×
بین الملل
شناسه خبر : 171320
تاریخ انتشار : جمعه 1403/02/07 ساعت 17:13
اعتصاب‌های تاریخی در دانشگاه‌های امریکا

«هنداکسپرس» بررسی کرد

اعتصاب‌های تاریخی در دانشگاه‌های امریکا

نورنیوز-رسانه‌های خارجی: شعله‌ای که هفته گذشته و در پی اعتراض دانشجویان امریکایی به حمایت واشنگتن از رژیم اسرائیل در کشتار مردم غزه، در دانشگاه کلمبیا نیویورک روشن شد، خیلی زود به سایر دانشگاه‌های امریکا سرایت کرد. ورود خشونت‌بار پلیس و بازداشت دانشجویان معترض به گسترده‌تر شدن جغرافیای اعتراض انجامید و حال سوال اینجاست که چرا دانشگاه کلمبیا آغازگر این اعتراض‌ها بود؟ 

دانشگاه کلمبیا 55 سال پیش نیز آغازگر یک حرکت اعتراضی علیه جنگ‌طلبی امریکا بود؛ آن زمان دانشجویانی که به جنگ ایالات متحده در ویتنام انتقاد داشتند، به وابستگی و ارتباط دانشگاه کلمبیا به پنتاگون همچنین سیاست‌های نژادپرستی اعتراض کردند. دانشجویان بیشتر از یک هفته، کنترل پنج ساختمان دانشگاه را به دست گرفتند. «جی ال کرک» رئیس وقت دانشگاه کلمبیا مانند «مینوش شفیق»، رئیس فعلی دانشگاه کلمبیا دست‌به‌دامان پلیس امریکا شد و 30 آوریل 1968 بیش از 1000 افسر نظامی وارد دانشگاه شدند و پس از سرکوب خشونت‌آمیز، 100 دانشجوی معترض مجروح و 700 دانشجو نیز بازداشت شدند. البته اعتراضات در دهه 1960 محدود به دانشگاه کلمبیا نبود و شمار زیادی از دانشگاه‌ها را درگیر کرد. 

جنبشی که از یک فنجان قهوه شروع شد

یکی دیگر از اعتراض‌های تاثیرگذار دانشجویی امریکا از کافه‌ای در کارولیانی شمالی شروع شد؛ وقتی که چهار نوجوان سیاه‌پوست، وارد کافه‌ای در «گرینزبورو» شده و از خروج خودداری کردند. اعتراض‌ها و تحصن‌های متعاقب این حرکت، به جنبشی علیه سیاست‌های نژادپرستانه گرینزبورو بدل شد که تقریبا صدسال پس از لغو برده‌داری در امریکا، همچنان حقوق سیاه‌پوستان را زیر پا می‌گذاشتند. جنبشی که در سال 1964 به ثمر نشست و جداسازی نژادی را در تمام فضاهای عمومی غیرقانونی اعلام کرد.


 

اعتصابی که به جنگ امریکا در ویتنام پایان داد

دهه 1960، تمرکز جنبش دانشجویی در امریکا معطوف جنگ ویتنام بود. این توجه یک دلیل ساده داشت؛ اکثر دانشجویان واجد شرایط سربازی بودند و می‌توانستند به جنگل‌های ویتنام بروند و جان خود را برای جنگی بگذارند که ایالات متحده هرگز برنده آن نمی‌شد. دانشجویان علاوه بر این موضوع، تحت تاثیر موفقیت جنبش‌های حقوق مدنی در ابتدای این دهه قرار گرفته و حاضر نبودند از خواسته خود عقب‌نشینی کنند. لحظه تعیین‌کننده برای دانشجویان ضدجنگ، 4 مه 1970 بود که چهار دانشجوی معترض در پی تیراندازی گارد ملی اوهایو کشته و 9 دانشجوی دیگر زخمی شدند. این رخداد در کنار لشکشی به کامبوج، سبب اعتصاب گسترده دانشجویان در 450 دانشگاه شد که بسیاری از آنها به خشونت کشیده شد. این اعتراض‌ها تأثیر قابل توجهی بر افکار عمومی ایالات متحده در قبال جنگ ویتنام داشتند.

 

پس از دهه 1960، تظاهرات بزرگ بعدی در دانشگاه‌های ایالات متحده علیه رژیم آپارتاید آفریقای جنوبی بود. این اعتراضات از مدارس آفریقای جنوبی به ایالات متحده گسترش یافت؛ جایی که دانش‌آموزان ساختمان‌ها را محاصره کردند؛ سخنرانی‌های سیاستمداران آفریقای جنوبی را مختل کرده و مکانهایی مانند مکانهایی که جمعیت سیاه‌پوست و فقیر آفریقای جنوبی در آن زندگی‌ می‌کردند، وسط دانشگاه‌ ساختند. این اعتراضات باعث شد مدیران دانشگاه میلیاردها دلار از سرمایه‌گذاری‌های شرکت‌های مرتبط در آفریقای جنوبی را پس بگیرند؛ همانند خواسته مشابهی که معترضان در برابر اسرائیل دارند و می‌خواهند مانع حمایت مالی امریکا از این رژیم در جنگ غزه شوند. این خواسته بعد از چندسال محقق شده و درنهایت اوایل دهه 1990 آپارتاید در آفریقای جنوبی متلاشی شد.

شورش کره صبحانه!

یکی از اولین اعتراضات دانشجویی که به قبل از انقلاب آمریکا برمی گردد، در سال 1766 رخ داد. زمانی که دانشجویان هاروارد پس از اینکه در سالن غذاخوری مقداری کره به خصوص فاسد سرو می شد، اعتراض کردند که به «شورش کره» معروف است.

مروری کوتاه بر جنبش دانشجویی در امریکا به‌ویژه دانشگاه کلمبیا نشان می‌دهد معترضان در محوطه این دانشگاه تا کنون به دو موضوع جنگ و نژادپرستی فعالانه و با حساسیت مضاعف واکنش نشان داده و اعتراض کرده‌اند. علاوه بر دستاوردهای بزرگ، مورادی چون لغو سرمایه‌گذاری دانشگاه کلمبیا در زندان‌های خصوصی نیز از جمله دستاوردهای جنبش دانشجویی در دانشگاه کلمبیا بود.  

 

 

 

 


هنداکسپرس
نظرات

آخرین اخبار
جزئیات برنامه‌های سحرگاه رمضان 1405 در شبکه‌های سیما
مذاکرات هسته‌ای ایران و آمریکا در شرایط تصاعد بحران
قیمت زولبیا و بامیه ماه رمضان 1405 اعلام شد
سپاهان ایران - الاهلی قطر ؛ دوئل مرگ و زندگی در الثمامه
قیمت گوشت قرمز امروز 29 بهمن 1404 + جدول
پیش بینی وضعیت آب و هوا گیلان فردا پنجشنبه 30 بهمن 1404
قیمت طلا و سکه امروز چهارشنبه 29 بهمن 1404+ جدول
ریزش بیش از 40 هزار واحدی شاخص بورس
زلنسکی رئیس جمهور بلاروس را تحریم کرد
قیمت دلار و سایر ارزها امروز چهارشنبه 29 بهمن 1404+ جدول
سخنگوی دولت: نرخ ارز دارو ثابت ماند
121 هزار و 581 داوطلب در انتخابات شوراهای روستا ثبت‌نام کردند
میدری: مبلغ کالابرگ با تورم افزایش می‌یابد
چه کسانی نباید روزه بگیرند؟
اجرای سهمیه سوخت به کارت بانکی مالکان خودرو از سال آینده
کنکور 1405 طبق قوانین قبلی برگزار می شود
افزایش چشمگیر یارانه آرد و نان در بودجه سال آینده
قدرت هوایی ایران با هم‌افزایی جنگنده و پهپاد افزایش می‌یابد
رزمایش دریایی ایران و روسیه فردا آغاز می‌شود
اجرای طرح موقت مقابله با سارقان خشن در کشور
رایزنی نخست‌وزیر انگلیس و ترامپ درباره مذاکرات ایران
آخرین وضعیت ترافیکی آزادراه‌ها و محورهای کشور
جزئیات تفاهم‌نامه‌های اقتصادی ایران و روسیه
پیام ناو و ضدناو؛ رمزگشایی از بیانات راهبردی رهبر معظم انقلاب
جزئیات بازگشت 151 شیء تاریخی ایران از چین اعلام شد
نحوه ثبت درخواست برای جبران خسارت دی‌ماه در تهران
186 معلم ایرانی به مدارس خارج از کشور اعزام شدند
آزادی بسیاری از بازداشتی‌های زیر 18 سال در حوادث اخیر
پادکست | مدیریت خشم در خانه چگونه آتش را خاموش کنیم؟
رویترز: پیشرفت مذاکرات ایران و آمریکا بهای نفت را کاهش داد
«جادوگر فوتبال» به 5 سال حبس محکوم شد
تعویق محاکمه نیکلاس مادورو در آمریکا
شیوه جدید پرداخت یارانه اعلام شد
ساعت کاری ادارات در ماه رمضان 1404 اعلام شد
آیا پدرخوانده ترامپ، ناقوس جنگ را به صدا در می آورد؟
شکاف بین نسلی چیست و چطور پدید آمده است؟
ادعای تلگراف درباره توافق ایران و آمریکا بر سر عناصر بالقوه
4 چیز که نمی‌توانستیم بگوییم و دیروز گفته شد
آکسیوس: مذاکرات اوکراین و روسیه در ژنو به بن‌بست رسید
معاون ترامپ: متحدان اروپایی به منافع خود آسیب می‌زنند
افزایش نرخ ارز در سایه نظم رانتی
فنلاند تصمیم رژیم صهیونیستی درباره کرانه باختری را محکوم کرد
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز چهارشنبه 29 بهمن 1404+ جدول
ژنو، دو مذاکره و یک بازنده مشترک
تکرار اتهام زنی آمریکا در مورد آزمایش هسته‌ای مخفی چین
اقتصادنگار | دستمزد ناچیز کارگران برای سبد گران معیشت
واتیکان: در هیات موسوم به «صلح غزه» رئیس جمهور آمریکا شرکت نخواهیم کرد
نخست‌وزیر مجارستان: امید سران کشورهای اروپایی به پیروزی کی‌یف بر مسکو، توهم‌آمیز است
زلنسکی: رویکرد ترامپ منصفانه نیست
معاون رئیس‌جمهور آمریکا: مذاکرات با ایران به نوعی خوب پیش رفت