×
فرهنگی
شناسه خبر : 170612
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1403/01/30 ساعت 12:06
افشای سوالات آزمون‌های آموزش و پرورش غیرممکن شد

افشای سوالات آزمون‌های آموزش و پرورش غیرممکن شد

معاون وزیر و رئیس مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت نظام آموزشی وزارت آموزش و پرورش با اشاره به شرکت یک میلیون و 800 هزار دانش‌آموز در آزمون‌هایی نهایی از سهم 50 درصدی سوابق تحصیلی دوازدهمی‌ها در کنکور 1403 خبر داد و گفت: امکان افشای سوالات آزمون‌های وزارت آموزش و پرورش غیر ممکن است.

نورنیوز_ گروه فرهنگی: محسن زارعی ۳۰ فروردین ماه در گردهمایی مشترک کارشناسان سنجش و حراست و روسای حوزه‌های اجرای آزمون‌های نهایی خرداد ماه ۱۴۰۳ استان کرمان اظهار کرد: تاثیر قطعی نمره امتحانات نهایی در کنکور سراسری اقدامی ارزنده در دولت سیزدهم در راستای تحقق عدالت آموزشی است.

او بیان کرد: تأثیر قطعی نمره امتحانات نهایی برای آموزش و پرورش یک فرصت ارزنده در راستای نقش موثر کلاس درس در موفقیت دانش آموزان و جلوگیری از حافظه محوری و تحقق برنامه درسی است.

زارعی صیانت از این فرصت ارزنده را ضروری دانست و افزود: هدف اصلی طراحی سوالات باید بر مبنای سطوح یادگیری و اهداف کتب درسی باشد تا در آموزش هم یادگیری تحقق یابد و دانش آموز هم خودش را ملزم به یادگیری کند.

معاون وزیر آموزش و پرورش بیان کرد: در آزمون نهایی دانش آموز با خواندن در شب امتحان موفق نمی‌شود بلکه موفقیت در آن مستلزم یادگیری مستمر در طول سال تحصیلی است.

او با بیان اینکه ارزشیابی جزئی مهم از فرایند یاددهی_ یادگیری است، اظهار کرد: منبع اصلی طراحی سوالات در آموزش و پرورش معلمان هستند.

زارعی اظهار کرد: در بخش طراحی سوالات بر ارزشیابی و مفاهیم آموزشی تاکید شد هر چند نمرات پایین بود اما یک جراحی در جهت‌دهی نظام آموزشی و اجتناب از حافظه‌محوری انجام شد.

رئیس مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت نظام آموزشی وزارت آموزش و پرورش با بیان این که در آزمون سراسری پیش رو مبنای ۵۰ درصد تاثیر قطعی معدل فقط برای پایه دوازدهم است، گفت: برای برقراری عدالت آموزشی، تصحیح امتحانات در دوره نهایی به‌صورت الکترونیکی است. 

او از تهیه و ارائه بسته «جدول هدف محتوا» به‌عنوان راهنمای عمل آزمون‌های نهایی برای طراحان، ‌دبیران و دانش‌آموزان  خبر داد.

او با اشاره به شرکت بیش از یک میلیون و ۸۰۰ دانش آموز در سراسر کشور در امتحانات نهایی خردادماه تاکید کرد: باید در راستای تحقق عدالت و تامین امنیت امتحانات نهایی حداکثر همگرایی و همدلی در استان صورت گیرد.

زارعی بر تجهیز محل برگزاری آزمون های نهایی به دستگاه سیگنال یاب، دستگاه تکثیر، ضبط کامل تصویری تاکید کرد و افزود: باید تمامی شرایط حوزه اجرا و حفاظت آزمون طبق بخشنامه ارسالی رعایت شود.

او افزود: از دانش آموزان می‌خواهیم فریب شبکه‌هایی که به دنبال سودجویی هستند را نخورند. آزمون‌ها تشریحی هستند و دریافت پاسخ تشریحی در حوزه‌هایی که دوربین و سیگنال یاب دارند امکان پذیر نیست و اگر هم اتفاق بیفتد برگه‌های مشکوک را بازبینی کرده و طبق قانون «رسیدگی به تخلفات» با افراد برخورد می‌شود.

معاون وزیر آموزش و پرورش تاکید کرد: با هرنوع تخلفی با شدت برخورد می‌شود و از دادستان خواسته شده است که شعبه ویژه‌ای برای رسیدگی به جرائم تدارک ببینند و مقدمات لازم فراهم شده است. شبکه‌های امنیتی، فضای مجازی را رصد می‌کنند. صرف همراه داشتن وسیله الکترونیکی و وسیله تقلب، موجب محرومیت از امتحانات همان سال می‌شود و اگر فرد از آن وسیله استفاده یا سوالات را افشا کند یا فرد دیگری را به جای خود به جلسه بفرستد از یک تا ۱۰ سال از تمام آزمون‌ها محروم می‌شود.

 مدیرکل آموزش و پرورش استان کرمان نیز در این نشست با اشاره به تاثیر ۵۰ درصدی امتحانات نهایی در کنکور سراسری گفت: تاثیر نمره امتحانات نهایی در کنکور سراسری نقش موثری در تحقق عدالت آموزشی دارد و مسیری برای پررنگ شدن تلاش دانش آموزان در دوران تحصیل است.

او افزود: دانش آموزان پایه دهم، یازدهم و دوازدهم، امتحانات نهایی دارند و این تصمیم فراهم نمودن مسیری روشن برای دانش آموزانی است که در طول دوران تحصیل خود تلاش می‌کنند و نقش موسسات کنکوری را کمرنگ خواهد کرد.

رضایی با اشاره به کسب شش رتبه تک رقمی توسط دانش آموزان کرمانی در کنکور سراسری ۱۴۰۲ تصریح کرد: مصوبه تاثیر قطعی امتحانات نهایی در پذیرش داوطلبان دانشگاه‌ها نشان داد که دانش آموزان مناطق محروم می‌توانند به دانشگاه خوب راه یابند و نشانه آن در نفرات برتر کنکور مشخص بود که تعداد زیادی از این نفرات از مناطق محروم بودند.

مدیرکل آموزش و پرورش استان کرمان با اشاره به تجهیز حوزه های امتحانی امتحانات نهایی شهرستان ها و مناطق استان با اعتباری بالغ بر ۱۰ میلیارد تومان گفت: تمامی امکانات آموزش و پرورش استان و نهادهای دولتی در اختیار آموزش و پرورش استان در راستای برگزاری امتحانات نهایی با حداکثر دقت است.


ایسنا
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
واکنش قاهره به ادعاهای کذب درباره بازگشایی گذرگاه رفح
خط قرمز ایران درباره خلیج فارس و تنگه هرمز
لحظات تحویل دادن جسد یک اسیر صهیونیستی + تصاویر
چرا چین، مقصد رییس جمهور فرانسه شد؟
ایتالیا: توافق معتبر با ایران ضرورت دارد
تهران در شدیدترین اپیزود آلودگی هوا
باکو سرکنسول جدیدش را به تبریز فرستاد
ابلاغ استفاده از 6 هزار شناور برای تقویت صیانت از دریا
عارف: نگاه دقیق راهبردی، لازمه توسعه علم و فناوری است
ادامه فعالیت پایگاه‌های نظامی روسیه در سوریه
افزایش عجیب مراجعه بیماران قلبی به اورژانس در روزهای آلوده
ابوالفضل زندی قهرمان تکواندو جهان شد
تغییر ساعت دیدار تراکتور و استقلال خوزستان
استرداد دو متهم به قتل توسط پلیس بین الملل
بازیگر فیلم «نُه» درگذشت
سفیر جدید آلمان در ایران مشخص شد
آمریکا پهپادهای نسخه‌برداری شده از طراحی ایرانی را مستقر کرد
شرایط جدید دریافت ارز مسافرتی اعلام شد+ جزئیات
ساعت شروع بلیت فروشی دربی اعلام شد
نواف سلام: آماده مذاکره فراتر از سطح نظامی با اسرائیل هستیم
گزارش تصویری | دیدار هزاران نفر از زنان و دختران با رهبر معظم انقلاب
نورنما | 13 آذر، روز تکریم مادران و همسران شهدا
پاکستان و افغانستان برای حفظ آتش‌بس توافق کردند
نتایج آزمون وکالت 1404 نیمه دوم آذر اعلام می‌شود
معمای شگفت هسته ای؛ ازنابودی کامل تا آسیب محدود
صدور هشدار زرد هواشناسی/آغاز تشدید آلودگی هوا در 9 کلانشهر از فردا
حضور قلعه‌نویی در قرعه‌کشی جام جهانی قطعی شد
اعلام اسامی داوران هفته دوازدهم لیگ برتر فوتبال
آغاز پیش‌ثبت‌نام میان‌دوره‌ای مجلس شورای اسلامی از 13 دی
علی آبادی: واردات آب در دستور کار است
یک گام تا پرداخت کالابرگ مرحله پنجم
گینس اسرائیل را تحریم کرد
درخواست تتر؛ شگرد تازه کلاهبرداران
آخرین وضعیت رضا امیرخانی پس از سانحه سقوط + افزایش سطح هوشیاری+ملاقات با امیرخانی ممنوع
پیامک رئیس‌جمهوری به مردم ایران
اوراق پیش‌فروش شمش طلا منتشر می‌شود
جزئیاتی از پرونده کلاهبرداری فدریکا موگرینی
هند موشک کروز آزمایش کرد
تغذیه مناسب هنگام در زمان ابتلا به آنفلوآنزا
فلج اندام‌ها از عوارض شکستن قلنج توسط ماساژورها
18 کشته در آتش‌سوزی انبار پوشاک در شمال مصر
طارمی در میان 100 بازیکن برتر جام جهانی
قدرت واقعی اسلام‌آباد در دست نظامیان است
نتانیاهو 28 دسامبر با ترامپ دیدار خواهد کرد
آغاز ثبت‌نام و تغییرات بیمه تکمیلی بازنشستگان + هزینه‌ها و زمان پرداخت حق بیمه
قیمت سکه و طلا امروز چهارشنبه12 آذر 1404 +جدول
به‌زودی از رفاه کارت دانشجویی رونمایی می‌شود
سقاب اصفهانی:تسلیم محض مشیت خداوند متعال هستم +جزئیات اهدای اعضای بدن دخترمعاون رئیس جمهور
معتمدیان: هواشناسی هشدار لازم را صادر نکرد؛ پیش‌بینی‌ها دقیق نبود
رهبر انقلاب: «عدالت، امنیت و محبت از حقوق اصلی زنان است»
X
آگهی تبلیغاتی