×
اقتصادی
شناسه خبر : 170563
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1403/01/29 ساعت 17:36
اپراتورها چگونه به کسب‌و‌کارهای دیجیتال کشور رونق می‌دهد؟

اپراتورها چگونه به کسب‌و‌کارهای دیجیتال کشور رونق می‌دهد؟

خبر خرید بخشی از سهام دیجی‌کالا توسط همراه اول، این روزها سر و صدای زیادی در فضای مجازی به‌راه انداخته است، برخی از فعالان اقتصادی و صاحبان استارتاپ‌ها از این سرمایه‌گذاری استقبال کردند و این اتفاق را بانی خیری در جهت حفظ ارزش اپراتور و بیرون نیفتادن از گردونه رقابت دانستند و برخی دیگر نگرانی‌هایی نسبت به انحصاری شدن کسب و کارهای دیجیتال در کشور مطرح کردند.

نورنیوز ـ گروه اقتصاد: اپراتورهای تلفن‌همراه نه‌تنها در ایران، بلکه در بسیاری از کشورهای جهان منابع مالی خود را در شرکت‌های پیشرو سرمایه‌گذاری می‌کنند. این اتفاق یک بازی دو سر برد است که منافع آن هم به توسعه کسب‌وکار استارتاپ‌ها کمک و هم روند توسعه اپراتورها را تسریع می‌کند.

برای نمونه اپراتور معروف ودافون با ارزش برند بیش از ۲۲ میلیارد دلار، در استارتاپ‌های متعددی طی سال‌های اخیر سرمایه‌گذاری کرده است. این سرمایه‌گذاری‌ها در حوزه تکنولوژی، خرده‌فروشی آنلاین و حتی صنایع هوا و فضا بوده است.

براساس شواهد و توییت مدیر دیجی‌کالا ظاهرا مذاکرات بین همراه اول و این شرکت که هر دو از بزرگان اکوسیستم دیجیتال کشور هستند، آغاز شده است و به اعتقاد کارشناسان، اگر شنیده‌های اخیر واقعیت داشته باشد، می‌توان انتظار یک جهش قابل‌توجه در فرایند توسعه و ارائه خدمات در دیجی‌کالا را شاهد باشیم.

حمید محمدی هم‌بنیان‌گذار و رئیس هیئت‌مدیره گروه دیجی‌کالا نیز طی روزهای اخیر در اکانت شخصی خود در ایکس گفته که «ما در ماه‌های گذشته مذاکراتی را با تعدادی از سرمایه‌گذاران برای جذب سرمایه در دیجی‌کالا داشته‌ایم که یکی از شرکت‌ها حرکت اول (شرکت سرمایه‌گذاری همراه اول) بوده است.»

برخی از فعالان اقتصادی نظیر سید صادق حسینی معتقد است «خرید دیجی‌کالا توسط همراه اول را بزرگ‌ترین معامله در تاریخ اکوسیستم اقتصاد دیجیتال ایران تا به امروز» خواهد بود.

به اعتقاد کارشناسان یکی از بهترین راه‌هایی که اپراتورهای تلفن همراه برای حفظ ارزش اپراتور و بیرون نیفتادن از گردونه رقابت در پیش گرفته‌اند، استفاده از دانش و توانگری مالی خود برای سرمایه‌گذاری در استارتاپ‌هاست، ازاین‌رو اصل ورود اپراتورها به بازار سرمایه‌گذاری جسورانه، می‌تواند یک تصمیم راهبردی باشد که اپراتورهای تلفن همراه در کشور ما نیز در مسیر همین مدل اپراتورهای بزرگ جهانی برای سرمایه‌گذاری در کسب‌وکارهای موفق و استارتاپ‌های روبه‌رشد و رشدیافته اقدام کرده‌اند.

بد نیست بدانید به غیر از همراه اول و ودافون که درباره آن خواندید، بسیاری از اپراتورهای معروف جهان از این مدل سرمایه‌گذاری بهره می‌برند.

به‌عنوان‌مثال، اپراتورهای موبایل بزرگ مانند Orange، Telefonica، Verizon و AT&T در حال حاضر به‌عنوان سرمایه‌گذار در استارتاپ‌ها فعالیت می‌کنند. این اپراتورها از طریق بخش‌های سرمایه‌گذاری خود یا از طریق شرکت‌های تابعه خود به استارتاپ‌ها سرمایه‌گذاری می‌کنند.

از دیگر اپراتورهای موبایل که به‌عنوان سرمایه‌گذار در استارتاپ‌ها فعالیت می‌کنند می‌توان به SoftBank (ژاپن)، Telenor (نروژ)، MTN (آفریقای جنوبی) و NTT Docomo (ژاپن) اشاره کرد.

استارتاپ‌های فعال در حوزه‌های تکنولوژی، اینترنت اشیا، هوش مصنوعی، فناوری‌های رسانه‌ای و سلامتی از جمله حوزه‌هایی هستند که اپراتورهای موبایل به آن‌ها سرمایه‌گذاری می‌کنند. این اپراتورها با سرمایه‌گذاری در استارتاپ‌ها به دنبال توسعه خدمات جدید و نوآورانه برای مشتریان خود هستند و با این روش تلاش می‌کنند تا رقابت را در بازار مخابرات تقویت کنند.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
رایحه‌درمانی با عطر قهوه
چراغ‌های روشن شبانه و تغییرات پنهان در قلب انسان
نابودی تومورهای روده بزرک با پروبیوتیک مهندسی‌شده
ایران چگونه آمریکا را در تله تشدید انداخت؟
زنگ خطر آلزایمر در ایران؛ 1.5 میلیون مبتلا و تغییر سن ابتلا پس از کرونا
کسب‌وکارهای آمریکا در شوک زنجیره تأمین؛ بحرانی پیچیده‌تر از دوران کرونا
منشأ اضطراب کودکان در شروع سال تحصیلی چیست و چگونه آن را مدیریت کنیم؟
عراقچی به نیویورک رسید؛ آغاز برنامه‌های ایران در مجمع عمومی سازمان ملل
رایزنی وزیران خارجه مصر و پاکستان درباره ایران، منطقه و همکاری‌های دوجانبه
حماس: به توافق آتش‌بس پایبندیم؛ نقض‌ها همچنان ادامه دارد
وزارت خارجه یمن: اقدامات عربستان امنیت و ثبات یمن را هدف گرفته است
افغانستان، کاردار پاکستان را احضار کرد
جدول خاموشی برق کرمانشاه برای سه‌شنبه 31 شهریور اعلام شد؛ برنامه جوانرود و اسلام‌آباد
قیمت طلا و سکه امروز دوشنبه 30 شهریور 1405؛ سکه امامی 3.6 میلیون تومان ارزان شد
آخرین قیمت خودروهای سایپا امروز دوشنبه 30 شهریور ؛ جدول قیمت بازار و نمایندگی
سرلشکر ایزدی: توان موشکی، پهپادی و پدافندی ایران در حال تقویت است
ضرورت عبور از توافق چارچوب
حزب‌الله عراق در سوگ آیت‌الله شبیری زنجانی؛ میراث علمی او ماندگار است
شورش رسانه‌های آمریکا علیه ترامپ؛ پوشش رئیس‌جمهور متوقف شد
ارتحال آیت الله شبیری زنجانی ضایعه اسفبار دینی و فرهنگی است
توصیه‌های آزمون و رضاییان به نوجوانان؛ از خواب و تغذیه تا آینده‌نگری
جنایت جنگی علیه جنوب لبنان؛ حمله با بمب‌های فسفری
جزییات جدید از وضعیت شیوع کرونا وآنفولانزا در ایران/ وزارت بهداشت هشدار داد
آخرین تحولات جنگ ایران و آمریکا ؛ هشدار درباره هرمز، نفت 100 دلاری و سفر مقام پاکستانی
کمبود گازوئیل اقتصاد جهان را تحت فشار می‌گذارد؛ چشم‌انداز بازار تا 2027
بازار طلا آماده نوسان شد؛ دلار 230 هزار تومانی سرنوشت‌ساز می‌شود؟
وزیر اقتصاد: آغاز اصلاح ساختار 30 بانک
10 غایب بزرگ تیم ملی؛ آیا زنگ تغییر نسل در فوتبال ایران به صدا درآمده است؟
پیش‌بینی قیمت دلار سه‌شنبه 31 شهریور 1405؛ دلار در کمین شکست مرز 230 هزار تومان
دیپلماسی چین در قبال ایران و اوکراین
رایزنی وزیران خارجه پاکستان و فرانسه در نیویورک؛ محوریت ایران و فلسطین
دو مصدوم در واژگونی آمبولانس در محور ایلام-مهران
«کووید 19» چگونه فعال شد؟
نگرانی شدید سازمان ملل درباره یمن؛ احتمال گسترش دوباره درگیری‌ها
درخواست ترکیه از آمریکا برای پایان سیاست‌های بی‌ثبات‌کننده اسرائیل
سقوط مرگبار بالگرد در آمریکا؛ دو نفر کشته شدند
سپاه: وحدت و ایستادگی میراث راهبردی دفاع مقدس است
شکست حزب دموکرات مسیحی به رهبری مرتس
تمرین تیم ملی با حضور لژیونرها داغ شد؛ آزمون و طارمی آمدند + فیلم
دولت چهاردهم علیه مقررات زائد؛ 90 هزار مقرره در کشور شناسایی شد
شروع عصر زیدان در فرانسه با یک خاطره ویژه از امباپه
مسکو: روسیه نه اروپا را تهدید می‌کند و نه از کسی باج می‌گیرد
سخنگوی قوه قضائیه: برای تنگه هرمز باید یک نظام حقوقی شکل بگیرد
جزئیات متفاوت از شیوه فیلم‌سازی اصغر فرهادی؛ اهمیت صدا در سینمای ایران
پزشکیان: اقدامات آمریکا زمینه‌ساز افزایش همگرایی میان کشورهای اسلامی شده است
جزییات و زمان افزایش یارانه حکمت بازنشستگان نیروهای مسلح اعلام شد
بازسازی 100 مدرسه در سیستان‌وبلوچستان و هرمزگان توسط ارتش
اطلاعیه مهم درباره آخرین وضعیت تأمین واکسن آنفلوانزا
راه‌اندازی تیم‌های واکنش سریع برای حفاظت اضطراری از زیگورات چغازنبیل
آیت الله مکارم‌شیرازی: فقدان آیت الله شبیری زنجانی ضایعه‌ای سنگین برای جامعه مؤمنان است