×
سیاسی
شناسه خبر : 172004
تاریخ انتشار : جمعه 1403/02/14 ساعت 13:13
شرط محال عربستان برای عادی‌سازی روابط با رژیم اسرائیل

پاک‌آیین، کارشناس روابط بین‌الملل در گفت‌وگو با «نورنیوز» تشریح کرد

شرط محال عربستان برای عادی‌سازی روابط با رژیم اسرائیل

«محسن پاک‌آیین»، سفیر پیشین ایران در جمهوری آذربایجان، ازبکستان و زامبیا در گفت‌وگو با «نورنیوز» به سوال‌ها درباره آینده روابط عربستان سعودی و رژیم صهیونیستی با توجه به سناریوی امریکایی «عادی‌سازی» پاسخ داد؛ پرسش‌هایی که بعد از آخرین سفر وزیر خارجه امریکا به ریاض قوت گرفت.

نورنیوز ـ گروه بین‌الملل: «آنتونی بلینکن»، رئیس دستگاه سیاست خارجی و دیپلماسی امریکا در واپسین تور خاورمیانه‌ای خود راهی عربستان سعودی و اراضی اشغالی شد تا به زعم خود، دستیابی به «آتش‎بس» در غزه را تسهیل کند. او بعد از دیدارهای دیپلماتیک در ریاض، تلویحا اجرای راهکار «دو دولتی» همچنین «عادی‌سازی» روابط میان تل‌آویو و کشورهای منطقه را به‌مثابه دو پایه اصلی مناقشه میان فلسطین و رژیم صهیونیستی عنوان کرد که در کنار آتش‌بس و آزادی اسرای اسرائیلی می‌تواند به بحران فعلی خاتمه دهد.  بلینکن همکاری مشترک آمریکا و عربستان در راستای عادی‌سازی با تل‌آویو را «تقریبا انجام‌شده» ارزیابی و اعلام کرد: «فکر می‌کنم تلاشی که آمریکا و عربستان در کنار هم انجام داده‌اند، از منظر حصول توافق‌ها، تقریبا به اتمام رسیده است.» سخنان وزیر خارجه ایالات متحده این سوال را در پی داشت که آیا روابط عربستان سعودی و رژیم صهیونیستی به نقطه پیش از آغاز جنگ غزه برمی‌گردد؟ یعنی به زمانی که امریکا به «عادی‌سازی» و بهبود روابط رژیم صهیونیستی با کشورهای عرب و مسلمان منطقه بیشتر از هر زمانی امیدوار بود؟ آن هم در شرایطی که شماری از کشورها به‌دنبال قطع روابط خود با رژیم صهیونیستی هستند.

«محسن پاک‌آیین»، سفیر پیشین ایران در جمهوری آذربایجان، ازبکستان و زامبیا و کارشناس مسائل بین‌الملل در گفت‌وگو با «نورنیوز» در این‌باره  گفت: درحال حاضر که عربستان نسبت به سیاست‌های تجاوزگرایانه رژیم صهیونیستی در قبال مردم غزه مواضع انتقادی دارد، بعید است که مقامات ریاض به یک اشتباه راهبردی در عادی‌سازی روابط با رژیم اسرائیل دست بزنند.

او در خصوص مطرح‌شدن پروژه عادی‌سازی روابط رژیم صهیونیستی با برخی از کشورهای عرب منطقه به‌خصوص عربستان سعودی و طرح موضوع دوملیتی در مسأله فلسطین اظهارداشت: تبلیغاتی که در چند روز اخیر آغاز شده، بیشتر در قالب مشروعیت‌بخشیدن به رژیم صهیونیستی و به فراموشی سپردن نسل‌کشی و جنایات این رژیم در هفت ماه گذشته در قبال مردم غزه است.

به گفته پاک‌آیین، اگر چه کشورهای حاشیه خلیج فارس پیش از ۷ اکتبر و عملیات «طوفان الاقصی» به عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی متمایل بودند، ولی با شدت‌گرفتن حملات وحشیانه، نسل کشی و کشتار غیرنظامیان، زنان و کودکان در غزه، لحن کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس تغییر کرد و موضع آنها به سمت محکومیت اقدامات رژیم صهیونیستی، آتش‌بس دائمی و توقف جنایت آن رژیم در قبال مردم غزه چرخش پیدا کرد.

سفیر پیشین ایران در زامبیا افزود: عربستان سعودی پیش از آغاز عملیات طوفان الاقصی شرط عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی را به رسمیت‌شناختن دولت فلسطین توسط این رژیم قلمداد کرده بود؛ لذا حتی در آن شرایط هم احتمال عادی‌شدن سریع روابط میان این ریاض و تل‌آویو وجود نداشت.

وی ادامه داد: به لحاظ افکار عمومی نیز در سطح منطقه و بین‌الملل مردم در برابر رژیم صهیونیستی قرار گرفتند و امروز هم شاهد جنبش‌های دانشجویی معترض به سیاست‌های حمایتی غرب از اسرائیل در آمریکا و برخی دیگر از کشورهای اروپایی هستیم.

پاک آیین با بیان اینکه «عربستان سعودی به میانجیگری میان حماس و رژیم صهیونیستی جهت توقف کشتار در غزه تمایل دارد» تصریح کرد: هر کشوری که بخواهد برای آتش‌بس میانجی شود، باید شروط حماس را هم مورد نظر قرار دهد. حماس هم به چیزی کمتر از توقف جنگ و کشتار از سوی اسرائیلی‌ها، آتش‌بس دائمی، بازگشت آوارگان به فلسطین و تبادل اسرا راضی نخواهد شد.

سفیر پیشین ایران در ازبکستان بیان کرد: بنابراین بحث میانجی‌گری میان اسرائیل و حماس به معنای عادی‌سازی رابطه با رژیم صهیونیستی نیست؛ از این جهت به نظر می‌رسد مسأله عادی‌سازی در مرحله کنونی منتفی است.

وی در خصوص بحث دو ملیتی که در برخی رسانه‌ها و محافل سیاسی در سطح منطقه‌ای و جهانی مطرح می‌شود، گفت: طرح ایجاد دو دولت فلسطینی و اسرائیلی که سازمان ملل متحد، آمریکا، کشورهای غربی و اروپایی و بسیاری دیگر از کشورها به آن متمایل هستند، از سوی رژیم صهیونیستی رد می‌شود چرا که آنها نمی‌توانند وجود یک دولت فلسطینی را در کنار خود بپذیرند.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
حضور رئیس‌جمهور و رئیس مجلس عراق در مراسم تشییع رهبر شهید انقلاب
کشتی خارجی متخلف در تنگه هرمز به گل نشست
نورنما | آتش سوزی جنگلی در جنوب یوتا
رئیس فیفا از جنگندگی یوزها گفت؛ «باعث شدید همه احساس غرور کنند»
پرونده خونین در کرمان؛ رفیق‌کشی با طراحی یک دختر جوان
بانک جهانی وام‌دهی به چین را تا 2031 متوقف می‌کند
درخشش جوانان ایران در آسیا؛ سه فرنگی‌کار فینالیست شدند
ستاره بی‌رقیب ایران در لیگ ملت‌ها؛ حاجی‌پور درخشید
نتایج ارزیابی عملکرد آموزش‌وپرورش تا پایان شهریور اعلام می‌شود
اجاره‌نامه‌ها خودکار تمدید می‌شوند؛ سقف افزایش اجاره‌بها تعیین شد
طرح ویژه ترافیکی قم برای مراسم تشییع رهبر شهید اعلام شد
لغو طرح ترافیک تهران در ایام تشییع رهبر شهید
کری جنجالی امباپه برای مسی: آقای گلی مهم نیست، جام را می‌خواهم
سدهای کشور 65 درصد پر شد
این زن عامل حذف آلمان از جام جهانی شد !
آمریکا، 250 کیلومتر از سواحل هرمزگان را آلوده کرد
برنامه حرکت قطارهای ویژه مراسم تشییع رهبر شهید اعلام شد
جزئیات محدودیت‌های پروازی فرودگاه های مهرآباد و امام خمینی اعلام شد
ابن‌الرضا: توان موشکی و پهپادی ایران قابل مذاکره نیست
وزارت کار: تعطیلات هفته آینده شامل کارگران بخش خصوصی هم می‌شود
جدول گلزنان جام جهانی 2026؛ هالند در تعقیب مسی و امباپه
موعد جدید دیدار با ملی‌پوشان در مهرآباد
حضور مقامات 40 کشور در مراسم وداع و تشییع رهبر شهید
عاشورا؛ رسالت بیداری انسان
ترافیک پرحجم در محورهای پرتردد البرز و قزوین + جزئیات
نوراینفو| پیامدهای جسمانی استفاده مفرط از تلفن همراه
علت صدای انفجار در بندرعباس مشخص شد
افزایش سهمیه سوخت ناوگان عمومی در ایام تشییع رهبر شهید انقلاب
نوراینفو |موج استعفا و برکناری پس از ناکامی در جام جهانی
عارف: آموزش هوش مصنوعی و امنیت سایبری در مدارس ضروری است
شکست دختران والیبال ایران در روز نخست قهرمانی آسیا
14 هزار ماینر غیرمجاز در خوزستان امحا می‌شود
کالبد یا کارکرد؟! درباره امتحان دیکته همسایه های سر به هویٰ
کارشناس: توافق لبنان و رژیم صهیونیستی به نفع نتانیاهو است
آماده‌باش هلال‌احمر برای تشییع رهبر شهید
ادعای تازه واشنگتن؛ مذاکرات دوحه با ایران پیشرفت مثبت داشته است
مسائل اقتصادی و راهکارهای پلیسی
باید برخاست
دادستان تهران به اخلالگران بازار؛ برخورد قاطع در راه است
قیمت گوشت قرمز امروز 10 تیر 1405 + جدول
برنامه بازی‌های جام جهانی 2026 امروز چهارشنبه 10 تیر
بورس صعودی شد؛ ورود 3 همت پول حقیقی به تالار شیشه‌ای
چرا ترکیه ناگهان به مهم‌ترین هدف تل‌آویو تبدیل شد؟
پیش‌ بینی قیمت دلار چهارشنبه 10 تیر 1405 / دلار در دوراهی صعود و عقب‌نشینی قرار گرفت
پیش بینی قیمت طلا و سکه چهارشنبه 10 تیر 1405 / سایه سنگین دلار بر بازار طلا
فرزاد جمشیدی مجری معروف تلویزیون درگذشت + جزئیات علت فوت و زمان خاکسپاری
روسیه: امیدواریم تفاهم ایران و آمریکا به توافق نهایی برسد
قیمت طلای جهانی امروز چهار‌شنبه 10 تیر 1405
ترافیک سنگین در جاده‌های شمال و ورودی تهران
مهلت بازگشت ارز صادراتی تمدید شد