×
اجتماعی
شناسه خبر : 170765
تاریخ انتشار : شنبه 1403/02/01 ساعت 11:36
دبیر اجرایی خانه کارگر قزوین: اجرایی شدن همسان‌سازیِ بازنشستگان تامین اجتماعی هنوز مشخص نیست

دبیر اجرایی خانه کارگر قزوین: اجرایی شدن همسان‌سازیِ بازنشستگان تامین اجتماعی هنوز مشخص نیست

عیدعلی کریمی دبیر اجرایی خانه کارگر قزوین گفت: هنوز مشخص نیست همسان‌سازیِ بازنشستگان تامین اجتماعی چگونه اجرا شود. اما امیدواریم به بهانه‌ی نبودِ بودجه، بازنشتسگان تامین اجتماعی را از همسان سازیِ حقوق معاف نکنند چراکه بازنشستگان تامین اجتماعی اوضاعِ معیشتِ بسیار بدی دارند.

نورنیوز-گروه اجتماعی: وی در انتقاد از افزایشِ ۳۵درصدیِ دستمزد کارگران گفت: مصوبه‌ی مزد امسال نشان داد که دولت دیواری کوتاه‌تر از دیوارِ کارگران پیدا نکرده است. ابلاغِ مصوبه یک جانبه مزد، بدونِ امضای نمایندگانِ کارگری نقطه عطف تاریکی در عملکرد وزارت کار است و امیدوارم هر چه زودتر در این تصمیم تجدیدنظر شود.

وی افزود: دولت و نمایندگان کارفرمایی مدام از حل مشکلات اقتصادی و افزایش تولید صحبت می‌کنند، غافل از اینکه مهم‌ترین مولفه برای رسیدن به این هدف، کارگران هستند. بنابراین چگونه می توان بدونِ تأمین حداقل معیشت کارگران و در حالیکه کارگران از کارخانه فراری هستند، برای تولید این کشور برنامه‌ریزی کرد؟

کریمی بیان کرد: از مجلس می‌خواهیم که هرچه سریع‌تر از وزیر کار طرح سوال کنند. ایشان چطور می‌توانند در شرایطی که همه‌ی قیمت‌ها چند برابر شده، بازهم از افزایش ۳۵درصدی حقوق حمایت کنند؟

وی گفت: در حال حاضر بسیاری از کارگران تمایل به کار در بخش خدمات دارند و خیلی‌ها هم برای گذران زندگی به سمت مشاغل کاذب و دلالی می‌روند. کارگری کردن در بخش صنعتی و تولید با این حقوق پایین، طالب کمی دارد، در حالیکه اگر بخواهیم به سمت افزایش تولید برویم این نسبت باید تغییر کند.

دبیر اجرایی خانه کارگر قزوین گفت: سال قبل برخی از واحدهای صنعتی به اجبار چندین بار افزایش حقوق دادند تا کارگران خود را از دست ندهند؛ در حالیکه باید مبنایِ مذاکرات شورایعالی کار مورد توجه قرار می‌گرفت، نه اینکه با تورمی دانستن حقوق کارگر باز به سیاست سرکوب مزد دامن بزنند.

این فعال کارگری گفت: پیش از سال نو، نمایندگان کارگری می‌گفتند حقوق باید به ۱۵ میلیون تومان برسد و کمتر از این رقم، معیشتِ کارگران را دچار مشکلات بسیار می‌کند. اما واقعیت این است که حتی حقوق ۱۵ میلیون تومانی هم کفاف زندگی را نمی‌دهد و دریافتیِ زیر ۲۵میلیون تومان کارگران را با مشکلاتِ معیشتی مواجه می‌کند.

کریمی بیان کرد: از نمایندگانِ مجلس می‌خواهیم در صورتِ عدم به نتیجه رسیدن نشست مجدد شورایعالی کار و تجدیدنظر در مزد ۱۴۰۳ کارگران، وزیر کار را استیضاح کنند و اجازه ندهند رویه به حاشیه راندن و بی‌اهمیت کردن اظهارات نمایندگان کارگری ادامه پیدا کند.

دبیر اجرایی خانه کارگر قزوین گفت: ۵۰۰ هزار تومان حق عائله‌مندی برای کارگران متاهل در نظر گرفته‌اند و فکر می‌کنند برای معیشت کارگران اقدام اساسی انجام داده‌اند، در حالی که این اقدامات بیشتر نمایشی است. با این دستمزدها یک کارگر حتی اگر بخواهد تشکیل خانواده بدهد به مشکل برمی‌خورد.

کریمی بیان کرد: اگرچه قیمت‌ها افزایش پیدا کرده است و این افزایش تا پایان سال ادامه پیدا می‌کند، اما دستمزد کارگران یک بار در سال تعیین می‌شود که آن هم با تورمِ رسمی فاصله‌ بسیار دارد. یعنی دستمزد یکبار از تورمِ آخر سال جا می‌ماند و چندین بار از نرخ‌های چند باره افزایش تورم در سال.

این فعال کارگری همچنین به معیشت بازنشستگان اشاره کرد و گفت: اگر اوضاع بازنشستگان بدتر از کارگران نباشد، بهتر نیست. آن‌ها سال‌ها کار کرده‌اند و حالا نیز برای گذران زندگی باید در سن پیری کار کنند. سفره‌ی بازنشستگان روز به روز کوچکتر می‌شود. نه از درمان رایگان بهره‌ای برده‌اند و نه از افزایش حقوق متناسب با حداقل هزینه‌های زندگی. با افزایش سرسام‌آور هزینه‌های درمان بخش قابلِ توجهی از درآمد خود را باید صرف درمان کنند و بیمه‌ی پایه و تکمیلی هم به دادشان نمی‌رسد.

کریمی گفت: مشخص نیست همسان‌سازیِ بازنشستگان تامین اجتماعی چگونه قرار است اجرا شود. امیدواریم به بهانه نبود بودجه بازنشتسگان تامین اجتماعی را از همسان سازی حقوق معاف نکنند که بازنشستگان تامین اجتماعی اوضاع معیشتِ بسیار بدی دارند. ضمن اینکه آن‌ها از مزایای مزدی هم بی‌بهره هستند.


ایلنا
نظرات

آخرین اخبار
وقوع حادثه دریایی در سواحل عمان
رازگشایی پلیس از قتل عجیب در گچساران؛قاتل چگونه گرفتار شد؟
دبیر انجمن غلات: انبارهای کشور از کالاهای اساسی پر شده‌اند
وزیر نفت: صادرات نفت بی وقفه ادامه دارد
فینال قبل از فینال در دالاس؛ امباپه یا یامال، کدام ستاره جام را به آتش می‌کشد؟
برخورد دو کشتی در آب‌های منطقه؛ انتقال 23 خدمه به قشم
رایگان شدن حمل‌ونقل عمومی تهران روی میز شورای شهر
سایپا دوباره محصولات خود را گران کرد!
نورویدئو | ایران چگونه معادله جنگ را تغییر داد
چرا بازار رمزارزها 10 میلیارد دلار کوچک‌تر شد؟
علت حضور اف‌بی‌آی درخانه سناتور لیندسی گراهام چه بود؟
قیمت گوشت قرمز امروز 23 تیر 1405 + جدول
قضاوت دیدار آرژانتین و انگلیس به چه کسی سپرده شد؟
محاصره بنادر ایران، تبعات فراگیر منطقه‌ای و بین‌المللیِ غیرمنتظره‌ای درپی خواهد داشت
ایران جایگاه دومین تولیدکننده بزرگ اوپک را حفظ کرد
برنامه بازی‌های جام جهانی 2026 امروز سه‌شنبه 23 تیر؛ نبرد بزرگ اسپانیا و فرانسه
هشدار جدی هواشناسی: «جهنم تابستان» تا پایان هفته مهمان ایران است!
ایران اتهامات آمریکا درباره روابط با یمن را رد کرد
عاشورا؛ بیداری جان‌ها
رهبر اقلیت سنای آمریکا: یادداشت تفاهم ترامپ با ایران فروپاشیده است
سازمان بورس مکلف به پیگیری کیفری جرایم پولشویی شد
ذخایر استراتژیک نفت آمریکا 3 میلیون بشکه کاهش یافت
هیل: ترامپ از طرح گراهام درباره تحریم‌ روسیه حمایت می‌کند
صعود ایران به جمع 8 تیم برتر والیبال نشسته جهان/ جدال با آمریکا در چین
راز پنهان در پس دهها مرگ خاموش
آسوشیتدپرس: تلفات آمریکا در جنگ با ایران افزایش یافته است
آمار هفتگی زلزله‌های ایران اعلام شد؛ 99 لرزش در سراسر کشور
جهش 3 درصدی قیمت نفت
2 تروریست داعشی با حکم قوه قضاییه اعدام شدند
شوک بزرگ به تکواندو ؛ حذف زودهنگام تیم ملی ایران از جام جهانی
آغاز هفته سوم لیگ ملت‌های والیبال 2026 از فردا+ جدول
آرمان شهادت شهید خامنه‌ای
قیمت دلار توافقی امروز سه شنبه 23 تیر 1405
دشواری‌های کار در تنگه هرمز
قیمت طلای جهانی امروز سه شنبه 23 تیر 1405
دویست و پنجاه سالگی انقلاب آمریکا در ترازو
احتمال اَبَرتورم و پیامدهای آن
سیاست نامه | حاشیه سازی تندروها برای یک آیین وحدت بخش
کشف لاشه یک خرس قهوه‌ای در گلستان؛ علت مرگ در دست بررسی+ فیلم
رئیس‌جمهور برزیل: ترامپ به دنبال دزدی دریایی در تنگه هرمز است
چرا مسیر تشییع رهبر شهید تغییر کرد؟عذرخواهی استاندار تهران از مردم
تشدید حملات رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان؛ انفجارهای شدید منطقه را لرزاند
آغاز اجرای طرح جدید بهزیستی برای سالمندان از مردادماه
قیمت خودروهای داخلی و خارجی امروز 23 تیر 1405
صعود مقتدرانه نوجوانان والیبال ایران؛ صدرنشینی با برد مقابل بحرین
برنامه مسابقات ورزشی امروز 23 تیر 1405+ جدول پخش
وضعیت آب و هوا امروز سه شنبه 23 تیر 1405 + وضعیت استانها
محاصره بنادر ایران، منطقه و اقتصاد جهانی را با شرایطی غیرقابل پیش‌بینی روبرو می کند
تجاوز مجدد تروریست‌های آمریکایی به شهرهای ساحلی ایران؛ پاسخ فراگیر و مستمر نیروهای مسلح
موافقت مشروط عربستان در پیوستن به توافق ابراهیم