×
سیاسی
شناسه خبر : 171425
تاریخ انتشار : شنبه 1403/02/08 ساعت 14:02
هنگامه بیداری در غرب

جعفر قنادباشی*

هنگامه بیداری در غرب

اساتیدودانشجویانی که نسبت به شرایط مردم مظلوم غزه اعتراض می‌کنند خطر دستگیری را به جان می‌خرند و این اقدام آنها نشان می‌دهد که این فرهیختگان به‌دلیل سیاست‌های جمهوری اسلامی ایران چنین رویکردی را دنبال نکرده‌اند. در واقع آنها آگاه شده‌اند و وظیفه انسانی خود می‌دانند که از مردم مظلوم غزه دفاع کنند و این رویکرد نشانه دیگری از شکست اسرائیل است.

نورنیوز - گروه سیاسی: بیش از ۲۰۰ روز از آغاز جنگ در غزه و کشتار مردم بی‌دفاع می‌گذرد و آمار‌ها از این حکایت دارد که تاکنون حدود ۳۵ هزار نفر به شهادت رسیده و بیش از ۷۷ هزار نفر نیز مجروح شده‌اند. در چنین شرایطی شاهد هستیم که استادان و دانشجویان بسیاری از دانشگاه‌های غرب به صحنه آمده و نسبت به ادامه این جنایت‌ها اعتراض می‌کنند. در این میان البته برخی معتقدند که فرهیختگان جهان غرب باید زودتر به کشتار مردم مظلوم غزه واکنش نشان می‌دادند.

درباره زمان واکنش نخبگان در غرب باید نکاتی را مورد توجه قرار داد، زیرا آنها با موانعی رو‌به‌رو بوده‌اند و اکنون که این موانع کنار رفته است، این احتمال وجود دارد که اعتراض‌ها به جنایت‌های رژیم‌صهیونیستی در جوامع دیگر نیز تکرار شود. نباید فراموش کرد که دستگاه‌های رسانه‌ای جهان همواره تلاش می‌کنند که واقعیت آنچه در غزه می‌گذرد به گوش جامعه نخبگان نرسد اما به‌دلیل حجم بالای جنایت در غزه، رسانه‌های آمریکایی نتوانستند فضا را بسته نگه دارند.

افزون بر این تلاش زیادی می‌شود که رژیم‌صهیونیستی را از جنایت در غزه مبرا کنند. این در‌حالی است که در کنار این رویکرد سعی می‌شود که حماس را نیز تروریست نشان دهند. به‌عبارت دیگر تلاش غرب این است که فضا و آنچه را که در غزه می‌گذرد، وارونه جلوه دهد. اما به صحنه آمدن دانشجویان و اساتید در دانشگاه‌های مطرح غرب نشان می‌دهد که قشر فرهیخته به واقعیت پی برده‌اند؛ بنابراین این احتمال وجود دارد که این رویکرد نخبگان در غرب به دیگر مسائل نیز تسری پیدا کند و بی‌اعتمادی نسبت به رسانه‌های رسمی و مقامات آمریکایی افزایش یابد.

این در‌حالی است که این روز‌ها اتهامات زیادی به نخبگانی که به واقعیت پی برده‌اند، زده می‌شود. برای نمونه آنها را به یهود‌ستیزی متهم می‌کنند یا ادعا می‌شود که این فرهیختگان تحت تاثیر جمهوری اسلامی ایران چنین رویکردی را در پیش گرفته‌اند. لازم به یادآوری است که این بار اولی نیست که غربی‌ها جمهوری اسلامی ایران را به چنین مسائلی متهم می‌کنند. با این حال نکته قابل‌توجهی در این اتهام‌زنی وجود دارد و آن این که ایران در مسیر خردمندانه‌ای حرکت می‌کند که این روز‌ها جامعه فرهیخته و دانشگاهی آمریکا نیز به آن پی‌برده و با آن همراه شده، به عبارت دیگر این واقعیت افتخارآمیزی برای جمهوری اسلامی ایران است.

لازم به یادآوری است که اساتیدودانشجویانی که نسبت به شرایط مردم مظلوم غزه اعتراض می‌کنند خطر دستگیری را به جان می‌خرند و این اقدام آنها نشان می‌دهد که این فرهیختگان به‌دلیل سیاست‌های جمهوری اسلامی ایران چنین رویکردی را دنبال نکرده‌اند. در واقع آنها آگاه شده‌اند و وظیفه انسانی خود می‌دانند که از مردم مظلوم غزه دفاع کنند و این رویکرد نشانه دیگری از شکست اسرائیل است.

* تحلیلگر مسائل بین‌الملل


روزنامه جام جم
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
فعال محیط زیست سوئدی توسط صهیونیست ها شکنجه شد
قیمت دلار امروز دوشنبه 14 مهر 1404
ایران نما | معرفی جاذبه های گردشگری شهرهای ایران(94) « بیستون»
قیمت طلا و سکه امروز دوشنبه 13 مهر + جدول
اردوغان به جمهوری آذربایجان می‌رود
عارف: معضل پسماند سه استان شمالی کشور باید حل شود
وزیر آموزش و پرورش: هزارمین مدرسه کانکسی کشور جمع آوری شد
سرلشکر حاتمی: در حین مذاکره مورد تهاجم قرار گرفتیم
نخست‌وزیر جدید فرانسه یک ماه هم دوام نیاورد!
تمایل زوج‌های ایرانی داشتن 3 فرزند است
دستگیری اوباش خطرناک شمال پایتخت با چهار قبضه سلاح
دستور اژه‌ای برای کنترل بازار و مقابله قاطع با گرانفروشی
قهرمانان تیم ملی کشتی مهمان امام رضا(ع) شدند
فرمانده نیروی دریایی ارتش به روسیه رفت
نورنما | تظاهرات 250 هزار نفری در آمستردام علیه رژیم صهیونیستی
آغاز تحقیقات در مورد علت حادثه مرگبار آزمایشگاه دانشگاه تهران
تونل امیرکبیر امشب مسدود می‌شود
اعلام جرم برای رئیس بانک به دلیل گزارش نکردن پولشویی
دیپلماسی نوسانی ترامپ؛ بندبازی تبلیغاتی میان سه بحران جهانی
نظارت پلیس بر خانه‌هایی که روزانه و ساعتی اجاره می‌روند+فیلم
پرداخت خسارت لوازم منازل آسیب دیده از جنگ به محض تامین منابع
ورود 214 میلیارد تومان پول حقیقی به بازار سهام
کشته شدن 1152 نظامی صهیونیستی در جریان عملیات طوفان الاقصی
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز دوشنبه 14 مهر1404+ جدول
ثبت نام 6 میلیون نفر در هشتمین مرحله فروش اینترنتی ایران خودرو + زمان قرعه کشی
آخرین خبر از وضعیت واریز معوقات بازنشستگان تامین اجتماعی
هر قلمرویی در اختیار حمله به ایران قرار گیرد، هدف پاسخ است+فیلم
پذیرفته‌شدگان ارشد از امروز ثبت نام کنند
برخورد مرگبار پراید با کارگران در اتوبان زین‌الدین: دو کشته و شش مصدوم
تاریخ آخرین مهلت تکمیل تعهدنامه مستمری‌بگیران تأمین اجتماعی اعلام شد+ شرط پرداخت مستمری
بدرفتاری با اعضای ناوگان الصمود در زندان‌های رژیم صهیونیستی
فرماندار کالیفرنیا: از ترامپ شکایت می‌کنم
بارورسازی ابرها از نیمه آبان آغاز می‌شود
چه زمانی صفرها دوباره برمی‌گردند؟
اولتیماتوم به درویش و وحید هاشمیان
اسرائیل همچنان از ورود کمک‌های غذایی به شمال غزه جلوگیری می‌کند
افشای طرح تجزیه ایران با نقاب هسته‌ای
افزایش قربانیان حادثه مرگبار اتوبوس دانشجویان سمنان
از ویترین تا وب؛ تحولات تجارت جهانی
تیراندازی گسترده در سیدنی 20 زخمی برجای گذاشت
آغاز اخراج های گسترده در صورت تداوم تعطیلی دولت آمریکا
پیام وزیر امور خارجه به مناسبت هفته نیروی انتظامی
ادعای ترامپ: مذاکرات با حماس بسیار موفقیت‌آمیز بود
توقف اجرای حکم قاتل دانشجوی نخبه دانشگاه تهران
وقوع 131 حمله علیه غزه از زمان اعلام موافقت حماس با طرح ترامپ
سقف وام بازنشستگان تأمین اجتماعی افزایش یافت+جزییات
نگهبانی از نرخ‌های کلیدی
دوفوریتی | نیشخند لبوبو به کم‌کاری فرهنگی ما!
بازسازی سیاسی و نظامی‌گری فراخوان ژنرال‌های آمریکایی
حماسه حماس ادامه دارد
X
آگهی تبلیغاتی