×
اقتصادی
شناسه خبر : 170364
تاریخ انتشار : دوشنبه 1403/01/27 ساعت 11:26
جهیزیه و مهریه معاف از مالیات است

جهیزیه و مهریه معاف از مالیات است

به‌گفته سخنگوی سازمان امور مالیاتی کشور، براساس حکم قانون 144 مالیات مستقیم، هیچ آستانه‌ای برای معافیت مهریه لحاظ نشده است و تا زمانی که قانون تغییر نکند این معافیت پابرجاست.

نورنیوز-گروه اقتصادی: مهدی موحدی سخنگوی سازمان امور مالیاتی کشور در خصوص مالیات مهریه گفت: سازمان امور مالیاتی یک سازمان مجری قانون است و طبق اصل 51 قانون اساسی مکلف است که به قوانینی که مجلس وضع می‌کند و در قالب پایه‌های جدید مالیاتی یا نرخ‌های جدید مالیاتی تصویب می‌کند، عمل کند.

تا این لحظه قانون جدیدی که تحت عنوان قانون جدید مهریه باشد، تصویب نشده است، بنابراین قوانین گذشته حاکم خواهد بود.مهدی موحدی سخنگوی سازمان امور مالیاتی کشور در خصوص مالیات مهریه گفت: سازمان امور مالیاتی یک سازمان مجری قانون است و طبق اصل 51 قانون اساسی مکلف است که به قوانینی که مجلس وضع می‌کند و در قالب پایه‌های جدید مالیاتی یا نرخ‌های جدید مالیاتی تصویب می‌کند، عمل کند. تا این لحظه قانون جدیدی که تحت عنوان قانون جدید مهریه باشد، تصویب نشده است، بنابراین قوانین گذشته حاکم خواهد بود.

او افزود: طبق ماده 144 جهیزیه منقول و مهریه اعم از منقول و غیرمنقول و الی آخر معاف از مالیات خواهد بود، کما این که این ماده اصلاح نشود و یا تغییری پیدا نکند طبیعتاً مهریه هم معاف از مالیات خواهد بود.

موحدی در خصوص احتمال تغییر قانون در آینده نیز گفت: در زمان حاضر طرحی از سوی سازمان امور مالیاتی ارائه نشده است. اگر قرار باشد لایحه‌ای ارائه شود، این لایحه باید از سمت سازمان امور مالیاتی یا از سمت وزارت اقتصاد به دولت و سپس مجلس برود، هم‌اکنون در مرحله پیش از تصویب قانون هستیم. اگر چنین قانونی تصویب شود طبیعتاً سازمان امور مالیاتی به‌عنوان مجری قانون خواهد بود، باید وصول مالیات از مهریه را داشته باشد اما تا قبل از آن ما طبق ماده 144 حق وصول مالیات از مهریه را نخواهیم داشت.

معافیت مالیات مهریه سقفی ندارد

او  در پاسخ به سوالی در مورد پرداخت مالیات خودرو، سکه یا املاک که به عنوان مهریه در نظر گرفته می‌شود، در زمان خرید کالا گفت: ما قواعد عمومی پیرامون حوزه مالیات داریم. قوانین عمومی نازل به نقل و انتقال هر ملک یا نقل و انتقال خودرویی بخواهد باشد طبیعتاً طبق آن قواعد عمومی حوزه مالیات بر آن هم حاکم خواهد بود. پس طبیعتاً صرفاً شامل مهریه نخواهد بود. اما اگر به طور خاص مهریه را در نظر بگیریم، انتقال در قالب مهریه قرار است صورت بگیرد. در نتیجه هر انتقال مالکیتی و یا هر انتقال دارایی اعم از منقول و غیرمنقول که در قالب مهریه می خواهد رخ دهد، مقننین این را در ماده 144 قانون مالیات های مستقیم معاف از مالیات دانسته است.

در حال حاضر از  طرح، لایحه و یا بحثی صحبت می‌کنیم که جزئیاتی از آن در اختیار ندارم. اما مهریه لزوماً زمانی که منجر به طلاق شود، طبیعتاً وصول نمی شود بلکه قبل تر از آن ممکن است به هر شکل ممکن صورت بگیرد ولی هر انتقالی که بخواهد صورت بگیرد نازل به آن قواعد عمومی اش مشمول مالیات است اما خود این دارایی مشمول مالیات نخواهد بود.

رئیس مرکز تنظیم مقررات سازمان امور مالیاتی ادامه گفت: بابت مهریه، بابت خود عنوان مهریه یعنی دارایی که به عنوان مهریه دارد اتفاق می افتد اساساً مشمول مالیات نیست، معاف از مالیات است فقط صرفاً برای آن انتقالی که در واقع دارد صورت می گیرد طبق قواعد عمومی این انتقال مشمول مالیات خواهد بود.

او در خصوص سقف تعیین شده برای مهریه گفت: حکم قانون 144 مالیات مستقیم یک حکم عام است یعنی هیچ آستانه‌ای و هیچ میزانی را به عنوان میزان معافیت برایش لحاظ نمی‌کند بلکه به طور کلی همه آن اموال منقول و غیرمنقولی که در قالب مهریه قرار است که به همسر برسد مشمول معافیت می‌داند.


تسنیم
نظرات

آخرین اخبار
واکنش قالیباف به لیندسی گراهام سناتور جنگ طلب
رهبر انصارالله یمن: اسرائیل درصدد نابودی مسجدالاقصی است
بازتاب گسترده اولین پیام مقام معظم رهبری در رسانه‌های مطرح جهان
شهرک‌ها و پایگاه‌های صهیونیستی زیر آتش حزب الله
لغو اعزام تیم ملی وزنه برداری به مسابقات قهرمانی آسیا
ژاپن: نیروی نظامی به تنگه هرمز اعزام نمی‌کنیم
آخرین اخبارازحملات آمریکایی-صهیونیستی به تهران وشهرهای کشور/صدای انفجار در تهران،قم واهواز
سخنگوی کاخ سفید: هیچ تهدیدی از سوی ایران علیه سرزمین ما وجود ندارد
روز قدس فریاد حمایت از تمام مظلومان جهان است
پیام رئیس قوه قضاییه برای حضور مردم در راهپیمایی روز جهانی قدس
نورنما | روز جهانی قدس گرامی‌باد
خبر مهم برای تاکسی‌های آسیب دیده از جنگ
پیام تسلیت مدیرکل دفتر موسیقی برای درگذشت حمید هیراد
مومنی: یکی از رویکردهای دشمن بی‌ثباتی در داخل است
بهت نخست وزیر سابق اسرائیل از بازسازی حزب‌الله
بقایی: هیچ خصومتی با مردم و کشورهای منطقه نداریم
توقف تولید در چند کشور خاورمیانه توسط توتال
روایت رسانه‌های روس از پیام رهبر انقلاب
شهید شمخانی؛ مبارزی که همیشه در سنگر بود
سرلشکر عبدالهی: دشمنان را وادار به پذیرش تاوان جنایات خود خواهیم کرد
ناو «جرالد فورد» دچار آتش‌سوزی شد
وزیر امور خارجه چین: ترمز جنگ علیه ایران را بکشید
ترامپ با پیامی تیم ملی فوتبال ایران را تهدید کرد
بازتاب گسترده اولین پیام رهبر انقلاب در همه شبکه‌های خبری پاکستان
طالبان: جنگ ایران را از مسیر خود بازنمی‌دارد
لیلاز: آمریکا مجبور خواهد شد با ایران مقتدر تعامل کند
تخت‌روانچی: کشورهای متجاوز حق عبور از تنگه هرمز را ندارند
موج42 عملیات وعده صادق4 با رمز لبیک یا خامنه‌ای/با شلیک موشک‌های عماد،قدر،خیبرشکن و پهپاد
دعوت رئیس مجلس از مردم برای شرکت در راهپیمایی روز جهانی قدس
لبیک ارتش به فرمانده کل قوا: با انتقام دشمن را پشیمان می‌کنیم
سفیر ایران در تونس: اختیار تنگه هرمز همچنان در دست ایران باقی خواهد ماند
فرمانده کل ارتش: دست در دست سپاه از تمامیت ارضی ایران دفاع می‌کنیم
ضربه اساسی حزب الله به سامانه‌های پدافند هوایی اسرائیل
اعلام فروش فوق‌العاده سایپا+ قیمت جدید
پیام رئیس دانشگاه تهران در پی شهادت 5 دانشجوی این دانشگاه
فرصت دوباره برای داوطلبان رد صلاحیت شده انتخابات شوراها
آغاز توزیع میوه شب عید در میادین تره بار
حشد شعبی عراق: خون شهدا هدر نخواهد رفت
توهمات ترامپ تمامی ندارد/ قایق‌های ایرانی‌ها را در تنگه هرمز از کار انداختیم!
جنگ اقتصادی و اقتصاد جنگی / چگونه پول نفت منطقه، بودجه موساد و اینترنشنال را تأمین می‌کند؟
تسهیل واردات خودرو در منطقه آزاد اینچه‌برون
کابوس جهانبخش قراردادش را با سوئد تمدید کرد
علی لاریجانی خطاب به ترامپ: رهایتان نمی‌کنیم تا خطای خود را بپذیرید
گزارش تصویری | تشییع پیکرهای مطهر فرماندهان عالی رتبه نیروهای مسلح و جمعی از شهدای مردمی
لاریجانی: پیام اول رهبر انقلاب کاملا با صلابت و حساب شده بود
ایران حمله هوایی به گذرگاه مرزی القائم عراق را محکوم کرد
پزشکیان از مردم برای حضور پرشور در راهپیمایی روز قدس دعوت کرد
وقوع عملیات استشهادی در سرزمین‌های اشغالی
هاآرتص: اسرائیل جنگی را آغاز کرده که نمی‌داند چگونه پایان می‌یابد
32 ایستگاه مترو به عنوان پناهگاه قابل استفاده است