×
اقتصادی
شناسه خبر : 170563
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1403/01/29 ساعت 17:36

اپراتورها چگونه به کسب‌و‌کارهای دیجیتال کشور رونق می‌دهد؟

خبر خرید بخشی از سهام دیجی‌کالا توسط همراه اول، این روزها سر و صدای زیادی در فضای مجازی به‌راه انداخته است، برخی از فعالان اقتصادی و صاحبان استارتاپ‌ها از این سرمایه‌گذاری استقبال کردند و این اتفاق را بانی خیری در جهت حفظ ارزش اپراتور و بیرون نیفتادن از گردونه رقابت دانستند و برخی دیگر نگرانی‌هایی نسبت به انحصاری شدن کسب و کارهای دیجیتال در کشور مطرح کردند.

نورنیوز ـ گروه اقتصاد: اپراتورهای تلفن‌همراه نه‌تنها در ایران، بلکه در بسیاری از کشورهای جهان منابع مالی خود را در شرکت‌های پیشرو سرمایه‌گذاری می‌کنند. این اتفاق یک بازی دو سر برد است که منافع آن هم به توسعه کسب‌وکار استارتاپ‌ها کمک و هم روند توسعه اپراتورها را تسریع می‌کند.

برای نمونه اپراتور معروف ودافون با ارزش برند بیش از ۲۲ میلیارد دلار، در استارتاپ‌های متعددی طی سال‌های اخیر سرمایه‌گذاری کرده است. این سرمایه‌گذاری‌ها در حوزه تکنولوژی، خرده‌فروشی آنلاین و حتی صنایع هوا و فضا بوده است.

براساس شواهد و توییت مدیر دیجی‌کالا ظاهرا مذاکرات بین همراه اول و این شرکت که هر دو از بزرگان اکوسیستم دیجیتال کشور هستند، آغاز شده است و به اعتقاد کارشناسان، اگر شنیده‌های اخیر واقعیت داشته باشد، می‌توان انتظار یک جهش قابل‌توجه در فرایند توسعه و ارائه خدمات در دیجی‌کالا را شاهد باشیم.

حمید محمدی هم‌بنیان‌گذار و رئیس هیئت‌مدیره گروه دیجی‌کالا نیز طی روزهای اخیر در اکانت شخصی خود در ایکس گفته که «ما در ماه‌های گذشته مذاکراتی را با تعدادی از سرمایه‌گذاران برای جذب سرمایه در دیجی‌کالا داشته‌ایم که یکی از شرکت‌ها حرکت اول (شرکت سرمایه‌گذاری همراه اول) بوده است.»

برخی از فعالان اقتصادی نظیر سید صادق حسینی معتقد است «خرید دیجی‌کالا توسط همراه اول را بزرگ‌ترین معامله در تاریخ اکوسیستم اقتصاد دیجیتال ایران تا به امروز» خواهد بود.

به اعتقاد کارشناسان یکی از بهترین راه‌هایی که اپراتورهای تلفن همراه برای حفظ ارزش اپراتور و بیرون نیفتادن از گردونه رقابت در پیش گرفته‌اند، استفاده از دانش و توانگری مالی خود برای سرمایه‌گذاری در استارتاپ‌هاست، ازاین‌رو اصل ورود اپراتورها به بازار سرمایه‌گذاری جسورانه، می‌تواند یک تصمیم راهبردی باشد که اپراتورهای تلفن همراه در کشور ما نیز در مسیر همین مدل اپراتورهای بزرگ جهانی برای سرمایه‌گذاری در کسب‌وکارهای موفق و استارتاپ‌های روبه‌رشد و رشدیافته اقدام کرده‌اند.

بد نیست بدانید به غیر از همراه اول و ودافون که درباره آن خواندید، بسیاری از اپراتورهای معروف جهان از این مدل سرمایه‌گذاری بهره می‌برند.

به‌عنوان‌مثال، اپراتورهای موبایل بزرگ مانند Orange، Telefonica، Verizon و AT&T در حال حاضر به‌عنوان سرمایه‌گذار در استارتاپ‌ها فعالیت می‌کنند. این اپراتورها از طریق بخش‌های سرمایه‌گذاری خود یا از طریق شرکت‌های تابعه خود به استارتاپ‌ها سرمایه‌گذاری می‌کنند.

از دیگر اپراتورهای موبایل که به‌عنوان سرمایه‌گذار در استارتاپ‌ها فعالیت می‌کنند می‌توان به SoftBank (ژاپن)، Telenor (نروژ)، MTN (آفریقای جنوبی) و NTT Docomo (ژاپن) اشاره کرد.

استارتاپ‌های فعال در حوزه‌های تکنولوژی، اینترنت اشیا، هوش مصنوعی، فناوری‌های رسانه‌ای و سلامتی از جمله حوزه‌هایی هستند که اپراتورهای موبایل به آن‌ها سرمایه‌گذاری می‌کنند. این اپراتورها با سرمایه‌گذاری در استارتاپ‌ها به دنبال توسعه خدمات جدید و نوآورانه برای مشتریان خود هستند و با این روش تلاش می‌کنند تا رقابت را در بازار مخابرات تقویت کنند.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
اظهارات سرلشکر رحیم صفوی درباره احتمال وقوع جنگ جدید
مدیرعامل ایرانسل درباره افزایش 70 درصدی تعرفه اینترنت چه گفت؟
طرح اشغال کامل شهر غزه به تصویب رسید
سفارت آلمان در تهران موقتا تعطیل شد
انتظار 4 ساله برای دریافت خودروی کارخانه‌ای همچنان ادامه دارد
آتش‌سوزی گسترده در سوله هزارمتری آرد در شیراز
مکرون: فکر نمی کنم پوتین دنبال صلح باشد
انهدام گسترده پهپادهای اوکراینی بر فراز مناطق روسیه
شلیک موشک مقاومت فلسطین به قلب سرزمین‌های اشغالی
بحران آب در کشور باران‌های سیل‌آسا
تیم ملی بسکتبال ایران عنوان سوم کاپ آسیا را کسب کرد/ استرالیا قهرمان شد
آخرین جزییات از آتش‌سوزی مهیب جنوب تهران/ نمایی نزدیک از آتش‌سوزی انبار روغن موتور + فیلم
شلیک 70 موشک از یمن به اراضی اشغالی در 5 ماه
طرح توسعه شهرک سازی اسرائیل را تهدیدی برای موجودیت کشور فلسطین می‌دانیم
جوزف عون: طرح آمریکا با اصلاحات لبنان به سند ملی تبدیل شد
هوای تهران از سه‌شنبه گرم‌تر می‌شود؛ افزایش تابش اشعه فرابنفش در پایتخت
منچستر یونایتد با شکست لیگ جزیره را آغاز کرد
عکس های منتخب جهان، 17 آگوست 2025
نفتالی بنت: نتانیاهو در مقابله با حماس ناکام مانده است
رئیس‌جمهور از تلاش‌های برگزارکنندگان مراسم اربعین تقدیر کرد
انفجار تروریستی در قلب شهر حلب سوریه
قلعه‌نویی: لژیونرهای تیم در تورنمنت کافا حضور ندارند
برکناری سه مقام ارشد سعودی به دستور ملک سلمان
عارف: دولت چهاردهم به دنبال تمرکززدایی و انتقال اختیارات است
کیفیت هوا در تهران به وضعیت ناسالم درآمد
مدیر ChatGPT: کاربران باید همواره دقت پاسخ‌های هوش مصنوعی را تایید کنند
نخست‌وزیر یمن خواستار پایان یافتن بی‌تفاوتی کشورهای عربی شد
توقف ناامیدکننده چلسی در گام اول لیگ برتر
جولانی به تکفیری‌ها تابعیت سوری هدیه کرد
پوتین و ترامپ؛ بازی با روان در میدان سیاست
پزشکیان در اوراسیا؛ نقطه عطف دیپلماسی و همکاری ایران
نیویورک‌تایمز: نفوذ اطلاعاتی ایران در ساختار داخلی اسرائیل فاش شد
زنگ خطر در نظام سلامت؛ 80 درصد داروخانه‌ها در معرض ورشکستگی
روبیو هشدار داد: این جنگِ ما نیست؛ باید به‌دنبال آتش‌بس باشیم
سفر هماهنگ زلنسکی و رهبران اروپایی به آمریکا برای حمایت از اوکراین
بیانیه وزارت امور خارجه در مورد محکومیت جنایات رژیم صهیونیستی و کوچاندن اجباری ساکنان غزه
ایجاد «اتاق امن» در مدارس؛ گامی برای افزایش امنیت دانش‌آموزان
تهدید وزیر جنگ اسرائیل پس از حمله موشکی یمن به سرزمین‌های اشغالی
ویتکاف: پوتین آماده پذیرش تضمین‌های امنیتی برای اوکراین است
فلج شدن زندگی شهرک‌نشینان صهیونیست در پی اعتصاب گسترده
آیین وداع با پیکر شهید اسماعیل پاشایی در بهارستان برگزار شد
متهم 27 هزار میلیاردی بازداشت و به کشور بازگردانده شد
کمبود 100 هزار پرستار در کشور؛ فرمول پرداخت اضافه‌کاری‌ها تغییر کرد؟
مرگ یک آتش نشان در آتش سوزی کنگان
هشدار اقتصاددانان برنده نوبل به نخست‌وزیر اسرائیل: اقتصاد اسرائیل در مرز نابودی
توقف مذاکرات تجاری واشنگتن و دهلی‌نو؛ آمریکا گفت‌وگوها را لغو کرد
نتانیاهو: جنگ تا شکست کامل حماس ادامه دارد
حادثه گروگان‌گیری در تهران؛ انگیزه مالی 2500 دلار
رئیس‌جمهور راهی نیویورک می شود
قیمت دلار و سایر ارزها امروز ‎یکشنبه 26 مرداد 1404+جدول
X
آگهی تبلیغاتی