×
ورزشی
شناسه خبر : 171169
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1403/02/06 ساعت 08:04
همه‌چیز درباره واگذاری قسطی پرسپولیس و استقلال

«نورنیوز» گزارش می‌دهد؛

همه‌چیز درباره واگذاری قسطی پرسپولیس و استقلال

همزمان با پایان مهلت کنفدراسیون فوتبال آسیا برای حل مشکل مالکیت مشترک استقلال و پرسپولیس برای کسب مجوز حرفه‌ای و حضور در لیگ قهرمانان، با برگزاری مزایده رسمی 85 درصد از سهام دو باشگاه پرسپولیس و استقلال واگذار شد و سرخابی‌ها امروز از مالکیت دولت خارج شدند.

نورنیوز-گروه ورزش: یکی از مشکلات دو باشگاه پرسپولیس و استقلال در کسب مجوز حرفه‌ای کنفدراسیون فوتبال آسیا، مالکیت مشترک آنها بود که دو سال پیش یک بار منجر به حذف‌شان از لیگ قهرمانان هم شد؛ چراکه مالک هر دو باشگاه تا وزارت ورزش و جوانان بود و اساسنامه مسابقات کنفدراسیون فوتبال آسیا حضور همزمان باشگاه‌ها با مالک یکسان را به دلیل پیشگیری از تبانی در نتایج در رقابت‌های آسیایی منع کرده است.

کنفدراسیون فوتبال آسیا در نامه‌ای که پیشتر برای فدراسیون فوتبال ایران ارسال کرد، مهلت تیم‌های استقلال و پرسپولیس برای تفکیک مالکیتی را ۵ اردیبهشت اعلام کرده بود و در همین راستا مسئولان از هفته‌های گذشته در تدارک این واگذاری بزرگ بودند.

پس از تأیید صلاحیت خریداران استقلال و پرسپولیس از سوی سازمان خصوصی‌سازی، دوشنبه سوم اردیبهشت ماه مزایده رسمی برای واگذاری ۸۵ درصد از سهام این دو باشگاه در فرابورس کلید خورد و در نهایت سهام سرخابی‌ها فروخته شد.

خریداران اصلی استقلال و پرسپولیس

بر اساس گزارش‌ها، کنسرسیومی متشکل از 6 بانک غیردولتی شامل بانک‌های شهر(30 درصد)، ملت (20 درصد)، تجارت (20 درصد)، صادرات (5 درصد)، رفاه (5 درصد) و اقتصاد نوین (5 درصد) که متقاضی خرید سهام پرسپولیس  به ارزش 3200 میلیارد تومان بودند، موفق به خریداری آن شدند.

برای خریداری 85 درصد از سهام باشگاه استقلال به ارزش به ارزش 2800 میلیارد تومان نیز هولدینگ پتروشیمی خلیج‌فارس (5درصد) و چهار شرکت زیرمجموعه آن شامل شرکت‌های پتروشیمی شهید تندگویان، بوعلی، پارس و بندرامام (ره) موفق به خریداری سهام (هر کدام 20درصد)  شدند و مطابق رویه‌ها و مقررات معاملات فرابورس این معامله در سامانه معاملات قطعی شد.

احسان خاندوزی، وزیر اقتصاد و دارایی درباره این واگذاری گفت:« با توجه به اینکه ۱۰ درصد معامله باید به عنوان نقدی و ۹۰ درصد اقساطی صورت می‌گرفت، امروز بخش نقدی قطعی شد و اقساط طی مهلت‌های ۶ ماهه به کنسرسیوم‌های بانکی و پتروشیمی اعلام شده است».

ده درصد سهام دو باشگاه نیز پیشتر به هواداران واگذار شده بود و طبق اعلام وزیر ورزش قرار است پنج درصد باقی‌مانده سهام دو باشگاه که در تملک وزارت ورزش و جوانان باقی مانده است نیز به زودی به پیشکسوتان سرخابی واگذار شود.

مصطفی زارعی رئیس کمیته صدور مجوز حرفه‌ای در آئین واگذاری مالکیت باشگاه‌های استقلال و پرسپولیس خبر داد بعد از ارسال اسناد واگذاری دو باشگاه با AFC هماهنگی های لازم صورت گرفت که مورد تایید کنفدراسیون فوتبال آسیا قرار گرفت و خوشبختانه دیگر مشکلی نیست.

«مهدی احمدی»، مدیرعامل بانک شهر پس از عقد قرارداد امروز کنسرسیوم بانکی برای تحویل باشگاه پرسپولیس اظهار داشت:« ۳ عضو هیأت مدیره و مدیرعامل را طبق توافق صورت گرفته ما اعلام می‌کنیم و تا پایان فصل که پنج هفته باقی مانده است، رضا درویش را تغییر نمی‌دهیم».

شروط یکساله واگذاری

خریداران بلوک ۸۵درصدی سرخابی‌ها موظفند در برنامه تقدیمی خود محورهای ۶گانه سازمان خصوصی‌سازی را شامل اهداف کمّی و در برش‌های یک‌ساله رعایت کنند، در صورت عدم‌ایفای تعهدات این سازمان حق فسخ قرارداد واگذاری را خواهد داشت. «پیش‌بینی منابع درآمدی جدید و پایدار و افزایش درآمد از محل منابع فعلی»، « مدیریت هزینه و راهبرد جذب بازیکنان و کادر فنی»، «کاهش بدهی‌های معوق»، «خروج از زیان انباشته و سودآوری پایدار شرکت»، « برنامه تقویت و توسعه تیم‌های پایه و کسب درآمد از این محل» و « هدف‌گذاری جایگاه و رتبه تیم بین باشگاه‌های ایران و آسیا» شروط شش‌گانه سازمان خصوصی‌سازی برای خریدار سهام سرخابی‌هاست.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
توضیح بانک مرکزی درباره ابلاغیه جنجالی: واردات طبق روال قبل است
قطعی اینترنت به رتبه علمی و شاخص‌های نوآوری کشور ضربه می‌زند
حرکت به سمت «دولت جنگی» را جدی بگیریم
2 راهکار ساده اما موثر در پیشگیری از زوال عقل
درخواست نخست‌وزیر لبنان برای مستندسازی جنایات جنگی اسرائیل
ترافیک سنگین در چالوس و هراز
آغاز عملیات خنثی‌سازی مهمات عمل‌نکرده در خرم‌آباد
درخواست ابوعبیده برای تشدید مقابله با صهیونیست‌ها
برنامه مدیریت مصرف برق در ادارات تهران اعلام شد
پاسخ وزیر نفت به ادعای انفجار چاه‌های نفت
جزئیات دستگیری شرور مسلح درجنوب شرق تهران/ شلیک دوگلوله به زن جوان
درخشش نتفلیکس با سریال «نوجوانی»در جوایز تلویزیونی بفتا
ذخایر نفت جهانی در مسیر سقوط تاریخی
آتش‌سوزی جنگلی در فلوریدا 4800 هکتار را سوزاند
ادامه روند صعودی قیمت نفت در پی تشدید تنش‌های خاورمیانه
قیمت نقره امروز دوشنبه 21 اردیبهشت 1405
هیئت وزیران، اختیارات استان‌های مرزی را به استاندار تهران هم واگذار کرد
سخنگوی صنعت آب: ایران وارد دوره ترسالی نشده است
قیمت گوشت قرمز امروز 21 اردیبهشت 1405 + جدول
کشور وارد ترسالی نشده است
چرا قیمت نان افزایش پیدا کرده است؟
سخنگوی دولت: هویت خلیج فارس باید به جهانیان معرفی شود
هشت حقیقت مهم درمورد اثرات کمبود ویتامین B12
قیمت سکه پارسیان امروز دوشنبه 21 اردیبهشت 1405
اولویت‌های اصلی سیاست‌های ارزی بانک مرکزی اعلام شد
رایزنی تلفنی ایران و عربستان درباره تحولات منطقه
توهم ترسناک نتانیاهو و اشتباه مرگبار ترامپ در تهران
واکنش وزیر جنگ دولت ترامپ به ادعای کاهش توان تسلیحاتی آمریکا
واکنش شهرداری تهران به رایگان شدن مترو و اتوبوس
افزایش 240 درصدی درخواست‌های دانشجویی در ایام جنگ
تاکید پکن بر تعمیق همکاری با مسکو و ایجاد نظامی عادلانه‌ در حکمرانی جهانی
پهپادهای حزب‌الله کابوس جدید ارتش اسرائیل شدند
جزئیات تازه از هزینه‌های نظامی آمریکا در جنگ با ایران
بلیت نیم‌بها مخاطبان سینما را افزایش داد
افزایش سرکوب اسرای زن فلسطینی در زندان الدامون
تأمین فوری لوازم‌التحریر و کتاب درسی دانش‌آموزان آسیب‌دیده
سناتور روس: بدون همکاری ایران، انتقال اورانیوم غنی‌شده شدنی نیست
باد شدید، رگبار و احتمال تگرگ در تهران
مخالفت کنفدراسیون فدراسیون آسیا با درخواست ایران
ادعای ترامپ درباره ایران از سوی سئول تکذیب شد
املاک علی کریمی با دستور قضایی توقیف شد
حذف چک‌های کاغذی چه مزایایی برای نظام بانکی دارد؟
رایگان شدن مترو به بودجه آسیب نمی‌زند
برگزاری مراسم اربعین سپهبد شهید موسوی در سراسر کشور
وزارت بهداشت: نگران هانتاویروس نباشید
آغاز بازگشت حجاج به کشور از 11 خرداد
هیچ هیأت حاکمه‌ای در آمریکا لبخند بر لب ایرانیان نیاورده است
قیمت طلا و سکه امروز دوشنبه 21 اردیبهشت ؛ بازگشت سکه به کانال 200 هزار تومانی +جدول
نفتکش عراق با اجازه ایران از تنگه هرمز عبور کرد
قیمت طلای جهانی امروز دوشنبه 21 اردیبهشت 1405