×
اقتصادی
شناسه خبر : 170549
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1403/01/29 ساعت 16:09
استقبال 72 درصدی تهرانی‌ها از مرحله سوم طرح کالابرگ

استقبال 72 درصدی تهرانی‌ها از مرحله سوم طرح کالابرگ

بر اساس اعلام سرپرست اداره کل تعاون،کار و رفاه اجتماعی استان تهران بیش از 72 درصد مردم تهران از مرحله سوم طرح کالابرگ الکترونیک استقبال کرده و بیش از 2 میلیون خانوار مشمول در دهک‌های اول تا هفتم ساکن استان تهران هستند.

نورنیوز-گروه اقتصاد: دولت سیزدهم همزمان با آغاز فعالیت خود در جهت کاهش شکاف طبقاتی و افزایش قدرت خرید دهک‌های کم درآمد جامعه اقدامات متعددی را در دستور کار خود قرار داد که اجرای طرح  «کالابرگ الکترونیکی»  از جمله این اقدامات بود.

این طرح با هدف بهبود وضع معیشت و قدرت خرید خانوار و حفظ ثبات قیمتها صورت گرفت و ۱۱ قلم کالای اساسی از جمله شیر و پنیر، ماست، گوشت منجمد، مرغ، تخم مرغ، برنج، ماکارونی، قند و شکر و حبوبات در این طرح گنجانده شدند تا افراد با استفاده از اعتبار کالابرگ خود این اقلام را خریداری کنند.
با اجرای طرح کالابرگ الکترونیکی ضمن تامین نیازهای عمومی اقشار کم درآمد و افزایش قدرت معیشت خانوارها، بستر توزیع عادلانه یارانه‌ها و ثبات نسبی قیمت‌ها نیز به وجود آمد.
طرح کالابرگ الکترونیک که در گام نخست به‌ شکل آزمایشی در چند شهر به مرحله اجرا درآمد و به تدریج با استقبال مردمی روبه رو شد، هم اکنون خانوارهای دهک ۱ تا ۷ درآمدی را شامل می‌شود.

توزیع عادلانه یارانه‌ها و کاهش شکاف طبقاتی با اجرای طرح کالابرگ

کارشناسان بر این باورند که دولت با اقدامات پیشگیرانه در زمینه مقابله با فقر به سمت توزیع عادلانه منابع و یارانه‌ها گام برداشته و اقدامات حمایتی از دهک‌های ضعیف درآمدی را مدنظر قرار داده است.

ابن طرح در تهران و همزمان با سایر استان‌ها با جدیت به اجرا درآمد و با استقبال مردمی نیز مواجه شد.استان تهران دارنده مقام دوم اجرای طرح کالابرگ در میان استان‌های کشور است.

در همین راستا، محمد آذرپناه ـ سرپرست اداره کل تعاون،کار و رفاه اجتماعی استان تهران از استقبال ۷۲ درصدی مردم استان تهران از طرح کالابرگ الکترونیکی ظرف یک هفته از آغاز اجرای نوبت سوم طرح فجرانه خبر داد.

به گفته وی، طبق تمهیدات صورت گرفته طی دو مرحله،طرح کالابرگ الکترونیکی در راستای عدالت اجتماعی و بهره‌مندی مردم تهران به خصوص ساکنین مناطق کم برخوردار از کالاهای اساسی با کمترین مشکل و با بالاترین آمار خرید و توزیع بسته معیشتی اجرایی شد و در این طرح سطح اعتراضات مردمی و تخلفات صورت گرفته نسبت به تراکنش‌های انجام شده کمتر از ۲ درصد بوده است.

اختصاص ۱.۷ همت اعتبار برای اجرای طرح فجرانه در تهران

آنطور که سرپرست اداره کل تعاون کار و رفاه اجتماعی استان تهران گفته از ٢.۵ همت اعتبار حمایتی کالابرگ الکترونیکی مصرف شده در استان تهران از ابتدای طرح، مبلغ ١.۷ همت در دو ماه اخیر اجرای طرح فجرانه استفاده شده که بیانگر استقبال از طرح و تقویت سفره خانوارها به ویژه دهک‌های پایین‌تر درآمدی بوده است.

آذرپناه با اشاره به کسب مقام دوم استان تهران در بین استان‌های کشور در اجرای طرح کالابرگ الکترونیکی، آمار تازه‌ای از تعداد خانوارهای مشمول طرح کالابرگ و تراکنش‌های صورت گرفته ارائه کرد.

وی میزان کل خرید مردم در استان تهران از ابتدای طرح کالابرگ تاکنون را نزدیک به ۱۰۰۰ میلیارد ریال ذکر کرد و گفت:مبلغ اعتبار دولتی استفاده شده از ابتدای طرح کالابرگ تاکنون حدود ۲۶ هزار میلیارد ریال گزارش شده است.

ساکن بودن بیش از ۲ میلیون خانوار مشمول طرح در استان تهران

سرپرست اداره کل تعاون،کار و رفاه اجتماعی استان تهران با بیان اینکه تعداد ۲ میلیون و ۲۴۵ هزار و ۱۸۱ خانوار مشمول در دهک‌های ۱ تا ۷ در استان تهران ساکن هستند،‌تاکید کرد: ۲ میلیون و ۷۱ هزار و ۸۸۳ خانوار از ابتدای طرح تا کنون از اعتبار کالابرگی استفاده کرده‌اند.

به گفته آذرپناه در مرحله اول طرح کالابرگ فجرانه که از ۱۷ بهمن ماه اجرا شد، تعداد ۱ میلیون ۷۲۲ هزار و ۳۲۵ خانوار با انجام ۲ میلیون ۱۶۵ هزار و ۴۰۶ تراکنش و استفاده از ۹۳۱ میلیارد تومان اعتبار و در مرحله دوم طرح کالابرگ فجرانه که از ۱۸ اسفند ماه اجرا شد، تعداد ۱ میلیون و ۴۱۲ هزار و ۸۸۶ خانوار با انجام ۱میلیون و ۹۳۷ هزار و ۱۴۹ تراکنش و استفاده از ۷۴۳ میلیارد تومان اعتبار از طرح استقبال داشتند.

اتصال بیش از ۱۶ هزار فروشگاه به سامانه کالابرگ

طرح کالابرگ الکترونیک از موفق‌ترین و بزرگترین طرح‌ها در حوزه امنیت غذایی است که استقبال مردمی را به دنبال داشته است.طبق گزارش‌ها در استان تهران ۱۶ هزار و ۳۹ فروشگاه خرد و زنجیره‌ای به سامانه کالابرگ متصل بوده و در حال ارائه خدمات به مشمولان طرح هستند.

این طرح از روز ۲۰ فروردین ماه در راستای حمایت مضاعف از سبد غذایی خانوارهای دهک‌های اول تا هفتم درآمدی آغاز شد که تا ۱۸ اردیبهشت ادامه دارد.در این طرح امکان خرید اقلام از طریق فروشگاه‌های مجازی فراهم شده و افراد هنگام خرید باید قیمت مبنای کالاهای مشمول طرح یعنی قیمت سال ۱۴۰۱ را از کارت بانکی متعلق به سرپرست خانوار کسر و پرداخت کنند.۱۱ قلم کالای اساسی شامل برنج،‌گوشت قرمز،مرغ، ماکارونی، شیر، پنیر، ماست، قند و شکر، تخم مرغ و حبوبات برای تأمین حداقل کالری، پروتئین ویتامین‌های لازم برای هر فرد، منطبق با نظر انستیتو تغذیه ایران با قیمت‌های مبنای سال ۱۴۰۱ انتخاب شده و مابه التفاوت قیمت سبد مبنا با قیمت روز در سال ۱۴۰۲ از محل یارانه جدید دولت (فجرانه) تأمین می‌شود.

در حال حاضر دریافت کمک معیشتی در قالب کالابرگ الکترونیک مشمول خانوارهای دهک ۱ تا ۷ می‌شود.استفاده از یارانه کالابرگ کاملا اختیاری است و ماهانه در حساب سرپرست خانوار شارژ می‌شود اما در صورت استفاده از آن، اعتبار مازاد تشویقی به یارانه افراد اضافه می‌شود.

همچنین صولت مرتضوی - وزیر کار و رفاه اجتماعی استقبال از کالابرگ الکترونیکی را خصوصاً در دهک‌های پایین، بالای ۹۰ درصد توصیف کرد و افزود: پیش بینی می‌شود در مرحله سوم این طرح به حدود ۹۵ درصد برسد. وی افزود: درباره تداوم طرح ویژه کالابرگ الکترونیکی نیاز به تصمیم مجدد است و تاکنون تصمیم جدیدی وجود ندارد.

تا پیش از دولت سیزدهم مبلغ یارانه ۴۵ هزار و ۵۰۰ تومان بود که حتی به دهک‌های درآمدی بالا اختصاص می‌یافت؛ اما در دولت سیزدهم ضمن اصلاح فرایند توزیع یارانه، این رقم بیش از ۱۰ برابر افزایش یافت و یارانه دهک‌های ضعیف در قالب پرداخت نقدی بیشتر شد. خوشبختانه با گذشت یکسال از اجرای طرح، کالابرگ جای خود را در میان یارانه‌بگیران و مردم باز کرده است و استقبال بیشتر از این طرح متولیان امر را در شناسایی نقاط قوت و ضعف و اجرای هرچه بهتر طرح یاری خواهد کرد.


ایسنا
نظرات

آخرین اخبار
نور نما | مهدی جان، ای پناه دل های منتظر، مبارک باد امامتت
تل‌آویو دومین هواپیمای سوخت‌رسان را تحویل گرفت
حمله پهپادی روسیه به زادگاه زلنسکی 14 کشته و 120 زخمی بر جای گذاشت
گزارش طلایی‌نیک به مجلس از وضعیت توان دفاعی و پشتیبانی نیروهای مسلح
واکنش تند ترکیه به اظهارات دفتر نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی
یک‌ نفتکش از هرمز برگشت خورد
دربی حتما در نقش‌جهان برگزار می‌شود
عزیزی: آمریکا با عذرخواهی از مردم ایران، منطقه را ترک خواهند کرد
12 کشور عربی و اسلامی: حمله اسرائیل به ابوالظهور نقض حاکمیت سوریه است
برنامه ریزی جذب 2 میلیون گردشگر و درآمد 6 میلیارد یورویی تا 1407
افتتاح 6 هزار پروژه سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور در هفته دولت
سرلشکر وحیدی: دشمنان‌‌ هیچ‌گاه‌ از‌ کینه‌توزی‌ علیه‌ این‌ ملت‌‌‌بزرگ‌ دست‌‌برنمی‌دارند
پیروزی هندبال نوجوانان ایران مقابل عربستان در قهرمانی آسیا 2026
پورجمشیدیان: بیش از 3.5 میلیون ایرانی در اربعین امسال شرکت کردند
رئیس مجلس و هیأت پارلمانی همراه وارد تهران شدند
سازمان بین‌المللی دریانوردی ادعای ترامپ درباره باز بودن تنگه هرمز را رد کرد
اعضای ناتو درباره تنگه هرمز گفت‌وگو کردند
کشتی آزاد جوانان جهان؛ خاطری نخستین مدال ایران را ضرب کرد
شکست تیم ملی والیبال ایران مقابل روسیه در تورنمنت اوفا
ناکامی گروهک مسلح برای ورود به ایران در مرز سراوان
جنگ بزرگ ترامپ، به نبرد با قیمت گوشت چرخ کرده رسید!
جدول خاموشی برق چهارمحال و بختیاری فردا شنبه 31 مرداد اعلام شد
قالیباف: نیروهای خارجی در آستانه خروج نهایی و قطعی از عراق هستند
برنامه قطعی برق کرمانشاه فردا شنبه 31 مرداد اعلام شد + جدول ساعات خاموشی
گفت‌وگوی وزرای خارجه ایران و عمان
تثبیت جایگاه ایران در توافق ایران و عمان برای مدیریت تنگه هرمز
نامه‌های جنجالی دستیار ترامپ؛ رابطه نزدیک ناتالی هارپ با رئیس‌جمهور آمریکا
قالیباف از توافق ایران و عراق برای توسعه همکاری‌های اقتصادی خبر داد
کسب 13 مدال نمایندگان پاراتکواندو ایران در کاپ آسیا
سرنوشت پل B1 کرج به دست 15 متخصص افتاد
حمله نتانیاهو به اردوغان؛ اسرائیل: تهدیدهای ترکیه را تحمل نمی‌کنیم
بسته شدن ناگهانی همه درهای پایگاه هوایی حریر در نزدیکی اربیل
برکناری‌های نادر در موساد نشانه شکست اسرائیل در جنگ با ایران است
واکنش عراقچی به ادعای کمرشکن‌ترین عملیات اقتصادی تاریخ علیه ایران
'گزارش تصویری | رهاسازی حیوانات در زیستگاه‌هایشان
پولی که از جیب انگلیسی‌ها می‌رود؛ هزینه میلیونی حفاظت از شاهزاده هری و همسرش
قالیباف: ایران وعراق در جنگ رمضان پوزه آمریکا را به خاک مالیدند
راغفر: افزایش قیمت بنزین و انرژی فشار اصلی را به اقشار کم‌درآمد وارد می‌کند
سپاهان نورافکن و واسعی را مقابل استقلال ندارد
تجلیل پزشکیان از 12 چهره نام‌آور پزشکی ایران در آستانه روز پزشک
امیر حاتمی: ملتی که به دست توانای فرزندان خود سپر دفاعی می‌سازد بدون تردید پیروز خواهد بود
تحلیل بازار ارز امروز جمعه 30 مرداد و پیش بینی قیمت دلار فردا شنبه 31 مرداد
حمله دقیق پهپادهای یمن به تجمع‌ها و تجهیزات مزدوران سعودی
سقوط هواپیمای سسنا در آلاسکا؛ هر 8 سرنشین جان باختند
هشدار رئیس اتحادیه املاک تهران درباره قیمت‌سازی و آگهی‌های جعلی مسکن
طارمی در آستانه پیوستن به الوصل؛ مذاکرات نهایی در امارات
ابوعبیده خواستار قیام فلسطینیان در کرانه باختری و قدس شد
گرجستان به تحریم‌های جدید اتحادیه اروپا علیه ایران نپیوست
فرمانده نیروی دریایی ارتش: دشمن زمین‌گیر شده است؛ اجازه قدم برداشتن نمی‌دهیم
آخرین وضعیت جاده‌های شمال؛ چالوس و آزادراه تهران-شمال یک‌طرفه شدند