×
فرهنگی
شناسه خبر : 170271
تاریخ انتشار :

نورنیوز از پویش "سینما برای غزه" با حضور چشمگیر نامداران هنر جهان گزارش می دهد؛

همدلی انسانی هالیوودی ها با تراژدی غزه

پویش بریتانیایی - هالیوودی "سینما برای غزه" به عنوان یک حرکت تحسین برانگیز انسان دوستانه، می تواند برای تمام جوامع سینمایی در کشورهای جهان، الهام بخش باشد. متاسفانه نامی سینماگران شاخص و نامدار کشورهای شرقی، آسیایی، عربی، اسلامی در این پویش، دیده نشد.

نورنیوز – گروه فرهنگی:  ابتکار هوشمندانه و انسان دوستانه چند روزنامه نگار و فیلمساز زن بریتانیایی در حمایت از مردم مظلوم غزه، استقبال بیرون از تصور سینماگران شاخص هالیوودی را در پی داشت تا آنجا که برخی از برگزیدگان نامدار جوایز جهانی سینما به این دعوت پیوستند و پویش "سینما برای غزه" را به حرکتی الهام بخش برای تمام سینماگران جهان، خصوصا سینماگران کشورهای عربی، اسلامی و آسیایی تبدیل کردند. "سینما برای غزه" به عنوان یک پویش انسان دوستانه با هدایت «جولیا جکمن» و «هلن سیمونز» فیلمسازان بریتانیایی و روزنامه‌نگارانی همچون «هانا فلینت»، «لیلا لطیف» و «سوفی مونکس کافمن» از ماه مارس سازماندهی شد و از سینماگران دعوت کرد برای کمک مالی به مسائل بهداشتی و پزشکی مردم غزه، وسایل و اقلام شخصی شان را برای عرضه در یک حراجی مزایده ای اهدا کنند. این حراجی در فاصله 2 تا 12 آوریل (14 تا 24 فروردین) برگزار شد و رقم قابل توجهی بالغ بر 316 هزار و 600 پوند به دست آمد.

زنان فیلمساز و رونامه نگار در صف اول

ابتکار این زنان فیلمساز و روزنامه نگار، به سرعت از یک دعوت محلی در بریتانیا فراتر رفت و هالیوود به عنوان نبض تولید محصولات سینمایی جهان را هدف گرفت. هانا فلینت، روزنامه‌نگار و منتقد سینمایی مقیم لندن که از بانیان اصلی پویش است گفته :« فکر می‌کردیم شاید حداکثر ۲۵ هزار دلار جمع کنیم. برای بحران انسانی که در غزه در جریان است سینما می‌تواند ابزار قدرتمندی باشد. حرکتی که ابتدا به عنوان یک تلاش بریتانیایی آغاز شد- اولین گروه اهداکنندگان مشهور همه بریتانیایی بودند، از کارگردان‌هایی چون کن لوچ، مایک لی، آصف کاپادیا و جوآنا هاگ تا بازیگرانی چون برایان کاکس، هریس دیکنسون و آلیسون اولیور- به سرعت جهانی شد. رامی یوسف بلیت‌های نمایش زنده خود و همچنین مراسم بعد از مهمانی و دیدار و احوالپرسی با کمدین و بازیگر فیلم «بیچارگان» را اهدا کرد. خواکین فینیکس بازیگر یهودی برنده اسکار، پوستر جوکر امضا شده را اهدا کرد، گی یرمو دل تورو با ۶ کتاب امضا شده و اسپایک لی با یک پوستر امضا شده و قاب شده از مالکوم ایکس وارد صحنه شدند.»

به گفته فار، تنوع اهداکنندگان باورکردنی نبوده؛ از بازیگران فیلم‌های مارول تا جدیدترین فیلم‌سازان بریتانیایی، همه وارد این کارزار شدند. لحظه‌هایی باور نکردنی در حال وقوع است، مثل زمانی که سوزان ساراندون وارد ماجرا شد و یک تی‌شرت راکی ترسناک امضا شده و همچنین یک چت زوم رو در رو را وارد حراجی کرد.

در بیانیه برگزارکنندگان این حراجی آمده است: «ما معتقدیم هنر و سیاست به‌طور جدایی ناپذیری پیوند خورده‌اند و در گفتار و عمل برای کمک به کسانی که در سرتاسر سرزمین‌های اشغالی فلسطین در معرض وحشت‌های وصف ناپذیری قرار گرفته‌اند، فراخوانده شده‌ایم. "سینما برای غزه" فضایی پرشور و فراگیر برای جمع‌آوری کمک‌های مالی است که با سخاوت مردمی از همه گوشه‌های صنعت فیلم شکل گرفته و تا زمانی که فلسطینی‌ها توسط اسرائیل با مصونیت از مجازات مورد حمله قرار می‌گیرند، بیکار نخواهند ایستاد.»

نامداران سینمای جهان در پویش

پویش "سینما برای غزه" وقتی جان تازه گرفت که نامدارانی همچون آنی لنوکس، خواکین فینیکس، برایان کاکس، جاناتان گلیزر، گی‌یرمو دل تورو و تیلدا سوینتون به آن پیوستند و با اهدای یادگاری‌هایی به این حراجی تلاش کردند تا برای کمک‌های پزشکی برای فلسطینی‌ها پول جمع کنند.

 امضای پوستر «جوکر» از سوی خواکین فینیکس یکی از مهم‌ترین حمایت‌هایی است که از این اقدام نمادین صورت گرفته است. این بازیگر که در راس فهرست خلاقان یهودی جای داشت که به حمایت از سخنرانی جاناتان گلیزر در حمایت از غزه در مراسم اسکار نامه سرگشاده‌ای را امضا کرد، پوستری از فیلم «تو هرگز واقعا اینجا نبودی» را در کنار کارگردان لین رمزی نیز برای این اقدام امضا کرد.

در همین حال ۶ کتاب امضا شده شخصی از گی‌یرمو دل تورو، یک فیلمنامه امضا شده سریال «تاج» از اما کورین، تصویری نقاشی از لوگوی «سینما برای غزه» از تونی کی کارگردان «تاریخ آمریکایی ایکس» و یک طرح چت و خالکوبی از خولیو تورس نویسنده «شنبه شب زنده» وارد این حراجی شد.

«جاناتان گلیزر» فیلمساز انگلیسی که امسال با فیلم «منطقه مورد علاقه» موفق به کسب اسکار بهترین فیلم بین‌المللی شد، ۷ پوستر امضا شده از فیلم «منطقه مورد علاقه» و مجموعه پوسترهایی از فیلم قبلی‌اش «زیر پوست» را برای فروش به این حراجی اهدا کرد. این فیلمساز شاخص، که در سخنرانی خود در مراسم اهدای جوایز اسکار ۲۰۲۴ به حمایت از غزه پرداخت و رژیم صهیونیستی را متهم به ربودن هولوکاست کرد، ۷ پوستر از این فیلم را با امضای خود به حراجی داد و میکا لوی آهنگساز و جیمز ویلسون تهیه‌کننده این فیلم نیز تعدادی پوستر فیلم را اهدا کردند. سخنرانی گلیزر با ستایش کسانی که خواستار آتش بس در بحبوحه جنگ جاری رژیم صهیونیستی و حماس هستند و انتقاد شدید برخی چهره‌های طرفدار رژیم صهیونیستی در هالیوود مواجه شد.

پس از اعطای جوایز اسکار، بسیاری از چهره‌های یهودی هالیوود نامه‌ای سرگشاده امضا کردند که گلیزر را متهم به معادل‌سازی رژیم نازی و رژیم صهیونیستی کردند، اما از سویی دیگر جم زیادی از فیلم‌سازان و سازمان‌ها صحبت‌های گلیزر را تحسین کردند. پیوتر سیوینسکی، مدیر یادبود آشویتس، در بیانیه‌ای گفته بود:«جاناتان گلیزر در سخنرانی خود برای دریافت جایزه اسکار، یک هشدار اخلاقی جهانی علیه غیرانسان‌سازی صادر کرد. هدف او تنزل به سطح گفتمان سیاسی نبود. منتقدانی که انتظار یک موضع سیاسی روشن یا فیلمی صرف درباره نسل‌کشی را داشتند، عمق پیام او را درک نکردند.» کن لوچ، کارگردان کهنه‌‌کار بریتانیایی، نیز در حمایت از گلیزر سخنان او را بسیار شجاعانه خواند و گفت: «مطمئن هستم که او پیامدهای احتمالی صحبت‌هایش را درک کرده است، که این موضع بر شجاعت او می‌افزاید، بنابراین من برای او و کارش احترام زیادی قائل هستم.»

در عین حال بیش از ۱۵۰ سینماگر یهودی هالیوود، از جمله خواکین فینیکس بازیگر برنده اسکار فیلم «جوکر»، در نامه‌ای حمایت خود را از صحبت‌های جاناتان گلیزر در مراسم اسکار در تقبیح رژیم صهیونیستی اعلام کردند. امضاکنندگان این نامه سرگشاده‌ نوشتند که از اینکه می‌بینند برخی از همکاران ما در صنعت سینما، اظهارات جاناتان گلیزر را نادرست توصیف می‌کنند و آن را محکوم می‌کنند، احساس نگرانی می‌کنند.  

نویسندگان نامه حمایت از جاناتان گلیزر، کشتار غیرنظامیان فلسطینی را محکوم کردند و همچنین خواستار آتش‌بس دائمی، بازگشت امن گروگان‌ها و ارسال فوری کمک‌ها به غزه شدند. در این نامه آمده بود: «حملات آنها به گلیزر، حواس‌پرتی خطرناکی از کارزار نظامی فزاینده اسرائیل است که تاکنون بیش از ۳۲هزار فلسطینی را در غزه کشته و صدها هزار نفر را در آستانه قحطی قرار داده است. ما برای همه کسانی که در طی چندین دهه در سرزمین‌های اشغالی جان خود را از دست داده‌اند، غمگین هستیم.» از جمله دیگر امضاکنندگان این نامه سرگشاده می‌توان جوئل کوئن، بوتس رایلی، ابی جاکوبسون، فرانسیس فیشر، آنی بیکر، نائومی کلاین، الکساندر زلدین، راین فینیکس، کلویی فاینمن، دیوید کراس، تاوی گوینسون، کیت برلانت و ... اشاره کرد.

جالی خالی سینمای شرق در پویش

به این ترتیب جمع کوچکی از زنان فیلمساز و روزنامه نگار بریتانیایی با تشکیل پویشی که در آغاز تصور می شد دامنه ای محدود دارد توانستند طیف بزرگی از فیلمسازان و فعالان سینمای جهان را در حرکتی انسان دوستانه متشکل کنند و با یک طراحی هوشمند و دقیق، به مردم غزه بباورانند که تنها نیستند.

پویش "سینما برای غزه" به عنوان یک حرکت تحسین برانگیز، می تواند برای تمام جوامع سینمایی در کشورهای جهان،  الهام بخش باشد. متاسفانه جریان سینمای شرقی، آسیایی، عربی، اسلامی در خلق چنین ابتکاراتی همواره دچار تأخر و تأخیر بوده است. این نکته چه بسا درباب سینمای ایران نیز صادق باشد. درست است که سینماگران خلاق و نجیب ایران، بعضا از مداخلات ناموجه نهاد قدرت و سیاست در عرصه هنر گلایه دارند. اما تراژدی غزه، در کنار ابعاد سیاسی خود، جنبه های آشکار انسانی نیز دارد که در افقی فراتر از مناقشات سیاسی و جناحی قرار گرفته است. سینماگران اخلاق مدار و پویای ایران که همواره به ابعادانسان دوستانه و خیرخواهانه روابط انسانی، التزامی صادقانه و افتخارآمیز داشته اند می توانستند در پویش جهانی "سینما برای غزه" مشارکت داشته باشند؛ یا اینکه خود، به عنوان حرکتی خودجوش و غیردولتی، پیشگام طراحی ابتکارات جدیدی ازاین دست، برای پرداختن به ابعاد انسانی تراژدی غزه باشند. 


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
برنامه کامل هفته‌های اول تا پانزدهم نیم‌فصل اول اعلام شد
خلافِ واقع!
استقلال و پرسپولیس مهرماه به ورزشگاه آزادی بازمی‌گردند
جهش فناوری در ایران؛ ساخت بازوی رباتیک فایبرکربنی برای صنعت خودرو
سودجویان در کمین‌اند؛ ارز و سیم‌کارت را فقط از مراکز مجاز تهیه کنید
رسانه ژاپنی: «زاهدی» کلید تقویت خط حمله «توکیو وردی» است
بارسلونا با پیروزی 3-1 گام نخست خود را محکم برداشت
ثبت احوال بدون مراجعه حضوری گواهی انحصار وراثت صادر می‌کند
راه اندازی مسیر دریایی خرمشهر-بصره برای زائران اربعین
دیلی تلگراف خبر داد: آتش‌بس در غزه تعارض آشکار دیدار ترامپ و استارمر
4 دلار میزان تخفیف نفتی ایران به چین
قانون‌گذاری برای سکوت یا مقابله با اخبار جعلی؟
نورویدئو | چهل روز گذشت
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات: ارتباطات پایدار از ایران تا کربلا تامین می‌شود
حمله نظامیان صهیونیست به کشتی حنظله/حنظله چیست؟/جهاد اسلامی اقدام اسرائیل را محکوم کرد
محور هراز سه شب متوالی بسته می‌شود
قیمت خودرو امروز یکشنبه 5 مرداد 1404 +جدول
از وعده پایان جنگ ها تا بمب‌های رادارگریز؛ تناقض بزرگ سیاست ترامپ
قیمت دلار و سایر ارزها امروز یکشنبه 5 مرداد 1404
ناگفته‌های جنگ 12 روزه از زبان وزیر امور خارجه ایران
قیمت طلا و سکه امروز یکشنبه 5 مرداد 1404 +جدول
از عفو نظام تا بازگشت به ترور؛ بهروز احسانی اسلاملو که امروز اعدام شد کیست؟
آخرین وضعیت پرونده قتل الهه حسین‌نژاد؛ بررسی اتهامات و مراحل قانونی
خشونت در فروشگاه آمریکایی؛ 11 نفر قربانی چاقوکشی شدند
«ابرقویی‌نژاد» پرسپولیسی شد
بورسا در محاصره آتش
نورنما | الگوگیری دختر کوچولو از خانم سحر امامی
تاخیر در اعزام، به مرگ کودک عقرب گزیده منجر شد
ارتش: در خط مقدم دفاع از ملت ایستاده‌ایم
قول رئیس دادگستری سیستان و بلوچستان درباره قطع دست گروهک جیش‌الظلم از منطقه +عکس و فیلم
ابهام استراتژیک در دیپلماسی هسته‌‌‌ای ایران
جریان های جدید سیاسی و نظامی در غرب آسیا
اولین سفر دریایی زائران اربعین از بندر خرمشهر به بصره جمعه شروع می‌شود
زمان و مکان مسابقه سوپرجام 1403 مشخص شد
همدلی مردم انگلیس با فلسطینیان افزایش یافت
اعدام 2 عضو گروه منافقین در تهران +تصاویر
روبیو: ترامپ پلیس جهان است!
احتمال ادامه تعطیلی چهارشنبه‌ها تا پایان تابستان
تجربه تعامل ایران و تروئیکای اروپا در پرونده هسته‌ای
استفاده از موبایل برای نمایندگان در صحن مجلس ممنوع شد
مسئله آب در ایران و گسست قدرت
مجلس با دوفوریت لایحه مقابله با انتشار محتوای خلاف واقع در فضای مجازی موافقت کرد
ماکرون: فلسطین باید اسرائیل را به رسمیت بشناسد!
موج محکومیت علمای اهل سنت در پی حادثه تروریستی دیروز زاهدان
پایان بازی دوستانه منچستریونایتد 2 - وستهم 1 + خلاصه بازی
ایران‌نما | معرفی جاذبه‌های گردشگری شهرهای ایران(58) «برزُک»
روایت پزشکیان از حمله اسرائیل به شورای عالی امنیت ملی +فیلم
ولایتی: دشمنان با طرح دالان زنگه‌زور در پی تهدید تمامیت ارضی هستند
اینترنت و تماس ارزان اربعینی فقط با ثبت‌نام در سماح!
نوراینفو | سالروز عملیات افتخارآفرین مرصاد
X
آگهی تبلیغاتی