجربه شده به کجا ختم شود. رهبر معظم انقلاب 17 اسفند ماه در دیدار با اعضای مجلس خبرگان رهبری در تذکری مهم، سخنان اختلاف‌ انگیز، دعوا راه‌ انداختن‌ها و ستیزه‌ گری‌های دشمن‌ پسند را موجب تلخ شدن شیرینی تشکیل مجلس جدید خواندند و فرمودند: « منتخبان مجلس جدید مراقبت کنند و نگذارند شیرینی تشکیل مجلس در کام مردم و فضای سیاسیِ با طراواتِ کشور تلخ شود، ضمن اینکه اگر مجلس دچار دعوا و ستیزه و مقابله و جبهه‌ بندی‌های گوناگون شود، از کار اصلی خود باز می‌ماند.»

این تذکر رهبری اگر چه راه را بر ادامه دار شدن رفتارهای سیاسی ناپسند و دشمن شاد کن بست، اما چند صباحی بعد و ذیل عنوان رایزنی برای انتخاب رئیس مجلس، دوباره نزاعی رسانه ای بین طیف های مختلف در گرفت. نکته قابل تامل آنکه اکثریت منتخبان راه یافته به مجلس هم از یک جناح سیاسی هستند و این می طلبید که رایزنی ها و مذاکرات و توافق های کاملا طبیعی درباره برنامه ریزی های مربوط به مجلس آینده در فضایی صمیمانه تر و سازنده تر انجام شود تا این گمانه به اذهان عمومی خطور نکند که گویی دعوای قدرت داغ تر از میل به خدمت است.

با نزدیک شدن به زمان برگزاری دور دوم انتخابات مجلس، رسانه های طیف های مختلف به جای آنکه محلی برای ارائه برنامه ها باشند، آوردگاه نزاع های سیاسی و بعضا تخریب رقیب شدند غافل از اینکه چنین مناقشاتی امید مردم به آینده مجلس را هدف می گیرد. مردم مشتاق شنیدن برنامه های فهرست ها و مجموعه های سیاسی برای چگونگی سروسامان دادن به وضعیت مسکن و بازار خودرو و ارز و کنترل و مهار تورم و رونق گرفتن اقتصاد و سرریز شدن نتایج آن در سفرهای خود هستند.

در چند روز اخیر این دعوای سیاسی درون طیف های یک گفتمان بزرگ تر ازسطح رسانه ها به بیلبوردهای سطح پایتخت هم رسیده است.   این وضعیت را هر چقدر هم ذیل عنوان رقابت طبیعی انتخاباتی ارزیابی کنیم اما باز هم آن وجوه انگیزه بخشی برای مشارکت عمومی و امید بخشی برای آینده بهتر را تحت الشعاع قرار خواهد داد و چه بسا با یک غافل گیری در روز جمعه روبه رو شویم.

انتخابات همزمان که رقابتی بر سر برنامه ها و نامزدها است آزمونی هم برای جریان های سیاسی است تا بلوغ و کارآمدی خود را بروز و ظهور دهند. خلاصه کردن همه چیز در کسب قدرت شاید برای آنها خوشایند باشد اما برای مخاطبان و افکار عمومی با قضاوت ها و ارزیابی های دیگری همراه خواهد بود. فراموش نشود که انتخابات در نهایت باید به تحکیم همبستگی اجتماعی ختم شود.

 

 


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
اقتصادنگار | اوضاع شیر تو شیر لبنیات، در طوفان افزایش قیمت‌ها
جزئیات پاسخ سخت ایران به تجاوز آمریکا؛ ناوگان پنجم ارتش آمریکا هدف قرار گرفت
روبیو: هیات همراه ایران در جام جهانی به دقت بررسی می شود!
مذاکرات لبنان و رژیم صهیونیستی در واشنگتن به نتیجه نرسید
هشدار مقام اطلاعاتی اسرائیل درباره خطر تشدید ناخواسته تنش‌ها در خلیج فارس
انفجار خودرو در جایگاه سوخت تهرانپارس+ فیلم
برنامه مسابقات ورزشی امروز 13 خرداد 1405+ جدول پخش
وضعیت آب و هوا امروز چهارشنبه 13 خرداد 1405 + وضعیت استانها
ترافیک سنگین در چالوس و مسیرهای منتهی به تهران/باران در جاده‌های شمال ادامه دارد
نماینده جمهوری‌خواه خواستار قطع کمک‌های آمریکا به اسرائیل شد
ساخته 3 واکسن جدید برای مقابله با ویروس ابولا
افزایش 26.5 درصدی نرخ حمل‌ونقل جاده‌ای کالا از 15 خرداد
سرمربی سابق منچسترسیتی پیشنهاد اینترمیامی را رد کرد
روسیه پنج رسانه و کارشناس انگلیسی را به فهرست سیاه اضافه کرد
آنکارا و ایروان درباره بهبود روابط و تحولات منطقه رایزنی کردند
وزارت خزانه‌داری آمریکا تحریم‌های تازه علیه ایران اعمال کرد
تأکید آیت‌الله جوادی آملی بر قطعی بودن پیروزی نظام اسلامی
افشاگری تازه درباره ملانیا ترامپ و پرونده جنجالی اپستین
هشدار احتمال وقوع سیل؛ آماده‌باش مدیریت بحران در 11 استان کشور
گفت‌وگو تلفنی رؤسای‌جمهور روسیه و بلاروس
مذاکره ترکیه و سودان درباره همکاری‌ها و منطقه در آنکارا
مالیات مقطوع صفر برای بیش از 90 درصد صاحبان مشاغل تمدید شد
بلژیک با دو گل از سد کرواسی گذشت
اعتراف روبیو: امارات و کویت در جنگ علیه ایران فعالانه همراهی می‌کنند
گفت‌وگو تلفنی وزیرخارجه ایران و عربستان
گروسی: حمله به تأسیسات هسته‌ای کاملاً غیرقابل قبول است
سخنگوی فدراسیون فوتبال: روادید تیم ملی تا فردا صادر می‌شود
بولتون: کاخ سفید به دنبال توافق با تهران است
تنگه هرمز به اهرم پرهزینه‌ای برای آمریکا تبدیل شده است
تأکید رئیس بانک مرکزی بر سرعت و دقت در تأمین مالی بخش تولید
گفت وگوی تلفنی وزرای امور خارجه ایران و مصر
محکومیت 8 کشور عربی و اسلامی یورش اسرائیل به مسجد الاقصی
تیم ملی والیبال ایران در دیداری تدارکاتی برابر برزیل قرار می‌گیرد
ترامپ ادعای توقف مذاکرات با ایران را رد کرد
معاون رئیس‌جمهور: دشمن با تغییر روش دنبال ایجاد شکاف داخلی هستند
بانک مرکزی دستورالعمل تسهیلات مسکن محرومان را به 8 بانک ابلاغ کرد
مجارستان: توافق با اوکراین درباره حقوق مجارها در زاکارپاتیا نزدیک است
پشتیبانی جریان حکمت ملی از اقدامات دولت عراق
اگر دولت نبود، احتمال قحطی در جنگ 40 روزه بسیار بالا بود
یارانه نقدی کدام خانواده‌ها سه برابر خواهد شد؟
عکس های منتخب ایران، سه شنبه 12 خرداد 1405
چرا دبی دیگر مقصد گردشگران نیست؟
اسپانیا به نقض حاکمیت لبنان در جنوب این کشور اعتراض کرد
رایزنی دیپلماتیک ایران و جمهوری آذربایجان
دبیر کل حزب‌الله لبنان: با وجود شهادت رزمندگان، دفاع از فلسطین ادامه دارد
واکنش القسام به تحولات منطقه؛ دشمن دچار سوءمحاسبه شده است
چرا طرح رایگان شدن مترو در شورای شهر تهران به تعویق افتاد؟
معاون اول رئیس‌جمهور: شرایط ایران پس از جنگ کاملاً تغییر کرده است
دستور رئیس جمهور برای پرداخت فوری مطالبات گندمکاران
کرملین شرط پایان جنگ اوکراین را اعلام کرد