×
بین الملل
شناسه خبر : 171835
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1403/02/12 ساعت 13:59
روزنه‌ای برای پایان نسل‌کشی

ابوالقاسم ـ قاسم‌زاده*

روزنه‌ای برای پایان نسل‌کشی

موج اعتراض‌های دانشجویی و مردمی در اغلب دانشگاه‌های آمریکا و اروپا فراگیر شده است. این موج اعتراضی در داخل اسرائیل علیه دولت نتانیاهو نیز گسترده شده است و فضای عمومی در این کشور، خواهان عزل و برکناری او و دولت افراطی صهیونیستی در داخل اسرائیل است.

نورنیوز - گروه بین الملل: نشست وزیر خارجه دولت بایدن «انتونی بلنیکن» با دولت‌های عربی کشورهای حاشیه خلیج فارس با ارائه پیشنهاد توقف فوری جنگ حماس و دولت اسرائیل «نتانیاهو» در صدر اخبار منطقه قرار گرفته است. وزیر خارجه آمریکا بعد از دیدار با «فیصل بن فرحان» وزیر خارجه دولت سعودی خبر داد: «... توافق عادی‌سازی روابط عربستان سعودی و اسرائیل به مراحل پایانی خود رسیده است و با به دست آمدن دو پیش‌نیاز، یعنی آرامش در غزه و قرار گرفتن در مسیر تشکیل کشور فلسطین، این توافق عملی می‌شود.»
وزیر خارجه آمریکا همچنین در نشستی با نمایندگان شش کشور عضو شورای همکاری خلیج فارس، خواستار ایجاد یک ساز و کار پدافندی هوایی مشترک با این شورا شد. نمایندگان رسمی «حماس» به قاهره رفته‌اند تا مسیر اجرایی این پیشنهاد وزیر خارجه آمریکا با اعضاء شورای همکاری خلیج فارس را بررسی کنند و در صورت توافق، آتش بس علنی و رسمی اعلام کنند.
این پیشنهاد وزیر خارجه آمریکا در توافق با اعضاء دولت‌های عربی عضو شورای همکاری خلیج فارس در حالی به صورت علنی اعلان شده است که مقام‌های دولت اسرائیل (نتانیاهو و فرمانده ارتش) مدام خبر از آغاز عملیات گسترده زمینی در منطقه «رفح» می‌دهند! و از هم اکنون آرایش جنگی در این منطقه گرفته‌اند. وزیر خارجه آمریکا در پایان دیدارهایش با وزراء خارجه شورای همکاری خلیج فارس گفت: «پیشنهاد «سخاوتمندانه» برای آتش بس و پایان جنگ ارائه کرده است!». 
از سوی دیگر موج فراگیر اعتراض‌های دانشجویی و مردمی در اغلب دانشگاه‌های آمریکا و اروپا فراگیر شده است. این موج اعتراضی در داخل اسرائیل علیه دولت نتانیاهو نیز گسترده شده است و فضای عمومی در این کشور، خواهان عزل و برکناری او و دولت افراطی صهیونیستی در داخل اسرائیل است.
اکنون در صحنه خبر بین‌المللی و در افکار عمومی مردم اغلب کشورها این نشانه‌ها فراگیر شده است.
1ـ نتانیاهو و دولت راست افراطی او در این مدت از هیچ کشتار و جنایت‌های جنگی فروگذار نکرده‌اند تا آنجا که اغلب سیاستمداران رسمی و غیررسمی در کشورها و دولت‌ها اظهار کرده‌اند:«اقدامات اسرائیل در غزه نسل‌کشی است.» برخی از نمایندگان و سناتورهای آمریکایی نیز بیان کرده‌اند که « شکی وجود ندارد آنچه نتانیاهو در غزه انجام می‌دهد، پاکسازی نژادی و قومی است.» این جمله اکنون در اغلب رسانه‌های کشورهای غربی، به ویژه در آمریکا و فرانسه، آلمان و انگلیس مدام تکرار می‌شود و رسانه‌های عمومی از آن به «فاجعه بین‌المللی» یاد می‌کنند. انزوای سیاسی اسرائیل محصول آن است. واقعیت این است که در اغلب کشورهای اروپای غربی انعکاس اخبار کشتار زنان و کودکان و سالخوردگان در غزه به یک جریان نفرت از دولت نتانیاهو مبدّل شده است.
2ـ جامعه عرب در سراسر کشورهای عربی، به ویژه در خاورمیانه زخم خورده از تکرار جنایات جنگی در فلسطین اشغالی به ویژه در غزه است. سکوت و بی‌تفاوتی اغلب دولت‌های عربی در منطقه در برابر وسعت جنایات رژیم صهیونیستی، سال‌های سال در اذهان عمومی مردم مسلمان به ویژه در منطقه خاورمیانه باقی خواهد ماند. اسرائیلی‌ها دریافته‌اند که سیاست‌های جنگی نتانیاهو زخم عمیقی بر روابط مسلمانان و به ویژه اعراب منطقه با آنها برجای گذاشته است.
3ـ هنوز معلوم نیست نشست حماس با دولت مصر در قاهره به سرانجام برسد؛ آن هم در حالی که نتانیاهو و دولت راست افراطی او آینده روشنی برای خود نمی‌بینند. واقعیت این است که بحران غزه فاجعه بزرگ انسانی و بشری است و سال‌ها طول خواهد کشید تا شرایط در سراسر خاورمیانه و در جهان اسلام به شرایطی متعادل گردد.
4ـ به رسمیت شناختن دولت فلسطین که در شورای امنیت سازمان ملل در دستور کار قرار گرفت و یک باره از سوی دولت‌‌های آمریکا و انگلیس بایکوت شد، شاید بار دیگر در دستور کار سازمان ملل قرار گیرد.
دولت روسیه و چین به اجرای آن بی‌تفاوت نخواهند بود، اگر چه این دو قدرت بین‌المللی در این مرحله سیاست مماشات و خریدن زمان را در پیش گرفته‌اند. به هر حال بحران همچنان باقی است تا زمانی که رژیم صهیونیستی تعریف اصلی‌اش «نژاد پرستی» و سلطه «نژادی» است.

 

* کارشناس مسائل سیاسی


روزنامه اطلاعات
نظرات

آخرین اخبار
نورنما | سردشت در غبار خردل ; تسلیت به مظلومیت یک شهر
نماینده پارلمان لبنان: توافق، ادامه اهداف دشمن در خارج از میدان نبرد است
مسیرهای دسترسی به مراسم وداع و تشییع امام شهید اعلام شد
اختلال خدمات کارت‌محور بانک ملی برطرف شد
واکنش متفاوت یک نویسنده فرانسوی به حذف ایران از جام جهانی
پوتین: غرب به‌دنبال بی‌ثبات‌سازی روسیه است
هند محدودیت تردد کشتی‌های خود در تنگه هرمز را لغو کرد
تأکید رئیس جمهور عراق بر حل‌وفصل اختلافات به روش‌های دیپلماتیک
این مارک از پودر لاغری و چاقی غیرمجاز است
آغاز پروازهای تهران-دبی از فردا
واکنش مشاور رهبر انقلاب به فشارها علیه حزب‌الله لبنان
تردد کشتی‌های تجاری در تنگه هرمز افزایش یافت
سرمربی اتریش ادعای تبانی مقابل الجزایر را رد کرد
بازداشت 47 متهم از نمایندگان و مسئولان عراقی به اتهام فساد
جنجال بزرگ جام جهانی 2026؛ شایعه تبانی در بازی اتریش و الجزایر و حذف ایران
تنبیه حذف از جام جهانی؛ پرواز چارتر تیم ملی اروگوئه لغو شد
نبض جام | ویژه برنامه روزانه نورنیوز برای جام جهانی 2026 / قسمت بیستم
پیروزی ایران مقابل کوبا در لیگ ملت‌های والیبال
هشدار پلیس درباره وام‌های فوری در فضای مجازی؛ فریب تبلیغات را نخورید
توافق دولت لبنان با رژیم صهیونیستی محکوم و چیزی جز تسلیم نیست
قالیباف: پایان جنگ لبنان در صدر تفاهم‌نامه ایران و آمریکا قرار دارد
بروجردی: پاسخ ایران به نقض آتش‌بس فوری و قاطع خواهد بود
زمان امتحانات دانشگاه تهران دوباره تغییر کرد+ جزئیات جدید
برف تابستانی سبلان را سفیدپوش کرد
بیانیه فاطمیون در پاسخ به ادعاهای رسانه‌های صهیونیستی منتشر شد
رکورد جدید واردات طلای چین؛ بیش از 163 تن در یک ماه
مشروعیت از آنِ مقاومت است، نه دولت لبنان
برترین بازیکنان مرحله گروهی جام جهانی 2026 معرفی شدند/دو بازیکن از ایران در جمع برترین ها
محبوبیت صدراعظم آلمان به پایین‌ترین سطح رسید
محدودیت تردد کامیون‌ها در روز تشییع رهبر شهید
جزئیات توافق جدید ایران و ارمنستان؛ توسعه نوردوز در دستور کار قرار گرفت
خون‌هایی که هندسه روایت جهان را تغییر داد
درخواست هلال احمر برای همکاری و کمک مردم به پیشگیری از گرمازدگی در تجمعات
سعید اخباری : با دست خالی برای سهمیه آسیا می‌جنگیم
سهمیه بازیکنان خارجی لیگ برتر نصف شد؛ شوک بزرگ به استقلال، پرسپولیس و تراکتور
قیمت نقره امروز یکشنبه 7 تیر 1405 + جدول
سقوط مرگبار بالگرد آرامکو در عربستان؛ همه سرنشینان کشته شدند
نورویدئو | لبنان؛ میان توافق ادعایی، امنیت وعده داده شده و معادله خلع سلاح
جزئیات طرح جدید غذای دانشجویی؛ راه‌اندازی رستوران‌های مکمل در دانشگاه‌ها
اقتصاد ایران پس از تفاهم؛ فرصتی برای اصلاح خطاهای گذشته
نوراینفو | شرایط ثبت نام وام بازنشستگان تامین اجتماعی
کنایه زلاتان به دیدار اتریش و الجزایر: نمی‌دانم از حذف ایران متاسف باشم یا نه
جزئیات تازه از آخرین ساعات زندگی دکتر کمال خرازی ؛ در بیمارستان چه گذشت؟
شرکت‌کنندگان مراسم تشییع رهبر شهید بیمه می شوند
اعلام جزئیات خدمات اتوبوسرانی به زائران مراسم تشییع رهبر شهید در تهران
نوراینفو | آمار عجیب از رشد مصرف دخانیات در ایران
دادگستری نوشهر: اموال ساعدی‌نیا توقیف و حساب‌های بانکی وی مسدود شد
حضرتی: مراسم تشییع رهبر شهید نماد انسجام ملی خواهد بود
دیدار پزشکیان با خانواده شهیدان خطیب و موسوی
سفر عراقچی؛ پیام آشکار ایران برای معادلات امنیتی منطقه چیست؟