×
بین الملل
شناسه خبر : 171327
تاریخ انتشار : جمعه 1403/02/07 ساعت 17:38
مارپیچ اعتراض‌های دانشجویان امریکایی به کجا می‌رسد؟

«نورنیوز» بررسی می‌کند

مارپیچ اعتراض‌های دانشجویان امریکایی به کجا می‌رسد؟

حداقل 380 دانشجوی معترض در یک هفته گذشته در دانشگاه‌های امریکا بازداشت شدند. این دانشجویان که به حمایت مالی امریکا از رژیم اسرائیل در جنگ غزه اعتراض دارند، با تجمعات مسالمت‌آمیز خواستار لغو کمک‌های پولی و تسلیحاتی شدند، اما ورود پلیس و گارد ملی به دانشگاه‌ها، آتش اعتراض را سرکش‌تر و گسترده‌تر کرده است.

نورنیوز- گروه بین‌الملل: بازداشت 108 دانشجو در کالج امرسون در بوستون، 93 دانشجو در دانشگاه کالیفرنیای جنوبی در لس‌آنجلس، 34 دانشجو در دانشگاه تگزاس در آستین، 100 دانشجو در دانشگاه کلمبیا در نیویورک و 45 دانشجو در دانشگاه ییل آخرین آماری است که از دانشگاه‌های امریکا اعلام شده است. دانشگاه هاروارد، جورج واشنگتن، جورج تاون، برکلی و ام‌ای‌تی نیز وضعیت مشابهی دارند. آنها ضمن همبستگی با دانشجویان معترض دانشگاه کلمبیا همچنین همدلی با مردم فلسطین، خواستار عفو احکام و اتهام‌های احتمالی دانشجویان بازداشت‌شده هستند.

اعتراض‌ دانشجویان به کمک مالی و نظامی امریکا به رژیم اسرائیل در جنگ غزه دو هفته پیش از دانشگاه کلمبیا آغاز شد؛ دانشگاهی که در دهه 1960، آغازگر موج اعتراضی و البته تأثیرگذارعلیه جنگ امریکا در ویتنام بود. دانشجویان این دانشگاه خواستار پاسخ دولت جو بایدن به این سوال بودند که چرا مالیات‌هایی که آنها و دیگر شهروندان امریکا می‌پردازند باید صرف کمک تسلیحاتی و نظامی به رژیم اسرائیل در کشتار مردم غزه شود؟ دانشجویان امریکا همچنین از دانشگاه‌ها می‌خواهند تا از سرمایه‌گذاری در شرکت‌های اسلحه‌سازی یا سایر صنایع حامی جنگ اسرائیل در غزه خودداری کنند و به این ترتیب مانع از «نسل کشی» در غزه شوند.

اعتراض‌های ضد جنگ دانشجویان اگرچه با برپاکردن چادر در محوطه دانشگاه کلمبیا شروع شد، اما این تجمع آرام با ورود پلیس به خشونت کشیده شد. پلیس امریکا با یورش شبانه به چادرها، دست‌کم 100 دانشجوی داشنگاه کلمبیا را بازداشت کردند. خشونت افسران در مقابل دانشجویان، باعث تسری هرچه بیشتر اعتراض‌ها به دیگر دانشگاه‌های مطرح ایالات متحده شد. به‌گونه‌ای که در هفته گذشته شمار زیادی از دانشجویان کلاس‌های درس را ترک کرده یا سعی کرده‌اند برای برگزاری اعتراضات‌شان علیه یورش رژیم اسرائیل به غزه، چادرهایی برپا کنند.  اساتید و اعضای هیأت علمی دانشگاه نیز با حضور در جمع معترضان، با دانشجویان همراهی کرده‌اند.

دانشگاه کالیفرنیای جنوبی یکی از محوطه‌های شاهد درگیری بود؛ چراکه به گزارش «بی‌بی‌سی» پلیس امریکا با تجهیزات ضد شورش به چادری که  دانشجویان معترض در مرکز این دانشگاه بر پا کرده بودند، حمله کرد.  مشابه همین وضعیت در بوستون هم رخ داد و پلیس اعلام کرد سه نفر از نیروهایش در درگیری با دانشجویان زخمی شده است.  صحنه‌های پرتنشی که از محوطه دانشگاه تگزاس منتشر شد، غافلگیرکننده بود؛ چراکه صدها پلیس محلی و ایالتی سوار بر اسب در حالی که باتوم به دست داشتند، به معترضان حمله کردند.  بر اساس گزارش‌ها فرماندار تگزاس، گارد ملی را برای جلوگیری از راهپیمایی معترضان در محوطه دانشگاه مستقر کرد.

شمار زیادی از تیم‌های خبری و تصویری رسانه‌های جهان در اطراف دانشگاه‌های امریکا مستقر هستند و ضمن مخابره گزارش، دنبال پاسخ برای این سوال هستند که مارپیچ اعتراض دانشجویی در دانشگاه‌ها علیه جنگ در غزه به کجا خواهد رسید؟ هفته گذشته کنگره و سنا با تصویب کمک نظامی 26 میلیارد دلاری به رژیم اسرائیل، پشتیبانی عملی و علنی خود را از تل‌آویو و تداوم کشتار مردم غزه نشان دادند و با توجه به حمایت مالی، تسلیحاتی، سیاسی و رسانه‌ای امریکا از تل‌آویو، بعید است جو بایدن و کابینه‌اش تسلیم خواسته‌های دانشجویان معترض شود. 


نورنیوز - ساناز نقی زاده
نظرات

آخرین اخبار
اولیانوف: آمریکا انتظار مذاکره‌کنندگان «سرسخت» را نداشت
رضایی خطاب به ترامپ: به جای لاف زدن، اقتصاد کشورت را ساماندهی کن
صعود قاطعانه ایران به فینال فوتبال ساحلی آسیا 2026
ارکستر ملی ایران به افتخار روز خلیج‌فارس می‌نوازد
پوتین: پیام رهبر معظم انقلاب ایران را دریافت کردم
شوک ادامه انسداد تنگه هرمز؛ رشد 17 درصدی قیمت نفت در یک هفته
نایب‌رئیس پارلمان لبنان: با توقف تهاجمات، 5 اقدام در اولویت خواهد بود
درخواست رسمی ایران از یونیسف برای محکومیت حملات ناقض حقوق کودک
هشدار چین به اتحادیه اروپا درباره سیاست صنعتی جدید
دستور اکید رئیس‌جمهور برای حذف شرکت‌های پیمانکاری تأمین نیرو
بقائی: مقابله با تروریسم مسئولیتی بین‌المللی است
رئیس کمیسیون اروپا: لغو تحریم‌های ایران به این زودی ها امکانپذیر نیست!
پیام همدردی نخست‌وزیر ژاپن با ترامپ جنجال‌آفرین شد
استفاده از نخبگان دارویی ایران برای احیای «توفیق دارو»
بازی ناتمام در دریا؛ روایت شهید شمخانی از قدرت پنهان ایران
فهرست 14 داروی ممنوعه برای زائران حج اعلام شد
دومین طلای ایران در سانیا با قهرمانی کبدی
هشدار وزش باد شدید در تهران طی پنج روز آینده
هشدار به زائران؛ ثبت ارز حج فقط از مسیر «بله» انجام می‌شود
سبک زندگی ناسالم مهم‌ترین عامل بروز کبد چرب در ایران
قالیباف: افتخار می‌کنم یکی از 30 میلیون جانفدا هستم
استفاده حزب‌الله از پهپادهای هدایت‌شونده با فیبر نوری
811 کشته و 2278 زخمی در نقض آتش‌بس غزه
سود غول‌های نفتی جهان به 3 هزار دلار در هر ثانیه می‌رسد
پرتاب دوباره «فالکون هوی» پس از 18 ماه وقفه
تجهیز 700 مسجد تهران برای مدیریت بحران
افزایش قیمت‌ها بازار موبایل را دگرگون کرد؛ روی‌آوردن مردم به تعمیرات
اموال شرکت «رضایت خودرو» به مالباختگان واگذار می‌شود
روسیه سفیر آلمان را احضار کرد
هشدار درباره مصرف خودسرانه آنتی‌هیستامین
هشدار زرد هواشناسی در گیلان؛ بارندگی و وزش باد شدید در راه است
قیمت سکه پارسیان امروز دوشنبه 7 اردیبهشت 1405
رمزگشایی از هشدار زودهنگام پزشکیان درباره مصرف برق
بازتاب جهانی مهندسی معکوس سلاح‌های آمریکایی در ایران
یونیسف: سکوت در برابر کشتار کودکان جنگ‌زده غیرقابل تحمل است
قیمت طلا و سکه امروز دوشنبه 7 اردیبهشت 1405 + رشد میلیونی سکه
واتس‌اپ پشتیبانی از اندرویدهای قدیمی را متوقف می‌کند
جلسه دادگاه نتانیاهو دوباره به دلایل «امنیتی» لغو شد
700 میلیارد تومان تسهیلات از اعتبار مصوب به خانوارهای آسیب‌دیده پرداخت شد
فرمانده نیروی قدس: ابتکار جوانان لبنانی رژیم اسرائیل را درمانده کرده است
پکن به واشنگتن: تحریم‌های یکجانبه علیه شرکت‌های چینی متوقف شود
قیمت دلار و سایر ارزها امروز دوشنبه 7 اردیبهشت 1405/ صعود پلکانی دلار در بازار آزاد
افزایش قیمت سوخت در اروپا پس از بحران اخیر
دبیرکل حزب‌الله: دشمن به بن‌بست رسیده و مقاومت شکست‌ناپذیر است
تشدید بحران معیشتی در آمریکا؛ افزایش بی‌سابقه قطع برق و گاز خانوارها
آغاز مستندسازی حملات اسرائیل و آمریکا در تهران
حذف تیم ملی والیبال ساحلی الف ایران از بازی‌های آسیایی
افزایش 56 درصدی ورودی سدها در سال آبی جاری
معمای «دلار ارزان» با اسکناس؛ اختلاف عجیب نرخ‌ها در بازار
پیام تبریک رئیس‌جمهور ایران به مناسبت سالروز آزادی آفریقای جنوبی