×
اخبار بین الملل
شناسه خبر : 171395
تاریخ انتشار : شنبه 1403/02/08 ساعت 11:45
مشت آهنین آلمان علیه یک تجمع کوچک

«نورنیوز» مواضع دوگانه برلین در برابر اعتراض‌های ایران و اعتراض شهروندانش را بررسی می‌کند؛

مشت آهنین آلمان علیه یک تجمع کوچک

آلمان هم دیروز صحنه ناآرامی‌های ناشی از درگیری پلیس با طرفداران فلسطین بود؛ این کشور که بعد از امریکا دومین تأمین‌کننده تسلیحات رژیم اسرائیل است، در مقابل درخواست شهروندانش برای توقف ارسال سلاح برای کشتار مردم غزه یک پاسخ داشت؛ مشت آهنین!

نورنیوز-گروه بین‌الملل: از نیویورک تا ژنو، از لندن تا برلین صحنه تظاهرات بزرگ و کوچک ضدجنگ از سوی دانشجویان و شهروندانی است که از دولت‌های‌شان می‌خواهند ارسال اسلحه به رژیم اسرائیل را متوقف کنند. معترضان با طرح این سوال که چرا باید مالیات‌های‌شان صرف کشتار مردم بی‌گناه غزه شود، خواستار آتش‌بس و امدادرسانی فوری به فلسطینیان هستند.

موج جدید اعتراض‌ها که از دانشگاه کلمبیا در امریکا شروع شد و به‌تازگی به اروپا رسیده و دانشگاه علوم سیاسی پاریس که از آن به‌عنوان یکی از معتبرترین موسسات آموزش عالی فرانسه یاد می‌شود طی دو روز گذشته شاهد تحصن و تجمع اعتراضی دانشجویان حامی فلسطین و معترضان به تهاجم نظامی اسرائیل به غزه بود که با ورود پلیس به خشونت و درگیری کشیده شد.

در آلمان نیز پلیس به چادر معترضانی که مقابل پارلمان این کشور دست به تحصن زده بودند حمله کرد؛ با این استدلال که « طبق مقررات محلی، چادرها برای حفظ چمن در محوطه پارلمان باید هر روز جابه‌جا شوند»! اردوگاه فعالان حامی فلسطین در برلین موسوم به «اشغال در برابر اشغال» همزمان با آغاز جلسات دادگاه بین‌المللی دادگستری برای بررسی پرونده شکایت نیکاراگوئه علیه آلمان به دلیل ارائه کمک نظامی به رژیم اسرائیل، برپا شده بود.

پلیس آلمان در واکنش به یورش به این اردوگاه که دارای مجوز بود، ادعا کرد: «حکم ممنوعیت و برچیدن این اردوگاه که به دلیل تخلفات مکرر برخی معترضان از جمله استفاده از نمادهای مغایر قانون اساسی و شعارهای ممنوعه صادر گردید.» سخنگوی پلیس همچنین مدعی شد «در حال حاضر به دلیل اینکه امنیت و نظم عمومی به طور قابل توجهی در خطر است، نمی‌توان حافظت از تجمعات را تضمین کرد». این در حالی است که بر اساس گزارش‌ها این تجمع پیش از ورود پلیس آرام بود و معترضان هیچ خواسته‌ای جز توقف جنگ با توقف ارسال سلاح نداشتند. اما پلیس کمپ را نابود کرد، معترضان را به زور بیرون راند و با مسدودکردن اطراف، مانع پیوستن افراد دیگر به معترضان شد.

اگرچه استاندارد دوگانه امریکا و اروپا در برابر واکنش به معترضان قابل تأمل است، اما عکس‌العمل آلمان بیش از هر کشور دیگری توجه‌ها را به خود جلب کرده است؛ چراکه برلین با صادرات 47 درصد از تجهیزات نظامی مورد نیاز رژیم اسرائیل با فاصله کمی  از امریکا با صادرات 53 درصد مهمات جنگی،  دومین بانک تسلیحاتی رژیم صهیونیستی محسوب می‌شود؛ به عبارتی از هر دو بمب یا گلوله‌ای که به مردم غزه شلیک می‌شود، یکی آلمانی است!

بر اساس گزارش‌ها ارزش کل صادرات تسلیحات به تل‌آویو در سال 2023 به شدت افزایش یافت و به 326میلیون یورو رسید که حدود ده برابر بیشتر از سال 2022 بود. اکثر این صادرات در نیمه دوم سال 2023 و بعد از یورش رژیم اسرائیل به غزه به تصویب رسید. به عبارت ساده، دولت فدرال آلمان در سال 2023 بیش از هر زمان دیگری در بیست سال گذشته صادرات تسلیحات برای این رژیم را تایید کرده است.

نکته دوم که واکنش برلین را قابل توجه می‌کند، صحنه‌گردانی آلمان در جریان اعتراض‌های تابستان و پاییز سال 1401 کشورمان بود. اعتراض‌هایی که در هدف، ماهیت، سمت‌وسو، پیچیدگی و پشتیبانی‌های خارجی به‌هیچ عنوان با کمپ آرام، ضدجنگ و صلح‌طلبانه شهروندان آلمان قابل قیاس نبود، اما حضور سفیر آلمان در ناآرامی‌های ایران گواه روشنی از همراهی و مشارکت دولت این کشور در اغتشاشات امنیتی علیه کشورمان بود.

رویه‌ای که بعد از اتمام اعتراض‌ها ادامه یافت؛ چراکه این کشور با طرح ادعاهایی واهی پیشنهاد تشکیل کمیته‌ای موسوم به «حقیقت‌یاب» را مطرح کرد و بودجه 3 میلیون دلاری این گروه را نیز تأمین نمود تا در پایان به گزارش از پیش آماده شده برلین برسد. اعطای مجوز و همراهی با تجمعات ضدایرانی در آلمان، حمایت همه‌جانبه این کشور از «جمشید شارمهد» سرکرده گروهک تروریستی «تندر» که دارای تابعیت آلمانی نیز هست در کنار موضع‌گیری‌های تند و بی‌سابقه مقامات آلمانی در حوزه دیپلماسی پیرامون موضوعات داخلی ایران تنها بخش‌هایی از صف‌آرایی برلین علیه کشورمان به بهانه اعتراض‌ها بود. آلمان اما دیروز برپایی مجوزدار چند چادر در محوطه پارلمانش را تاب نیاورد و به تجمع‌های آرام و مسالمت‌آمیزی هجوم برد که از برلین هیچ خواسته‌ای جز توقف جنگ با توقف ارسال اسلحه نداشتند!   


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
کشف 10 تابوت نقاشی‌شده و ده‌ها گربه مومیایی در اقصر مصر
پشت پرده افشای سفر نتانیاهو به امارات مشخص شد
گزارش واشنگتن‌پست از خسارت ایران به پایگاه‌های آمریکا
صعود المپیاکوس به لیگ قهرمانان با طعم تساوی
محسن رضایی: آمریکا محاصرهٔ دریایی را برندارد آن را می‌شکنیم
تهران؛ پایتخت تخلفات حوزه نان در کشور
پیروزی اقتصادی کهکشانی‌ها در سنگر سویا/ وینیسیوس رئال را 83 امتیازی کرد
عکس های منتخب ایران ؛ یکشنبه 27 اردیبهشت 1405
یک رسانه عبری: تنگه هرمز همچنان در کنترل ایران است
سرخوش در آستانه صعود به تور حرفه‌ای اسنوکر جهان
تمدید تعلیق پرواز ایرلاین‌های آمریکایی به تل‌آویو
ضربه سنگین فراجا به شبکه‌های نفاق
معاریو: ترامپ برای توافق با ایران زیر فشار زمان است
زخمی شدن فرمانده یگان نخبه اسرائیل در جنوب لبنان
رئیس مجلس نمایندگان آمریکا: بحران اقتصادی به تنگه هرمز گره خورده است
رکورد نارضایتی میان آمریکایی ها در نظرسنجی جدید
شرایط جدید فروش ایران‌خودرو اعلام شد + نحوه ثبت نام و نوع خودروها
وزیر خارجه کوبا: در صورت حمله نظامی، تا آخرین قطره خون دفاع می‌کنیم
مهاجرانی: تأمین اثاثیه منازل آسیب‌دیدگان به بنیاد مسکن واگذار شد
تکرار تهدیدات توخالی ترامپ علیه ایران/ رئیس‌جمهور آمریکا خواستار توافق سریع شد
اختلاف وزارت رفاه و سازمان برنامه درباره کالابرگ بر سر چیست؟
شکست سکوت محمد ربیعی در پرونده فساد مس رفسنجان
یکشنبه خونین در مکزیک/ قتل‌عام بی‌رحمانه 10 نفر
رابرت گیتس: برنامه هسته‌ای ایران تهدید قریب‌الوقوعی نیست
ادعای دیلی‌میل درباره احتمال کناره‌گیری استارمر
گزارش فیفا از فهرست تیم ملی؛ آزمون جا ماند
تساوی اینتر قهرمان مقابل ورونا
هشدار تخلیه اسرائیل به ساکنان چند روستای لبنان
نگرانی دوباره برای شماره 7 تکرارنشدنی/ حال علی پروین چطور است؟
وحشت در خیابان جمهوری/ آتش به جان ساختمان 13 طبقه افتاد
پشت پرده تماس یکشنبه ترامپ و نتانیاهو چیست؟
آتش‌سوزی در پایگاه نظامی «تسئیلیم» اسرائیل
طلایی‌نیک: نیروهای مسلح آماده پاسخ به هر تجاوزی هستند
سهمیه مستقیم ایران در لیگ نخبگان 1.5 برابر شد
تیم ملی در ترکیه به مصاف چه تیم هایی می رود؟
چه کسانی در لیست نهایی پیاتزا جای می‌گیرند؟
نگرانی مشاوران ترامپ درباره احتمال حمله چین به تایوان
چند میلیون سفر در شرایط جنگی انجام شد؟
قیمت نفت برنت و گاز طبیعی رکورد 6 ماهه را شکست
نایب‌رئیس مجلس: اگر ترقه‌ای زده شود، کل انرژی منطقه را هدف قرار می‌دهیم
غول 250 تنی شیلات در آب‌های مازندران متولد شد
جایگاه سومی شیاطین سرخ قطعی شد
ورودی 5 میلیارد تومانی برای حراج بزرگ طلا + اعلام آخرین فرصت ثبت‌نام
نورنما | سالروز نورانی ترین پیوند هستی مبارک باد
معاون وزیر خارجه: حمله به میراث فرهنگی ایران نقض آشکار کنوانسیون 1954 لاهه است
فرصت دوباره سازمان سنجش به جاماندگان آزمون دانشگاه‌های فرهنگیان و شهید رجایی
جام از دست شاگردان عطایی پرید/نقره‌داغ والیبال ایران در جهنم جاکارتا!
گمانه‌زنی‌ها درباره منشأ حملات پهپادی به امارات/ آیا پای عربستان در میان است؟
نگرانی واشنگتن از پهپادهای کوبا در نزدیکی آمریکا
اقتصاد دیجیتال و لجستیک؛ محور توسعه شهر فرودگاهی امام خمینی(ره)