×
اجتماعی
شناسه خبر : 170765
تاریخ انتشار : شنبه 1403/02/01 ساعت 11:36
دبیر اجرایی خانه کارگر قزوین: اجرایی شدن همسان‌سازیِ بازنشستگان تامین اجتماعی هنوز مشخص نیست

دبیر اجرایی خانه کارگر قزوین: اجرایی شدن همسان‌سازیِ بازنشستگان تامین اجتماعی هنوز مشخص نیست

عیدعلی کریمی دبیر اجرایی خانه کارگر قزوین گفت: هنوز مشخص نیست همسان‌سازیِ بازنشستگان تامین اجتماعی چگونه اجرا شود. اما امیدواریم به بهانه‌ی نبودِ بودجه، بازنشتسگان تامین اجتماعی را از همسان سازیِ حقوق معاف نکنند چراکه بازنشستگان تامین اجتماعی اوضاعِ معیشتِ بسیار بدی دارند.

نورنیوز-گروه اجتماعی: وی در انتقاد از افزایشِ ۳۵درصدیِ دستمزد کارگران گفت: مصوبه‌ی مزد امسال نشان داد که دولت دیواری کوتاه‌تر از دیوارِ کارگران پیدا نکرده است. ابلاغِ مصوبه یک جانبه مزد، بدونِ امضای نمایندگانِ کارگری نقطه عطف تاریکی در عملکرد وزارت کار است و امیدوارم هر چه زودتر در این تصمیم تجدیدنظر شود.

وی افزود: دولت و نمایندگان کارفرمایی مدام از حل مشکلات اقتصادی و افزایش تولید صحبت می‌کنند، غافل از اینکه مهم‌ترین مولفه برای رسیدن به این هدف، کارگران هستند. بنابراین چگونه می توان بدونِ تأمین حداقل معیشت کارگران و در حالیکه کارگران از کارخانه فراری هستند، برای تولید این کشور برنامه‌ریزی کرد؟

کریمی بیان کرد: از مجلس می‌خواهیم که هرچه سریع‌تر از وزیر کار طرح سوال کنند. ایشان چطور می‌توانند در شرایطی که همه‌ی قیمت‌ها چند برابر شده، بازهم از افزایش ۳۵درصدی حقوق حمایت کنند؟

وی گفت: در حال حاضر بسیاری از کارگران تمایل به کار در بخش خدمات دارند و خیلی‌ها هم برای گذران زندگی به سمت مشاغل کاذب و دلالی می‌روند. کارگری کردن در بخش صنعتی و تولید با این حقوق پایین، طالب کمی دارد، در حالیکه اگر بخواهیم به سمت افزایش تولید برویم این نسبت باید تغییر کند.

دبیر اجرایی خانه کارگر قزوین گفت: سال قبل برخی از واحدهای صنعتی به اجبار چندین بار افزایش حقوق دادند تا کارگران خود را از دست ندهند؛ در حالیکه باید مبنایِ مذاکرات شورایعالی کار مورد توجه قرار می‌گرفت، نه اینکه با تورمی دانستن حقوق کارگر باز به سیاست سرکوب مزد دامن بزنند.

این فعال کارگری گفت: پیش از سال نو، نمایندگان کارگری می‌گفتند حقوق باید به ۱۵ میلیون تومان برسد و کمتر از این رقم، معیشتِ کارگران را دچار مشکلات بسیار می‌کند. اما واقعیت این است که حتی حقوق ۱۵ میلیون تومانی هم کفاف زندگی را نمی‌دهد و دریافتیِ زیر ۲۵میلیون تومان کارگران را با مشکلاتِ معیشتی مواجه می‌کند.

کریمی بیان کرد: از نمایندگانِ مجلس می‌خواهیم در صورتِ عدم به نتیجه رسیدن نشست مجدد شورایعالی کار و تجدیدنظر در مزد ۱۴۰۳ کارگران، وزیر کار را استیضاح کنند و اجازه ندهند رویه به حاشیه راندن و بی‌اهمیت کردن اظهارات نمایندگان کارگری ادامه پیدا کند.

دبیر اجرایی خانه کارگر قزوین گفت: ۵۰۰ هزار تومان حق عائله‌مندی برای کارگران متاهل در نظر گرفته‌اند و فکر می‌کنند برای معیشت کارگران اقدام اساسی انجام داده‌اند، در حالی که این اقدامات بیشتر نمایشی است. با این دستمزدها یک کارگر حتی اگر بخواهد تشکیل خانواده بدهد به مشکل برمی‌خورد.

کریمی بیان کرد: اگرچه قیمت‌ها افزایش پیدا کرده است و این افزایش تا پایان سال ادامه پیدا می‌کند، اما دستمزد کارگران یک بار در سال تعیین می‌شود که آن هم با تورمِ رسمی فاصله‌ بسیار دارد. یعنی دستمزد یکبار از تورمِ آخر سال جا می‌ماند و چندین بار از نرخ‌های چند باره افزایش تورم در سال.

این فعال کارگری همچنین به معیشت بازنشستگان اشاره کرد و گفت: اگر اوضاع بازنشستگان بدتر از کارگران نباشد، بهتر نیست. آن‌ها سال‌ها کار کرده‌اند و حالا نیز برای گذران زندگی باید در سن پیری کار کنند. سفره‌ی بازنشستگان روز به روز کوچکتر می‌شود. نه از درمان رایگان بهره‌ای برده‌اند و نه از افزایش حقوق متناسب با حداقل هزینه‌های زندگی. با افزایش سرسام‌آور هزینه‌های درمان بخش قابلِ توجهی از درآمد خود را باید صرف درمان کنند و بیمه‌ی پایه و تکمیلی هم به دادشان نمی‌رسد.

کریمی گفت: مشخص نیست همسان‌سازیِ بازنشستگان تامین اجتماعی چگونه قرار است اجرا شود. امیدواریم به بهانه نبود بودجه بازنشتسگان تامین اجتماعی را از همسان سازی حقوق معاف نکنند که بازنشستگان تامین اجتماعی اوضاع معیشتِ بسیار بدی دارند. ضمن اینکه آن‌ها از مزایای مزدی هم بی‌بهره هستند.


ایلنا
نظرات

آخرین اخبار
استیو بنن خواستار اخراج پسر نتانیاهو را از آمریکا شد
آخرین جزییات حملات دشمن آمریکایی-صهیونی به ایران/ حمله به 6 شهر
جنگ علیه ایران شرکت هواپیمایی لوفت‌هانزای آلمان زمینگیر کرد
امیریل ارجمند: من خاک می‌خورم اما خاک نمی‌دهم
پیکر مطهر دریابان شهید علیرضا تنگسیری در آبادان به خاک سپرده می‌شود
حمایت مفتی عمان از محور مقاومت به رهبری ایران
اعلام تمهیدات ترافیکی مراسم تشییع پیکر شهید تنگسیری در میدان انقلاب
نور‌ویدئو| هذیان گویی جدید ترامپ درباره تصرف جزایر ایران
قالیباف: نتیجه سیاست‌های آمریکا حذف وعده‌های غذایی مردمش است
ترامپ تصویر رهبری آمریکا را تضعیف کرده است
دستیابی قلعه‌نویی به رکورد 40 پیروزی
تقلای نتانیاهو برای تفکیک آتش بس احتمالی با ایران از پرونده حزب الله لبنان
نحوه فعالیت ادارات استان تهران از شنبه هفته آینده اعلام شد
اروپا در تله تناقض؛ ادامه بازی دوگانه در میدان لبنان
دستگیری 7 عامل مرتبط با شبکه‌های معاند در اسلامشهر و بابلسر
یک منبع آگاه: بندر فجیره هدف قرار خواهد گرفت
حزب‌الله: اتهام‌زنی حکومت آل خلیفه به مقاومت بی‌اساس است
احتمال پایان جنگ بدون باز شدن تنگه هرمز
حمله سایبری به شرکت نفتی «الصافی» سعودی
اعلام جزئیات درگیری نبرد تن به تن حزب الله با ارتش اسرائیل
ناراحتی بن‌سلمان از ترامپ
تحویل «رضا پهلوی» را در شروط پایان جنگ بگنجانید
انهدام باند قاچاق سلاح و مهمات جنگی در خوزستان
اسپانیا قانون اعدام اسرای فلسطینی را گامی به سوی آپارتاید خواند
فرانسه مانع استفاده از حریم هوایی‌اش برای انتقال سلاح به اسرائیل شد
گسترش سریع سویه‌ای از کووید-19 در آمریکا
انهدام موشک کروز پنهان‌کار توسط سامانه پدافند غرب کشور در ایلام
سازوکاری فوری برای ارسال کمک‌های بشردوستانه به ایران فراهم آورید
جنگ علیه ایران محبوبیت ترامپ را به منفی 17 رساند
تعطیلی خوابگاه‌ها تا اطلاع ثانوی
هلال احمر: مردم به فکر ذخیره دارو نباشند
برنامه سی و یکمین شب تجمعات مردمی در میادین تهران
مراکز راهبردی صنعتی و ارتباطی رژیم صهیونیستی آماج حملات پهپادی ارتش
هیچ ابرقدرتی نمی‌تواند در مقابل اتحاد مردم و رزمندگان ایستادگی کند
5 پیشنهاد برای احیای صلح در منطقه+ متن بیانیه
حملات به زیرساخت‌های دارویی و تجهیزات پزشکی ایران را متوقف کنید
اسرائیل روستاهای جنوبی لبنان را به تخریب کامل تهدید کرد
روی خوش سهامداران به صندوق‌های طلا
لغو طرح ترافیک در پایتخت تا اطلاع ثانوی
ایران 5 - کاستاریکا صفر/برتری پر گل ایران برابر کاستاریکا در دیداری دوستانه
گزارش تصویری | تشییع پیکر مطهر دریابان شهید «علیرضا تنگسیری» در بندرعباس
روسیه: آژانس اتمی زیر فشار آمریکا شجاعت محکوم‌کردن حملات به ایران را ندارد
پیام ابوعبیده خطاب به حزب‌الله: مأموریت را تکمیل کنید
وزیر نیرو : برق خانه‌ها بی‌وقفه تأمین است
اعتماد فعالان اقتصادی به زیرساخت‌های بورس انرژی/180 هزار میلیارد معامله انجام شد
نامه آیت‌الله اعرافی به رهبر معنوی کلیسای ارتدکس روسیه
تشکیل «ستاد همیاری» در خانه سینما
اصابت مستقیم موشک به شرکت دارویی«توفیق دارو»
سپاه: شرکت‌های موثر در عملیات تروریستی، اهداف مشروع ما خواهند بود
هشدار عراقچی به صهیونیست‌ها: با شهروندان بی‌دفاع فلسطین طرف نیستید