×
بین الملل
شناسه خبر : 172107
تاریخ انتشار : شنبه 1403/02/15 ساعت 18:49
تشکیلات خودگردان در دوربرگردان امریکا

«نورنیوز» بررسی می‌کند؛

تشکیلات خودگردان در دوربرگردان امریکا

«آتش‌بازی» اخیر تشکیلات خودگردان با ترور یکی از نیروهای مقاومت، اعلام موجودیت دوباره و ابراز وجود برای گروهی است که امریکا و رژیم صهیونیستی آنها را به عنوان حاکمان غزه در فردای جنگ انتخاب کرده‌اند.

نورنیوز-گروه بین‌الملل؛ منابع خبری پنجشنبه گذشته اعلام کردند «عمر ابو الفول»، از اعضای نیروهای مقاومت گردان‌های طولکرم در خودروی شخصی خود به ضرب گلوله نیروهای امنیتی تشکیلات خودگردان در ورودی اردوگاه «طولکرم» واقع در شمال کرانه باختری به شهادت رسید. این اقدام از سوی تشکیلات خودگردان در حالی صورت می‌گیرد که بسیاری آن را با سفر اخیر برخی مقامات آمریکایی از جمله «آنتونی بلینکن»، وزیر خارجه آمریکا به کشورهای منطقه و دیدارهای وی در برخی کشورهای عربی و رژیم صهیونیستی با کلید واژه آینده غزه بی‌ارتباط نمی‌دانند و ترور روز پنجشنبه را «آتش‌بازی» تشکیلات خودگران برای ابراز وجود تلقی می‌کنند.

این جلب‌توجه پرسروصدا پس از آن صورت می‌گیرد که تشکیلات خودگردان با تغییرات  بنیادین و ناگهانی همه را غافلگیر کرد و با حکم «محمود عباس»، ریاست تشکیلات خودگردان، «محمد مصطفی» به عنوان نخست‌وزیر جدید فلسطین کابینه خود را معرفی کرد؛ تغییراتی که با استقبال آمریکا همراه شد.  امریکایی که در ماه‌های گذشته به‌ویژه هفته‌های اخیر، به‌صراحت به‌دنبال نقش‌آفرینی بیشتر و جدی‌تر از سوی تشکیلات خودگردان است.

استقبال امریکا و اروپا از نقش‌آفرینی تشکیلات خودگردان

«جو بایدن»، رئیس‌جمهوی آمریکا در هفته‌های ابتدایی بعد از عملیات «طوفان الاقصی» ضمن مخالفت با برقراری آتش‌بس در غزه گفت که پس از جنگ در نهایت تشکیلات خودگردان باید بر نوار غزه و کرانه باختری حکومت کند. وزیر خارجه آمریکا نیز در جلسه استماع سنای آمریکا عنوان کرد تشکیلات خودگردان، بهترین گزینه برای اداره این منطقه است. در حوزه اروپا نیز «جوزپ بورل»، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا تأکید کرد که تشکیلات خودگردان فلسطین تنها طرفی است که می‌تواند نوار غزه را پس از پایان جنگ اداره کند.«دیوید کامرون»، وزیر امور خارجه انگلیس نیز مدعی شد رهبران حماس باید غزه را ترک کنند و دولت جدید وابسته به تشکیلات خودگردان فلسطین در غزه تشکیل شود.

دیدارهای محرمانه تشکیلات خودگران با رهبران کشورها منطقه

در همین راستا منابع صهیونیست نیز  از دیدار مخفیانه نمایندگان مصر، عربستان سعودی، اردن و تشکیلات خودگردان فلسطین با هدف تصمیم‌گیری بر سر آینده نوار غزه با ایجاد «تشکیلات خودگردان جدید» خبر دادند.

هر چند که آمریکا و اروپا به تشکیلات خودگردان برای تسلط بر غزه و کرانه باختری چراغ سبز نشان داده‌اند، اما انفعال رهبران این طیف مقابل رژیم صهیونیستی همواره مورد اعتراض و انتقاد فلسطینی‌ها بوده است؛ چراکه تشکیلات خودگردان از اسلو (1993) تا به امروز جز محکوم‌کردن لسانی شهرک‌سازی این رژیم هیچ اقدام قابل توجهی انجام نداده‌اند. بر این اساس تسلط تشکیلات خودگردان در شرایط فعلی، ترجمه عربی ایده رژیم صهیونیستی برای ده سال تسلط بر غزه است.

مردم غزه و کرانه باختری چه می‌گویند؟

این در حالی است که نظرسنجی‌های مختلف طی سال‌های اخیر به‌ویژه پس از عملیات «طوفان الاقصی» حماس نشان می‌دهد رویکرد و اقبال مردم نه به سازشکاری بلکه به مقاومت و ایستادگی در برابر اشغالگری متمایل شده است؛ چنانکه  «مرکز تحقیقات سیاسی و نظرسنجی فلسطین» بعد از عملیات غافلگیرکننده گروه مقاومت فلسطین اعلام کرد ۵۷ درصد از پاسخ‌دهندگان در غزه و ۸۲ درصد در کرانه باختری تایید کردند که حماس در حمله علیه رژیم صهیونیستی درست عمل کرده است. اوایل فروردین نیز مرکز تحقیقات سیاسی فلسطین عنوان کرد که 59 درصد تاکید دارند که پس از جنگ اداره غزه به عهده حماس خواهد بود و میزان رضایت از جنبش حماس همچنان بالا و به میزان 70 درصد است. این در حالی است که میزان رضایت از جنبش فتح در کرانه باختری به 27 درصد و میزان رضایت از محمود عباس به 14 درصد کاهش یافته است. سه‌چهارم فلسطینی‌ها بر این باورند که جنگ علیه غزه از 7 اکتبر تاکنون سبب احیای توجه بین‌المللی نسبت به مساله فلسطین شده و ممکن است موجب به‌رسمیت شناختن کشور فلسطین شود. در این میان نمی‌توان از موج اعتراضی و جنبش دانشجویان امریکا، اروپا، استرالیا، کانادا، کوبا و ... غفلت کرد.

با توجه به این مولفه‌ها می‌توان گفت که آنچه از سوی آمریکا برای تشکیلات خودگردان در نظر گرفته شده است، نه حکمرانی بر غزه و کرانه باختری بلکه تکرار بهره‌گیری از ظرفیت‌های آن جهت سرکوب فلسطینی‌ها و ایجاد حاشیه امن برای اشغالگری رژیم صهیونیستی است. نسخه‌ای که سالها در کرانه باختری اجرا شد و هیچ دستاوردی برای فلسطینی‌ها نداشت. باید توجه داشت امروز جهان، فلسطین را نه با تشکیلات خودگردان بلکه با مقاومت می‌شناسد.

 


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
پهپاد کاریال عربستان به دست نیروهای یمن ساقط شد
هشدار پلیس فتا درباره کلاهبرداری با وعده درآمد دلاری از لایک کردن
آخرین قیمت طلا و سکه امروز پنجشنبه 19 شهریور 1405؛ سکه امامی به 240 میلیون تومان رسید
هشدار بغداد؛ استفاده از خاک عراق برای حمله به کشورهای دیگر ممنوع است
قیمت خودروهای داخلی و خارجی امروز پنجشنبه 19 شهریور؛ تارا و اکستریم رکورد زدند
آخرین قیمت دلار امروز پنجشنبه 19 شهریور 1405؛ جهش 10 هزار تومانی یورو
وزارت دفاع: صنعت دفاعی ایران نابودشدنی نیست
مخالفت دولت با طرح مقابله با نفوذ سرویس‌های اطلاعاتی بیگانه
تعطیلی استخرها و سالن‌های همایش دولتی با دستور رئیس‌جمهور
رویترز: تصرف زهپاد آمریکایی فرصتی برای مهندسی معکوس ایران است
هزینه وام مسکن زوجین تهرانی به 470 میلیون تومان رسید
استقلال - پیکان / ترکیب احتمالی آبی ها ؛ 2 تغییر مهم بختیاری‌زاده
نورنما | نمایش هوایی جنگنده های ترکیه ای بر فراز اهرام مصر
آخرین اخبار از پیشتازی مخالفان نتانیاهو در آستانه انتخابات کنست
تعرفه تلفن ثابت بازهم گران شد؛ مکالمه با موبایل از فردا چقدر می‌شود؟
حمایت اسلام‌آباد از حق هسته‌ای ایران در نشست آژانس
یمن عربستان را به تشدید حملات متهم کرد؛ درگیری‌ها وارد مرحله جدید شد
قیمت گوشت قرمز امروز 19 شهریور 1405 + جدول قیمت گوشت گوسفندی و گوساله
عرب‌ها در انتخابات اسرائیل چه می‌کنند؟
گسترش جغرافیایی تنش
هشدار سازمان غذا و دارو درباره تبلیغات دارویی در فضای مجازی
رکوردشکنی دولت در اسقاط خودرو؛ 700 هزار دستگاه طی دو سال
آخرین قیمت محصولات ایران خودرو امروز پنجشنبه 19 شهریور؛ گرانترین محصول 7 میلیارد تومان
موشک‌های ایران به کشتی‌های جنگی آمریکا نزدیک‌تر شدند
قیمت سکه پارسیان امروز پنجشنبه 19 شهریور 1405 + جدول کامل قیمت ها
افشاگری اژه‌ای درباره دو وزیر دولت سیزدهم: ترک فعل نکرده بودند؛ جرم مرتکب شده بودند
فروش 42 هزار سکه در نخستین عرضه اوراق سلف
آخرین قیمت خودروهای سایپا امروز پنجشنبه 19 شهریور 1405؛ عبور شاهین اتوماتیک از 3 میلیارد
وزیر نیرو: 20 هزار مگاوات از ناترازی برق کشور برطرف شد
انصارالله شهر راهبردی المخا را فتح کرد؛ پیشروی 2600 کیلومتری در سواحل غربی یمن
جنگی که آمریکا را مجبور به بازآرایی می کند؛ مرحله بعدی چیست؟
آخرین اخبار از تأمین اجتماعی ؛ تصمیم جدید برای وصول حق‌بیمه و مطالبات کارفرمایان
هجوم مرغ‌های مینا به مزارع خراسان‌شمالی؛ کلزا و کاملینا در امان نماندند
جنگ اراده‌ها و محاسبات ناکارآمد دشمن
طناب کشی عراقی ها برسر دو ضرب الاجل
60 هزار برق غیرمجاز در تهران شناسایی شد؛ کشف ماینر غیرمجاز در چاه‌ کشاورزی!
روایت معاون نیروی دریایی ارتش از شهید سلیم‌زاده؛ خلبانی که تحرکات آمریکا را رصد می‌کرد
تک ضرب | غزال تیزپای بد دهن فوتبال ایران !
جزئیات آخرین تحولات جنگ ایران و آمریکا/انفجار در قشم و سیریک، ادعای ترامپ و موضع پاکستان
قیمت طلا امروز پنجشنبه 19 شهریور 1405 + قیمت طلای 18 عیار
مسی از رونالدو عبور کرد؛ رکورد تاریخی 1350 مشارکت در گل
جدول پخش فیلم‌های تلویزیونی پنجشنبه 19 شهریور؛ از «دوازدهمین مرد» تا «اخراجی‌ها 2»
شروع تلخ ایران در بازی‌های آسیایی؛ شکست تیم ملی بسکتبال مقابل قطر
هپاتیت B در ایران مهار شد؛ کدام گروه سنی هنوز در معرض خطر است؟
جزئیات ضربه موشکی ایران به پایگاه آمریکا در اردن؛ 9 هواپیمای نظامی آسیب دیدند
آرمان‌گرایی که خیال‌پرداز نبود
سقوط سهام آسیا در سایه نفت 100 دلاری؛ بازارها در شوک جنگ و تورم
کابوس تازه مستأجرها؛ مسکن بیش از 70 درصد درآمد خانوار را می‌بلعد
توقف فروش بلیت قبض روح خبرساز شد؛ پاسخ اداره کل هنرهای نمایشی
آخرین وضعیت ترافیک جاده های کشور؛ بارش پراکنده و مه‌گرفتگی در محورهای شمالی