×
بین الملل
شناسه خبر : 171327
تاریخ انتشار : جمعه 1403/02/07 ساعت 17:38
مارپیچ اعتراض‌های دانشجویان امریکایی به کجا می‌رسد؟

«نورنیوز» بررسی می‌کند

مارپیچ اعتراض‌های دانشجویان امریکایی به کجا می‌رسد؟

حداقل 380 دانشجوی معترض در یک هفته گذشته در دانشگاه‌های امریکا بازداشت شدند. این دانشجویان که به حمایت مالی امریکا از رژیم اسرائیل در جنگ غزه اعتراض دارند، با تجمعات مسالمت‌آمیز خواستار لغو کمک‌های پولی و تسلیحاتی شدند، اما ورود پلیس و گارد ملی به دانشگاه‌ها، آتش اعتراض را سرکش‌تر و گسترده‌تر کرده است.

نورنیوز- گروه بین‌الملل: بازداشت 108 دانشجو در کالج امرسون در بوستون، 93 دانشجو در دانشگاه کالیفرنیای جنوبی در لس‌آنجلس، 34 دانشجو در دانشگاه تگزاس در آستین، 100 دانشجو در دانشگاه کلمبیا در نیویورک و 45 دانشجو در دانشگاه ییل آخرین آماری است که از دانشگاه‌های امریکا اعلام شده است. دانشگاه هاروارد، جورج واشنگتن، جورج تاون، برکلی و ام‌ای‌تی نیز وضعیت مشابهی دارند. آنها ضمن همبستگی با دانشجویان معترض دانشگاه کلمبیا همچنین همدلی با مردم فلسطین، خواستار عفو احکام و اتهام‌های احتمالی دانشجویان بازداشت‌شده هستند.

اعتراض‌ دانشجویان به کمک مالی و نظامی امریکا به رژیم اسرائیل در جنگ غزه دو هفته پیش از دانشگاه کلمبیا آغاز شد؛ دانشگاهی که در دهه 1960، آغازگر موج اعتراضی و البته تأثیرگذارعلیه جنگ امریکا در ویتنام بود. دانشجویان این دانشگاه خواستار پاسخ دولت جو بایدن به این سوال بودند که چرا مالیات‌هایی که آنها و دیگر شهروندان امریکا می‌پردازند باید صرف کمک تسلیحاتی و نظامی به رژیم اسرائیل در کشتار مردم غزه شود؟ دانشجویان امریکا همچنین از دانشگاه‌ها می‌خواهند تا از سرمایه‌گذاری در شرکت‌های اسلحه‌سازی یا سایر صنایع حامی جنگ اسرائیل در غزه خودداری کنند و به این ترتیب مانع از «نسل کشی» در غزه شوند.

اعتراض‌های ضد جنگ دانشجویان اگرچه با برپاکردن چادر در محوطه دانشگاه کلمبیا شروع شد، اما این تجمع آرام با ورود پلیس به خشونت کشیده شد. پلیس امریکا با یورش شبانه به چادرها، دست‌کم 100 دانشجوی داشنگاه کلمبیا را بازداشت کردند. خشونت افسران در مقابل دانشجویان، باعث تسری هرچه بیشتر اعتراض‌ها به دیگر دانشگاه‌های مطرح ایالات متحده شد. به‌گونه‌ای که در هفته گذشته شمار زیادی از دانشجویان کلاس‌های درس را ترک کرده یا سعی کرده‌اند برای برگزاری اعتراضات‌شان علیه یورش رژیم اسرائیل به غزه، چادرهایی برپا کنند.  اساتید و اعضای هیأت علمی دانشگاه نیز با حضور در جمع معترضان، با دانشجویان همراهی کرده‌اند.

دانشگاه کالیفرنیای جنوبی یکی از محوطه‌های شاهد درگیری بود؛ چراکه به گزارش «بی‌بی‌سی» پلیس امریکا با تجهیزات ضد شورش به چادری که  دانشجویان معترض در مرکز این دانشگاه بر پا کرده بودند، حمله کرد.  مشابه همین وضعیت در بوستون هم رخ داد و پلیس اعلام کرد سه نفر از نیروهایش در درگیری با دانشجویان زخمی شده است.  صحنه‌های پرتنشی که از محوطه دانشگاه تگزاس منتشر شد، غافلگیرکننده بود؛ چراکه صدها پلیس محلی و ایالتی سوار بر اسب در حالی که باتوم به دست داشتند، به معترضان حمله کردند.  بر اساس گزارش‌ها فرماندار تگزاس، گارد ملی را برای جلوگیری از راهپیمایی معترضان در محوطه دانشگاه مستقر کرد.

شمار زیادی از تیم‌های خبری و تصویری رسانه‌های جهان در اطراف دانشگاه‌های امریکا مستقر هستند و ضمن مخابره گزارش، دنبال پاسخ برای این سوال هستند که مارپیچ اعتراض دانشجویی در دانشگاه‌ها علیه جنگ در غزه به کجا خواهد رسید؟ هفته گذشته کنگره و سنا با تصویب کمک نظامی 26 میلیارد دلاری به رژیم اسرائیل، پشتیبانی عملی و علنی خود را از تل‌آویو و تداوم کشتار مردم غزه نشان دادند و با توجه به حمایت مالی، تسلیحاتی، سیاسی و رسانه‌ای امریکا از تل‌آویو، بعید است جو بایدن و کابینه‌اش تسلیم خواسته‌های دانشجویان معترض شود. 


نورنیوز - ساناز نقی زاده
نظرات

آخرین اخبار
چطور با یک کد پیامکی بدهکارِ میلیاردها تومان وام دیگران می‌شویم؟
بیماری خاموشی که چشم‌ها آن را فاش می‌کنند
جهان به نقطه بحرانی انرژی رسید
دستان «مادر» دوباره جان گرفت
چرا معرفی نمایندگان فوتبال ایران به آسیا به کلاف سردرگم تبدیل شد؟
10 کشته و مفقود در پی باران‌های سیل‌آسا در 8 استان چین
پایان رایگان بودن عمومی مترو و اتوبوس در تهران/چه کسانی بلیت مجانی می‌گیرند؟
فرصت دوباره برای ثبت‌نام ایران‌خودرو + نوع خودروها و لینک ثبت نام
نحوه برگزاری امتحانات پایان سال ابتدایی‌ها اعلام شد
پیش‌بینی وزیر دفاع پاکستان: جنگ دوباره آغاز نخواهد شد
سقوط قیمت نفت پس از سیگنال‌های دیپلماتیک کاخ سفید
قیمت طلا و سکه امروز سه شنبه 29 اردیبهشت 1405 +جدول قیمت ها
آمریکا هنوز آماده جام جهانی 2026 نیست!
قیمت دلار و سایر ارزها امروز سه شنبه 29 اردیبهشت ؛ بازگشت به کانال 170 هزار تومانی+ جدول
افشاگری رسانه عبری از دیگر سفرهای محرمانه نتانیاهو
فردا بلیت سینما برای چه کسانی رایگان است؟
پزشکیان: حمایت‌های معیشتی باید هدفمند باشد/ مدیریت مصرف یک ضرورت ملی است
نورنما | نفس گیرترین نقطه اورست اینجاست
شرط بازگشایی نماد شرکت‌های آسیب‌دیده در بورس اعلام شد
مرزبانان در سنگرهای انفرادی دست به ماشه آماده‌اند
پشت‌پرده بی‌اعتمادی بن‌سلمان به ترامپ/ چرا عربستان به دنبال ائتلاف جدید با ایران است؟
عملیات انهدام مهمات در قم/ شهروندان نگران نباشند
شمارش معکوس برای حراج 147/تالار شمش طلا از ساعت 14 امروز باز می‌شود
پیام اختصاصی رهبر معظم انقلاب به خانواده شهدای آملی جنگ رمضان
فرودگاه امام (ره) دوباره 24 ساعته شد
واقعیت نگران‌کننده پشت پرده ذخایر سدهای کشور
سقف حقوق و پاداش کارکنان دولت تغییر کرد
محور پکن-مسکو مستحکم‌تر از همیشه
ضرب‌شست دادستانی به فراریان مالیاتی/ وصول 139 همت از مطالبات دولتی
قیمت گوشت قرمز امروز 29 اردیبهشت 1405 + جدول
قیمت طلای جهانی امروز سه شنبه 29 اردیبهشت 1405 / اونس طلا تقویت شد
چگونه با وثیقه سهام وام 200 میلیون تومانی بگیریم؟ +جزئیات
هزینه جنگ علیه ایران برای آمریکا از 85 میلیارد دلار فراتر رفت
سرلشکر عبداللهی: نیروهای مسلح دست بر ماشه و آماده‌تر از همیشه‌اند
ریانووستی: توان دفاعی ایران برای هر سناریویی آماده است
نوراینفو | با خواب آلودگی بهاری چه کنیم ؟
اجرای طرح ترافیک فعلا با شیوه سال گذشته
ادامه وضعیت قابل قبول کیفیت هوا در تهران
بازداشت دو عنصر نفوذی که در پوشش خبرنگار جاسوسی می کردند
عوارض خطرناک تزریق بی‌رویه سرم از تشنج تا اِدم مغزی
عقب‌نشینی فلزات گرانبها در بازارهای جهانی
اعتراف رسانه‌های عبری به تغییر تاکتیک حزب‌الله/گذار به جنگ چریکی و آغاز مرحله فرسایشی
طرح حذف تیم ملی ایران توسط آمریکا شکست خورد
کدام ازدواج‌ها بیشتر در معرض طلاق هستند؟
ایران و آمریکا؛ توافق یا جنگ؟
مارکوس رشفورد، شاگرد آقای خاص می‌شود؟
ادامه مذاکرات، مانع جنگ
آیا ترامپ ماشه جنگ با کوبا را می‌چکاند؟
آغاز واریز حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی از امروز +احکام جدید تا پانزدهم خرداد صادر می شود
جاده قدیم چالوس مسدود شد؛ از مسیر جایگزین بروید