×
سیاسی
شناسه خبر : 170482
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1403/01/28 ساعت 18:48
شرط خدمت به منافع ملی،‌ انتساب‌های سازمانی نیست

چند نکته درباره مشی حرفه‌ای «نورنیوز» و نسبتش با شورای عالی امنیت ملی

شرط خدمت به منافع ملی،‌ انتساب‌های سازمانی نیست

«نورنیوز» نه یک نهاد اداری رسمی است، نه یک پژوهشکده دانشگاهی، نه ستادی برای پیگیری مسائل امنیتی، نه بنگاهی برای انجام پروژه‌های راهبردی. نهادی کاملا خصوصی است که در عین استقلال مطلق، کوشیده است بازنمایی رسانه‌ای قابل قبولی از موضوعات راهبردی و مسائل مرتبط با امنیت و منافع ملی در دو سطح داخلی و خارجی عرضه کند.

نورنیوز ـ گروه سیاسی: توضیح مختصری که روز گذشته به نقل از معاون محترم فرهنگ و ارتباطات دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی، ‌روی خروجی خبرگزاری‌های رسمی کشور قرار گرفت هرچند سئوالاتی را برانگیخت اما برخی ابهامات مزمن و سوءبرداشت‌های رایج را نیز از میان برد و تکلیف پاره‌ای موضوعات را روشن کرد. به این اعتبار "نورنیوز" لازم می داند ضمن تشکر از دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی بابت اعلام نظر درباب نسبت این نهاد با رسانه‌های کشور، نکاتی را در این زمینه مطرح کند.

یکم

 گروه رسانه‌ای "نورنیوز" که بیش از 5 سال است در سپهر رسانه‌ای کشور فعالیت مستمر و مداوم دارد،‌ از اساس و از آغاز،‌ نهادی کاملا خصوصی بوده و تکوین و توسعه و تداوم آن، مطلقا در استقلال از سازمان‌‌ها و دوایر عمومی،‌ دولتی،‌ و حاکمیتی رقم خورده است. نه پیوند مالی – اقتصادی با نهادهای دولتی و حاکمیتی داشته و نه در عرصه رویکرد و راهبرد و خط مشی و مأموریت حرفه ای، تابع یا ابزار اجرای ساختار اداری - امنیتی رایج در حاکمیت بوده است. بر این اساس "نورنیوز" هیچ گاه و در هیچ سطحی ارگان رسانه‌ای شورای عالی امنیت ملی یا هر نهاد و سازمان و تشکل و جریان و جناحی نبوده و به اقتضائات و الزامات بخش خصوصی در عرصه اطلاع رسانی ملتزم و پایبند مانده است.

دوم     

 "نورنیوز" اساسا با درک این نقیصه شکل گرفت که در فضای رسانه‌ای کشور،‌ مفاهیم و موضوعات مرتبط با امنیت ملی به شکل روشمند و بنیادین محل التفات نیست. براین اساس کوشید سمت گیری و تمرکز حرفه‌ای خود را در مسیر التفات به مسائلی همچون منافع ملی، ‌انسجام ملی، ‌امنیت ملی و بین المللی،‌ احیاء سرمایه اجتماعی، هم افزایی نیروهای متکثر داخلی، تقویت سواد امنیتی، و ... قرار دهد. در این مأموریت،‌ همواره از راهنمایی، هدایت و مشاوره ی برخی از صاحبنظران مسائل راهبردی بهره مند بوده تا به سهم خود، غفلت‌‌ها و ضعف‌‌ها و کاهلی‌های نهادهای مسئول و متولی را جبران کند و در جهت مفهوم سازی و عمومی سازی موضوعات بنیادین حوزه امنیت ملی گام بردارد. 

سوم  

کشف زبان نافذ و اثرگذار رسانه‌ای در حوزه مسائل راهبردی، از آغاز جزو دغدغه‌های نورنیوز در خلال فعالیت‌های رسانه‌ای اش بوده است. هرچند یافتن معیارهای چنین زبانی که موازین استدلالی، منطقی، اخلاقی، و قانونی را یکجا داشته باشد کار آسانی نبود اما به مرور و با کسب تجربه و نیز رایزنی با بزرگان و صاحبنظران،‌ چارچوب مفهومی و زبانی و حرفه‌ای این مأموریت طراحی شد و توانست به زودی حجم قابل توجهی از مخاطبان داخلی و خارجی را به خود جلب کند. به بیان دیگر،‌ آنچه مراجعان و مخاطبان را به نورنیوز هدایت کرده بیش از انتساب‌های سازمانی،‌ رویکرد و راهبرد و زبان آن بوده است. این رسانه به گواهی مخاطبان توانسته است در ارتفاعی فراتر از مناقشات سیاسی رایج و جناحی، موضوعات راهبردی و امنیتی را با محوریت منافع ملی طرح و تعقیب کند. نورنیوز امروز می تواند با فروتنی تمام افتخار کند که در مأموریت خود به مرجعی قابل اشاره تبدیل شده که دایره و دامنه مخاطبانش به همان اندازه که ایرانیان اند غیرایرانیان هم هستند. به همان میزان که نهادهای حاکمیتی داخلی به آن مراجعه دارند سازمان‌‌ها و دولت‌های خارجی هم آن را رصد می کنند. این، به خودی خود، ‌آزمونی برای تخمین موفقیت یک رسانه می تواند باشد. کار "نورنیوز" البته به کمال نرسیده و هنوز راه‌های نرفته‌ای در پیش دارد که به یاری خداوند و کمک کارشناسان شاخص و توانمند و همراهی مخاطبانش خواهد پیمود.

چهارم  

تجربه‌ای به نام "نورنیوز" نشان داده است که می توان بدون وابستگی سازمانی و اداری و اقتصادی به عالی ترین نهاد امنیت ملی کشور،‌ مهم ترین و ضروری ترین مسائل راهبردی را با توده‌های وسیع مردم در میان گذاشت و در مسیر تقویت همبستگی ملی و تقویت سواد راهبردی مردم گام برداشت. آنچه اهمیتی غیرقابل انکار دارد این واقعیت است که نماد امنیت ملی، الزاما فلان سازمان یا موسسه یا شورا یا وزارتخانه یا کمیته نیست. به این اعتبار می توان وابسته یا چسبیده به دستگاه‌های رسمی مسئول در حوزه امنیت ملی نبود اما به موازات آنها مستقلا روی همان خطی حرکت کرد که تأمین کننده امنیت ملی است. "نورنیوز" نه یک نهاد اداری رسمی است، نه یک پژوهشکده دانشگاهی، نه ستادی برای پیگیری مسائل امنیتی، نه بنگاهی برای انجام پروژه‌های راهبردی. نهادی کاملا خصوصی است که در عین استقلال مطلق، کوشیده است بازنمایی رسانه‌ای قابل قبولی از موضوعات راهبردی و مسائل مرتبط با امنیت و منافع ملی در دو سطح داخلی و خارجی عرضه کند.

پنجم       

پرسش از نسبت "نورنیوز" با شورای عالی امنیت ملی،‌ چیزی منحصر به این چندماه نیست. از سال‌‌ها پیش، سئوالاتی از این دست مطرح بوده است. پاسخ این رسانه البته همواره این بوده که نورنیوز، نهادی متعلق به بخش خصوصی بوده و گردش کار آن، مثل سایر نهادهای بخش خصوصی است. در عین حال همیشه این توضیح هم می آمده است که دلیل اصلی رجوع مخاطبان داخلی و خارجی به نورنیوز بیش از آنکه انتسابش به "شعام" باشد مشی و مسیر حرفه‌ای اش در التفات به موضوعات راهبردی وتوجه به امنیت و منافع ملی بوده است. شاید مخاطب،‌ در زبان و زاویه دید این رسانه، نوعی فراروی از مناقشات جناحی رایج میان جریانات سیاسی کشور را تشخیص می داده است. شاید محوریت "ایران و مسائل آن" را در این رسانه بیشتر و بی طرفانه تر و عالمانه تر ارزیابی می کرده است. شاید دغدغه مندی به امروز و فردای میهن را در این رسانه صادقانه تر به شمار می آورده است. به هر روی هرچه بوده تأثیر مبانی فکری نورنیوز برای اندیشیدن به موضوعات راهبردی، بیش از انتسابش به شورای عالی امنیت ملی در جذب مخاطب تأثیر داشته است.

 اکنون پس از انتشار توضیحات معاون محترم فرهنگ و ارتباطات دبیرخانه شورا، مشی معمول نورنیوز همچنان استمرار خواهد داشت. از گفتن این نکته مهم البته نمی توان صرفنظر کرد که اعلام این توضیحات،‌ اتفاقا مصادف با روزهایی است که نورنیوز،‌ پوشش رسانه‌ای عملیات تنبیهی ایران علیه رژیم صهیونیستی را با کمترین فاصله زمانی و بیشترین گزارش‌‌ها و تحلیل‌های کارشناسانه به انجام رساند وحجم ارجاعات رسانه‌های جریان اصلی داخلی و خارجی به داده‌‌ها و تولیدات نورنیوز، به مراتب بیشتر از سایر رسانه‌‌ها بود. این کارنامه جایگاه رسانه‌ای مثل نورنیوز را نزد مخاطب هوشمند امروز محفوظ می دارد، خواه منتسب به نهادی باشد یا نباشد.

 

 


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
گزارش وزیر امور خارجه از روند مذاکرات اخیر
معماری ایستگاه متروی حرم حضرت عبدالعظیم(ع) چشم‌نواز خواهد بود
حداقل افزایش حقوق سال آینده 21 درصد، حداکثر 43 درصد
جزئیات برنامه‌های سحرگاه رمضان 1405 در شبکه‌های سیما
مذاکرات هسته‌ای ایران و آمریکا در شرایط تصاعد بحران
قیمت زولبیا و بامیه ماه رمضان 1405 اعلام شد
سپاهان ایران - الاهلی قطر ؛ دوئل مرگ و زندگی در الثمامه
قیمت گوشت قرمز امروز 29 بهمن 1404 + جدول
پیش بینی وضعیت آب و هوا گیلان فردا پنجشنبه 30 بهمن 1404
قیمت طلا و سکه امروز چهارشنبه 29 بهمن 1404+ جدول
ریزش بیش از 40 هزار واحدی شاخص بورس
زلنسکی رئیس جمهور بلاروس را تحریم کرد
قیمت دلار و سایر ارزها امروز چهارشنبه 29 بهمن 1404+ جدول
سخنگوی دولت: نرخ ارز دارو ثابت ماند
121 هزار و 581 داوطلب در انتخابات شوراهای روستا ثبت‌نام کردند
میدری: مبلغ کالابرگ با تورم افزایش می‌یابد
چه کسانی نباید روزه بگیرند؟
اجرای سهمیه سوخت به کارت بانکی مالکان خودرو از سال آینده
کنکور 1405 طبق قوانین قبلی برگزار می شود
افزایش چشمگیر یارانه آرد و نان در بودجه سال آینده
قدرت هوایی ایران با هم‌افزایی جنگنده و پهپاد افزایش می‌یابد
رزمایش دریایی ایران و روسیه فردا آغاز می‌شود
اجرای طرح موقت مقابله با سارقان خشن در کشور
رایزنی نخست‌وزیر انگلیس و ترامپ درباره مذاکرات ایران
آخرین وضعیت ترافیکی آزادراه‌ها و محورهای کشور
جزئیات تفاهم‌نامه‌های اقتصادی ایران و روسیه
پیام ناو و ضدناو؛ رمزگشایی از بیانات راهبردی رهبر معظم انقلاب
جزئیات بازگشت 151 شیء تاریخی ایران از چین اعلام شد
نحوه ثبت درخواست برای جبران خسارت دی‌ماه در تهران
186 معلم ایرانی به مدارس خارج از کشور اعزام شدند
آزادی بسیاری از بازداشتی‌های زیر 18 سال در حوادث اخیر
پادکست | مدیریت خشم در خانه چگونه آتش را خاموش کنیم؟
رویترز: پیشرفت مذاکرات ایران و آمریکا بهای نفت را کاهش داد
«جادوگر فوتبال» به 5 سال حبس محکوم شد
تعویق محاکمه نیکلاس مادورو در آمریکا
شیوه جدید پرداخت یارانه اعلام شد
ساعت کاری ادارات در ماه رمضان 1404 اعلام شد
آیا پدرخوانده ترامپ، ناقوس جنگ را به صدا در می آورد؟
شکاف بین نسلی چیست و چطور پدید آمده است؟
ادعای تلگراف درباره توافق ایران و آمریکا بر سر عناصر بالقوه
4 چیز که نمی‌توانستیم بگوییم و دیروز گفته شد
آکسیوس: مذاکرات اوکراین و روسیه در ژنو به بن‌بست رسید
معاون ترامپ: متحدان اروپایی به منافع خود آسیب می‌زنند
افزایش نرخ ارز در سایه نظم رانتی
فنلاند تصمیم رژیم صهیونیستی درباره کرانه باختری را محکوم کرد
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز چهارشنبه 29 بهمن 1404+ جدول
ژنو، دو مذاکره و یک بازنده مشترک
تکرار اتهام زنی آمریکا در مورد آزمایش هسته‌ای مخفی چین
اقتصادنگار | دستمزد ناچیز کارگران برای سبد گران معیشت
واتیکان: در هیات موسوم به «صلح غزه» رئیس جمهور آمریکا شرکت نخواهیم کرد