×
اقتصادی
شناسه خبر : 172267
تاریخ انتشار : دوشنبه 1403/02/17 ساعت 08:24

تکلیف طرح کالا برگ الکترونیک چه زمانی مشخص می شود؟

اجرای طرح فجرانه کالابرگ الکترونیک که از 17 بهمن ماه سال گذشته آغاز شده است تا 21 اردیبهشت ماه امسال تمدید شده و ادامه آن منوط به تصمیم گیری دولت خواهد بود.

نورنیوز-گروه اقتصاد: سید رضا یحیوی مشاور معاون رفاه و امور اقتصادی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در گفت وگو با نورنیوز درخصوص ادامه طرح کالا برگ الکترونیک فجرانه گفت: تصمیم گیری در خصوص ادامه طرح فجرانه در دولت انجام خواهد شد ضمنا مدلهای جدیدی برای این طرح از سوی وزارت رفاه پیش بینی شده که به دولت ارسال خواهد شد .
یحیوی گفت:سیاست دولت حمایت مضاعف از دهک های پایین جامعه است.
وی خاطر نشان ساخت: مدت اعتبار این طرح تا 21 اردیبهشت ماه امسال است که تاقبل از پایان این مهلت دولت در خصوص چگونگی اجرا آن تعیین تکلیف و اطلاع رسانی خواهد کرد.

گفتنی است با اجرای طرح کالابرگ الکترونیک از خردادماه سال ۱۴۰۲ به صورت سراسری در کشور، ۱۱ قلم کالای اساسی شامل برنج ایرانی، حبوبات، شیر کم‌چرب، پنیر، ماست‌ کم‌چرب،‌ مرغ، تخم‌مرغ، روغن مایع، ماکارونی و قند برای حفظ سفره مردم از تورم در سبد غذایی این طرح تعریف شد.
طی چند مرحله و با گسترش اجرای این طرح در نهایت، هفت دهک درآمدی تحت پوشش قرار گرفتند و در صورتی که این هفت دهک درآمدی ۲۰۰ هزار تومان از مبلغ یارانه خود را از میان ۱۱ قلم کالای سبد غذایی تعریف شده خریداری می‌کردند، مشمول دریافت یارانه تشویقی ۱۲۰ هزار تومانی می‌شدند. به عبارتی با استفاده از این طرح، یارانه دهک‌های یک تا ۳ درآمدی به ۵۲۰ هزار تومان و یارانه دهک‌های چهارم تا هفتم درآمدی به ۴۲۰ هزارتومان افزایش یافت.

اما در مرحله جدید اجرایی و شروع دهه فجر، دولت از ۱۷ بهمن‌ماه به مدت سه ماه (تا ۱۸ اردیبهشت ادامه دارد) مرحله جدید طرح کالابرگ الکترونیک را تحت عنوان «طرح فجرانه» اجرا کرد؛ این فاز جدیدی بوده که «شرط ۲۰۰ هزار تومان خرید از یارانه» حذف شد و اعتبار تشویقی آن از ۱۲۰ هزار تومان (اعتبار تشویقی کالابرگی) به ۲۲۰ هزار تومان افزایش یافته است.

به بیانی دیگر در این طرح، یک سبد ۱۱ قلمی برای تامین حداقل کالری، پروتئین، ریزمغذی و ویتامین‌های لازم برای هر فرد (منطبق با نظر انستیتو تغذیه ایران) با قیمت‌های مبنای سال ۱۴۰۱ انتخاب شده است و مابه التفاوت قیمت سبد مبنا سال ۱۴۰۱ با قیمت روز (۱۴۰۲) از محل یارانه جدید دولت تامین می‌شود، به این صورت که قیمت روز سبد مشتمل بر ۱۱ قلم ۷۴۳ هزار و ۷۵۰ تومان بوده که خانوار دهک‌های اول تا هفتم در صورت خرید بسته باید قیمت سال ۱۴۰۱ را به مبلغ ۵۲۳ هزار و ۳۰۰ تومان از جیب خود پرداخت کنند و مابه‌التفاوت آن تا قیمت روز به مبلغ ۲۲۰ هزار و ۴۵۰ تومان از محل اعتبار جدید دولت تامین می‌شود.

اعتبار جدید (۲۲۰ هزار تومانی) علاوه بر یارانه ۳۰۰ و ۴۰۰ هزارتومانی فعلی بوده و خانوار مشمول طرح به صورت مجزا یارانه نقدی خود را به صورت ماهانه دریافت خواهند کرد. مبلغ حمایتی دولت به صورت اعتبار در حساب سرپرست خانوار تخصیص یافته و در زمان خرید و متناسب با میزان خرید مصرف می‌شود. البته خانوار می‌تواند اقلام طرح را در سقف وزنی و کالایی تعریف شده خرید کند و امکان جا به جایی اعتبار بین گروه‌های کالایی مقدور نیست. به عنوان مثال با اعتبار برنج امکان خرید روغن وجود ندارد.
از همین رو می‌توان گفت با اجرای طرح فجرانه، فردی با دهک درآمدی یک تا ۳ به جای دریافت ۴۰۰ هزارتومان یارانه، ۶۲۰ هزارتومان و فردی با دهک درآمدی چهار تا هفت، به جای دریافت ۳۰۰ هزارتومان، ۵۲۰ هزارتومان یارانه دریافت خواهد کرد.

سیدصولت مرتضوی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی چند روز پیش در حاشیه جلسه هیات دولت اعلام کرد که با توجه به موفقیت این طرح و رضایت اکثریت قریب به اتفاق خدمت گیرندگان، براساس دستور رئیس‌جمهور، مقرر شد تا طرح فجرانه کالابرگ الکترونیک همچنان اجرا شود اما جزئیاتی جدید از برنامه دولت اعلام نکرد.

چندی پیش علیرضا عسگریان؛ معاون رفاه و امور اقتصادی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در پاسخ به سوالی درباره احتمال تمدید اجرای طرح فجرانه گفت که مدت اجرای این طرح سه‌ماهه بود و قرار بود تا ۱۷ اردیبهشت سال ۱۴۰۳ ادامه داشته باشد و تمدید آن منوط به تامین بودجه خواهد بود .
اکنون باید منتظر اعلام دولت ماند تا مشخص شود که قرار است پس از برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته چه مدلی برای مرحله جدید کالابرگ الکترونیک اجرایی شود.


نورنیوز
اخبار مرتبط
طرح کالابرگ الکترونیکی در خرداد ماه اجرا نمی شود +زمان اجرای مرحله جدید
شنبه 1404/03/17 ساعت 08:50
طرح کالابرگ الکترونیکی در خرداد ماه اجرا نمی شود +زمان اجرای مرحله جدید
رئیس سازمان برنامه و بودجه با اشاره به آماده نبودن زیرساخت‌ها اعلام کرد که طرح پرداخت کالابرگ الکترونیکی در خردادماه اجرایی نخواهد شد و زمان دقیق اجرای آن به‌زودی اعلام می‌شود.
سه روز تا پایان اجرای طرح فجرانه کالابرگ؛ برنامه آتی دولت چیست؟
جمعه 1403/02/14 ساعت 11:39
سه روز تا پایان اجرای طرح فجرانه کالابرگ؛ برنامه آتی دولت چیست؟
اجرای طرح فجرانه کالابرگ الکترونیک در حالی از 17 بهمن ماه به مدت سه ماه آغاز شد که اکنون تنها سه روز تا پایان این طرح باقی مانده که هنوز دولت برنامه جدید خود را برای ادامه طرح یاد شده، اعلام نکرده است.
آغازمرحله سوم کالابرگ‌ الکترونیک از فردا دوشنبه
یکشنبه 1403/01/19 ساعت 10:03
آغازمرحله سوم کالابرگ‌ الکترونیک از فردا دوشنبه
سومین مرحله طرح فجرانه کالابرگ الکترونیک از فردا (20 فروردین) آغاز می‌شود .
آغاز مرحله سوم طرح فجرانه کالابرگ الکترونیک از 18 فروردین
یکشنبه 1403/01/12 ساعت 16:39
آغاز مرحله سوم طرح فجرانه کالابرگ الکترونیک از 18 فروردین
مرحله دوم طرح فجرانه الکترونیک در حالی تا 17 فروردین ماه ادامه دارد که مرحله سوم آن نیز از 18 فروردین ماه آغاز خواهد شد
پاسخ به 13 پرسش مردمی درباره اجرای طرح «فجرانه» کالابرگ
دوشنبه 1402/12/07 ساعت 09:33
پاسخ به 13 پرسش مردمی درباره اجرای طرح «فجرانه» کالابرگ
درحالی بیش از هشت ماه از اجرای طرح کالابرگ الکترونیک به صورت سراسری در کشور می‌گذرد که در مرحله جدید، این طرح در قالب فجرانه اجرا می‌شود؛ در این میان به دلیل وجود برخی ابهامات مطرح شده از سوی شهروندان، وزارت رفاه به برخی پرسش‌ها در این زمینه پاسخ داده است.
تخلفات فروشگاه‌ها در اجرای طرح فجرانه کالابرگ را گزارش دهید
جمعه 1402/12/04 ساعت 08:58
تخلفات فروشگاه‌ها در اجرای طرح فجرانه کالابرگ را گزارش دهید
مشاور معاون رفاهی وزارت تعاون اعلام کرد:در طرح فجرانه کالا مردم آزاد هستند از هر برندی خرید کنند.
چگونه از یارانه تشویقی «فجرانه» استفاده کنیم؟
چهارشنبه 1402/12/02 ساعت 17:51
چگونه از یارانه تشویقی «فجرانه» استفاده کنیم؟
دهک‌های درآمدی یک تا هفت می‌توانند برای سهولت با استفاده از اپلیکیشن و شبکه ملی اعتبار (شما)، اقلام طرح را در سقف وزنی و کالایی تعریف شده و از 211 هزار فروشگاه‌ متصل به طرح به صورت اعتباری خرید کنند.
سهمیه هر فرد از 11 خوراکی سبد کالابرگ الکترونیکی «طرح فجرانه» چقدر است؟
شنبه 1402/11/21 ساعت 09:38
سهمیه هر فرد از 11 خوراکی سبد کالابرگ الکترونیکی «طرح فجرانه» چقدر است؟
مشاور معاون رفاهی و امور اقتصادی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی جزئیات سبد 11 قلمی غذایی برای حمایت از خانوارهای مشمول در طرح کالابرگ الکترونیک را تشریح کرد.
اجرای طرح فجرانه کالابرگ از امروز +فیلم
سه‌شنبه 1402/11/17 ساعت 13:41
اجرای طرح فجرانه کالابرگ از امروز +فیلم
پس از گذشت 8 ماه از اجرا نشدن طرح کالابرگ، بر اساس اعلام وزارت رفاه طرح فوق با عنوان فجرانه از امروز به مدت 3 ماه برگزار می‌شود.
آیا اگر از کالابرگ الکترونیکی استفاده کنیم یارانه‌مان قطع می‌شود؟ +فیلم
جمعه 1402/10/01 ساعت 23:33
آیا اگر از کالابرگ الکترونیکی استفاده کنیم یارانه‌مان قطع می‌شود؟ +فیلم
کالابرگ الکترونیکی شارژ شد
یکشنبه 1402/02/17 ساعت 20:40
کالابرگ الکترونیکی شارژ شد
مدیرعامل شرکت خدمات فناوری اطلاعات رفاه ایرانیان (فارا) اعلام کرد: با واریز یارانه خردادماه به حساب سرپرستان خانوار، امکان خرید اعتباری ماه بعد نیز برای یارانه‌بگیران فراهم شد.
10 کالا مشمول کالابرگ الکترونیکی شدند
جمعه 1401/10/30 ساعت 15:20
10 کالا مشمول کالابرگ الکترونیکی شدند
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: طرح کالابرگ الکترونیکی مشمول 10 گروه کالایی یعنی شیر، پنیر، ماست، روغن، برنج، مرغ، تخم‌مرغ، ماکارونی، قند و شکر می‌شوند.
کالابرگ جایگزین یارانه نقدی می‌شود؟
چهارشنبه 1401/10/28 ساعت 16:37
وزیر رفاه در حاشیه جلسه دولت:
کالابرگ جایگزین یارانه نقدی می‌شود؟
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: قبل از پرداخت یارانه به مردم، یارانه آن‌ها به یک حساب پشتیبان واریز می‌شود و کسانی که احساس می‌کنند به جای یارانه نقدی باید کالا دریافت کنند، قبل از موعد یارانه می‌توانند از طریق آن حساب پشتیبان 11 قلم کالای اساسی مورد نیاز خود را دریافت کنند.
آغاز طرح کالابرگ الکترونیک بر بستر شبکه ملی اعتبار در هرمزگان
سه‌شنبه 1401/10/27 ساعت 20:02
آغاز طرح کالابرگ الکترونیک بر بستر شبکه ملی اعتبار در هرمزگان
استاندار هرمزگان از آغاز طرح کالابرگ الکترونیک بر بستر شبکه ملی اعتبار(شما) خبر داد.
آخرین جزئیات تعیین دستمزد 1402، کالابرگ و سن بازنشستگی از زبان وزیر کار
چهارشنبه 1401/10/07 ساعت 14:17
آخرین جزئیات تعیین دستمزد 1402، کالابرگ و سن بازنشستگی از زبان وزیر کار
وزیر کار تعاون و رفاه اجتماعی درباره آخرین تصمیمات برای تعیین دستمزد کارگران برای سال آینده، اعلام کرد که بناست در جلسه آتی شورای کار با تشکیل کمیسیونی تخصصی در این باره اتخاذ تصمیم شود.
کالابرگ الکترونیک؛ فرصتی برای تقویت اقتصاد خانوار
دوشنبه 1401/09/07 ساعت 12:19
کالابرگ الکترونیک؛ فرصتی برای تقویت اقتصاد خانوار
استفاده از کالابرگ را می‌توان فرصتی برای بازسازی و ترمیم معیشت خانوار دانست که در خلال آن دولت و بانک مرکزی می‌توانند با استقرار فرآیندهای مالی نسبت به بهبود وضعیت اقتصادی کشور اقدام کنند.
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
منچسترسیتی با گل‌های فراوان ولورهمپتون را در هم کوبید
از سرگیری پروازهای «قطر ایرویز» به ایران پس از دو ماه وقفه
افشای گاف امنیتی؛ اسناد مذاکرات ترامپ با پوتین در هتل جاماند!
«شال سیاه» به اسکار نزدیک‌تر شد
حمایت تلویحی ترامپ از تجزیه خاک اوکراین
آغاز کوچ اجباری در غزه؛ ارتش اسرائیل دستور تخلیه شهر را صادر کرد
سه فوتبالیست ایرانی در فهرست بهترین‌های آسیا/نام چه کسانی در این لیست قرار دارد؟
چین راهی فینال بسکتبال کاپ آسیا شد/ تلاش شاگردان مانولوپولوس برای مقام سومی
وقوع انفجار شدید در مرکز دمشق
قیمت بنزین سوپر وارداتی از مرز 50 هزار تومان عبور می‌کند؟
زلنسکی با واگذاری دونباس به روسیه مخالفت کرد
قطع سهمیه آرد 138 نانوایی در تهران؛ رئیس اتحادیه برکنار شد
تضمین حضور معلم در تمام کلاس‌ها؛ هیچ کلاسی بدون معلم نخواهد بود
تصمیم‌های نسنجیده ترامپ و ریسک پیامدهای آن
آمریکا صدور ویزای سفر برای ساکنان غزه را تعلیق کرد
مقام صهیونیستی: به ازای هر کشته اسرائیلی در 7 اکتبر باید 50 فلسطینی کشته شود!
یارانه مردادماه به حساب سرپرستان خانوار دهک‌های یک تا 3 واریز شد
تاس: همکاری اقتصادی با روسیه به سود آمریکاست
تهدید تعرفه 50 درصدی آمریکا بر 70 درصد کالاهای صادراتی هند
حماس: حمایت آمریکا از نتانیاهو، راه را برای ادامه جنایات اشغالگران هموار کرد
نشست پوتین ـ ترامپ در آلاسکا از نگاه تحلیلگر روسی
شگفتی باستان‌شناسان؛ مقبره یک شوالیه زیر بستنی‌فروشی کشف شد
تعلیق افزایش قیمت بلیت کنسرت؛ انتظار برای ابلاغ نرخ‌های جدید
ابراز رضایت پوتین از سفر به آلاسکا
تاکید مصر، آلمان و فرانسه بر حل‌ مسالمت‌آمیز پرونده هسته‌ای ایران
کارنامه ملاک انتخاب رشته کنکور 1404 چه زمانی منتشر می شود؟
هشدار دوباره ستاد کل نیروهای مسلح به دشمنان
پوتین در ازای کنترل دونتسک، پیشروی در اوکراین را متوقف می‌کند
روزهای گرم تهران در آخرین روزهای مرداد ادامه دارد
نامه تمجیدآمیز رئیس‌جمهور روسیه به رهبر کره شمالی
عارف: امنیت اجتماعی و اقتصادی دو مسیر اصلی سازمان تأمین اجتماعی است
عراقچی: پیوند دوستی ایران و ارمنستان ریشه‌دار و پایدار است
زلنسکی: صلحی می‌خواهیم که پایدار باشد
کاهش 16 درصدی جانباختگان در طرح ترافیکی اربعین 1404
باکیچ بالاخره پرسپولیسی شد
وزارت اطلاعات پایگاه یکپارچه شناسایی اتباع خارجی ایجاد می‌کند
سنگ‌اندازی‌های بدون استدلال در مسیر عادی‌سازی پرونده ایران در FATF
امکان شرکت در امتحانات پیام‌نور بدون محدودیت جغرافیایی فراهم شد
واکنش رهبران اروپایی به ملاقات ترامپ و پوتین در الاسکا
اضافه شدن 250 مگاوات ظرفیت جدید به شبکه برق کشور
بررسی تحولات غزه و پرونده هسته‌ای ایران در مکالمه وزرای خارجه مصر و آلمان
بازگشایی جاده چالوس بصورت دو طرفه
وضعیت بحرانی سوء تغذیه در غزه؛ 40 هزار کودک در معرض خطر جدی هستند
موفقیت تیم ملی المپیاد علوم زمین ایران با کسب 4 نشان برنز در چین
نتایج نهایی انتخاب رشته متقاضیان دانشگاه‌های فرهنگیان و تربیت دبیر شهید رجایی اعلام می شود
پزشکیان: دولت همه توان خود را برای توقف سوزاندن گازهای مشعل به کار گرفته است
پیکر استاد فرشچیان روز دوشنبه به اصفهان منتقل می شود +اعلام جزئیات مراسم
اخبار مرتبط قیمت طلا و سکه امروز شنبه 25 مرداد 1404 +جدول
آغاز لیگ برتر با کسر امتیاز سه تیم و محرومیت بازیکنان کلیدی
محمد حسین طاهری آکردی سرپرست جدید ستاد امر به معروف و نهی از منکر کشور شد
X
آگهی تبلیغاتی