×
بین الملل
شناسه خبر : 171743
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1403/02/11 ساعت 14:29
جزئیات آخرین بسته پیشنهادی آتش‌بس جنگ غزه

«نورنیوز» بررسی می‌کند؛

جزئیات آخرین بسته پیشنهادی آتش‌بس جنگ غزه

نماینده حماس درمذاکرات با میانجی‌های قطری و مصری بر سر آخرین متن پیشنهادی آتش‌بس، قاهره را برای رایزنی با رهبران گروه مقاومت فلسطین ترک کرد. بر اساس گزارش منابع فلسطینی، هیأت حماس با پاسخ کتبی به واپسین پیش‌نویس توقف جنگ به مصر بازمی‌گردد. اما جزئیات این توافق چیست؟

نورنیوز-گروه بین‌الملل: مذاکراتی که هفته‌ها به بن‌بست خورده بود مجددا احیا شده است؛ «آنتونی بلینکن»، وزیر خارجه امریکا از روز گذشته مهمان عربستان سعودی است و از آن طرف «خلیل الحیا»، نایب‌رئیس جنبش حماس که در رأس هیأتی در قاهره حضور داشت تا درباره پیشنهادی که گفته می‌شود نسخه اصلاح‌شده پیشنهادات قبلی آتش‌بس در غزه است، مصر را برای رایزنی با رهبران ارشد گروه مقاومت ترک کرد.  

هنوز هیچ رسانه‌ای رونوشت جامع و کاملی از جزئیات بسته پیشنهادی منتشر نکرده است و تنها می‌توان با کنارهم‌گذاشتن اظهارنظرهای پراکنده همچنین گزارش برخی رسانه‌ها به نقل از منابع آگاه، کلیاتی از این طرح را دریافت.

یکی از معدود چهره‌هایی که در این‌باره به تفصیل سخن گفت، آنتونی بلینکن، رئیس دستگاه سیاست خارجی و دیپلماسی امریکاست که دیروز دوباره عازم غرب آسیا شده و عربستان سعودی را به‌عنوان نخستین مقصد خود انتخاب کرده است. او تلویحا اجرای راهکار «دو دولتی» همچنین «عادی‌سازی» روابط میان تل‌آویو و کشورهای منطقه را به‌مثابه دو پایه اصلی مناقشه میان فلسطین و رژیم صهیونیستی عنوان کرد که در کنار آتش‌بس و آزادی اسرای اسرائیلی می‌تواند به بحران فعلی خاتمه دهد.

بلینکن با بیان اینکه «خواست فلسطینیان برای تشکیل کشوری مستقل کاملا مشروع است»، گفت: «بدون یک افق سیاسی برای فلسطینیان، پایان‌دادن به چرخه خشونت (در اراضی اشغالی) دشوار خواهد بود.» وزیر خارجه امریکا همچنین همکاری مشترک آمریکا و عربستان در راستای عادی‌سازی با تل‌آویو را «تقریبا انجام‌شده» ارزیابی کرد و گفت: «فکر می‌کنم تلاشی که آمریکا و عربستان در کنار هم انجام داده‌اند، از منظر حصول توافق‌ها، تقریبا به اتمام رسیده است.»

همزمان با این سخنان، «جوزپ بورل»، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا خبر داد چندین کشور اروپایی تا پایان ماه مه(اردیبهشت-خرداد) ، کشور فلسطین را به رسمیت می‌شناسند. این در حالی است که 140 کشور از 193 کشور عضو سازمان ملل کشور فلسطین را به رسمیت شناخته‌اند. ایالات متحده 18 آوریل، پیش‌نویس قطعنامه شورای امنیت را که فلسطین را به‌عنوان عضو کامل سازمان ملل به رسمیت می‌شناخت، وتو کرد و به نظر می‌رسد امریکا بنا دارد از این حق به عنوان یک کارت امتیاز در مذاکرات آتش‌بس استفاده کند.

توافق سه‌مرحله‌ای آتش‌بس

«الجزیره» هم دیروز در گزارش خود جزئیات تازه‌ای از بسته آتش‌بس فعلی منتشر کرد و نوشت این بسته شامل یک توافق سه‌مرحله‌ای است که به آتش‌بس طولانی منجر شود. بر اساس این گزارش احتمالا در مرحله اول حدود 33 نفر از اسرای اسرائیلی از سوی حماس آزاد می‌شوند و در مقابل تعدادی از زندانیان فلسطینی هم از زندان‌های رژیم صهیونیستی آزاد خواهند شد، اما شمار زندانیان فلسطینی مشخص نیست.

«رویترز» نیز گزارش داد ممکن است تل‌آویو اجازه دهد برخی از فلسطینی‌های آواره از شمال و مرکز غزه به خانه‌های خود برگردند و ممکن است در مرحله دوم برخی از نیروهای خود را از غزه خارج کند. «دیوید کامرون»، وزیر امور خارجه بریتانیا نیز خبر داد که آتش‌بس پیشنهادی ۴۰ روزه است.

حماس در جریان مذاکرات قبلی اعلام کرده بود بر خواسته‌های خود یعنی آتش‌بس دائمی، خروج نیروهای اسرائیلی از غزه، بازگشت نامحدود فلسطینی‌های آواره به خانه‌های خود، اجازه کمک‌های بیشتر برای ورود به این منطقه و آغاز روند بازسازی اصرار دارد. پایگاه خبری آمریکایی «اکسیوس» هم به نقل از دو مقام اسرائیلی که نامشان فاش نشده است، گزارش داد که آخرین پیشنهاد اسرائیل شامل تمایل به بحث در مورد «بازگرداندن آرامش پایدار» در غزه است.

امریکا و متحدان اروپایی رژیم صهیونیستی تلاش دارند با روایت خود از پیش‌نویس آتش‌بس، حماس را تحت فشار قرار دهند و روند مذاکرات را با سایه حمله‌ای گسترده بر سر آوارگان فلسطینی در رفح پیوند بزنند، اما واقعیت این است موج اعتراض‌های دانشجویی و مردمی در امریکا و اروپا از یک‌طرف و ناکامی رژیم صهیونیستی در دستیابی به اهداف ابتدایی اعلام‌شده‌اش از طرف دیگر وضعیت را برای تل‌آویو و متحدانش بغرنج کرده است.

در همین راستا بود که «جو بایدن»، رئیس‌جمهور آمریکا امروز برای پیشبرد مذاکرات آتش‌بس بین رژیم اسرائیل و حماس با رهبران مصر و قطر گفتگو کرد. در همین حال شامگاه گذشته معترضان در تل‌آویو به سیاست کابینه بنیامین نتانیاهو در نزدیکی یک پایگاه نظامی تجمع کردند و از بی‌بی خواستند به توافقی با حماس برسد که به آزادی اسرا بینجامد. پیام معترضان که با حروف مشتعل به نمایش گذاشتند این بود: «رفح می‌تواند صبر کند، ما نمی‌توانیم.» با این اوصاف باید منتظر ماند و دید طرفین اصلی توافق، پای چه شروط و توافقی را امضا می‌کنند.

 


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
نماینده آمریکایی: جنگ ترامپ علیه ایران یک فاجعه تمام‌عیار بوده است
شلیک موشک از لبنان، مراسم مذهبی «مرون» در اسرائیل را لغو کرد
روایت عراقچی از دستور کار مذاکرات با مقامات روسیه/ با پاکستان و عمان مشورت خوبی داشتیم
توقیف یک کشتی باری در آب‌های سومالی
عراقچی برای دیدار با پوتین وارد سن‌پترزبورگ شد
آخرین وضعیت ایستگاه‌های جدید سنجش آلودگی هوای تهران
رکورد جهانی ماراتن در رقابت های لندن شکسته شد
پرداخت 65 درصد از بدهی‌های دارو
بنت و لاپید برای کنار زدن نتانیاهو متحد شدند
کدام مواد غذایی نباید در فریزر باشند؟
افشاگری هارتص از ربودن کودکان در غزه
مجروح شدن چند صهیونیست در پی تیراندازی از سوی نیروهای مقاومت فلسطین
گروهک‌های مسلح وابسته، به دنبال ایجاد ناامنی علیه غیرنظامیان در غزه است
حمله حزب الله لبنان به تجمع نظامیان صهیونیست
عراقچی: همسایگان ما اولویت ما هستند
4 توصیه درباره مصرف سبزیجات
تساوی میلان و یوونتوس در بازی حساس
سخنان نتانیاهو درباره حملات شدید به لبنان بیشتر جنبه «نمایش قدرت» دارد
«دریچه آتش بس یازمینه جنگ»
قدردانی سفیر ایران از دولت و مردم پاکستان برای میزبانی مذاکرات با آمریکا
جهش بی‌سابقه «کرک‌اسپرد» بنزین
عزم اسلام‌آباد برای ادامه ترانزیت کالا به ایران
درس امروز قالیباف به ترامپ؛ چه کسی کارت‌هایش تمام شده!؟
برقراری سفر رسمی چارلز سوم به ایالات متحده پس از بررسی‌های امنیتی
معاون رئیس‌جمهور : به هراقدام جنگی پاسخی چهار برابری خواهیم داد
وزارت خارجه ایران: عراقچی به روسیه سفر کرد/دیدار با پوتین در سن‌پترزبورگ
البوسعیدی رایزنی با عراقچی را مُثمر ثمر خواند
اعلام جزئیات فروش ارز به زائران حج
اینتر یک قدم دیگر به قهرمانی نزدیک شد
نفتالی بنت: نتانیاهو باید کنار برود
شگفتی از معماری ذخیره‌سازی نفت از سوی ایران
هشدار صنعا درپی جنایات رژیم صهیونیستی در فلسطین و لبنان
انتشار بیانیه منتسب به مظنون تیراندازی مراسم شام خبرنگاران کاخ سفید
تشکیل حزبی جدید برای رقابت با نتانیاهو در انتخابات
انتقاد عضو شورای شهر از تبلیغ جوایز میلیاردی در پیامک‌های شهرداری
اسلام‌آباد: به تلاش‌های خود برای پیشبرد صلح در منطقه ادامه خواهیم داد
کشته و زخمی شدن چند نظامی اسرائیل در حمله پهپادی به جنوب لبنان
اولیانوف: آمریکا اخاذی در برابر ایران را کنار بگذارد
نورنما | یادآوری یک نوای خاطره‌برانگیز از زبان کودکان دهه هشتاد
انتشار دستخطی از شهید علی لاریجانی از روزهای پایانی عمرش + تصویر
افزایش منابع قرض الحسنه اشتغال در سال 1405/ سهم هر استان چقدر است؟
برگزاری اجتماع بزرگ امام رضایی‌ها 9 اردیبهشت در تهران + جزئیات
برگزاری آزمون دکتری دانشگاه آزاد به‌صورت مجازی
نمایشگاه مجازی کتاب تهران چقدر تخفیف برای خریداران در نظر گرفته است؟
هاآرتص: موج خودکشی در نیروهای اسرائیلی؛ 11 مورد در کمتر از یک ماه
یورش پلیس به باند برادران قاچاقچی فروش سلاح
تجزیه‌طلبان با انتقاد از ترامپ به مزدوری و اختلاس اعتراف کردند
آمار شهدای لبنان از مرز 2 هزار و 500 نفر گذشت
صعود سخت چلسی به فینال جام‌ حذفی
عارف: آیین‌نامه جدید برای تعیین نرخ سوخت نیروگاه‌ها تصویب شد