×
سیاسی
شناسه خبر : 170696
تاریخ انتشار : جمعه 1403/01/31 ساعت 11:36
عملیات «وعده صادق»، مانور اثرمعکوس تحریم‌ها

«نورنیوز» تحریم‌های تازه مرتبط با سپاه پاسداران را بررسی می‌کند

عملیات «وعده صادق»، مانور اثرمعکوس تحریم‌ها

اصلی‌ترین پیام مانور پهپادی و موشکی ایران در عملیات «وعده صادق»، اثر معکوس چند دهه تحریم‌ علیه کشورمان بود و بر این اساس اقدام امریکا، اروپا و متحدانش برای اعمال مجدد تحریم، بازی با «کارت سوخته» و آزمودن دوباره آزموده است.

نورنیوز - گروه بین‌الملل: «جو بایدن»، رئیس‌جمهور آمریکا از اعمال تحریم‌های جدید این کشور علیه ایران خبر داد. بر اساس گزارش رویترز،  رئیس‌جمهور آمریکا در شرح تحریم‌های جدید علیه ایران افزود که این تحریم‌ها فرماندهان و نهادهای مرتبط با سپاه پاسداران ایران را هدف قرار داده است.  جو بایدن تصریح کرد: «آمریکا در خصوص تحریم‌های جدید علیه ایران با کشورهای عضو گروه هفت هماهنگ است و متحدان ما تحریم‌ها و اقدامات بیشتری را علیه برنامه نظامی بی‌ثبات کننده ایران وضع خواهند کرد». وزارت خزانه‌داری آمریکا هم اعلام کرد که ۱۶ فرد و دو نهاد ایرانی را در واکنش به حمله ایران به اسرائیل در فهرست تحریم‌ها قرار داده است. این وزارتخانه افزود که پنج شرکت را که برای شرکت فولاد خوزستان مواد اولیه فراهم می‌کردند، تحریم کرده است. بر اساس ادعای وزارت خزانه داری آمریکا، نهادها و افرادی که تحریم شده اند، به ایران در زمینه تولید و گسترش برنامه پهپادی کمک می‌کردند. وزارت دارایی آمریکا نیز اعلام کرد که تحریم‌هایی را علیه برنامه پهپادی و صنعت فولاد و شرکت‌های خودروسازی ایران به اتهام نقش داشتن در حمله به اسرائیل تحریم کرده است.

تحریم‌ها علیه ایران در حالی مطرح می‌شود که در باب آن چند نکته قابل توجه است:

1. بر اساس قطعنامه 2231 شورای امنیت، از 18اکتبر 2023 تمامی تحریم‌های موشکی و پهپادی جمهوری اسلامی ایران لغوشده و ایران قانون حق خرید، فروش و بهره‌گیری از هر موشک و پهپادی را دارد که حامل کلاهک هسته‌ای نباشد. بر این اساس تحریم‌های تازه، خلاف مصوبه شورای امنیت و نادیده‌گرفتن قوانین سازمان ملل است.   امریکا و اروپا در حالی مدعی اعمال این تحریم‌ها به بهانه عملیات «وعده صادق» هستند که برخلاف مصوبه شورای امنیت غربی‌ها همچنان تحریم‌های یک‌جانبه و غیرقانونی خود علیه توان پهپادی و موشکی ایران را حفظ کرده‌ بودند و مانور روی پسوند «جدید» بر تحریم‌های ایران، صرفا جنبه روانی و تبلیغاتی دارد.

2.  در باب ادعای تحریم‌های نفتی و اقتصادی نیز جهانیان اذعان دارند که ایران تحت فشار شدیدترین تحریم‌ها قرار دارد و عملا تحریم موثر دیگری باقی نمانده که علیه ایران اعمال نشده باشد؛ لذا تحریم‌های مذکور بیشتر بازی با کلمات و اقدامی تشریفاتی است. چنانکه روزنامه «واشنگتن‌پست» با تأکید بر اینکه ایران همین حالا هم یکی از تحریم‌شده‌ترین کشورهای جهان است، بسط‌دادن تحریم‌ها به خریداران نفت ایران در چین را یکی از گزینه‌های محدود دولت امریکا برای تحریم مضاعف ایران دانست. این در حالی است که وزیر خزانه‌داری امریکا و دیگر مقامات دولت بایدن در ماه‌های گذاشته با سفرهای متعدد به چین سعی داشته‌اند روابط میان واشنگتن و پکن را بهبود بخشند و حال تحریم روابط نفتی ایران و چین، خشم قطعی پکن را به دنبال داشته و تمام رشته‌های کاخ سفید برای احیای روابط با چین را پنبه می‌کند. از سوی دیگر، تحریم فروش نفت ایران به چین می‌تواند موجب افزایش بهای نفت جهانی شود که این نوسان قیمت در آستانه انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۴ امریکا، خوشایند کاخ سفید نیست.

3.  امریکایی‌ها و برخی کشورهای اروپایی پس از شرارت اخیر رژیم صهیونیستی در حمله به ساختمان بخش کنسولی سفارت ایران در سوریه که زمینه‌ساز واکنش و دفاع مشروع جمهوری اسلامی شد، تمام ابزارهای دیپلماتیک و حتی نظامی را برای منصرف‌کردن ایران از پاسخگویی و تنبیه رژیم صهیونیستی در چارچوب حق مشروع خویش به کار گرفتند، اما در نهایت ایران تسلیم این فشارها و تحرکات نشد. ناتوانی امریکا و متحدانش برای انصراف ایران از حق مشروع و قانونی‌اش در کنار مانور اقتدار و توان ایران، شکستی سنگین برای دیپلماسی خودبرترپندارانه نظام سرمایه‌داری بود و حال تلاش می‌شود با چتر تحریم، آن را از دیده‌ها پنهان کنند.

پس از عملیات «وعده صادق»، رژیم صهیونیستی و متحدان غربی‌اش تمام ظرفیت‌های دیپلماتیک، نظامی و اقتصادی خود را به کارگرفتند تا به‌زعم خویش اجماعی جهانی علیه ایران ایجاد کنند، اما به‌رغم تمام جوسازی‌های رسانه‌ای و تبلیغاتی این سناریو نیز با ناکامی در نشست شورای امنیت سازمان ملل همراه شد.

با توجه به این مولفه‌ها می‌توان گفت که تیغ تحریم غرب علیه ایران رسما کند شده و تحریم‌های ادعایی نیز بیشتر جنبه روانی و تبلیغاتی دارد، اما تداوم این رویکرد نمی‌تواند ذره‌ای از گستردگی ابعاد  شکست رژیم صهیونیستی و غرب در برابر «طوفان الاقصی» و «وعده صادق» بکاهد و از سوی دیگر غرب باید این درس را از عملیات اخیر دریافته باشد که دوران «صبر استراتژیک» ایران به پایان رسیده و کشورمان هر تهدیدی در هر بعدی (اقتصادی، سیاسی، نظامی، امنیتی و...) را بدون پاسخ نخواهد گذاشت.

4. اصلی‌ترین پیام مانور پهپادی و موشکی ایران در عملیات «وعده صادق»، اثر معکوس چند دهه تحریم‌ علیه کشورمان بود و بر این اساس تحریم‌های تازه چیزی جز بازی با «کارت سوخته» نیست.

 


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
قیمت طلا و سکه امروز چهارشنبه 20 خرداد 1405+ جدول قیمت ها
روایت پزشکیان از پاسخ رهبر شهید درباره مذاکرات و «نه جنگ نه صلح»
اعلام جزئیات سهمیه ویژه مناطق بحران‌زده و آسیب‌دیدگان جنگ در کنکور
ادامه رکورد شکنی بورس ؛ صعود 52 هزار واحدی شاخص
انتصاب اعضای جدید هیأت مدیره مرکز خدمات حوزه‌های علمیه با حکم رهبر انقلاب
قیمت دلار و سایر ارزها امروز چهارشنبه 20خرداد ؛ تداوم نوسان دلار در کریدور 170 هزار تومانی
انفجار خاموشی که همه چیز را آنلاین می بلعد
برنامه تیم ملی والیبال ایران در لیگ ملت‌های 2026 مشخص شد + جدول زمان ومکان مسابقات
تصمیمات جدید در مورد هزینه های مکالمه تلفن ثابت ؛ تماس های رایگان می‌شوند
سخنگوی دولت: لایحه منع خشونت علیه زنان در حال استرداد است
نوراینفو | مکمل‌ها را چه زمانی مصرف کنیم؟
تهدید ترامپ، پاسخ ایران؛ مسئول خون‌های بیشتر کیست؟
شناسایی و توقیف اموال 47 نفر از شبکه‌های معاند در خراسان شمالی
پایان فرار قاتل یک بانوی باردار در پلدختر
سهمیه ایران در آسیا مشخص شد؛ سه تیم در رقابت‌های AFC
زاخارووا : روسیه آماده کمک به حل تنش ایران و آمریکا است
چرا فرزندانمان به قد ژنتیکی خود نمی‌رسند؟
چرامتناسب‌سازی برای همه بازنشستگان یکسان نیست؟ + جزئیات افزایش حقوق 1405
جزئیات محدودیت جدید آمریکا برای تیم ملی ایران
بحران سیاسی در اکوادور
کمبود 85 قلم داروی ضروری در کشور
تورم آمریکا به بالاترین سطح 3 سال اخیر رسید
قیمت دلار توافقی امروز چهارشنبه 20 خرداد 1405
بازگشت اولین بازیکن خارجی پرسپولیس به تهران
وقوع حادثه دریایی در نزدیکی یمن
صبح خونین دانشکده دندانپزشکی؛ جزئیات تازه از پرونده قتل دانشجوی قزوینی
مبارزه همراه با مذاکره؟ مسئله این است
وضعیت آب و هوا امروز چهارشنبه 20 خرداد 1405 + رگبار و رعدوبرق در 7 استان کشور
سرلشکر عبداللهی: اقتدار ایران بر ایمان مردم استوار است
اعلام تصمیمات وزارت علوم در خصوص نحوه برگزاری امتحانات مقطع کارشناسی دانشگاه ها
برنی سندرز: مردم آمریکا مخالف افزایش کمک نظامی به اسرائیل هستند
شرط عجیب ترامپ برای مشارکت در بازسازی ایران
قیمت طلای جهانی امروز چهارشنبه 20 خرداد؛ریزش قیمت طلا شدت گرفت
6 کشته در حمله هوایی پاکستان به جنوب افغانستان
لیست 14 نفره تیم ملی والیبال ایران مقابل برزیل اعلام شد
پیش بینی مقام اطلاعاتی سابق اسرائیل در مورد چگونگی شکل گیری توافق میان ایران و آمریکا
قیمت جهانی نفت صعود کرد؛ بازگشت برنت و WTI به مدار رشد
جریمه 363 هزار راننده و موتورسوار متخلف در تهران
آتش‌سوزی در مراکز نفتی روسیه پس از حملات اوکراین
مسئولان در صف اول شهادت یا فساد؟
رد پیشنهاد 150 میلیونی رئال برای آلوارس
مسی بازهم تاریخ ساز شد
حمله آمریکا به هرمزگان و پاسخ قاطع ایران؛ ناوگان پنجم آمریکا و پایگاه الازرق هدف قرار گرفت
گران‌فروشی یا تورم
آخرین وضعیت جاده‌های کشور اعلام شد ؛ ترافیک سنگین در چالوس و هراز
رسانه ملی چگونه مرجعیت خود را از دست می‌دهد؟
قیمت گوشت قرمز امروز 20 خرداد 1405 + جدول
عراقچی: ایران حق پاسخ به تجاوز آمریکا را محفوظ می‌دارد
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز چهارشنبه 20 خرداد 1405+ جدول
اقتصادنگار | بلایی که تورم اردیبهشت بر سر سفره ها آورد