×
سیاسی
شناسه خبر : 172004
تاریخ انتشار : جمعه 1403/02/14 ساعت 13:13
شرط محال عربستان برای عادی‌سازی روابط با رژیم اسرائیل

پاک‌آیین، کارشناس روابط بین‌الملل در گفت‌وگو با «نورنیوز» تشریح کرد

شرط محال عربستان برای عادی‌سازی روابط با رژیم اسرائیل

«محسن پاک‌آیین»، سفیر پیشین ایران در جمهوری آذربایجان، ازبکستان و زامبیا در گفت‌وگو با «نورنیوز» به سوال‌ها درباره آینده روابط عربستان سعودی و رژیم صهیونیستی با توجه به سناریوی امریکایی «عادی‌سازی» پاسخ داد؛ پرسش‌هایی که بعد از آخرین سفر وزیر خارجه امریکا به ریاض قوت گرفت.

نورنیوز ـ گروه بین‌الملل: «آنتونی بلینکن»، رئیس دستگاه سیاست خارجی و دیپلماسی امریکا در واپسین تور خاورمیانه‌ای خود راهی عربستان سعودی و اراضی اشغالی شد تا به زعم خود، دستیابی به «آتش‎بس» در غزه را تسهیل کند. او بعد از دیدارهای دیپلماتیک در ریاض، تلویحا اجرای راهکار «دو دولتی» همچنین «عادی‌سازی» روابط میان تل‌آویو و کشورهای منطقه را به‌مثابه دو پایه اصلی مناقشه میان فلسطین و رژیم صهیونیستی عنوان کرد که در کنار آتش‌بس و آزادی اسرای اسرائیلی می‌تواند به بحران فعلی خاتمه دهد.  بلینکن همکاری مشترک آمریکا و عربستان در راستای عادی‌سازی با تل‌آویو را «تقریبا انجام‌شده» ارزیابی و اعلام کرد: «فکر می‌کنم تلاشی که آمریکا و عربستان در کنار هم انجام داده‌اند، از منظر حصول توافق‌ها، تقریبا به اتمام رسیده است.» سخنان وزیر خارجه ایالات متحده این سوال را در پی داشت که آیا روابط عربستان سعودی و رژیم صهیونیستی به نقطه پیش از آغاز جنگ غزه برمی‌گردد؟ یعنی به زمانی که امریکا به «عادی‌سازی» و بهبود روابط رژیم صهیونیستی با کشورهای عرب و مسلمان منطقه بیشتر از هر زمانی امیدوار بود؟ آن هم در شرایطی که شماری از کشورها به‌دنبال قطع روابط خود با رژیم صهیونیستی هستند.

«محسن پاک‌آیین»، سفیر پیشین ایران در جمهوری آذربایجان، ازبکستان و زامبیا و کارشناس مسائل بین‌الملل در گفت‌وگو با «نورنیوز» در این‌باره  گفت: درحال حاضر که عربستان نسبت به سیاست‌های تجاوزگرایانه رژیم صهیونیستی در قبال مردم غزه مواضع انتقادی دارد، بعید است که مقامات ریاض به یک اشتباه راهبردی در عادی‌سازی روابط با رژیم اسرائیل دست بزنند.

او در خصوص مطرح‌شدن پروژه عادی‌سازی روابط رژیم صهیونیستی با برخی از کشورهای عرب منطقه به‌خصوص عربستان سعودی و طرح موضوع دوملیتی در مسأله فلسطین اظهارداشت: تبلیغاتی که در چند روز اخیر آغاز شده، بیشتر در قالب مشروعیت‌بخشیدن به رژیم صهیونیستی و به فراموشی سپردن نسل‌کشی و جنایات این رژیم در هفت ماه گذشته در قبال مردم غزه است.

به گفته پاک‌آیین، اگر چه کشورهای حاشیه خلیج فارس پیش از ۷ اکتبر و عملیات «طوفان الاقصی» به عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی متمایل بودند، ولی با شدت‌گرفتن حملات وحشیانه، نسل کشی و کشتار غیرنظامیان، زنان و کودکان در غزه، لحن کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس تغییر کرد و موضع آنها به سمت محکومیت اقدامات رژیم صهیونیستی، آتش‌بس دائمی و توقف جنایت آن رژیم در قبال مردم غزه چرخش پیدا کرد.

سفیر پیشین ایران در زامبیا افزود: عربستان سعودی پیش از آغاز عملیات طوفان الاقصی شرط عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی را به رسمیت‌شناختن دولت فلسطین توسط این رژیم قلمداد کرده بود؛ لذا حتی در آن شرایط هم احتمال عادی‌شدن سریع روابط میان این ریاض و تل‌آویو وجود نداشت.

وی ادامه داد: به لحاظ افکار عمومی نیز در سطح منطقه و بین‌الملل مردم در برابر رژیم صهیونیستی قرار گرفتند و امروز هم شاهد جنبش‌های دانشجویی معترض به سیاست‌های حمایتی غرب از اسرائیل در آمریکا و برخی دیگر از کشورهای اروپایی هستیم.

پاک آیین با بیان اینکه «عربستان سعودی به میانجیگری میان حماس و رژیم صهیونیستی جهت توقف کشتار در غزه تمایل دارد» تصریح کرد: هر کشوری که بخواهد برای آتش‌بس میانجی شود، باید شروط حماس را هم مورد نظر قرار دهد. حماس هم به چیزی کمتر از توقف جنگ و کشتار از سوی اسرائیلی‌ها، آتش‌بس دائمی، بازگشت آوارگان به فلسطین و تبادل اسرا راضی نخواهد شد.

سفیر پیشین ایران در ازبکستان بیان کرد: بنابراین بحث میانجی‌گری میان اسرائیل و حماس به معنای عادی‌سازی رابطه با رژیم صهیونیستی نیست؛ از این جهت به نظر می‌رسد مسأله عادی‌سازی در مرحله کنونی منتفی است.

وی در خصوص بحث دو ملیتی که در برخی رسانه‌ها و محافل سیاسی در سطح منطقه‌ای و جهانی مطرح می‌شود، گفت: طرح ایجاد دو دولت فلسطینی و اسرائیلی که سازمان ملل متحد، آمریکا، کشورهای غربی و اروپایی و بسیاری دیگر از کشورها به آن متمایل هستند، از سوی رژیم صهیونیستی رد می‌شود چرا که آنها نمی‌توانند وجود یک دولت فلسطینی را در کنار خود بپذیرند.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
انقلابی جدید در درمان پیرچشمی
جمع‌آوری 115 هزار خودروی چینی از بازار
درخواست 20 کشور اروپایی برای استرداد مهاجران غیرقانونی افغان
مرشایمر: تاماهاوک چاره مشکلات اوکراین نیست
اعتراضات در وین علیه جنگ اوکراین
مخالفت قطر با اقدامات رژیم صهیونیستی در غزه، قدس و جولان اشغالی
افت شدید ورودی آب به سدها
183 هزار میلیارد تومان خسارت خاموشی در سال گذشته
وزیر کشور: خسارت خودروهای آسیب‌دیده در جنگ 12 روزه پرداخت می‌شود
مخالفت دولت لبنان با خواسته کاخ‌سفید درباره آینده حزب الله
مدودف: زلنسکی تحت هیچ شرایطی پیروز نخواهد شد
هشدار حزب‌الله: هر گونه کانال مذاکراتی با رژیم صهیونیستی مسدود خواهد شد!
وزیر آموزش و پرورش نیز به پویش «بساز مدرسه» پیوست
نامه به سران قوا‌؛ 95 میلیارد دلار ارز صادراتی بازنگشته است
احتمال سقوط قیمت نفت به 55 دلار
عکس های منتخب ایران، شنبه 26 مهر 1404
هاشمیان: نتیجه دیدار با خیبر عادلانه نبود
نتانیاهو با بازگشایی گذرگاه رفح مخالفت کرد
درویش استعفا کرد
احتمال دیدار ترامپ با رئیس کره شمالی قوت گرفت
ایران اقدام رژیم صهیونیستی در نقض آتش‌بس در غزه و کشتار زنان و کودکان را محکوم کرد
​​​​​​​نامه روسیه، ایران و چین درباره خاتمه قطعنامه 2231 به سازمان ملل
هاشمیان در آستانه برکناری !
هوای ناسالم تهران در روزهای آینده
پیام غریب آبادی درمورد دیپلماسی ایران و همگرایی کشورهای مستقل در دفاع از حاکمیت قانون
اعتراض به ترامپ هم‌زمان با هجدهمین روز از تعطیلی دولت
معاون رئیس‌جمهور: تعطیلی پنجشنبه‌ها فعلاً ممکن نیست
جدول لیگ برتر در هفته هفتم پس از بازی پرسپولیس
پایان 10 سالگی برجام در آینه رسانه‌های اروپا
اوربان: دیدار پوتین-ترامپ، شانس توافق درباره اوکراین را افزایش می‌دهد
آغاز بازگشایی گذرگاه رفح از دوشنبه
پزشکیان: در کنار رسیدگی به تخلفات افراد، اجازه ندهیم حقوق او تضییع شود
2-0 | سیتی بدون رودری هم درخشان است
بزرگداشت استاد محمود فرشچیان در وین؛ شاعر رنگ و عشق در خاطره‌ها ماندگار خواهد ماند
رایزنی تلفنی وزیر خارجه مصر با عراقچی، گروسی و ویتکاف
خیبر (2)- پرسپولیس (1) | پرسپولیس در دقیقه 97 تسلیم خیبر شد + خلاصه بازی
1-0 | پیکان هم در برابر آلومینیوم شکست خورد+ خلاصه بازی
کشته و زخمی شدن 210 تن در حملات پاکستان به اسپین‌بولدک افغانستان
واگذاری سایپا رسما کلید خورد
47 بار نقض آتش بس در غزه از سوی رژیم صهیونیستی
عارف: المپیک 2028 فرصت حیثیتی برای کشورمان است
چرا برای پرونده نیشکر هفت‌تپه کیفرخواست جدید صادر شده است؟
برقراری پرواز رشت- آستراخان از فردا
پیروزی پرگل تیم فوتبال نوجوانان مقابل قرقیزستان در بیشکک
زلزله‌ای به بزرگی 6.2 ریشتر جنوب فیلیپین را لرزاند
حمله پهپادی رژیم اسرائیل به جنوب لبنان
مطالبات گندمکاران تسویه شد
واکنش حماس به تشدید حملات صهیونیست ها به کرانه باختری
اخراج ژنرال ارشد چین و 8 مقام نظامی دیگر به‌اتهام فساد
جاده چالوس یکطرفه شد
X
آگهی تبلیغاتی